Νέο Yamaha Tyros-5

Waterfall-K είπε:
Yamaha rules... 8)
Στους σκυλοήχους και στα ακκορντεόν με μικροκουρδίσματα (ρε ΕΛΕΟΣ...) Korg rules.

Στους κανονικούς ήχους η Yamaha είναι σαφώς πρωταθλήτρια.

Superfunk είπε:
Το απολυτο εργαλειο για μουσικο μεζεδοπωλειο.... ;D...ενα μπουζουκιστα να βρεις   και μια τραγουδιαρα με ...προσοντα και το εχεις αποσβεσει σε 2 Σ/Κ.... ;D
Μάλλον μόνο μια τραγουδιάρα χρειάζεσαι...;D ;D ;D

(και είναι το Tyros3 :o)

[flash=200,200]

cyclops είπε:
Στους σκυλοήχους και στα ακκορντεόν με μικροκουρδίσματα (ρε ΕΛΕΟΣ...) Korg rules.
Δεν ξερω για την Korg, αλλα η Yamaha ειχε μικροκουρδισματα ηδη απο τα μεσα/τελη των 80s, βλεπε DX7 II. 8)

[flash=200,200]

Εξαιρετικος ηχος και ακομα πιο εξαιρετικος ο Γιώργος Σεμερτζίδης που παιζει. Η μαγκια δεν ειναι να παιξεις με ηχο μπουζουκι στα πληκτρα αλλα να καταφερεις να παιξεις με τον τροπο που παιζει ενα μπουζουκι πανω στα πληκτρα, κατι που κανει αψογα ο Σεμερτζίδης. Ακουστε το κομματι χωρις να βλεπετε το βιντεο και θα παθετε πλακα. ;D

Waterfall-K είπε:
Ακουστε το κομματι χωρις να βλεπετε το βιντεο και θα παθετε πλακα. ;D
Καμία πλάκα.

Κάνει μπαμ από μακριά ότι δεν είναι μπουζούκι.

Σόρρυ που παρεμβαίνω αλλά έχω κουραστεί να ακούω τους πληκτράδες να μου λένε ότι θα πάθω πλάκα με τους ρεαλιστικούς ήχους του όργανου τους. Πόσες καραψεύτικες παραμορφωμένες, ακουστικές και κλασικές κιθάρες έχω αναγκαστεί να ακούσω από φίλους που προσπαθούν να με πείσουν ότι δεν θα καταλάβαινα τη διαφορά, την οποία όχι μόνο καταλαβαίνω, αλλά βρίσκω και τους ήχους τόσο ψεύτικους που απορώ με το αυτο-τριπάκι που τρώνε μουσικοί μεγαλωμένοι κυριολεκτικά στα λάιβ και στα μαγαζιά...

Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και με άλλους μουσικούς σε άλλα όργανα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Συνεχίζοντας το "Yamaha keyboard players" VS "Korg keyboard players", ας θυμίσουμε εδώ ότι μπορείς να παίξεις "ακκορντεόν":

RayDTutto είπε:
Καμία πλάκα.
Kαλα, εσυ φανταζομαι εχεις ειδικευτει τοσο πολυ στο ηχο του μπουζουκιου που καταλαβαινεις αμεσως τη διαφορα, σε αντιθεση με μας και με τους μουσικους που ειναι "μεγαλωμένοι κυριολεκτικά στα λάιβ και στα μαγαζιά". Μου θυμιζεις τωρα κατι αλλους που μπορουν (λεει) να ξεχωρισουν ενα vintage Hammond B3 απο ενα συγχρονο ψηφιακο Hammond... ;D

Waterfall-K είπε:
Kαλα, εσυ φανταζομαι εχεις ειδικευτει τοσο πολυ στο ηχο του μπουζουκιου που καταλαβαινεις αμεσως τη διαφορα, σε αντιθεση με μας και με τους μουσικους που ειναι "μεγαλωμένοι κυριολεκτικά στα λάιβ και στα μαγαζιά".

Μου θυμιζεις τωρα κατι αλλους που μπορουν (λεει) να ξεχωρισουν ενα vintage Hammond B3 απο ενα συγχρονο ψηφιακο Hammond... ;D
Όχι δεν έχω ειδικευτεί στο μπουζούκι.

Ποτέ μου δεν άκουγα μπουζουκομουσική και έχω παίξει σπάνια με μπουζούκια. Και όπως καταλαβαίνεις το ότι ακούω άνετα το fake είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα...

Εσύ πραγματικά θεωρείς ότι αν κλείσεις τα μάτια, ακούς real μπουζούκι; Το δοκίμασες;

Μανώλης Χναράκης είπε:
Άλλα κόλπα!
B009_4536212_type11637.jpg

Εσύ πραγματικά θεωρείς ότι αν κλείσεις τα μάτια, ακούς real μπουζούκι; Το δοκίμασες;
Εγω τον συγκεκριμενο ηχο τον ακουω πολυ πειστικο, και το παιξιμο επισης. Κατι που δεν μπορω να πω (και ουτε εχω προβλημα να πω) για παρα πολλους αλλους ηχους απο διαφορα synths/arrangers.

Waterfall-K είπε:
Μου θυμιζεις τωρα κατι αλλους που μπορουν (λεει) να ξεχωρισουν ενα vintage Hammond B3 απο ενα συγχρονο ψηφιακο Hammond... ;D
Τέτοιες φαντασιοπληξίες διάβαζα επί χρόνια στο Keyboard και σ' άλλα αμερικάνικα περιοδικά του χώρου. Τι περιμένεις από κατοίκους μιας χώρας στην οποία πιστεύεται ότι ο Έλβις δεν πέθανε. ;D

cyclops είπε:
Συνεχίζοντας το "Yamaha keyboard players" VS "Korg keyboard players", ας θυμίσουμε εδώ ότι μπορείς να παίξεις "ακκορντεόν":
Επειδή συγκρίνεις διαφορετικού επιπέδου δουλειές άκου μια και εδώ!http://www.youtube.com/watch?v=xLRnrJhzVP0&list=PL613B6B4843E2BD21&index=6

και μια γενικότερη εικόνα για το που μπορεί να φτάσει το όργανο.http://www.youtube.com/watch?v=jiz9p9a3qy8

edessaios είπε:
Επειδή συγκρίνεις διαφορετικού επιπέδου δουλειές άκου μια και εδώ!http://www.youtube.com/watch?v=xLRnrJhzVP0&list=PL613B6B4843E2BD21&index=6

και μια γενικότερη εικόνα για το που μπορεί να φτάσει το όργανο.http://www.youtube.com/watch?v=jiz9p9a3qy8

Δεν αμφιβάλλω ότι τα μεγάλα μοντέλα PA της Korg έχουν δυνατότητες, άλλωστε δεν επέμεινα σ' αυτό. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι 8 στα 10 βίντεο που βρίσκεις στο youTube και έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη σειρά αφορούν σκυλο-lead, ζουρνάδες, μεταλλαγμένα σάζια/νέυ, και γενικά ό,τι πετάει κι ό,τι κινείται που να κάνει χρήση microtuning. Ακόμα και στα ακκορντεόν βάλανε microtuning οι ιερόσυλοι.  :-X

Απο εμπειρία που είχα για κάπους μήνες με ένα Tyros-3, το όργανο είναι καταπληκτικό, η Yamaha έχει κάνει φοβερή δουλειά σε όλους τους τομείς, ευχρηστία, δυνατότητες, εκφραστικότητα ήχων, εμπνευσμένα styles, site στο internet με υποστήριξη ήχων και ρυθμών...

Θυμίζω στο Tyros-4 προσέθεσαν ήχους Φωνητικών (απίστευτους) και στο 5... δεν ξέρω ακόμα!

Έχει τα πάντα και μπορεί να κάνει κυριολεκτικά οτιδήποτε...

Εκεί που δεν έκανε για μένα, είναι για σύνθεση... πάντως για εφφετζίδικες καταστάσεις performance, μπορείς να κάνεις τους άλλους να σε κοιτάμε με τα μάτια γουρλωμένα στο απο που βγαίνει όλος αυτός ο ήχος...

Απίστευτο όργανο, αξίζει τα λεφτά του μέχρι λεπτού. Η εκφραστικότητα των ήχων του είναι απαράμιλη... σχεδόν αλληλεπιδρά με εσένα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back