ΝΑΜΜ bass parade

Τέρρυ Μαυρίδης

Terry RoscoeBeck5

Fenderολάτρης
Staff member
Πόντοι
2,638
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Frank Bello (Anthrax) έκανε ένα ωραίο review σε 43 μπάσα που παρέλασαν στο ΝΑΜΜ, παίζοντας με όλα το Orion των Metallica.
Προσωπικά, απ' αυτά που άκουσα μου άρεσε περισσότερο αυτό που ήταν συνυφασμένο με τον αείμνηστο Cliff Burton - δηλαδή το Aria.

Αυτά τα McGrath με τους τρεις μαγνήτες φαίνονται ενδιαφέροντα εργαλεία, με ιντριγκάρει η ιδεά του PJ + λασπομαγνήτης α λα Billy Sheehan.

λασπομαγνήτης α λα Billy Sheehan
Ναι, mudbacker αλά Gibson. Ευχαριστώ, αλλά δεν είμαι φίλος. 😄
Τα rkm μου ακούστηκαν ενδιαφέροντα, όχι κάτι διαφορετικό, αλλά μου κέντρισαν το ενδιαφέρον - Mexico, τιμαί... λογικές (κοντά στα 3 Χ). 🤑

Το danelectro στο 1.30 πολυ σκαψιμο!

john-travolta-confused-1879593949.gif

Το βίντεο είναι πολύ ωραίο, αλλά τα μπάσα δεν τα παίζει ο Frank Bello ... Το πρώτο μπάσο στο demo είναι το νέο signature μοντέλο που το έφτιαξε η Spector. Στο βίντεο εμφανίζεται εκτός από το signature μπάσο του και ... Η φωνή του που λέει "you make me happy". Το άτομο που παίζει τα μπάσα είναι μέλος του καναλιού "the bass channel"

δεν τα παίζει ο Frank Bello
Δεν είναι ο Bello;;; Και εγώ που νόμιζα ότι έχει γίνει αγνώριστος... :unsure:
Για πες, από αυτά που είδες, ποιο σου "χαμογέλασε" περισσότερο;

Δεν είναι ο Bello;;; Και εγώ που νόμιζα ότι έχει γίνει αγνώριστος... :unsure:
Για πες, από αυτά που είδες, ποιο σου "χαμογέλασε" περισσότερο;
Δε παίζει να είναι 59χρ αυτός που παίζει...

Τα usa Spector ήταν όλα ένα και ένα ... Κάνουν βέβαια όσο ένα νεφρό...
Η αλήθεια είναι ότι ορισμένα (USA) έχουν φτάσει σε τιμές... Fodera. Βέβαια υπάρχει πάντα η επιλογή για τσέχικο ή κορεάτικο που είναι σε πιο... "λογικές" τιμές 😄

Η αλήθεια είναι ότι ορισμένα (USA) έχουν φτάσει σε τιμές... Fodera. Βέβαια υπάρχει πάντα η επιλογή για τσέχικο ή κορεάτικο που είναι σε πιο... "λογικές" τιμές 😄

Ακόμα και ο Ian Hill με ευρωπαϊκά Spector παίζει.... φαντάσου να είσαι 50 χρόνια μπασίστας στους Judas Priest και να μην μπορείς να έχεις το usa 😁

(εντάξει προφανώς και θα έχει αμερικάνικο αλλά στις περιοδείες παίζει με τα τσέχικα νομίζω)

Ναι, τα usa είναι (σχεδόν) αυθεντικά Spector (μιας και έχει αλλάξει χέρια η εταιρεία). Θα λέγαμε ότι είναι το real thing και κάνουν γύρω στα 6χ. Τα τσέχικα είναι για εμένα "τυπου Spector" ποιοτικά όμως δε, στα 3χ λίγο τσιμπημενα σε τιμη. Είναι δηλαδή ότι Κάι τα γερμανικά sadowsky... Που απλά είναι το "θα ήθελα να έχω ένα sadowsky" αλλά δεν μπορώ να πάρω ένα, ας πάρω το ευρωπαϊκό. Τα far East είναι να είχαμε να λέγαμε και πολύ ακριβά για far East.

Εδώ και καιρό θα ήθελα να πάρω ένα Spector Euro αλλά φοβάμαι να σου πω την αλήθεια ότι για τα λεφτά του ίσως δεν αξίζει. Δεν είναι τα ηλεκτρονικά τα ίδια, όπως έχουν και ψιλό διαφορές και στην κατασκευή κτλ

Τα far East είναι να είχαμε να λέγαμε και πολύ ακριβά για far East.
Ε, οριακά ακριβά, αρχίζουν από 1.300 ευρώ. Spector είχα στα τέλη της δεκαετίας του '80 που είχαν γίνει τρελή μόδα - δεν έβλεπες ποζερόμπαντα χωρίς να κρατάει ένα ο μπασίστας.
Είχα πάρει το neck through που ήταν το ακριβό που ερχόταν στη χώρα μας - είχε και bolt on πιο φθηνό, δεν θυμάμαι όμως καθόλου τις τιμές.
Δεν έγραφε όμως πουθενά made in... Είχε όμως ένα αυτοκόλλητο αμερικανικής σημαίας. 😄
Εκ των υστέρων έμαθα ότι και το ακριβό μοντέλο και το φθηνό ήταν Κορέα...

Καλά δεν είχα ιδέα ότι είχαν ξεφύγει τόσο τα Spector. Θυμάμαι οτι ένας γνωστός μου που παίζαμε σε jam sessions είχε ένα 4αρι τσέχικο και πάντα είχα την εντύπωση ότι ήταν όργανα του +- χιλιάρικου...

Δεν θέλω να σνομπαρω τα φθηνότερα όργανα που φτιάχνουν τα far East εργοστάσια. Το αντίθετο, το πρόβλημα (εντός εισαγωγικων) το έχω με τις μαμά εταιρείες. Η αλήθεια είναι εμένα προσωπικά με ενοχλεί αυτή η κατάσταση, το θεωρώ κοροϊδία κατά κάποιο τρόπο.

Όταν αγόρασα τον ebs ενισχυτή μου, ήταν φτιαγμένο στη Σουηδία. Τοτε δεν έφτιαχναν τίποτα στη Ασία. Ήταν ότι πιο ποιοτικό έπιασα στα χέρια μου. Από ήχο , από κατασκευή.... Από components. Ήταν ακριβός αλλά άξιζε 100%

Τώρα λεει καποιος πήρα ebs και είναι ...... Eb jing s .... Με χαλάει αυτή η κατάσταση να σου πω την αλήθεια.

Σήμερα ένα dingwal καναδέζικο έχει κόστος στα 7χ. Και ένα χρόνο αναμονής. Σου λέει ο πονηρός ο Καναδός πάνε πάρε με 3χ το chingwal από τη Κίνα και θα πάρουμε τα φράγκα σου εμείς από εκει... Όσο καλό και να είναι, ότι προδιαγραφές και να τηρούν, το έχει κατασκευάσει κάποια άλλη εταιρεία και αυτό προσωπικό σε εμένα κάτι μου λέει και με χαλάει. Από την άλλη είναι πιο προσιτά προϊόντα στο ευρύ κοινό και είναι το θετικό αυτό, αλλά ...

Όταν αγόρασα τον ebs ενισχυτή μου, ήταν φτιαγμένο στη Σουηδία. Τοτε δεν έφτιαχναν τίποτα στη Ασία. Ήταν ότι πιο ποιοτικό έπιασα στα χέρια μου. Από ήχο , από κατασκευή.... Από components. Ήταν ακριβός αλλά άξιζε 100%
Συμφωνώ και επαυξάνω. Παίζουμε ένα βράδυ σε ένα μπαρ στην πλατεία στα Εξάρχεια. Και μου έχουν φέρει μια καμπίνα και ένα κεφάλι (class D) EBS του "κουτιού". Μόλις τα είδα ενθουσιάστηκα. Πράγματι ο ήχος ήταν υπέροχος, όλα φανταστικά στο soundcheck, μέχρι τη στιγμή που αίφνης ο EBS παρέδωσε πνεύμα - China ο EBS. Το παίζω στάνταρ άσσο ότι αν ήταν made in Sweden δεν θα με άφηνε με το μπάσο ανά χείρας.

Σήμερα ένα dingwal καναδέζικο έχει κόστος στα 7χ. Και ένα χρόνο αναμονής. Σου λέει ο πονηρός ο Καναδός πάνε πάρε με 3χ το chingwal από τη Κίνα και θα πάρουμε τα φράγκα σου εμείς από εκει... Όσο καλό και να είναι, ότι προδιαγραφές και να τηρούν, το έχει κατασκευάσει κάποια άλλη εταιρεία και αυτό προσωπικό σε εμένα κάτι μου λέει και με χαλάει.
Dingwall χάρις σε έναν κολλητό μου που είναι αρρωστάκι μαζί τους- χρόνια και ζαμάνια, πριν τον μάθουμε από την εδώ πλευρά του Ατλαντικού- έχω πιάσει μπόλικα στο χέρι. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους απ' τις πανάκριβες σειρές: Prima Artist, Z και διάφορα άλλα τέτοια... εξωτικά. Από τα "μαζικής κατανάλωσης" κινέζικα δεν έχει τύχει πέσει κάποιο στα χέρια μου (ο δικός μου δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτά), οπότε δεν έχω άποψη και δεν μπορώ να προβώ σε συγκρίσεις.
Όμως, όταν είχε βγάλει το πρώτο φτηνό όργανο* (απ' αυτά που ξεκίνησε να πουλάει ο Thomann, πολύ πριν τα Nolly), κάποιο από τα πολύ πρώτα (αν όχι το πρωτότυπο) έφτασε στα χέρια του κολλητού μου.
Θα σου πω λοιπόν, ότι το μπράτσο του σε σχέση με τις ακριβές σειρές ήταν η μέρα με τη νύχτα. Σε σχέση με εκείνα ήταν "ρόπαλο" και δεν με ενθουσίασε καθόλου.
Βέβαια, ότι πληρώνεις παίρνεις.
* Ήταν τα Combustion, τα οποία τώρα έχουν φτάσει στα 2,5Χ 😮

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back