• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Να τα πουλησω ολα, να τα κρατησω, να κρατησω μερικα?

• Thread starter Thread starter fenderiarhs
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 41
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 3K

Τι να κανω με τον εξοπλισμο μου

• Σύνολο ψηφοφόρων
    36
Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως..

.. ..

πάλι θα τα κρατούσα, είναι μέρος της "οικογένειας".

[άσχετο: ποιος σκέφτηκε γιατί έγραψα 2 post αντί για 1 μόνο;;;]

Ξέχασα και το σπουδαιότερο: Το να μην πετάξεις τίποτα απολύτως είναι και η μόνη επιλογή που έχεις και είναι απολύτως μη-δεσμευτική.. δηλαδή όσο είσαι σε κατάσταση "δεν πετάω τίποτα" μπορείς να πάρεις οποιαδήποτε απόφαση θέλεις σε οποιαδήποτε μελλοντική στιγμή.. Άρα, όσο δεν είσαι σίγουρος, δεν πετάς τίποτα έτσι κι αλλιώς..

Last edited by a moderator:
Είμαι υπέρ της μέσης λύσης στην συγκεκριμένη περίπτωση. Σίγουρα θα το μετανιώσεις και θα υπάρξει ένα κενό εάν δώσεις τα πάντα. Κράτα έστω μια δυο βασικές κιθάρες, για ψυχολογικούς λόγους και για να κρατήσεις μια επαφή. Είναι προφανές, άλλωστε, ότι δεν ούτε εσυ είσαι υπέρ του να τα δώσεις όλα. Αλλιώς δεν θα έκανες τη δημοσκόπηση…

Δεδομένων των εξής:

- Δεν υπάρχει οικονομική ανάγκη

- Δεν υπάρχει ανάγκη εξοικονόμησης χώρου

- Δεν υπάρχει εξοπλισμός αξίας ώστε το έσοδο της πώλησης να μπορεί να "επενδυθεί" αλλού

δεν υπάρχει κανένας λόγος να πουλήσεις τίποτα. Επίσης ενάμισης χρόνος χωρίς κιθάρα δεν είναι τίποτα. Άλλοι κάνουν δέκα χρόνια διάλειμμα και επιστρέφουν δημήτριοι.

Εγώ θα σου πρότεινα να πουλήσεις ό,τι θεωρείς παραπανίσιο και να κρατήσεις ό,τι

usa έχεις (δηλαδή την les paul και τον fender ενισχυτή, αν είναι usa) γιατί οι τιμές για αμερικάνικα

όργανα έχουν ξεφύγει, και αν θελήσεις κάποια στιγμή να ξανα-αποκτήσεις θα την πληρώσεις πιο ακριβά (και με χειρότερο rosewood στην ταστιέρα) ή θα πληρώσεις υπερεκτιμημένα μια μεταχειρισμένη και ο πωλητής θα βγάλει και κέρδος σε σχέση με πόσο την πήρε γιατί όλοι πουλάνε με βάση τις τρέχουσες τιμές (βέβαια από την άλλη και εσύ μπορείς να βγάλεις κέρδος πουλώντας την LP)

• Συμφωνώ
Reactions: S9F
Εγώ θα σου πρότεινα να πουλήσεις ό,τι θεωρείς παραπανίσιο και να κρατήσεις ό,τι

usa έχεις (δηλαδή την les paul και τον fender ενισχυτή, αν είναι usa) γιατί οι τιμές για αμερικάνικα

όργανα έχουν ξεφύγει, και αν θελήσεις κάποια στιγμή να ξανα-αποκτήσεις θα την πληρώσεις πιο ακριβά (και με χειρότερο rosewood στην ταστιέρα) ή θα πληρώσεις υπερεκτιμημένα μια μεταχειρισμένη και ο πωλητής θα βγάλει και κέρδος σε σχέση με πόσο την πήρε γιατί όλοι πουλάνε με βάση τις τρέχουσες τιμές (βέβαια από την άλλη και εσύ μπορείς να βγάλεις κέρδος πουλώντας την LP)
+1 σε αυτό. Εγώ θα έλεγα ότι το 1-2 κιθάρες είναι το καλύτερο, με προτίμηση η μία να είναι η Les Paul για τους λόγους που περιγράφονται από τον John Goumis και η άλλη να είναι η κιθάρα που θεωρείς πιο "δική σου" και που έχεις το πιο στενό συναισθηματικό δέσιμο. Αν αυτή είναι η Les Paul κιόλας, κράτα μόνο αυτή.

Κάποια στιγμή στη ζωή μου έκλεισα τη κιθάρα στη σκληρή της θήκη, την έχωσα κάτω απ το κρεβάτι και την άνοιξα μετά από 20 χρόνια...

Ο καθένας κάνει ότι αισθάνεται καλύτερα για τον ίδιο, κανένας μας δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια σου

• Συμφωνώ
Reactions: John Tzinieris
Ένας φίλος πούλησε πρόσφατα μία πανάκριβη Les Paul που είχε όμως να την αγγίξει 10 χρόνια. Του βγάλανε την Παναγία οι διάφοροι μαλάκες που τον καλούσαν στο τηλέφωνο για να εφαρμόσουν την ελληνοκαφρίλα τους σε παζάρια, αμφισβήτηση της αξίας της, να περάσω να την δω και βλέπουμε και πολλά άλλα αγενή. Τελικά, την έδωσε στα 2/3 της ούτως-ή-άλλως μειωμένης τιμής που την είχε αρχικά αναγγείλει.

Το θες όλο αυτό;

Το χρειάζεσαι;

Οι κάφροι γύρω μας, παραμένουν τόσο κάφροι όσο πάντοτε ήταν, μόνο που τώρα δεν έχουν και λεφτά. Αν δεν χρειάζεσαι τα χρήματα, τουλάχιστον περίμενε να περάσουν την επόμενη ονείρωξη ευημερίας, για να πουλήσεις σε λογικές τιμές.
 Ομολογω οτι η διαδικασια αυτη καθεαυτη ειχε διαφυγει εντελως του σκεπτικου μου κ δεδομενου οτι τα τελευταια χρονια ενεκα κοινωνικης αλλεργιας περναω απο μεγαλο κοσκινο τις κοινωνικες μου συναναστροφες με ιδιαιτερα αυστηρα κριτήρια, αυτο θα μπορουσε να ειναι κ deal breaker. Και επειδη δεν προκειται για ενα αντικειμενο να πεις να ανεχτω 2-3 χασομερηδες καφρους, αλλα για 25-28 αντικειμενα και αρα δυνητικα 75 χασομερηδες καφρους, περιπλεκεται η κατασταση. 

• Haha
Reactions: Nekkon
 Ομολογω οτι η διαδικασια αυτη καθεαυτη ειχε διαφυγει εντελως του σκεπτικου μου κ δεδομενου οτι τα τελευταια χρονια ενεκα κοινωνικης αλλεργιας περναω απο μεγαλο κοσκινο τις κοινωνικες μου συναναστροφες με ιδιαιτερα αυστηρα κριτήρια, αυτο θα μπορουσε να ειναι κ deal breaker. Και επειδη δεν προκειται για ενα αντικειμενο να πεις να ανεχτω 2-3 χασομερηδες καφρους, αλλα για 25-28 αντικειμενα και αρα δυνητικα 75 χασομερηδες καφρους, περιπλεκεται η κατασταση. 

Τελευταία φορά πούλησα κάτι πριν πέντε χρόνια. Όταν πουλάω, ξεκινώ πάντα με τη μισή της ονομαστικής τιμής, και δεδομένου πως οτιδήποτε είχα ποτέ διατηρείται ως άθικτο (και μερικές φορές είναι), θέλεις να αγοράσεις από 'μένα.

Έρχεται λοιπόν αυτό το ζώον στο σπίτι μου, ο οποίος με ταλαιπωρούσε τηλεφωνικά επί μία εβδομάδα, και αφού μετά από παζάρια είχαμε καταλήξει στα 1200 ευρώ, ανέβηκε ισχυριζόμενος πως έχει ξεχάσει τα 200 στο αυτοκίνητο, αλλά αν θέλω να πάει να τα φέρει. Όταν είδε πως ήμουν έτοιμος να τον πιάσω από το λαιμό, ξαφνικά βρήκε... 170 ευρώ στην άλλη του τσέπη. Προκειμένου να μην λερώσω το χαλί κάνοντας εμετό, το δέχθηκα και τον έστειλα στο διάολο.

Ένα μήνα μετά, το πούλησε στο noiz ακριβότερα απ' ότι το είχε πάρει από 'μένα, ενώ ισχυριζόταν (την περίοδο των παζαριών) ότι είναι κάτι που θέλει πολύ, και είχε ξυπνήσει ο μουσικός μέσα του και διάφορα τέτοια.

Φαντάσου να τον έχεις στο σπίτι σου και να σε κοροϊδεύει στα μούτρα σου, ενδεχομένως μπροστά στη γυναίκα ή τα παιδιά σου. Enough said.

• Λύπη
Reactions: Nekkon
O συγκεκριμενος ειναι απολυτα βεβαιο πως ειναι ο τυπος ο οποιος θα διηγειται σε αντροπαρεα (που θα τον ψιλογλενταει στα κρυφα) με συνοδεια μπυρας και υφος καταφερτζη το πως κοροιδεψε ολο το  HR της microsoft και ανεβηκε ως vice president του Bill Gates και πως μια φορα στο Nammoς της Μυκονου φλερταρε την Margot Robbie αλλα στο τελος της εριξε χυλοπιτα. Αλλα ας μην το κανουμε το νημα, διαμαρτυρια για τις αγγελιες.

Μπορείς να παίξεις κλασσική μουσική με την αγαπημένη σου ηλεκτρική κιθάρα (ως μια νεα προσέγγιση στο είδος μουσικής που σε τραβάει τώρα, αλλά και διαφορετική χρήση της κιθάρας από όσα έχεις έως τώρα συνηθίσει -> ανανέωση του ενδιαφέροντος σου στην ηλεκτρική)!

• Like
Reactions: Waterfall-K
Εάν δεν έχεις όρεξη τώρα, οι πιθανότητες να την ξαναβρείς είναι πολύ μεγάλες.

Εγώ θα τις κρατούσα.

Ακολούθησε τον εξής κανόνα - αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, μη κάνεις τίποτε.

Πούλα τα όλα και πάρε ένα Μo....ntage M, μια και το έχεις ρίξει στο πιάνο τελευταία και τα πλήκτρα φαίνεται ότι σε ευχαριστούν πιο πολύ πλέον. image.gif

Άλλοι άνθρωποι, άλλες συνήθειες, άλλες ανάγκες.

Φαντάζομαι στο τέλος θα κάνεις αυτό που σου μπήκε πρωταρχικά στο μυαλό, δύσκολα ξεκολλάει.

Ασφαλώς δεν γράφω για να σου προτείνω κάτι αλλά μοιράζομαι κατά κάποιον τρόπο αυτά που σε απασχολούν. Και του λόγου μου είμαι σε φάση που πιθανό να δώσω αρκετό εξοπλισμό και να κρατήσω 3-4 κιθάρες που κυρίως με αυτές παίζω, άλλωστε δεν έχω και πολλές, καμμιά δεκαριά πρέπει να είναι.

Απο διαφορετική αφετηρία ξεκινάμε αλλά κάπου τέμνονται οι σκέψεις ημών και πολλών άλλων φαντάζομαι. Εγώ ας πούμε θέλω να αποτραβηχτώ λίγο, κυρίως γιατί κουράστηκα να συγχρωτίζομαι με μαλάκες και να τρακάρω σε αδιεξοδικές καταστάσεις, να τσακώνομαι με την ουτοπία.

Στην περίπτωση μου βέβαια τα μπλουζ είναι ταμάμ παρέα, δεν έχω παράπονο.

Έχεις μια κιθάρα που έχεις σκεφτεί ότι θέλεις να σε θάψουν με αυτή επειδή σε βολεύει απίστευτα; Ε, κράτα μόνο αυτήν και πούλα τα υπόλοιπα. Άντε, επειδή είμεθα και χουβαρνταδες, κράτα και ένα μεταλ ζώον.

• Haha
Reactions: fenderiarhs
Ο Ανθρωπος για να ζήσει θέλει ένα στρώμα, νερό, αρκετή πρωτεΐνη ? και ντουζ/wc.

Υπ' αυτή την έννοια, όλα άχρηστα είναι.

Αν μπήκες σε αυτό το μουντ του μηδενισμού πούλα τα όλα.

Αλλά γιατι να ξεκινήσεις από τις κιθάρες;

Πούλα καναπέ και σκρίνιο πρώτα.

Κατα τα λοιπά, οι κιθαρες μας, τα έπιπλα μας , τα σερβίτσια μας, τα ρούχα μας, είναι για να ομορφαίνουν τις στιγμές μας και η διαδρομή μας.

Οι αναμνήσεις μας και οι επιλογές μας.

Γι αυτό τα κρατάω, τα χρησιμοποιώ ή όχι.

• Like
Reactions: bathan
Έχεις μια κιθάρα που έχεις σκεφτεί ότι θέλεις να σε θάψουν με αυτή επειδή σε βολεύει απίστευτα; Ε, κράτα μόνο αυτήν και πούλα τα υπόλοιπα. Άντε, επειδή είμεθα και χουβαρνταδες, κράτα και ένα μεταλ ζώον.
Νεοι οριζοντες ανοιγουν με αυτη την προταση την οποια βρισκω εξαιρετικη. Μεταλ ζωον δεν εχω μπορω ομως τα εσοδα απο την πωληση ολου του εξοπλισμου να μετουσιωθουν σε ενα ολοκληρο κοτετσι μεταλ ζωων. Ισως μπω κ στο βιβλιο Γκινες, πουλωντας τα ολα προς περιπου 8Κ να γινω ο ανθρωπος με τα 800 μεταλ ζωα στο σπιτι του. 

Ο Ανθρωπος για να ζήσει θέλει ένα στρώμα, νερό, αρκετή πρωτεΐνη ? και ντουζ/wc.

Υπ' αυτή την έννοια, όλα άχρηστα είναι.

Αν μπήκες σε αυτό το μουντ του μηδενισμού πούλα τα όλα.

Αλλά γιατι να ξεκινήσεις από τις κιθάρες;

Πούλα καναπέ και σκρίνιο πρώτα.

Κατα τα λοιπά, οι κιθαρες μας, τα έπιπλα μας , τα σερβίτσια μας, τα ρούχα μας, είναι για να ομορφαίνουν τις στιγμές μας και η διαδρομή μας.

Οι αναμνήσεις μας και οι επιλογές μας.

Γι αυτό τα κρατάω, τα χρησιμοποιώ ή όχι.
Έτσι είναι.

Οι αναμνήσεις και τα βιώματά μας συνδέονται και με (αγαπημένα) αντικείμενα...

• Συμφωνώ
Reactions: LK
Νεοι οριζοντες ανοιγουν με αυτη την προταση την οποια βρισκω εξαιρετικη. Μεταλ ζωον δεν εχω μπορω ομως τα εσοδα απο την πωληση ολου του εξοπλισμου να μετουσιωθουν σε ενα ολοκληρο κοτετσι μεταλ ζωων. Ισως μπω κ στο βιβλιο Γκινες, πουλωντας τα ολα προς περιπου 8Κ να γινω ο ανθρωπος με τα 800 μεταλ ζωα στο σπιτι του. 
Πλάκα-πλάκα βλέπω πόσο τα πουλάνε τα μεταχειρισμένα μέταλ ζωα στο γερμανιστάν και γελάω και κλαίω ταυτόχρονα 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα