Μωρε λες να παρω fender select bass?

Και εκεί που έχεις μια ωραιότατη πρωϊνή κουβεντούλα για γκόμενες και τσιγάρα, τσουπ πετάγεται κάποιος και αρχίζει τα περι κιθάρας, τάστα, χορδές, ξύλα......

Δεν είναι σοβαρό φόρουμ αυτό.

Πάω αλλού.

Νίκο, δεν είχε όργανα στο συγκεκριμένο ΄χώρο δράσης'. Δεν συγκρίνεται το τι πουλάει σε σχέση με τον Suhr φυσικά! Απλά, δεν είχε αντιπρόταση σε αυτή την κατηγορία. Γιατί να μην κατεβάσει πρόταση? Προσωπικά θεωρώ ότι έλειπε και να σου πω περίμενα να ξαναβγάλει τις Showmaster ή κάτι τέτοιο...  ;) ;)

audiokostas είπε:
Και εκεί που έχεις μια ωραιότατη πρωϊνή κουβεντούλα για γκόμενες και τσιγάρα, τσουπ πετάγεται κάποιος και αρχίζει τα περι κιθάρας, τάστα, χορδές, ξύλα......

Δεν είναι σοβαρό φόρουμ αυτό.

Πάω αλλού.
δεσμεύομαι ότι σε άκρως σοβαρό θέμα περί ξύλων, μαγνητών ή έστω περί πολιτικής, οικονομίας κλπ κλπ θα κάνω καίρια παρέμβαση για γκόμενες... ;) ;)

I promise ...  ;D ;D ;D ;D

govanmaniac είπε:
Νίκο, δεν είχε όργανα στο συγκεκριμένο ΄χώρο δράσης'. Δεν συγκρίνεται το τι πουλάει σε σχέση με τον Suhr φυσικά! Απλά, δεν είχε αντιπρόταση σε αυτή την κατηγορία. Γιατί να μην κατεβάσει πρόταση? Προσωπικά θεωρώ ότι έλειπε και να σου πω περίμενα να ξαναβγάλει τις Showmaster ή κάτι τέτοιο...  ;) ;)
ειχε μωρε,αλλα παντα οποτε αλλαζει τη βασικη σειρα της (american series,std ή οπως διαολο την ονομαζει καθε φορα),της παιρνει λιγο καιρο μεχρι να βγαλει και τις αντιστοιχες φιουζοναδικες κιθαρες,αυτη τη φορα βεβαια του εδωσε και καταλαβε ειδικα με τις tele.... ;D

Εγώ θα παρατηρούσα και κάποιες ομοιότητες ή μακρινή συγγένεια με τη σειρά plus και ultra στα τέλη της δεκαετίας του 80 (όσον αφορά τα quilted καπάκια κλπ), προσαρμοσμένη βέβαια στις σημερινές τάσεις (στις οποίες έχουν βάλει το χεράκι τους οι μικροί κατασκευαστές όπως ο Suhr). δε νομίζετε?

Lord_Goumis είπε:
 Πολύ ωραίες φαίνονται! Φαίνεται ότι η fender θέλει να ''χτυπήσει'' ή να ανταγωνιστεί τις pro series του John Suhr, καθώς ''χάνει πελατεία'' από αυτές τις κιθάρες στο συγκεκριμένο ''price tag''. Και flamed maple top, και tone woods  ;D  και ό,τι άλλο γουστάρεις κύριος αρκεί να μην μας τσιμπάει άλλο την πελατεία μας ο Tζόνης!  ;D  

Tώρα αν αυτό είναι θεμιτό στον ανταγωνισμό, ε, ας μην ξεχνάμε ποιόν ''αντιγράφουν'' οι warmoth, rockinger, μερικές χιλιάδες εταιρίες  - ακόμα και αν κάποιες έχουν την άδεια- και luthiers σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου και του Τζόν, ....(ο οποίος αν γνωρίζω σωστά, ''υπηρέτησε'' και στην μαμά Fender..)  8)   8)

Όσον αφορά το αν η fender είναι εκνευριστική

(γιατί ρε παιδιά? σας παίζει κάθε χρόνο τα κάλαντα τραγουδώντας ''σε αυτό το σπίτι το ψηλό πέτρα να μην ραγήσει, και ο κουλοχέρης του σπιτιού φένδερ αν δεν παίζει στα σκατά να κατρακυλήσει''? ή σας πάιρνουν κάθε μέρα τηλέφωνο και σας λένε ''θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για creative bundle προγράμματα που έχουμε, με κάθε αγορά fender strat δώρο η τσατσάρα του Malmsteen, το καπέλο του SRV, το πουκάμισο του Rory και ένα λεοπαρδαλέ γιλέκο αλά Hendrix''?)  

και ότι πουλάει τις ίδιες κιθάρες 50 χρόνια, σκεφτείτε ότι, όταν τα πάντα σχεδόν στον κόσμο (αυτοκίνητα, σπίτια, τηλέφωνα) αλλάζουν, η στρατ, η τελε, η LP έχουν την ίδια φιλοσοφία-σχεδίαση που είχαν πριν 50 χρόνια και συνεχίζουν να πουλιούνται, νομίζω κάτι λέει αυτό.  8)

Και να ξαναπώ ότι τα παραπάνω μοντέλα στο κάτω κάτω τα αντιγράφουν όλοι!! Γιατί είναι εκνευριστική λοιπόν?  :P

Τώρα που βγάζει πιο ''μοντέρνα'' κιθάρα, το κάνει γιατί θέλει να μας τα πάρει? Να την έβγαζε έτσι μήπως (για να μην την κατηρούμε ότι το σχήμα είναι το ίδιο εδώ και 50 χρόνια)?

guitars-24.jpg

;D ;D

Εξάλλου το ''να μας τα πάρει'' δεν το καταλαβαίνω... ???

Κιθάρες φτιάχνουν-πουλάνε οι άνθρωποι, ούτε συλλεκτικά live DVD ή επετειακά best of για τα 36 χρόνια και 64 μέρες του τάδε συγκροτήματος ούτε γραμματόσημα να πεις ότι μας βάζουν σε έξοδα εμάς τους καημένους τους συλλέκτες...  :)

Αν κάποιος δεν αρκείται σε 2-3 καλά όργανα και θέλει να αποκτά το κάθετι καινούργιο πράμα που λανσάρει μια εταιρία, την fender περίμενε να του τα φάει?  ;D

Τέλος, νομίζω ότι κινήσεις σαν και αυτή, ενισχύουν τον ανταγωνισμό της αγοράς και είναι ένας λόγος που την σήμερον εποχή, μπορεί να υπάρχουν 10.000 μοντέλα και υπο-μοντέλα στην κάθε εταιρία, αλλά υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια, ενώ παλιά υπήρχε μόνο το τάδε μοντέλο (ή πολύ λίγα τέλος πάντων) που για να τα αποκτήσεις έπρεπε να σου βγει ο πάτος...

Ας την παίξουμε-ακούσουμε λοιπόν και κρίνουμε!  :)

Υ.Γ. Δεν είμαι fender-άκιας ούτε το παίζω fender's - defender... απλά έτσι κουβέντα να γίνεται! Αν και, για έναν περίεργο λόγο, προτιμώ η partcaster μου να γράφει ''7ενdεr'' πάνω παρά ''rockinger'' ή κάτι άλλο... ;)
+1000

Εταιρεια ειναι η fender και ο στοχος κοινος με των αλλων εταιρειων ανεξαρτητως αντικειμενου.Να κοβει χρημα.Και το buisness plan της αυτον τον καιρο επιβαλει αυτην την επιχειρηματικη κινηση, να ριξει αυτα τα μοντελα στην αγορα.Σωστο η λάθος αυτοι ξερουν, και ο χρονος (και ο ισολογισμος) θα το δειξει.Κατα τα αλλα αμα σου αρεσει και το θελεις θα το παρεις, αν οχι πας σε αλλες πορτοκαλιες.Απλα πραγματα.

Jazzjoker είπε:
Μπορεί να έχεις και δίκιο. Πάντως θα ήθελα και τη γνώμη του Λάκη πριν καταλήξουμε στο τι έχει συμβεί.
Photo is approved by lakis.

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα όμως.

Δεν έγινε τίποτα, ακόμα.

Περιμένουν. Άλλες τρεις σαν δαύτη, για να γίνει ;).

Εμείς που παίζουμε με fender, τα συμβατικά πράγματα, τα έχουμε χορτάσει. ONE 2 ONE! :-\

Αν δεν έχει 5-6 κυρίες το “GIG”, μην μας απασχολείτε. ;D

Ναι προτιμούμε να βλέπουμε “MAD MEN” στην TV!  :P

Ωραία photo!

Οι κιθαρες και τα μπασα select ειναι κουκλες..Μοντερνες αλλα και παλι κουκλες..το αν θα ακουγονται μοντερνα δεν το ξερω...Το σιγουρο ειναι οτι με αυτο το οργανο ακομη και ο μπασιστας ΜΠΟΡΕΙ να βγαλει γκομενα!!!Οποτε τα 2000+ που βλεπω να κοστιζει ΑΞΙΖΟΥΝ!!! ;D

warwickplayer είπε:
ακομη και ο μπασιστας ΜΠΟΡΕΙ να βγαλει γκομενα!!!
Και όμως, στο έχω ξαναπεί και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο. Οι bass players είναι οι πιο Hot (ιστορικά αλλά και στην πραγματικότητα). Τουλάχιστον σε σχέση με τους κιθαρίστες….. ;D

warwickplayer είπε:
Το σιγουρο ειναι οτι με αυτο το οργανο ακομη και ο μπασιστας ΜΠΟΡΕΙ να βγαλει γκομενα!!!
Δηλαδή χρειάζεται προσπάθεια;

Να πάω στις αγγελίες/μαθήματα τότε... 25€ την ώρα είναι πολλά να ζητήσω;

Οποτε τα 2000+ που βλεπω να κοστιζει ΑΞΙΖΟΥΝ!!! ;D
Εμένα μου στοίχισε λιγότερο. ;)

Και μου κάνει υπέροχη μέση.... ;D

blues_festival_c.jpg

LK είπε:
Και όμως, στο έχω ξαναπεί και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο. Οι bass players είναι οι πιο Hot (ιστορικά αλλά και στην πραγματικότητα). Τουλάχιστον σε σχέση με τους κιθαρίστες….. ;D
Τρομάρα σας, αντί να συζητάτε για τα specs του οργάνου, εσείς πάλι το ρίξατε στις γκόμενες, αίσχος  ;D ;D ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
αντί να συζητάτε για τα specs του οργάνου
Και αυτό στα spects του οργάνου είναι.  :P :P ;D ;D

Τι να λέμε τώρα παραπάνω, είναι fender!!!

Από τότε δε που μπήκα και εγώ στην μπασό - οικογένεια, είμαι περήφανος ;D ;D.

Και το άτιμο «παίζει» τέλεια!!!

Και αν δεν με πιστεύετε , ρωτήστε τον freerock! :P  

Νταξ τωρα μωρε...ολα τα μπασα μια χαρα ειναι. Μπουμ μπουμ κανουν ολα. Για να κανουν τσιου τσιου, δεν υπαρχει περιπτωση....ουτως η αλλως.

Απ τον κορακα κρα θα ακουσεις και οχι κικιρικου

Ας περασουμε στο θεμα της φωτογραφιας.

Και ειμαι στη φαση μιας συνθεσης με τιτλο...

"Ηρθες ενα βραδυ που βαριομουν και κοιμομουν,

κι εφυγες μες στα μεσανυχτα...τρελη ξεμυαλισμενη".
  8)

LK είπε:

Και αν δεν με πιστεύετε , ρωτήστε τον freerock! :P 
Πες την αλήθεια όμως τώρα, σε προκαλώ! Σε ηχογραφήσεις ή σε οτιδήποτε υπάρχει τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά από το Ibanez? Μην ασχοληθείς με τα video clip... Μιλάω καθαρά για χέρι και για ήχο... Αν δεν σε είχαν πρήξει ο Terry και ο SF θα έβλεπες τόση τεράστια διαφορά? Το λέω αυτό γιατί κυρίως αυτό που πουλάνε οι περισσότεροι είναι fate matia psaria!

LK είπε:
είναι fender!!!

Έχεις και  εσύ  τέτοιο ..όργανο.....ΟΥΑΟΥ!!!!!!!

shocked-girl-in-purple.jpg

;D ;D ;D ;D ;D

funky_bassman είπε:
Πες την αλήθεια όμως τώρα, σε προκαλώ! Σε ηχογραφήσεις ή σε οτιδήποτε υπάρχει τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά από το Ibanez? Μην ασχοληθείς με τα video clip... Μιλάω καθαρά για χέρι και για ήχο... Αν δεν σε είχαν πρήξει ο Terry και ο SF θα έβλεπες τόση τεράστια διαφορά? Το λέω αυτό γιατί κυρίως αυτό που πουλάνε οι περισσότεροι είναι fate matia psaria!
Πουλάκι μου...  ;D Πάνω που σκεφτόμουν ότι τώρα θα πεταχτεί ο Μανώλης προς υπεράσπιση των Ibanez, εμφανίστηκες  ;D ;D ;D

Εγώ δεν ξέρω τίποτα. Μόνος του ο Λάκης πήρε την (σωστή) απόφαση για μπάσο  :D

Ούτε εγώ, ούτε ο Νίκος του είπαμε τίποτα (μόνο ορισμένες παραινέσεις για το αισθητικό μέρος κάναμε)  ;D ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Πουλάκι μου...  ;D Πάνω που σκεφτόμουν ότι τώρα θα πεταχτεί ο Μανώλης προς υπεράσπιση των Ibanez, εμφανίστηκες  ;D ;D ;D

Εγώ δεν ξέρω τίποτα. Μόνος του ο Λάκης πήρε την (σωστή) απόφαση για μπάσο  :D

Ούτε εγώ, ούτε ο Νίκος του είπαμε τίποτα (μόνο ορισμένες παραινέσεις για το αισθητικό μέρος κάναμε)  ;D ;D ;D
Και εγώ φενδερ έχω για κύριο όργανο μέχρι να πάρω το επόμενο ibanez! Μ'αρέσουν τα φενδερ γενικά... Απλά αν πάμε σε τιμές 2500+ ε προτιμώ να πάρω ένα warwick και ένα ibanez! Πάντως πέραν της πλάκας, αυτό το "αφού γράφει fender" το ξέρετε ότι είναι τελείως μούφα... Είχα φτιάξει μία ωραιότατη ρέπλικα φενδερ από ότι να'ναι κσύλα και έλεγα ότι το είχα πάρει 1000 ευρώ από Αμέρικα κλπ κλπ... Όλοι λέγανε ότι είναι τέλειο το όργανο, υπέροχος ήχος, να μην πάρω άλλο, ΑΡΕ Η ΦΕΝΔΕΡΑΡΑ ΤΙ ΒΓΑΖΕΙ κλπ... Το ίδιο μπάσο αλλάζω το headstock με decal ότι να'ναι και του πειράζω το pickguard και το hardware και γνκ το κάνω να μοιάζει διαφορετικό μπάσο και ξαφνικά όλοι λέγανε ότι είναι μούφα και πήγες και πούλησες τη φενδεραρα κλπ... Ε βγάλε άκρη μετά...

Ο Λάκης είναι λάκης κι ότι παίρνει θέλει να ναι trendy.

Για να γίνει μπασίστας όμως πρέπει να σκέφτεται σαν τον Joseph "Λάκη" Scott και όχι σαν τον Λάκη Γαβαλά. :P

Στη φωτό δεν έγινε τίποτα καθότι ο τύπος είναι χλαπάτσας και το κορίτσι τούμπανο.

Το Select είναι ok-ish μπασάκι (και όχι τόσο ωραίο όπως το Aerodyne μου) και όποιος γουστάρει το παίρνει όποιος όχι, δεν το παίρνει.

Το thread μπορεί άνετα να κλειδωθεί.

funky_bassman είπε:
Θα σου πω την αλήθεια!

1. Σε συνθήκες ηχογράφησης μέσω amplitube   π.χ  έχει διαφορές. (Θα επανέλθω).

2. Σε ηχογράφηση με ενισχυτή - μικρόφωνο, (για την ακρίβεια fander J. Basss -> Boss ME-20B -> SWR LA 15 -> AKG D-112 -> preamp) ας τα να πάνε….μέρα με νύχτα.

Επανέρχομαι.

Σε επίπεδο ηχογράφησης μέσω .vst, ναι, με κάποια ώρα editing μπορώ να τα φέρω πάνω κάτω σε ίδιο επίπεδο, αλλά αυτό σημαίνει μια ωρίτσα  μέσα στο νερό eq και compression , την οποία τώρα γλιτώνω. Και μιλάμε πάντα με τις ίδιες ρυθμίσεις.

Σε επίπεδο πρόβας μέσω ενισχυτή …επίσης μέρα με νύχτα.

Τέλος είναι και το playability που επίσης δεν μπορεί να αγνοηθεί, ακόμα και στην ηχογράφηση.

Δεν είναι όμως δίκαια η σύγκριση, και φυσικά δεν τίθεται θέμα Fender vs  Ibanez.

Μιλάμε για άδικη σύγκριση ενός φθηνού (αξιοπρεπούς) μπάσου με ένα σαφώς ακριβότερο.

Τέλος, εντάξει με ξέρεις πλέον. Δεν είμαι κανένας αλαφροΐσκιωτος ;D ;D.

Τους το είπα και προσωπικά (σε SF και Terry) ότι καλά έκαναν και με boost-αραν στην αγορά γιατί ΕΠΡΕΠΕ να γίνει (στα πλάισια του προσπαθώ να κάνω κάτι καλλίτερο τόσο στο studio μου, όσο και στις παραγωγές μου) και ήμουν αναβλητικός.

Από εκεί και πέρα,  σε επίπεδο recording με το οποίο ασχολούμαι από πάντα όσο με θυμάμαι , και επισταμένως στο home studio μου από το 2003, μπορώ να καταλάβω διαφορές και να μην επηρεάζομαι από τρίτους άσχετους παράγοντες ;) ;D.

Έχεις και  εσύ  τέτοιο ..όργανο.....ΟΥΑΟΥ!!!!!!!
:P :P ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Στη φωτό δεν έγινε τίποτα καθότι ο τύπος είναι χλαπάτσας και το κορίτσι τούμπανο.
Λοιπόν έχετε δίκιο νομίζω. Έτσι όπως την ξαναβλέπω τη φωτό, μου θυμίζει ενημερωτικό σποτ για την ανδρική ανικανότητα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back