Καλησπερα, καλη χρονια !
Μετα απο 12 χρονια σε στυλ ροκ-μεταλ-prog κτλ με μια Jakson Dinky Pro2 σκεφτομαι για αγορα strat. Λεω να ξεκινησω τα blues (Αυτος ο ατιμος ο GregKoch φταιει) Ποιος ειναι καλος συνδιασμος μαγνητων για τετοιο στυλ. (Να ρωτησω κατι ασχετο πρωτα : Δεν χρησιμοποιω τον Neck μαγνητη στη κιθαρα μου. Γινεται να βαλω SingleCoil bridge μαγνητη εκει? )
Μεχρι στιγμης βλεπω φθηνες Squier με κανα 200ρικο. Εχουν καλο μπρατσο ? Θα παταω ομορφα και σωστα? Θα γλιστραω? Η να παω κατ ευθειαν σε κατι πιο ακριβο π.χ Fender?
Επισης θα εβαζα στο παιχνιδι και custom Ελληνικη εταιρια για budget 700-1000.
Ευχαριστω εκ των προτερων !
Ο καθένας μας θα σου αραδιάσει κάποια από τα βιώματα και τη γνώμη του, χωρίς όμως να σε ξέρει προσωπικά ούτε εσένα ούτε και το παίξιμό σου. Οπότε για να απαντήσεις για το στυλ μπράτσο που σου αρέσει, το καλύτερο θα ήταν να ψάξεις να δοκιμάσεις κάποια όργανα της κατηγορίας τιμής που ανέφερες, είτε που βρίσκονται στην κατοχή γνωστών σου, είτε σε καταστήματα που μπορείς να επισκεφτείς.
Υπάρχουν πολλές επιλογές από εταιρείες εκεί έξω για αυτό που περιγράφεις (ήδη αναφέρθηκαν κάποιες), αλλά εφόσον η αρχική σου επιθυμία ήταν μία Strat, και το budget σου είναι μέχρι 700-1000, πήγαινε στο the real thing θα σου έλεγα... μία Fender δηλ., είτε καινούρια είτε μεταχειρισμένη, που θα σου αρέσει εμφανισιακά και θα σε καλύπτει σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά (radius, βάρος, αίσθηση στο neck και στην ταστιέρα, ποιότητα bridge κλπ).
Τέλος, σε αυτό που είπες ότι δεν παίζεις με neck μαγνήτη, οπότε μήπως να έβγαζες τον μονό bridge στη θέση του... όσο κι αν είμαι άνθρωπος που πιστεύει ότι όλες οι μόντες επιτρέπονται εφόσον λειτουργούν για τον παίχτη που τις κάνει, η ταπεινή μου άποψη είναι ότι θα πρόκειται για έγκλημα να έκανες κάτι τέτοιο. Ακόμα κι αν σε αυτή τη φάση της ζωής σου δεν σε ελκύει ο ήχος του neck single coil μιας Strat, σίγουρα θα έρθει η ώρα που θα τον εκτιμήσεις, μην πω θα τον λατρέψεις (δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο neck single coil είναι η βασική αιτία αγάπης εκατομμυρίων ανθρώπων προς τις Stratocasters).
Υ.Γ.: Ξεκίνα με μία Strat για αρχή, εφόσον αυτή σου γυάλισε πρώτη, και όταν σε λίγο καιρό θα έχεις τους πρώτους προβληματισμούς, συμπληρώνεις και με μία Tele. Έτσι κι αλλιώς, όποιος μπαίνει στο χορό καταλαβαίνει γρήγορα ότι και οι δύο χρειάζονται, καθώς μιλάμε για σχέδια - θρησκείες αμφότερα.