Νεος υπολογιστής - νεα προβλήματα

Ως προς τη μουσικη σε λενε ξερολα
οχι, και ως προς τα  κομπιούτερ και τα windows.

Χιλιάδες.

τα θέματα υπάρχουν. Και τα pm.

Είμαι ο καλύτερος για windows. ?

Για mac δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι. Δεν με αφορά.

Γιατί κακό;

Υπάρχει κάτι καλύτερο από τα Windows?
χαχαχαχχα. πες το απ την αρχή να ξέρω. είσαι απ αυτούς. 

αρα θα απαντήσω ότι καλύτερα είναι οι doors.

Θα σας έλεγα για τον τίμιο κώδικα του Debian, αλλά έχω συμφωνήσει με τους όρους χρήσης

Με γεια ο υπολογιστής! Φαίνεται πως πήρες υλοποίηση gaming διότι όταν λένε οι gamers "δυνατό υπολογιστή" εννοούν δυνατό GPU,  κάτι που είναι η τελευταία προτεραιότητα ενός μουσικού σεταπ λόγω θορύβου και αδιάφορης ισχύος στα γραφικά.

Πάντως φιλε Τζιμ, το να βάζεις κόσμο να ασχοληθεί με το πρόβλημα σου και να μην τους λες την εξέλιξη σε καθε βήμα που κάνεις και να τους λες και απο πάνω... μαντέψτε το, είναι βιτσιόζικο.

Εμένα πάντως ρύθμιση της κάρτας με το Cubase μου θυμίζει. Δοκίμασες με μεγάλο latency αρχικά για να δεις αν επηρεάζει το playback και τότε;

Λοιπόν για να μη λετε...

Τσεκάρισα τα settings της κάρτας ήχου

Τσεκάρισα τα settings των windows.

Διόρθωσα τα power management

Εγκατέστησα από δυό φορές το cubase 10 και το 10.5

Εγκατέστησα το sonar και έτρεξα προτζεκτ εκεί.

Κατήργησα μια προέκταση usb και έφερα το κουτί του υπολογιστή στη μούρη μου για να το συνδέσω με την κάρτα με το μανίσιο της καλώδιο.

Εβαλα το καλώδιο usb της κάρτας εκτός από το powered hub σε όλες τις θύρες usb του υπολογιστή (8 συνολικά από 2.0 έως 3.2)

Δεν αναφέρω πόσα κομμάτια άκουσα και ανέλυσα ανα τρακ, ανα μιντι, ανα πλαγκιν

Φορτωσα τους προηγούμενους drivers της κάρτας ήχου γιατί με το φόρτωμα στο καινούργι είδα ότι άλλαξαν

Δοκίμασα την κάρτα ήχου του υπολογιστή

Αλλαξα κάτι δικαιώματα στα usb, δεν θυμάμαι τι ήταν

Ετρεξα το latency monitor

Εβγαλα τις οπτικές ίνες από την κάρτα ήχου, και γενικά ό,τι έρχονταν εκτός από μικρόφωνα και μεγάφωνα.

Κατήργησα όλες τις προγραμματισμένες εργασίες και ενημερώσεις

Εψαξα διεξοδικά το task manager για παρέξενα πράγματα

Δοκίμασα όλα τα samples στα settings της κάρτας από 1024 έως και ...48

Αλλαξα το clock της κάρτας ήχου από internal σε spdif

Αλλαζα σε κάθε project το bit rate από 32, 24, 16

Εψαξα στο ιντερνετ σε 10δες σελίδες 

Κατήργησα όλα τα utilities για έλεγχο του ΜΒ από τα windows

Κατήργησα την κάρτα ήχου του υπολογιστή

Κατήργησα την κάρτα ήχου του μονιτορ

Δοκίμασα με asio4all

Κατήργησα τις δυνατότητες 7.1 της κάρτας ήχου του υπολογιστή

Απεγκατέστησα τις εφαρμογές τύπου aura της ΜΒ.

Κατήργησα τα leds και κάθε είδους χρώματα όπου υπήρχαν.

Ανοιξα θέμα για το πρόβλημα στην steinberg και απάντησα σε διάφορους άσχετους σε σχόλια του στυλ "αυτά συμβαίνουν συνήθως στα λαπτοπ" ή "άλλαξε τα samples από 128 σε 256"

Αλλαξα στο bios όλα τα custom settings για έλεγχο των fans στο standard

Κάποια στιγμή γύρισα όλα τα settings του bios σε default.

Χτες το βράδυ είδα ότι υπήρχαν άλλες 2 beta και μια κανονική αναβάθμιση του bios της ΜΒ μετά την δική μου που ήταν τέλη Οκτωβρίου, αλλά δίστασα να το αλλάξω γιατί διάβασα κανα δυο αναφορές από παιχνιδάδες ότι τους τούβλωσε την ΜΒ.

Και πιθανόν και άλλα που ξεχνώ ή δεν θέλω να θυμάμαι πλέον.

θυμήθηκα

άλλξα θέση usb τα στικάκια που έχω τα projects

Μετέφερα μερικά projects στον ssd

Εκλεισα το internet

Εκλεισα το wifi

Εκλεισα το bluetooth

Ετρεξα το cubase σε safe mode

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Ευχαριστώ
Reactions: John Tzinieris
έχω κερδίσει τα ευχαριστώ και τη συμπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων (!) ?μελών μουαχαχαχαχαχαχαχαχα

Κατι τρεχει με το λινκ. Το πατω για να μου βγαλει τη λιστα με τα ονοματα, αλλα δεν δουλευει!

Με γεια ο υπολογιστής! Φαίνεται πως πήρες υλοποίηση gaming διότι όταν λένε οι gamers "δυνατό υπολογιστή" εννοούν δυνατό GPU,  κάτι που είναι η τελευταία προτεραιότητα ενός μουσικού σεταπ λόγω θορύβου και αδιάφορης ισχύος στα γραφικά.

Πάντως φιλε Τζιμ, το να βάζεις κόσμο να ασχοληθεί με το πρόβλημα σου και να μην τους λες την εξέλιξη σε καθε βήμα που κάνεις και να τους λες και απο πάνω... μαντέψτε το, είναι βιτσιόζικο.

Εμένα πάντως ρύθμιση της κάρτας με το Cubase μου θυμίζει. Δοκίμασες με μεγάλο latency αρχικά για να δεις αν επηρεάζει το playback και τότε;

με πρόλαβες...

γιατί ήταν μακρυνάρι

Σήμερα φίλτατε...δυνατός υπολογιστής (είτε η ταχύτητα είναι σε cpu, gpu, MB) είναι gaming.

Σίγουρα είναι πιό...δεύτερη προτεραιότητα η κάρτα γραφικών, αλλά...ήδη ξεκίνησα να κάνω και επεξεργασία βίντεο αλλά και μουσική για βίντεο. Η κάρτα γραφικών στις 5 μέρες που είναι σπίτι ο υπολογιστής δεν γύρισε το φαν της μισή στροφή. Ακόμα.

...ε ναι.... είμαι βιτσιόζος το βρήκες...

Εδώ βρε με βρήκε η καινούργια χρονιά πάνω στο debugging...

ειχα και τον θόρυβο, ήμουν έτοιμος να κάνω add to cart το mac mini M1....

Θέμα latency δεν υπήρξε ποτέ εξ αρχής. Ο υπολογιστής απλώς καταπίνει ό,τι του δίνεις. Αφού είμαι στα 2ms.

Λοιπόν για να μη λετε...

Τσεκάρισα ...

Διόρθωσα ....

Εγκατέστησα ....

Εγκατέστησα ....

Κατήργησα ....

Εβαλα .....

Φορτωσα ......

Δοκίμασα .....

Αλλαξα .....

Ετρεξα .....

Τις μπριζόλες στον φούρνο, θυμήθηκες να τις γυρίσεις, ή σου άρπαξαν?

Επίσης σωτήριο πράγμα για τον όλο παραπάνω μαζοχισμό που περιέγραψα είναι οι SSD M2.

Και φυσικά η οπτική στο ιντερνετ.

Αν δεν υπήρχαν αυτά ακόμα θα έβριζα.

Η πρώτη σας αλλαγή ....Μ2

Τις μπριζόλες στον φούρνο, θυμήθηκες να τις γυρίσεις, ή σου άρπαξαν?

όχι. Εννοείται δεν έφαγα

• Like
και ο ένοχος.....

Πάντως εγώ έστησα νέο desktop με Intel I3 και onboard GPU και δεν έχω κανένα θέμα θορύβου. Ησυχία...

Φυσικά αυτά που λες με Μ2 ισχύουν για 4G. Κι εμένα μου κάνει κατι θεματα άσχετα με μουσική που τα εντοπισα σε πρόβλημα hardware και drivers.

Εγω βεβαια άφησα το Cubase + Waves στο laptop που είναι βαρβάτο I7 και καθαρά μουσικό PC και προσανατόλισα το desktop για καθημερινή δουλειά, με καλή οθόνη και πληκτρολόγιο.

• Like
Εγω βεβαια άφησα το Cubase + Waves στο laptop που είναι βαρβάτο I7 και καθαρά μουσικό PC και προσανατόλισα το desktop για καθημερινή δουλειά, με καλή οθόνη και πληκτρολόγιο.

μη μου θυμίζεις τους απατεώνες τους waves...

Τώρα δεν πρέπει να τους αγγίξω για ένα χρόνο

Οι onboard gpu είναι μόνο για απλές δουλειές. Μόλις θελήσεις να βάλεις βίντεο ...γειά σας.

Τα benchmarks τους σε σχέση με μια εντελώς main stream που πήρα είναι 1:10.

Το σκέφτηκα πολύ σοβαρά να ξεκινήσω με επεξεργαστή με onboard gpu αλλά οι επιλογές ήταν περιορισμένες, το κόστος μεγαλύτερο και οι επεξεργαστές αυτοί υποδεέστεροι από καθαρούς.

Πίσω στον ένοχο

μα... μας κρατάς σε αγωνία!?

Εχω φαει τα νύχια μου.?

• Haha
Reactions: fusiongtr
Ελεγα λοιπόν

Απο το πρωί που ξύπνησα έκανα λίγο debuggin παραπάνω και άρχισα να προσπαθώ να εντοπίζω περισσότερο πού συναντιέται το πρόβλημα.

Ναι σε imported song δεν γινόταν. Γιατί?

Μετά είχα νομίσει αρχικά ότι δεν γινόταν σε midi. Γιατί? Τελικά γινόταν και σε midi αλλά γιατί δεν το παρατήρησα άμεσα? Γιατί ίσως σε αυτά κάτι γινόταν πιό σπάνια από ό,τι σε audio....

Επίσης σε κάτι απλά πράγματα που είχα παίξει μια κιθάρα πχ πάνω σε ένα imported backing track δεν γινόταν ...καθόλου. Γιατί?

Αλλά στα 9 από τα 10 που δοκίμαζα γινόταν....

Αρα ήταν κάτι που σχετιζόταν με audio, αλλά όχι έτοιμο audio, και πιό σπάνια σε midi πχ στα μισά midi από όσα δοκίμαζα...

Όλα αυτά μου δείχνανε ένα πλαγκιν και μάλιστα ....αγαπημένο ή έστω δεύτερη συνήθεια. Δεν άργησα να καταλήξω σε έναν ύποπτο.....

μα... μας κρατάς σε αγωνία!?

Εχω φαει τα νύχια μου.?

δεν φταίω εγώ, πάω να γράψω και χώνεσαι και μου διακόπτεις τον ειρμό.....

(άσε τα νύχια ήσυχα, είσαι κιθαρίστας)

και ιδού ο ένοχος...

μετά από ψάξιμο όλο το μεσημέρι και δοκιμές βάλε βγάλε πλέον είμαι 99.5% σίγουρος ότι είναι αυτός....?

https://www.cakewalk.com/Products/CA-2A

ένα plugin που έχει να ανανεωθεί 4 χρόνια και μάλλον δεν θα ανανεωθεί ξανά και που ήταν σχεδόν ο goto compressor μου που θα πρέπει πλέον να τον αντικαταστήσω σε όλα μου ανεξαιρέτως τα projects, όπου ήταν τουλάχιστον στα μισά και περισσότερα tracks audio ή midi.

• Like
Ελεγα λοιπόν

Απο το πρωί που ξύπνησα έκανα λίγο ....... παραπάνω και άρχισα να προσπαθώ να εντοπίζω περισσότερο πού συναντιέται το πρόβλημα.

Ναι σε ...... δεν γινόταν. Γιατί?

Μετά είχα νομίσει αρχικά ότι δεν γινόταν σε ....... Γιατί? Τελικά γινόταν και ..... αλλά γιατί δεν το παρατήρησα άμεσα? Γιατί ίσως σε αυτά κάτι γινόταν πιό σπάνια από ό,τι ........

Επίσης σε κάτι απλά πράγματα ....... δεν γινόταν ...καθόλου. Γιατί?

Αρα ήταν κάτι που σχετιζόταν με ....., αλλά όχι έτοιμο ......., και πιό σπάνια σε .....

Όλα αυτά μου δείχνανε ένα ......... και μάλιστα ....αγαπημένο ή έστω δεύτερη συνήθεια. Δεν άργησα να καταλήξω σε έναν ύποπτο.....

...... και αυτός ο ύποπτος ήταν ..... γυναίκα.

Πήγα απ' το σπίτι της λοιπόν, αλλά δεν ήταν εκεί.

maxresdefault.jpg

Την βρήκα στο γραφείο μου να με περιμένει.

Έβαλα ένα ποτό, και την ρώτησα.

34103117-detective-interviewing-a-young-sad-woman-in-his-office-film-noir-scene-.jpg

Ναι σε imported song δεν γινόταν. Γιατί?

Μετά είχα νομίσει αρχικά ότι δεν γινόταν σε midi. Γιατί? Τελικά γινόταν και σε midi αλλά γιατί δεν το παρατήρησα άμεσα? Γιατί ίσως σε αυτά κάτι γινόταν πιό σπάνια από ό,τι σε audio....

Επίσης σε κάτι απλά πράγματα που είχα παίξει μια κιθάρα πχ πάνω σε ένα imported backing track δεν γινόταν ...καθόλου. Γιατί?

και εδώ έρχομαι σ αυτά που λέγαμε το πρωί με τον @John Tzinieris

Διότι στο imported song δεν έβαζα ποτέ κομπρέσσορα γιατι δεν χρειαζόταν

Διότι σε midi σπάνια έβαζα.

Διότι πάνω σε backing track δεν έβαζα συνήθως, και το ίδιο το backing ήταν απ τη μάνα του έτοιμο

Διότι το είχα σχεδόν σε όλα.....

...... και αυτός ο ύποπτος ήταν ..... γυναίκα.

Πήγα απ' το σπίτι της λοιπόν, μου έβαλε ένα ποτό, και την ρώτησα ......

My middle name is... Bekas.

Lt. Bekas

Σέρλοκ έγινες για να βρεις τι φταίει.. ? Ωραίος!

Αν όμως τώρα - που ξέρεις και τι ακριβώς συμβαίνει - βρεις κάποιο κόλπο (work around) για να παίζει κανονικά ο compressor, τότε δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα στα υπάρχοντα project (θα εφαρμόσεις μόνο το work around που θα είναι πολύ πιο εύκολο από το να βάζεις νέο compressor κλπ.). Πρέπει να είναι εύκολο να βρεις ένα τέτοιο τρικ..

Μήπως αυτός ο ένοχος που δεν θα τον βρίσκαμε γιατί δεν έδωσες επαρκή στοιχεία ούτε για hardware, ούτε για software, ούτε για settings στους drivers και στο sound engine, δίνει spikes στην cpu και με πιο loose ρυθμίσεις λειτουργήσει χωρίς audio drops μιας και από ότι ακούγεται στο παράδειγμα που έθεσες δεν έχεις engine drop στο cubase άλλα audio drops.

Γιατί ο υπολογιστής καταπίνει ότι του δίνεις σαν ρυθμίσεις στο bit rate το sample rate και το sample buffer και σου βγάζει ένα reported latency 2ms αλλά το πως συμπεριφέρεται στην πράξη ανάλογα με ότι κάνεις με τόσο tight ρυθμίσεις και το σύστημα και την κάρτα ήχου που έχεις, είναι άλλο θέμα?

Αναρωτιέμαι ακαδημαϊκά.

Τα audio drops που έχεις γιατί δεν έχεις engine drops από ότι ακούγεται στο παράδειγμα αυτό μου δείχνουν εμένα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα