Ο Νέκκονας φταιει που το ξέθαψε….
Mισό λεπτό, θα τον περιλάβω και αυτόνα, για το κακό που μου προκάλεσε
Βρήκα Les Paul με ΩΡΑΙΑ καθαρά!
Φίλε Nekkon,
Μην συγκρίνεις τον elegant, γεμάτο και με μπασαδούρα θεϊκό καθαρό ήχο μιας Les Paul με αυτόν των Fender. Οι δεύτερες είναι καλές για guitar noodling στο σπίτι, με ένα delay σε έναν καθαρό ενισχυτή, ή και για ηχογράφηση.
Για λάιβ, good luck playing
a crystal clean sound with a Fender and no pedals
Θα ξουρίζει τα πάντα, θα είναι thin, άγριος, ''χάρτινος΄΄ και το ''τουάγκι τουάγκι'' θα παρει τα αυτιά των μπροστινών (γενικά προσυπογράφω το ποστ του
@MGs κάτω από το δικό σου). Θα χρειαστείς κάποιο booster για να δώσει υπόσταση,μπάσα και μεσαία ή κάποιο compressor να κόψει τις ακραίες συχνότητες.
Μιλάω για λάιβ πάντα και θα ήθελα την γνώμη όσων παίζουν σε εντάσεις λάιβ με fender χωρίς πετάλια να μου πει αν κάνω κάτι λάθος σε ό,τι αφορά το θέμα ''crystal clean'' καθαρών, όχι σπασμένα ή od που εκεί η κατάσταση σαφώς καλυτερεύει.
Βέβαια και στο θέμα OD οι les paul είναι ανώτερες, αν θες να έχεις κάτι παραπάνω από ήχο Ηendrix ή classic rock θα χρειαστείς και ένα od πετάλι μπροστά από τον ενισχυτή, ενώ η Les Paul θα είναι ήδη εκεί... (και καθαρίζει υπέροχα με το volume knob). Οπότε να ένα έξτρα παραπάνω πετάλι αν θέλουμε να βγούμε στην σκηνή με Fender
Μην με παρεξηγείς, είμαι μεγάλος Fender fan, έχω τατού με Fender και όχι
Gibson αλλά για λάιβ αν πάθει κάτι το pedalboard και είμαι με Fender, κλαφτα Χαράλαμπε.. με
Gibson καρφί σε έναν Marshall και με το volume knob μόνο μπορείς να κάνεις θαύματα. Έλα στον κόσμο των Les Paul και δεν θα ξανακοιτάξεις πίσω...Και για να μην ξεχνιόμαστε
: