Νέα electro-ιδέα...

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493
...όπου δυστυχώς η κιθάρα δεν λείπει. Προσπάθησα, αλλά μάταια.

Ξεκίνησα να το φτιάχνω ήχο ήχο χωρίς να έχω ιδέα τι θέλω να φτιάξω. Κατάληξα σε μια δομή. Μετά μου κόλλαγε φωνή με ρεφραίν κλπ. Και μιας και δεν έπαιζε, έβαλα κιθάρα....

Ακόμα θέλει δουλίτσα σε μίξη και eq.

Άποψοις

Προβολή συνημμένου electronic.mp3

Το μπάσο σαν να μην μου κολλάει σαν γραμμή Γιώργο όταν αρχίζεις τα χοροπηδηχτά.

Είναι ωραίο και χαλαρό σαν κομμάτι αλλά του λείπει αυτό το κάτι να το θυμάσαι και αργότερα ή τουλάχιστον σε εμένα.

Το μπάσο σαν να μην μου κολλάει σαν γραμμή Γιώργο όταν αρχίζεις τα χοροπηδηχτά.

Είναι ωραίο και χαλαρό σαν κομμάτι αλλά του λείπει αυτό το κάτι να το θυμάσαι και αργότερα ή τουλάχιστον σε εμένα.

Ευχαριστω Νικο!

Το μπασο με ταλαιπωρησε μεχρι να βρω καποια μπασογραμμη να μου ταιριαζει. Να μην ειναι ουτε φλυαρη, ουτε "λιγη". Το γρηγορο τεμπο επισης με δυσκολεψε. Θα το ξανακουσω πιο προσεκτικα.

Πιστευω οτι εαν θα ειχα βαλει λογια θα ειχε πιο εντονη ταυτοτητα. Δυστυχως για μενα δεν γραφω στιχους. Θα μπορουσα να βρω μια πιο χαρακτηριστικη μελωδια, αλλα κατεληξε να μου αρεσει αυτη η "συζητηση" μεταξυ κιθαρων.

Λίγο καλύτερο μιξάρισμα, και κάποιες μικροπροσθήκες.

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 23488
Δεν ξέρω τι άλλαξες και αν άλλαξες κάτι,ίσως είμαι ξεκούραστος απο πρίν,αλλά μου αρέσει πιο πολύ τώρα.

Εγω παθαινω το αλλο. Γραφω μια μελωδια (δλδ σολο...) με την κιθαρα ή και τα πληκτρα. Συνηθως το κανω δοκιμαστικα ωστε να "γεμισω" το κομματι να μη μεινει μονο με ρυθμικα μερη. Οση ωρα το δουλευω και το ακουω και το ξακακουω ολο μαζι, τοσο μου αρεσει περισσοτερο, με αποτελεσμα να μη θελω να κανω αλλη εγγραφη με κιθαρα. Συνηθιζω την πρωτη εγγραφη, οπου συνηθως ειναι και η καλυτερη/μελωδικοτερη, και δεν πειραζω αλλο το κομματι. Αυτο επαθα και εδω με τα 4 σολακια. Μου βγηκε αυτος ο σαξοφωνοηχος στο πρωτο. Μετα απαντησα με καθαρο ηχο στο δευτερο. Επανηλθε ο σαξοφωνοηχος στο 3ο. Και τελειωσα τον διαλογο με ενα κλασικο dirty ηχο.

Ηθελα να "πω" κατι με το κομματι αυτο. Ε, το ειπα και ηρεμησα....

Δεν ξέρω τι άλλαξες και αν άλλαξες κάτι,ίσως είμαι ξεκούραστος απο πρίν,αλλά μου αρέσει πιο πολύ τώρα.

Αλλαξα λιγο σταθμες, delay σε κιθαρες, eq σε αλλα οργανα, και προσθηκες εξτρα καποιων ηχων.

Λίγο καλύτερο μιξάρισμα, και κάποιες μικροπροσθήκες.

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 23488
Εμένα για τα γούστα μου και τα αυτιά μου μου βγήκε εξαιρετικό.

Αν άλλαζα κάτι θα ήταν σε λεπτομέρειες της παραγωγής.

Το πρώτο σου ολοκληρωμένο κομμάτι.

Τι θα αλλαζες στην παραγωγη? (Δεν μπορω να του βρω κατι για αλλαγη. Θα μπορεσω μετα απο κανα δυο βδομαδες που θα εξελιχθει το αυτι....)

Καμια 15αρια.

Να ξερεις με επηρεασε καπως το κομματι σου σε θεματα δομης. Πρωτα ασχοληθηκα με pads, ηχους κλπ, επειτα με ακορντα κιθαρας, ρυθμο κλπ.

θα έλεγα ότι φάνηκε. Τουλάχιστον ότι ήταν οργανωμένο.

Δεν ξέρω αν θα άξιζε ή θα ήθελες να μου έστελνες τα τρακς η το προτζεκτ μπας και το σκάλιζα.

Εννοειται ρε. Χαρη μου κανεις. Στο στελνω και πες μου τι πατατες εχω κανει.

...όπου δυστυχώς η κιθάρα δεν λείπει. Προσπάθησα, αλλά μάταια.

Ξεκίνησα να το φτιάχνω ήχο ήχο χωρίς να έχω ιδέα τι θέλω να φτιάξω. Κατάληξα σε μια δομή. Μετά μου κόλλαγε φωνή με ρεφραίν κλπ.
Και μιας και δεν έπαιζε, έβαλα κιθάρα....
Αυτο κανει γενικα ο joe satriani. Εισαγωγη-κουπλε-ρεφρεν με απλες συνηθως μελωδιες (που τραγουδιουνται) παιγμενες στην κιθαρα  και μετα πλακωνεται στα σολα (που δεν παιζονται).

Και το εκανε και με electronic στο album engines of creation.

.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα τον μελετησω οταν ερθει η ωρα του. 

Εισαγωγη-κουπλε-ρεφρεν με απλες συνηθως μελωδιες (που τραγουδιουνται) παιγμενες στην κιθαρα  και μετα πλακωνεται στα σολα

Νομιζω θα το εφαρμοσω. Χαλαρες και ευκολες μελωδιες, αντι φωνης, και καποιο σολο σε μια γεφυρα ή για τελειωμα.

Θα τον μελετησω οταν ερθει η ωρα του. 

Νομιζω θα το εφαρμοσω. Χαλαρες και ευκολες μελωδιες, αντι φωνης, και καποιο σολο σε μια γεφυρα ή για τελειωμα.
Συνηθως μετα το σολο επανερχεται στην απλη μελωδια "για να μεινει στη μνημη του ακροατη".

Εντοπισα κατι που δεν με αρεσει. Τα ρυθμικα με την κιθαρα μπερδευουν πανω στα σολο και δεν ακουγονται ωραια. Τους ειχα βαλει λιγο wah για να αλλαξουν συχνοτητα, αλλα ψιλοξυριζουν. Νομιζω θελουν αρκετο χαμηλωμα την ωρα που παιζει η σολο κιθαρα. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κατόπιν σειράς συμβουλών του Δημήτρη, το κομμάτι κατέληξε ως εξής:

Προβολή συνημμένου electronic2.mp3

Έγιναν αλλαγές στο πανάρισμα στις κιθάρες, βελτιώθηκαν οι στάθμες, και έβαλα και λίγο chorus στη ρυθμική κιθάρα.

μάλλον δεν τους άρεσαν οι συμβουλές μου....δεν βλέπω φως...

(εντάξει με τα παναρίσματα, μόνο που τα πήγες πολύ άκρες. Λιγότερο ήθελε. Η ρυθμική ακόμα λίγο πιό κάτω θα έλεγα)

και κάτι ακόμα στο φινάλε... θέλει μια νότα ακόμα

Άρεσαν εμένα και αρκεί! ?

Όντως τις πήγα πολύ άκρη. Το εναλλάξ σε προβληματίζει ή σου ακούγεται "κάπως"?

Trending...

Νέα θέματα

Back