Μουσικός Υπολογιστής. Τι?

Καλησπέρα EyeProtocol

Δεν είχα σκοπό να μπώ στην διαμάχη αλλά το flamebate έπιασε. Οπως είπα και παραπάνω δεν έχω καμία ιδιαίτερη αγάπη σε καμία από τις δύο εταιρείες. Αν είχα χρήματα ΔΕΝ θα αγόραζα καν PC. Η τελευταία μάχη που έδωσα για να δουλέψει η i88x με x86 πλατφόρμα με γονάτισε. Απαντάω μόνο γιατί πρότεινα στον φίλο μας τον 4400x2 και ίσως θα πρέπει να πω το δικαιολογίσω.

Η απάντηση λοιπόν είναι γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην κατηγορία αυτή και πόσο μάλλον στην τιμή αυτή. Εκτός των άλλων, τον επεξεργαστή αυτόν τον έχω δοκιμάσει προσωπικά και έχω άποψη. Για να πετύχεις την ταχύτητα αυτή σε Intel πρέπει να πας σε Xeon. Οσον αφορά τη σελίδα της AMD σκέψου ότι είναι marketing. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι το πόσο ενεργοβόροι είναι οι επεξεργαστές δεν έχει σχέση με την Greenpeece και τη ΔΕΗ αλλά με την ψύξη που χρειάζεται, τη συχνότητα που μπορείς να το ανεβάσεις και κατεπέκταση τη φθορά (που λίγους ενδιαφέρει). Θυμίσου μέχρι πριν λίγους μήνες οι πυρήνες της Intel τι θερμοκρασίες ανέβαζαν. Μπριζόλα έιψηνες και α λόγος είναι η κατανάλωση του ρεύματος. Επήσης οι 64bit καταχωρητές που έχει η x86-64 πλατφόρμα είναι πατέντα της AMD από τους AMD64. O Linus μάλιστα το είχε σχολιάσει αρκετά τραγεγλαφικά γιατί η Intel πήγε να το περάσει στο ντούκου και να μην πει ότι είναι το instruction set της αντιπάλου.

Οσον αφορά τα benchmarks είναι από τα λίγα πράγματα που δεν μπορεί κάποιος να κοροιδέψει εύκολα. Η θα τελειώσει το Povray σε 3.05 secs ή σε 3.10. Υπάρχουν αρκετά sites που ο καθένας μπορεί να ανεβάσει τα αποτελέσματα και να τα συγκρίνει με άλλους. Τα τελευταία χρόνια οι πρώτες θέσεις είναι καπαρωμένες από την AMD. ΔΕΝ λέω ότι δεν υπάρχουν Intel μην παρεξηγηθώ. Κόστος και ταχύτητα.

Ξαναλέω ότι αυτό είναι να αλλάξει με την επόμενη γενιά intel επεξεργαστών που προς το παρόν η AMD δεν έχει απάντηση. Τότε ίσως η πρόταση μου (ανάλογα και με το κόστος πάντα) μπορεί να είναι άλλη.

Καλησπέρα και σε σένα. Θα σου φανεί παράξενο ίσως, αλλά δεν διαφωνούμε σε τίποτε. Εγώ δεν είπα ότι οι Amd δεν είναι καλοί επεξεργαστές - μια χαρά είναι. Αλλά είναι λίγο χειρότεροι από τους Intel, οι οποίοι είναι ασφαλώς ακριβότεροι. Έτσι όλα είναι δίκαια - όποιος θέλει κάτι φθηνότερο, παίρνει κάτι φθηνότερο.

Η δική μου διαφωνία, έχει να κάνει με τη διάχυτη φήμη ότι οι Amd είναι καλύτεροι από τους Intel, ενώ είναι φθηνότεροι. Αυτό είναι σαφώς δημοσιογραφικά κατασκευασμένος μύθος. Στη σελίδα που ανέλυσα (και όπου οι νόμοι του μάρκετινγκ δίνουν το δικαίωμα στο καθένα να λέει ότι θέλει), είναι εντυπωσιακό ότι η ίδια η Amd δεν κατορθώνει να πείσει ότι το προϊόν της είναι καλύτερο από του ανταγωνιστή. Είναι καλύτερο, μόνο σε σημεία που δεν έχουν καμία σημασία.

Πάντα φιλικά.

ΚΓια να πετύχεις την ταχύτητα αυτή σε Intel πρέπει να πας σε Xeon.
Σε xeon και σε τί xeon. Σε αρκετά ακριβότερο. Σε επίπεδα τιμής που πιάνει dual Opteron. (που ούτε εκεί υπάρχει σύγκριση)

Σε xeon και σε τί xeon. Σε αρκετά ακριβότερο. Σε επίπεδα τιμής που πιάνει dual Opteron. (που ούτε εκεί υπάρχει σύγκριση)
Αν υπήρχε έστω και μία περίπτωση στο εκ/ ριο να συγκρίνεται αυτός ο επεξεργαστής με Xeon, να είστε βέβαιοι ότι η Amd θα το είχε κολήσει σε αφίσα έξω από τις πόρτες μας. Μη λέτε πράγματα που ούτε η ίδια η Amd δεν λέει - ο επεξεργαστής με τον οποίο τον συγκρίνει ΔΕΝ είναι Xeon παιδιά.

¶μα σας λέω εγώ για δημοσιογραφικούς μύθους, μετά με λέτε παράξενο...

ρε παίδες δεν ξέρω...

και εμένα μου τη σπάει το μονοπώλιο (intel) και τρέφω μια συμπάθεια για τις μικρότερες εταιρίες (amd στην κουβέντα μας) αλλα PENTIUM αγόρασα και PENTIUM θα ξαναπάρω...(η ότι θα εχει βγαλει τοτε η intel)

πειράζει που θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο?

ας αγωνιστούν άλλοι για την σωστή διανομή των χρημάτων στην αγορά, εγώ θέλω να κάνω την δουλειά μου σωστά :wink: 8)

Αντίσταση στο μονοπώλιο? Δεν είναι καθόλου έτσι η αγορά, και 2 εταιρείες μόνο δεν είναι πλουραλισμός έτσι κι αλλιώς. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ούτε τι επαναστατικό έχουν οι AMD.... Τι ανησυχία προκαλούν οι AMD? Οι επιδόσεις που δίνουνε είναι υπερβολικά κοντά σε αυτές των αντίστοιχων INTEL(οι οποίοι όμως είναι λίγο καλύτεροι σε μερικά θέματα) σε πολύ μικρότερη τιμή. Ο μέσος χρήστης δεν πρόκειται να καταλάβει διαφορά μάλιστα, αν και το μουσικό pc είναι άλλη ιστορία. Για το μέσο pc όμως οι AMD (που είναι εταιρεία μεγαθήριο, και σιγουρα δεν βοηθάει τις μικρές εταιρείες) είναι μονόδρομος, λόγω σχέσης τιμής-απόδοσης.

στην αρχή

Πάντοτε βρίσκω προβληματα στους Amd
λίγο μετά

Εγώ δεν είπα ότι οι Amd δεν είναι καλοί επεξεργαστές - μια χαρά είναι
συγνώμη,τι απ'τα δύο ισχύει?

Έτσι όλα είναι δίκαια - όποιος θέλει κάτι φθηνότερο, παίρνει κάτι φθηνότερο.
Η δική μου διαφωνία, έχει να κάνει με τη διάχυτη φήμη ότι οι Amd είναι καλύτεροι από τους Intel, ενώ είναι φθηνότεροι. Αυτό είναι σαφώς δημοσιογραφικά κατασκευασμένος μύθος
δηλαδή με την ίδια λογική τα mac ΤΩΡΑ ειναι καλύτερα επειδή είναι ακριβότερα...

θυμάμαι το καλοκαιράκι σε μια "έντονη" αντιπαράθεση στο αγαπημένο πια pc vs mac debate να κράζετε όλοι τα mac και να λέτε πως το μόνο που κοιτάτε είναι τα benchmarks και όχι τι hype της κάθε εταιρίας...

επίσης,ο amd dualcore ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ απο τον αντίστοιχο dualcore της intel,είναι πολύ πιο γρήγορος (γι αυτό και δικαιολογείιται η διαφορά στην τιμή)δε το λέω εγώ αυτό αλλά τα benchmarks σε anandtech tomshardware,xbitlabs ,αν ενδιαφέρεστε κοιτάξτε τα cubase & nuendo forums για αποκλειστικά μουσικές εφαρμογές.

η πλάκα είναι όμως οτι δε σύγκρινες τον 4400 με κάποιον αντιστοιχο επεξεργαστή της intel (δηλαδή με έναν dualcore) αλλα με αυτόν που έχει ο superfunk ( INTEL PENTIUM 4 PRESCOTT 3,4GH),απορώ πως στο καλό τον βρίσκεις καλύτερο :?:

συνεχίζοντας,εκτός του ότι δε γράφεις όλα αυτά που πρέπει (γαι το site της amd μιλάω)

όπως πχ για την cool n quiet τεχνολογία θα πρέπει να γνωρίζεις ότι και το site της intel πάνω κάτω αντίστοιχα πράγματα αναφέρει,είναι κοινή πρακτική marketing αυτή, δε θα κρίνεις ένα προιόν απο αυτά που γράφει ο κατασκευαστής στην ιστοσελίδα του αλλά μέσα από benchmarks,reviews άλλων και προσωπική εμπειρία.

τέσπα,ίσως οι διπύρινοι που θα βγάλει η intel (yonah) να ανταγωνίζεται στα ίσα τους amd x2 (έτσι φαίνεται),ακόμα και στην κατανάλωση (έχει πλάκα ένας διπύρηνος της amd να καταναλώνει και να ζεσταίνεται λιγότερο από έναν μονοπύρηνο της intel) και αυτό στην τελίκή καλό θα κάνει σε όλους μας καθώς θα έχουμε παραπάνω επιλογές σε πιο προσιτές τιμές.

είναι λάθος να ακολουθούμε τυφλά μια εταιρία (απ τη στιγμή που δεν έχουμε και συμφέρον),τη δουλειά μας θέλουμε να κάνουμε όσον το δυνατόν καλύτερα.

το εκτροχιάσαμε λίγο το topic :roll:

Κατ' αρχήν δεν συμφωνώ ότι εκτροχιάσαμε το τόπικ - για επεξεργαστές μιλάμε, η επιλογή επεξεργαστή θα επηρρεάσει όλες τις κατοπινές αποφάσεις, άρα είμαστε εντός τόπικ 100%% (δεν θα συμμετείχα, αν δεν είμασταν).

Δεύτερον, εγώ δεν σύγκρινα τίποτε με τίποτε, η Amd συγκρίνει το προϊόν της με το (κατά τη γνώμη της) αντίστοιχο προϊόν της Intel και εγώ απλώς σχολιάζω αυτά που οι ίδιοι λένε. Σόρυ που ξέχασα για τα cool and quiet, άνθρωποι είμαστε, αλλά δεν βλέπω να αναιρείται η γενική εικόνα από τον ισχυρισμό περί χαμηλότερων θερμοκρασιών.

Τρίτον, δεν υπάρχει καμία αντίφαση σε αυτά που λέω: πάντοτε είχα προβληματάκια με τους Amd, τα οποία πάντα απέδιδα στην γενικώς χαμηλότερη τιμή τους και συνεπώς θεωρώ ότι είναι "μία χαρά" - έπρεπε να γράψω "για τα λεφτά τους".

Τέταρτον (και σημαντικότερον), ρε παιδιά έχετε καμία σχέση με το εμπόριο; Υπάρχει ΜΟΝΟ ένας λόγος για να πουλάει κανείς χαμηλότερα από έναν άλλο - η πεποίθησή του ότι αν πούλαγε στην ίδια τιμή, δεν θα πούλαγε τίποτε!!!! Υπάρχει κανείς που θα του χαρίσουν (όχι να πληρώσει) έναν Amd και έναν ισοδύναμο Intel και θα επιλέξει να πάρει τον Amd; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι επί τέσσερα χρόνια το γενικό κλίμα στα περιοδικά ήταν ότι η Amd πουλάει φθηνότερα από την Intel; Εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο, αφού είναι καλύτεροι γιατί δεν πουλάνε ακριβότερα; Τι πρόβλημα θα είχαν δηλαδή, όσοι γουστάρανε την καλύτερη ποιότητα και τις καλύτερες επιδόσεις θα πληρώνανε τα παραπανίσια χρήματα.

Τα Mac δεν εμπίπτουν στις παραπάνω λογικές διότι σχετίζονται με μία μονοπωλιακή τεχνολογία και το καυχιόνται. Στο παρελθόν, θα θυμούνται οι παλιότεροι, είχε βγει μία εταιρεία (έσπασα το κεφάλι μου αλλά δεν θυμήθηκα το όνομά της) η οποία είχε βγάλει επεξεργαστές που έτρεχαν το MacOS (την περίοδο που τα Μακ ήταν στην φάση PowerPC). Που είναι αυτή η εταιρεία σήμερα; Ούτε καν υπάρχει. Και αυτοί φθηνότεροι ήταν, και αυτοί τα ίδια λέγανε (ότι δηλαδή λειτουργούσαν καλύτερα από τους original επεξεργαστές που είχαν τα Mac). Κολοκύθια λαδορίγανη και "άνθρακες ο θησαυρός".

Εγώ χρησιμοποιώντας την τεχνολογική μου κατάρτιση (η οποία σε διαβεβαιώνω ότι είναι εκτενής), σχολίασα (με χιούμορ νομίζω) αυτά που λέει η ίδια η Amd - επ' αυτών των σχολίων θα ήθελα εμπεριστατωμένες απαντήσεις, αν υπάρχουν.

Και επειδή λέτε συνέχεια για τεστ και benchmarks σας θυμίζω (και δεν θα κουραστώ ποτέ να σας θυμίζω) ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι αμερόληπτοι (για να μην πω ευθέως ότι είναι πουλημένοι και έχουμε τίποτε κλάματα). Αυτά που γράφουν πολλές φορές δεν ισχύουν. Τώρα αν θέλετε να το διαπιστώσετε πληρώνοντας, κανένα πρόβλημα από μένα.

Στο παρελθόν' date=' θα θυμούνται οι παλιότεροι, είχε βγει μία εταιρεία (έσπασα το κεφάλι μου αλλά δεν θυμήθηκα το όνομά της) η οποία είχε βγάλει επεξεργαστές που έτρεχαν το MacOS (την περίοδο που τα Μακ ήταν στην φάση PowerPC). .[/quote']
Power Computing, μαλον αυτη θα ενοεις.

Καχραμάν πρώτα κατέλληξε στην Κάρτα ήχου που γουστάρεις να πάρεις και μετά τσέκαρε ποια από όλα αυτα που σου λένε είναι συμβατά. Συμφωνώ και εγώ σε γενικές γραμμές με τα Mombos που σου προτείνουν αλλά εγώ θα τον έβγαζα το PC μέχρι 1500, έστω αν έπρεπε να περιμένω λίγο ακόμα.. (αν αξίζει)

Τώρα εγώ είχα Ιντελ, Έβαλα ΑΜD, ξανα πήρα Intel και κατέλειξα σε ΑΜD και τώρα πάλι ΑΜD θα έπερνα...

Μπορεί οι Intel να είναι Μercedes. Αλλό εγω καβλώνω με το rally τι να κάνουμε? και φθηνό είναι και γούστα βγάζει και αμα χαλάσει ξαναπαίρνω ένα ακόμα...

(μαλακία παράδειγμα)

λοιπόν,εμένα μ'αρέσει που δε θίχτηκες και δε "ζοχαδιάστηκες" μ'όλα αυτά που εγραψα παραπάνω και απαντάς ωραία,πολιτισμένα και σε ήπιους τόνους (αν και εγω τους ανέβασα λίγο πριν) :)

σαν πιο τρανταχτό επιχείρημα των όσων λέω παραθέτω το εξής link στο οποίο δεν εμπλέκονται "απατεώνες" δημοσιογράφοι απο anandtech,tomshardware και επίσης αφορά πιο πολύ μουσική χρήση.

http://www.adkproaudio.com/benchmarks.cfm

το εν λόγω λέει απλά ότι σε βαριά projects και χαμηλό latency οι μονοπύρηνοι σχεδον δεν υπάρχουν καν και στους διπύρινους βγαίνει με διαφορά πρώτος ο dual opteron και ακολούθως ο 4400.

αυτοί οι επεξεργαστές δεν είναι φθηνοί,κάθε άλλο.είναι μάλιστα πολύ πιο ακριβοί από αντίστοιχες υλοποιήσεις της intel (γι αυτο η amd έβγαλε τον 3800 για να γεφυρώσει κάπως το χάσμα).

ρίξε μια ματιά απλώς στις τιμές του e-shop ή του πλαισίου.

οπότε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΙ οι amd x2.

οι μονοπύρινοι είναι φθηνότεροι κατά 30 euro περίπου,δε πιστεύω οτι είναι τόσο σοβαρή διαφορά πια για να τους δικαιολογείς αν βγάζουν προβλήματα.(που δεν βγάζουν)

το 2005 η amd ξεπέρασε-για πρώτη φορά-σε πωλήσεις desktop επεξεργαστων την intel.το ότι το μερίδιο της τελευταίας παραμένει υψηλότατο (γύρω στο 80%)έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα οι συμφωνίες χρόνων με εταιρίες που πουλάνε έτοιμα μηχανήματα (σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιούν intel)- τα τελευταία δε τα προτιμούν οι αρχάριοι (που προφανώς είναι πολύ μεγαλύτερο target group).

οπότε ,από τη στιγμη που υπόλειπεται κατά πολύ στην παγκόσμια πίτα δε θα ήταν και πολύ έξυπνο ,τους πιο normal επεξεργαστες να τους έχει στην ίδια ή ακριβότερη τιμή απ'τους intel και ας υπερτερούν ελαφρά ή έστω είναι παραπλήσιοι σε δυνατότητες.

δε θυμάμαι ποτέ την τελευταία 4ετία τα περιοδικά να κραυγάζουν για την ανωτερότητα των amd.υπήρξε ένας μικρός ενθουσιασμος για τον thunderbird πριν 5 χρόνια (ήταν ο πρωτος επεξεργαστής που έσπασε το "φράγμα" του 1gz και "πατούσε" για πρώτη φορα τους p4 σε επιδόσεις)

πριν 5 χρόνια ήταν πολύ συμφέρουσα η αγορά των thunderbird γιατι:

ήταν πιο γρήγοροι στην ίδια συχνότητα

ήταν πολυυυυ πιο φθηνοί

οι θυσίες ήταν κάποιες μικροασυμβατότητες και προβληματάκια hardware με τα chip των μητρικών ,κυρίως αυτά της VIA τα οποία λύθηκαν.

σκέψου όμως ότι ανγκάστηκε ολόκληρη intel να αλλάξει socket και να ακολουθήσει την amd στην υιοθέτηση ddr μνημών.

τότε ήταν που μπήκε στο παιχνίδι κατασκευής chip μητρικών και η nvidia και σαφώς υπήρξαν επίσης κάποια μικροπροβλήματα στην αρχή.

άλλο ένα κακό ήταν ότι έφθαναν ως και 70 βαθμούς θερμοκρασία και είχαν μεγάλη κατανάλωση.

εκεί στήριξε τα επιχειρήματά της η intel και για τα επόμενα 3 χρόνια ξαναπήρε τα ηνία (όχι στο μερίδιο της αγοράς γιατί αυτο πάντα το είχε)με τον p4 northwood ,την τεχνολογία hyper-threading (που τελικά πιο πολλα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε)σε συνδυασμο με την αύξηση εν καιρώ της συχνότητας του ρολογιού σε ταχύτητες που δε μπορούσε να ακολουθήσει η amd .και έφτασε στο peak της με τον extreme edition των 2mb cache & 899 euro.μέχρι τότε η amd απλώς ακολουθούσε.

μετά υπήρξε η τέλεια αποτυχία του pres-hot ,η εμφάνιση του amd64 clawhammer και τα υπόλοιπα ειναι λίγο πολύ γνωστα.

τώρα,όλα αυτά δεν ισχύουν,είναι παρελθόν

όσο για το:

εγώ δεν σύγκρινα τίποτε με τίποτε
βεβαίως και σύγκρινες,έστω έμμεσα με το

"...ο καλύτερος επεξεργαστής απ'αυτούς που αναφέρθηκαν είναι του superfunk..."

τέλος, ευτυχώς που υπαρχει και μια δεύτερη εταιρία στον χώρο των επεξεργαστων γιατί αλλιώς ούτε 64 bit επεξεργαστές θα είχαμε ,ούτε διπύρινους,όυτε ddr,θα είχαμε κολλήσει στα 1.5 gz που έχουν κολλήσει τα g4 powerbooks και απο τιμές...τουλάχιστον τώρα η intel τρέχει (και μάλιστα έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό roadmap με 8!!! πυρήνες το 2007).

ps:κάτι μου λέει πως η επόμενη ανβαθμισή μου θα είναι σε mactel,θα κάνουν χαλασμό αυτά τα μηχανήματα :wink:

Σχετικά με το ότι οι μονοπύρηνοι δεν παίζουν σε βαρειά projects, αυτό οπωσδήποτε δεν ισχύει, καθώς πολλοί άνθρωποι, ακόμη και εδώ στο noiz, έχουν στήσει βαρύτατα projects σε α ρ γ ο ύ ς μονοπύρηνους (ούτε καν γρήγορους). Απ' την άλλη, επειδή πρόσφατα άλλαξα επεξεργαστή στο σπίτι μου, διαπίστωσα ότι η διαφορά τιμής ανάμεσα στους μονοπύρηνους και τους δυπύρηνους της Intel είναι κάπως αποκαρδιωτική.

Σε σχέση με τα mactel, δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόση συζήτηση: Mac θα είναι και θα έχουν την τιμή, τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα των Mac. Η απόφαση της Apple να χρησιμοποιεί πλέον επεξεργαστές της Intel (αλήθεια, γιατί δεν επέλεξε Amd;) είναι μία τεχνολογική απόφαση, εσωτερικού χαρακτήρα κατά τη γνώμη μου), η οποία κατέληξε να είναι τόσο δημοφιλής επειδή ακριβώς κάποτε η Apple καυχιόταν ότι η ποιότητα των προϊόντων της οφειλόταν κατά πολύ και στον επεξεργαστή, οπότε την ψιλοκράζουν τώρα.

Πάντως, εδώ και τρεις μήνες κάποιος μου έχει δώσει ένα πειρατικό αντίγραφο της έκδοσης του MacOSX που τρέχει σε κανονικό PC !!!!!! - είναι τρία DVD και σκεφθείτε ότι ακόμη δεν έχω καθήσει (από περιέργεια) να την εγκαταστήσω. Μην αρχίσετε όμως να μου την ζητάτε - θα την δώσω μόνο στον Aiolos αν την θέλει (χιχι) :) :) :).

Τουλάχιστον δείξε αγάπη φίλε Wow!!!! Κάνε κανα testaki όποτε μπορείς ωστε άμα δουλεύει απροβλημάτιστα να φάμε τον κόσμο να την βρούμε και εμείς :!: :roll: 8O :D

με ενα απλο google search θα βρεις παρα πολλες αναφορες σχετικα με το mac os x για τεχνολογια x86. σε πολλα pc εχει εγκατασταθει με επιτυχια και σε αλλα οχι.γενικα δουλευει καλα σε περιορισμενο hardware και οχι σε ολους τους intel επεξεργαστες.

η εγκατασταση του ειναι γι αυτους που ξερουν αρκετα. για να φτιαξεις ενα dual boot συστημα θα χρειαστεις ενα linux live cd ενω αν θες να χασεις τα παντα νομιζω οτι bootaρεις κανονικα απο το dvd.

υπαρχουν δυο-τρεις κωδικες ονομασιες(θα τις βρεις σε σχετικα forum) για να το ψαξεις και για να το κατεβασεις μεσω torrent, αλλα πιστευω οτι μονο πονοκεφαλο θα προκαλεσει σε οσους δοκιμασουν.

radio arvila news(μου το ειπαν στο applestore) αναφερουν οτι σε λιγο καιρο(1-2) θα κυκλοφορησουν τα πρωτα laptop mactel, αν και δεν εχει ανακοινωθει ακομα.

προσωπικα θα περιμενα αρκετα ωστε να δοκιμαστουν πολυ, να βρεθουν ολα τα προβληματα που θα προκυψουν απο το portage g4-g5--->x86 και μετα θα σκεφτομουν αγορα ενος mactel.αν και απ οτι φαινεται σχεδον ετοιμα τα ειχαν(οπως ελεγε και ο μεγας υποκριτης jobbs για ενα just in case scenario....)

το έχω ήδη κάνει αυτό με το macosx86 με το deadmoo image ,μου φαίνεται ήταν η έκδοση 10.4.1 τώρα ετοιμάζομαι να το κάνω και με το 10.4.4 image.

αν θέλει κάποιος πληροφορίες,έχω φτιάξει και οδηγό (μόνο όμως για το deadmoo image aka "το παλιό"),μπορώ να το στείλω σε mail ή να βοηθήσω private.

εμένα στον amd64 3200 έτρεξαν σχεδόν όλα απροβληματιστα με καποια patches,σίγουρα όμως πιο αργα από τον 800άρη μου g4,δε μου αναγνώρισε κάρτα γραφικών,μέγιστη ανάλυση ως 1024χ768,σκληρό ως 6gb (μείον 4gb που έπιασε το λειτουργικό) και μερικές άλλες βλακείες.

πάντως έχει πολύ πλάκα, να το δοκιμάσετε όσοι το έχετε,δεν έιναι δύσκολη η εγκατάσταση.

έβαλα κατι manager ποδοσφαιράκια,το officex,το garageband και δουλεψαν όλα μια χαρά.

η πλάκα είναι ότι (νομίζω)η rme ήδη έχει βγάλει drivers που δουλεύουν μια χαρά.

Σχετικά με το ότι οι μονοπύρηνοι δεν παίζουν σε βαρειά projects
δεν είπα αυτό,παρεξηγηση μάλλον,είπα:

"το εν λόγω λέει απλά ότι σε βαριά projects και χαμηλό latency οι μονοπύρηνοι σχεδον δεν υπάρχουν καν
εννοώ τα αποτελέσματα των "βαρέων" projects που έχουν τρέξει και "αποτυπωθεί" στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

και εγώ μια χαρά κάνω τη δουλειά μου-προς το παρόν-με μονοπύρηνο :)

Πάντως' date=' εδώ και τρεις μήνες κάποιος μου έχει δώσει ένα πειρατικό αντίγραφο της έκδοσης του MacOSX που τρέχει σε κανονικό PC !!!!!! - είναι τρία DVD και σκεφθείτε ότι ακόμη δεν έχω καθήσει (από περιέργεια) να την εγκαταστήσω. Μην αρχίσετε όμως να μου την ζητάτε - θα την δώσω μόνο στον Aiolos αν την θέλει (χιχι) :) :) :).[/quote']
Να μου την δώσεις Eye να την βαλω στο Laptop, γιατι δεν αντέχω μετα απο 7 μηνες ηρεμιας και απολαυσης (τοσο ειμαι στο OS X ) να τρώω στα μούτρα την σαβούρα της microsoft :lol: :lol: :lol:

Α και κατι αλλο...

ειναι απολαυστικό να σας βλεπω να χτυπιεστε μεταξύ του μονοπολιακου τριγώνου Microsoft-intel-amd :lol: :lol: :lol:

Ύστερα από ώριμη σκέψη και μελέτη των απαντήσεων σας αποφάσισα να μην πάρω υπολογιστή και να πάρω….. ποδήλατο!!

Δεν έχω καταλάβει γρι από ότι λέτε, μάλλον το θέμα έχει εκτραπεί υπερβολικά, λαμβάνω υπ όψιν μου τις πρώτες απαντήσεις οι οποίες μέχρι ένα σημείο ήταν αρκετά κατατοπιστικές!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Όταν πλησιάζει η ώρα της αγοράς θα σας ξαναενοχλήσω για μερικές διευκρινήσεις.

Ύστερα από ώριμη σκέψη και μελέτη των απαντήσεων σας αποφάσισα να μην πάρω υπολογιστή και να πάρω….. ποδήλατο!!
Δεν έχω καταλάβει γρι από ότι λέτε' date=' μάλλον το θέμα έχει εκτραπεί υπερβολικά, λαμβάνω υπ όψιν μου τις πρώτες απαντήσεις οι οποίες μέχρι ένα σημείο ήταν αρκετά κατατοπιστικές![/quote']

Γεια σου Κάρχαμαν. Σκοπός μίας τέτοιας συζήτησης, δεν είναι να πέσουμε εμείς στο δικό σου επίπεδο (του αρχάριου) αλλά να ανέρθεις εσύ στο δικό μας επίπεδο. Δεδομένου ότι εδώ δεν είναι φροντιστήριο ξένων γλωσσών, ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό, είναι να παρακολουθείς πολύ προσεκτικά αυτά που γράφονται. Αλλιώς, υπάρχει πάντοτε και η λύση της (εμετικά) μασημένης τροφής των περιοδικών.

Και εγώ όταν ακούω τον superfunk και τους άλλους να μιλάνε για κιθάρες, αισθάνομαι σα χαζός, αλλά δεν τόλμησα ποτέ να αποδώσω αυτό το αίσθημα σε αυτούς. Αντίθετα, προσέχοντας αύτά που γράφονται, έχω εμπλουτίσει τις γνώσεις μου.

Εσύ, θέλεις να φτιάξεις με 1500 τον υπολογιστή που θα τα κάνει όλα και θα συμφέρει. Η σύντομη απάντηση είναι ότι "δεν γίνεται" - αυτό στο είπαν με διάφορους τρόπους αρκετά άλλα μέλη. Αν όμως θέλεις να εμβαθύνεις, τότε οι υπόλοιπες συζητήσεις θα σου φανούν χρήσιμες.

Trending...

Νέα θέματα