- Μηνύματα
- 2,706
- Πόντοι
- 923
Εφηβεία σίγουρα αλλά και η νύχτα που έχει έτσι κι αλλιώς πολλές καταχρήσεις.Εφηβεία....![]()
Αν δεις πχ όργανα που έχουν περάσει από πανηγύρια ή σκυλάδικα είναι το αντίστοιχο των αυτοκινήτων που έχουν κάνει ταξί.
Εφηβεία σίγουρα αλλά και η νύχτα που έχει έτσι κι αλλιώς πολλές καταχρήσεις.Εφηβεία....![]()
Και εγώ έχω την ίδια αίσθηση. Βέβαια μπορεί να μην φταίνε τα κούτσουρα, αλλά εμείς - να έχουμε "στρώσει" παικτικά και να θεωρούμε ότι αυτά παίζουν καλύτερα.Πάντως, για έναν περίεργο λόγο, που δεν ξέρω αν εξηγείται επιστημονικά, οι παλιές κιθάρες (και το κρίνω από τις δικές μου), "πάιζουν" καλλίτερα.
Σαν να "στρώνουν" από τον καιρό και το παίξιμο ένα πράγμα.
Και μετά φταει ο βελοπουλος.Πλακα κάνω.Η μονη λογική εξήγηση για την δική μου εμπειρία είναι ότι όταν έχεις ένα όργανο κάνεις κάθε φορά κάποιες μικρόρυθμίσεις και στο τέλος έρχεται στα μέτρα σου.Πάντως, για έναν περίεργο λόγο, που δεν ξέρω αν εξηγείται επιστημονικά, οι παλιές κιθάρες (και το κρίνω από τις δικές μου), "πάιζουν" καλλίτερα.
Σαν να "στρώνουν" από τον καιρό και το παίξιμο ένα πράγμα.
Ε τότε παιζουν καλά όλα. Παλιά και καινούρια.Και εγώ έχω την ίδια αίσθηση. Βέβαια μπορεί να μην φταίνε τα κούτσουρα, αλλά εμείς - να έχουμε "στρώσει" παικτικά και να θεωρούμε ότι αυτά παίζουν καλύτερα.
Πάντως σαν ιδέα - παίζουν καλύτερα όσο παλιώνουν (τα... κσύλα)- είναι πολύ ελκυστική.
Εγώ είμαι υπέρ του μεταφυσικού γενικά, δεν έχω θέμα.Και μετά φταει ο βελοπουλος.Πλακα κάνω.Η μονη λογική εξήγηση για την δική μου εμπειρία είναι ότι όταν έχεις ένα όργανο κάνεις κάθε φορά κάποιες μικρόρυθμίσεις και στο τέλος έρχεται στα μέτρα σου.
IMHO, καταρχάς (λογικά) έχουν στεγνώσει φυσικά τα ξύλα τους με την πάροδο του χρόνου- με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον ήχο.εχουν κάποια ξύλα που είναι καλύτερης ποιότητας απο τα σημερινά. Και δε μιλάω μονο για τα λεγόμενα εξοτικά. Ακόμα και τα πιο μπανάλ ξύλα μερικες φορες ήταν καλύτερα.
Νομίζω πως ναι. Το αυτί τείνει να "κουρδίζει" πάνω σε κάτι που ακούει συνέχεια.Επίσης οταν παιζουμε χρονια με ένα όργανο, το συνηθιζουμε και μετά νομιζουμε οτι ειναι πολυ καλο. Αντιλαμβανομαστε τη διαφορά μονο με ενα καλυτερο.
Ως γιος παλιού ξυλουργού έχω να πω ότι τα ξύλα πάντα ξεραίνονται εσωτερικά. Είναι μια διαρκής διαδικασία, απλά αν βάλεις ένα πολύ σκληρό υλικό από πάνω όπως είναι η πολυουρεθάνη, θα έχει διαφορά στο πώς θα πάρουν τις τάσεις τα πολύ λεπτά ξύλα μιας ακουστικής. Ίσως να παίζει ρόλο και στο πώς "ακούν" στον συντονισμό και στο πώς αυτό μπορεί να επηρρεάζει το όργανο σε βάθος χρόνου ακόμη και σε περιπτώσεις ηλεκτρικής, αν κι εκεί δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.Το να ξεραίνονται τα ξύλα, κάτω απο τόσες στρώσεις filler και μπογιάς το θεωρώ λίγο χλωμό.
Mακάρι να μπορούσαμε να "σφραγίσουμε" τα υλικά με ένα coating. Θα είχαμε σίδερα που δε θα σκούριαζαν ποτέ. Στην πραγματικότητα ακόμη και το πιο ακριβό και ισχυρό coating που χρησιμοποιείται στα αμπάρια στη ναυτιλία, προστατεύει μέχρις ενός σημείου και για μέχρι 15-20 χρόνια.Δεν το αμφισβητώ, απλά στο μυαλό μου και σκεπτόμενος κιθάρες τύπου "dipped in plastic" Φεντερο-ειδή
Ε, τα λέμε καιρό τώρα...we fucked up big time.