Native Instruments Komplete Kontrol S MK3

AN σας ενδιαφέρει για τα χαρτιά η πρόσφατη εμπειρία μου, είχα για καιρό το nektar 49ρι και έκανα τη δουλειά μου καλά, απλώς δεν με βόλεψε ποτέ για να μου περάσει για hammond μαζί με το IK multimedia b3x.

Εχοντας ήδη ψωνίσει ένα kontakt M32 για την κόρη μαζί με το bundle λογισμικό της ΝΙ (δεν ξέρω τι ακριβώς το κάνει, πάντως το δουλεύει) σκέφτηκα και το πήρα φέτος και για μένα για να εξοικονομήσω χώρο στο τραπέζι μου.

Εντάξει ως hardware και για να παίζω τα θεματάκια που ηχογραφώ. Αλλά....

α. το integration του πάει περίπατο ιδίως με το cubase, ΟΚ το χειρίζεται καλύτερα ίσως από το nektar και φυσικά πολύ χειρότερα από το cc121 που το έδιωξα εν όψει SK

β. το interface του kontakt (δεν λέω για ήχους, αυτοί είναι καλοί), ΕΔΩ μου κάθεται. Χώρια που ποτέ δεν καταλαβαίνω πού εγκαθίστανται τα vst τους.

Δεν ξέρω η λογική ενός 61ριού που να είναι synth ίσως να με τραβάει...

...πάρε ένα Moog να βρεις την υγειά σου...

Παχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...
Έχω libraries του kontakt και VST synths και effects που άμα αθροίσεις την αξία τους είναι πάνω από 100.000 ευρώ δηλαδή αξίζουν όσο 33,34 yamaha montage 61. ?

Βρε εσείς, αν κάποιος έχει διάφορα vsti's και θέλει ένα καλό controller για όλα, τι θα του λέγατε να πάρει χωρίς να χρειάζεται να περάσει από εξετάσεις για την NASA για να το προγραμματίσει?

Εκεί είναι το ζουμί.

Βρε εσείς, αν κάποιος έχει διάφορα vsti's και θέλει ένα καλό controller για όλα, τι θα του λέγατε να πάρει χωρίς να χρειάζεται να περάσει από εξετάσεις για την NASA για να το προγραμματίσει?

Εκεί είναι το ζουμί.
ένα με πολλά κουμπιά, αλλά ο προγραμματισμός δεν αποφεύγεται

Εκεί είναι το ζουμί.
Είναι εκτός topic η ερώτηση.

Θα βοηθήσει να βάλεις ποια VST έχεις, τι θες να κάνεις, ποιο είναι το budget σου και όσο πολύπλοκα ακούγονται αυτά που γράφονται, είναι στην πραγματικότητα πολύ απλά. Αν έχεις βασικές γνώσεις δεν έχεις πρόβλημα προγραμματισμού που μπορείς να τις αποκτήσεις πλέον στην εποχή μας με ενα google search και να δεις και κανα δυο βιντεο.

Παλιά τι να πούμε δηλαδής που συνδέαμε όργανα μεταξύ τους?

ένα με πολλά κουμπιά, αλλά ο προγραμματισμός δεν αποφεύγεται

Βρε dim, καλά είναι τα κουμπιά, αλλά βλέπεις ότι εδώ κάποια συνεργάζονται καλά με συγκεκριμένο software, κάποια άλλα είναι ψιλομάπα, κάποια χαλάνε πολύ εύκολα, κλπ.

Για βασικό προγραμματισμό εντάξει, αλλά να μην χρειάζεται να κάνεις τρελά πράγματα για να συνεργαστεί με software άλλων εταιριών.

βασικά είναι αδύνατον. Γιατί κάθε vst έχει virtual κουμπιά που είναι αδύνατον να τα βάλεις έστω πάνω κάτω στην ίδια θέση με κάποιο άλλο. Χίλιες φορές να αγοράσεις 2 3 συνθια

Είναι εκτός topic η ερώτηση.

Θα βοηθήσει να βάλεις ποια VST έχεις,

Το δέχομαι και σταματάω.

Αλλά τι σχέση έχει ποια vst έχει κάποιος?

Διάφορα από διάφορες εταιρείες, και μπορεί να αγοράσει κι άλλα.

Βρε dim, καλά είναι τα κουμπιά, αλλά βλέπεις ότι εδώ κάποια συνεργάζονται καλά με συγκεκριμένο software, κάποια άλλα είναι ψιλομάπα, κάποια χαλάνε πολύ εύκολα, κλπ.

Για βασικό προγραμματισμό εντάξει, αλλά να μην χρειάζεται να κάνεις τρελά πράγματα για να συνεργαστεί με software άλλων εταιριών.

το έκανα στην αρχή με το nektar. Μετά το παράτησα. 

Νομίζω ότι είναι αδύνατον κάποιος να παίξει παραγωγικά συνθι (εννοώ να αλλάζει παραμέτρους) έχοντας ένα ακόμα και ακριβό πλήκτρο. Εκτός Αν έχει ένα πλήκτρο για κάθε vst και κολλήσει ετικέτες πάνω

Νομίζω ότι είναι αδύνατον κάποιος να παίξει παραγωγικά συνθι (εννοώ να αλλάζει παραμέτρους)

Οκ, αλλά δεν είναι όλα τα vst σύνθια, είναι και άλλα virtual instruments.

Και μιλάω για βασικές παραμέτρους, όχι να φτιάξει συνθ ήχο μέσα από το controller.

Τέσπα, είναι εκτός θέματος και σταματάω.

όλα συνεργάζονται μια χαρά.

Τα νεα daws εχουν προφίλ για όλα

Ακόμα και vst instruments.

Για τα υπόλοιπα midi learn και άγιος ο θεός.

Ξεκινάς από αυτό που σε βολεύει εργονομικά και αν εισαι αρχάριος και δεν έχεις πολλές απαιτήσεις παίρνεις ένα απλό.

Τώρα αν είσαι και βιρτουόζος, θέλεις live να κάνεις και θες την απόλυτη αίσθηση πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις.

Δεν είναι κιθάρα. ?

¨Ολα είναι πλέον αρκετά ποιοτικά, πάνω από το μέσο όρο.

Και πολλά synths έχουν μάπα κλαβιε πλέον.

Ο καλός ο παίκτης στην τελική όλα τα αλέθει.

Τώρα άμα θέλετε και hammond αίσθηση τι να πω.

Πάρε εκει ενα φθηνο m-audio και τελειώνεις.

Το τελευταίο πρόβλημα που είχα ποτέ μου στη δημιουργία και επεξεργασία μουσικής τουλάχιστο ήταν η ποιότητα του κλαβιε ή του controller ή του synth,.  Ακόμα και στην εκτέλεση προσωπικά. χαχαχαχαχαχχαχα?

βασικά είναι αδύνατον. Γιατί κάθε vst έχει virtual κουμπιά που είναι αδύνατον να τα βάλεις έστω πάνω κάτω στην ίδια θέση με κάποιο άλλο. Χίλιες φορές να αγοράσεις 2 3 συνθια
γι  αυτό έχουν scenes, banks και τέτοια.

Δεν καταλαβαίνω που κολλάτε κάθε φορά και τα απορρίπτετε?

Τώρα άμα θέλετε και hammond αίσθηση τι να πω.

Πάρε εκει ενα φθηνο m-audio και τελειώνεις.
ναι καλά...

δεν γίνονται αυτά.

Εγω θα καθόμουν μια χαρά με το Β3Χ, αλλά το hardware ήθελα. Το είχα γράψει από την πρώτη στιγμή.

Και εφ όσον βρέθηκε και δίσκαλο που ήταν άπιαστο όνειρο....

Εκεί είναι το ζουμί.

Παρολες τις παρολες ? των εταιριων, ο controller παραμενει ο τροπος για να ΠΑΙΞΕΙΣ με ενα vst. Οποιοσδηποτε controller λοιπον με καλα πληκτρα, με εισοδους για control pedals, και με κανα εξτρα knob για να αναθεσεις κανα φιλτρο και καμια πουτανια, θα σου κανει μια χαρα τη δουλεια σου χωρις ιδιαιτερο παιδεμα, επαναλαμβανω για να ΠΑΙΞΕΙΣ.

Αν ομως θελεις να ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙΣ το vst, αν θελεις να κανεις ΣΥΝΘΕΣΗ ΗΧΟΥ, τοτε θα ΑΦΗΣΕΙΣ τον controller και θα πιασεις ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ, για να κανεις τη δουλεια σου σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Αν δε σου αρεσει κατι τετοιο, αν θελεις να δουλεψεις σε στυλ hardware εκτος οθονης, τοτε προς θεου ΠΑΡΕ ΕΝΑ HARDWARE SYNTH! Ενα καλο vst, η και ενα καλο hardware synth, εχει εκατονταδες παραμετρους, τι συνθεση ηχου να κανεις με το generic controller, θα πας στην Αρτα μεσω Ανταρκτικης.

1. Παρολες τις παρολες ? των εταιριων, ο controller παραμενει ο τροπος για να ΠΑΙΞΕΙΣ με ενα vst. Οποιοσδηποτε controller λοιπον με καλα πληκτρα, με εισοδους για control pedals, και με κανα εξτρα knob για να αναθεσεις κανα φιλτρο και καμια πουτανια, θα σου κανει μια χαρα τη δουλεια σου χωρις ιδιαιτερο παιδεμα, επαναλαμβανω για να ΠΑΙΞΕΙΣ.

2. Αν ομως θελεις να ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙΣ το vst, αν θελεις να κανεις ΣΥΝΘΕΣΗ ΗΧΟΥ, τοτε θα ΑΦΗΣΕΙΣ τον controller και θα πιασεις ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ, για να κανεις τη δουλεια σου σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

1. Αυτό θέλω. Ρώτησα σχετικά με την ποιότητά του, και την αξιοπιστία του (να μην κρατήσει 6 μήνες δηλαδή, και μετά αρχίσει τα νερά στα πλήκτρα και τα knobs).

2. Όχι αυτό.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 Αν ομως θελεις να ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙΣ το vst, αν θελεις να κανεις ΣΥΝΘΕΣΗ ΗΧΟΥ, τοτε θα ΑΦΗΣΕΙΣ τον controller και θα πιασεις ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ, για να κανεις τη δουλεια σου σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Εγώ κάνω τη δουλειά μου και με τα δυο ταυτόχρονα και χωρίς το novation δεν μπορώ να ζήσω.

image.jpeg

image.jpeg ΣΩ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ.?

Όαση αυτό το νήμα πάντως.

6 σελίδες και ούτε μια αναφορά σε τελεκάστερ.

Όαση αυτό το νήμα πάντως.

6 σελίδες και ούτε μια αναφορά σε τελεκάστερ.
Τι να την κάνουμε  την τελεκάστερ με τόσες χιλιάδες δείγματα και patches κιθάρωνΤι που έχουμε και το GUITAR RIG μαζί? Μήπως θέλετε να μιλήσουμε για drums

?

Γιατί κάθε vst έχει virtual κουμπιά που είναι αδύνατον να τα βάλεις έστω πάνω κάτω στην ίδια θέση με κάποιο άλλο.
Στο Cubase, πάμε στο πλαγκιν απάνω δεξιά που έχει ένα μικρό βελάκι/τριγωνάκι, πάμε Remote Control Editor, και αρχίζουμε να κάνουμε τράμπες τα κελιά (ή τα σβήνουμε όλα και τα ξαναφτιάχνουμε από την αρχή) εως ότου να μας φαίνονται οι παράμετροι "σε λογικές θέσεις" για τον κοντρόλλερ μας. Αυτό γίνεται άπαξ για κάθε πλαγκιν, και μετά το θυμάται.

Εξαίρεση... αυτά για τα οποία μιλάμε. Κοντακτ, χάλιον, κτπ. που φορτώνεις "πλαγκιν μέσα στο πλαγκιν". Εκεί πρέπει να γίνει για κάθε όργανο μέσα από το χάλιον η δουλειά.

Στο Cubase, πάμε στο πλαγκιν απάνω δεξιά που έχει ένα μικρό βελάκι/τριγωνάκι, πάμε Remote Control Editor, και αρχίζουμε να κάνουμε τράμπες τα κελιά (ή τα σβήνουμε όλα και τα ξαναφτιάχνουμε από την αρχή) εως ότου να μας φαίνονται οι παράμετροι "σε λογικές θέσεις" για τον κοντρόλλερ μας. Αυτό γίνεται άπαξ για κάθε πλαγκιν, και μετά το θυμάται.

Εξαίρεση... αυτά για τα οποία μιλάμε. Κοντακτ, χάλιον, κτπ. που φορτώνεις "πλαγκιν μέσα στο πλαγκιν". Εκεί πρέπει να γίνει για κάθε όργανο μέσα από το χάλιον η δουλειά.
Κατι θες να πεις, αλλα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back