Να βρίσω στον τίτλο ενός κομματιού ή όχι;

Nikolas

Bafta Winner
Πόντοι
198
Μιλάω για κλασσική μουσική και για την "επισημη" έκδοση της παρτιτούρας καταρχήν.

Το έργο έχει τον τίτλο "My fucking life"... Φοβάμαι όμως ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα όσων αφορά την κυκλοφορία του κανονικά (όχι απο εμένα, αλλά μπορεί να εμποδίσει κάποιους να το εκτελέσουν ζωντανά ή να μπει στο πρόγραμμά τους, κλπ...).

Τι λέτε εσείς; Να το κρατήσω το τίτλο ή να πάω για την συντόμευση MFL?

Δε γνωρίζω τι προβληματα μπορει να προκύψουν αλλά και το MFL δε μου αρέσει ως εναλλακτική.

Ισως κατι σε στυλ My F Life. Αν το κάνεις και απο Φα+- κλιμακα, θα είσαι πρώτος :D

Δεν νομιζω οτι ο χωρος των κλασσικων ειναι ο καλυτερος για τετοιους τιτλους...Γνωριζω αρκετα παιδια που σπουδαζουν-σπουδασαν και το 90% τους εχουν κολληματα...

Θέλεις να μας πείς ότι δεν μπορείς να σκεφτείς κανένα άλλο τίτλο...

Nikolas είπε:
Μιλάω για κλασσική μουσική και για την "επισημη" έκδοση της παρτιτούρας καταρχήν.

Το έργο έχει τον τίτλο "My fucking life"... Φοβάμαι όμως ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα όσων αφορά την κυκλοφορία του κανονικά (όχι απο εμένα, αλλά μπορεί να εμποδίσει κάποιους να το εκτελέσουν ζωντανά ή να μπει στο πρόγραμμά τους, κλπ...).

Τι λέτε εσείς; Να το κρατήσω το τίτλο ή να πάω για την συντόμευση MFL?
Ελπίζω να μπορείς να το κρατήσεις. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι το 2012 θα έπρεπε να σκεφτόμαστε ότι έχουμε πρόβλημα μ'αυτά.

Παρεμπιπτόντως, τα αρχικά έχουν νόημα (σε instrumental μουσική) αν θέλεις να κάνεις λογοπαίγνιο. Για παράδειγμα έχω ένα κομμάτι που ο τίτλος του είναι ATM.

Και όποιος κατάλαβε.  :)

My bloody life ίσως...;

Εμενα παντως αυτοι οι τιτλοι με παραπεμπουν σε archive-madrugada και οχι σε κλασσικη-νεοκλασσικη μουσικη...

Το έλυσα το πρόβλημα με 2 τρόπους:

1. ποσταρα σε φόρουμ με κλασσικούς πιανίστες το ίδιο θέμα. 100% δε το γουστάρουν.

2. Μετέφρασα τον τίτλο στα Ελληνικά (Η γαμημένη μου ζωή) και είναι τόσο χάλια που... δε πάει...

Άκυρο παιδιά... Άκυρο...

Η γαμημένη μου ζωή
Καλα αυτο θα γινοτανε μεγαλο χιτ μια και ειναι υπερ-επικαιρο (νομιζω οτι το ψιθυριζει το 99% των Ελληνων πριν πεσουν για υπνο το βραδυ....)

warwickplayer είπε:
Εμενα παντως αυτοι οι τιτλοι με παραπεμπουν σε archive-madrugada και οχι σε κλασσικη-νεοκλασσικη μουσικη...
εμενα παλι σε πανουση αγγλιστι.... ;D ;D

Άκυρο παιδιά... Άκυρο...
άκυρο Νικόλα.... ΑΚΥΡΟ.... 8) 8)

Nikolas είπε:
Μετέφρασα τον τίτλο στα Ελληνικά (Η γαμημένη μου ζωή) και είναι τόσο χάλια που... δε πάει...
Α, αγαπητέ, έπρεπε να συμβουλευτείς επαγγελματία. Διότι υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές  μεταφράσεις για το my fucking life. Λοιπόν, έχουμε και λέμε...

ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΗ:          Η γαμοζωή μου

ΩΜΗ:                        Γαμώ τη ζωή μου

ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ:      Τη ζωή μου γαμώ

ΕΜΦΑΤΙΚΗ:                Γαμώ τη ζωή μου γαμώ

ΠΑΘΗΤΙΚΗ:                Η ζωή μου γαμιέται

ΥΠΑΙΝΙΚΤΙΚΗ:            Τη ζωή μου μέσα

ΕΛΕΥΘΕΡΗ:                Η ζωή μου τον παίρνει

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ:            Η συν-ουσία της ζωής μου

ΑΘΛΗΤΙΚΗ:                Σεξ-Ζωή σημειώσατε 1

ΠΟΛΙΤΙΚή:                Μας γαμήσαν τη ζωή

ΠΟΛίΤΙΚΗ:                Σιχτίρ Ζωί

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ:      Η ζωή μου μπλε

Πιστεύω το 'χουμε, ε;

Η αλήθεια είναι με την συντόμευση χάνει....Κατα πολύ κιόλας...Οι εναλλακτικές του Νικόλα βάζουν τν δεύτερη τελεία στον τίτλο...Χαχα

The Genius Loci είπε:
Παρεμπιπτόντως, τα αρχικά έχουν νόημα (σε instrumental μουσική) αν θέλεις να κάνεις λογοπαίγνιο. Για παράδειγμα έχω ένα κομμάτι που ο τίτλος του είναι ATM.

Και όποιος κατάλαβε.  :)
Θα ήθελα να δω το videoclip...  8) ;) ;D

sfaku είπε:
Α, αγαπητέ, έπρεπε να συμβουλευτείς επαγγελματία. Διότι υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές  μεταφράσεις για το my fucking life. Λοιπόν, έχουμε και λέμε...

ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΗ:          Η γαμοζωή μου

ΩΜΗ:                        Γαμώ τη ζωή μου

ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ:      Τη ζωή μου γαμώ

ΕΜΦΑΤΙΚΗ:                Γαμώ τη ζωή μου γαμώ

ΠΑΘΗΤΙΚΗ:                Η ζωή μου γαμιέται

ΥΠΑΙΝΙΚΤΙΚΗ:            Τη ζωή μου μέσα

ΕΛΕΥΘΕΡΗ:                Η ζωή μου τον παίρνει

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ:            Η συν-ουσία της ζωής μου

ΑΘΛΗΤΙΚΗ:                Σεξ-Ζωή σημειώσατε 1

ΠΟΛΙΤΙΚή:                Μας γαμήσαν τη ζωή

ΠΟΛίΤΙΚΗ:                Σιχτίρ Ζωί

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ:      Η ζωή μου μπλε