Μόλις ήρθε, τι ήρθε???

Πάντως η TV yellow μου λείπει .
Αν ψάξεις στο στούντιο θα βρεις καμία τέτοια 

retro-yellow-tv-with-copy-space-vintage-analog-tv-with-pink-backdrop_410516-18698.jpg

Τι είναι αυτό που προτιμάς στους P90s σε σχέση με ένα καλό σετ PAFs;

δεν προτιμαω τιποτα σε ΚΑΝΕΝΑΝ Humbucker ,τους αντιπαθω παντεΛοσ ? και τους αποφευγω ως ο διΑολος το λιβανι, αλλωστε μια κιθαρα με ενα καλο σετ Ρ90 ακουγεται  σαν μια Telecaster on steroids οποτε ειναι καλοι .  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι αλλά γιατί;

Μην πεις επειδή δε μου αρέσουν ? 

μουντιλα και μηδεν twang, γιατονφουτσοκαβαλα μαγνητες δηλΑδΗΣ , ασε που δεν ακουγονται καθολου σαν TELECASTER....αΦτο τι σου λεει? 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι αλλά γιατί;

Όταν παίζει κανείς και εχει συνηθίσει μονούς, είναι πολύ εύκολο να αντιπαθήσει τους διπλούς. Δεν έχουν την ατάκα και το brightness των μονών, δεν έχουν κοφτερό eq όπως οι μονοί, δεν έχουν κρυστάλλινα καθαρά όπως οι μονοί, χρειάζονται διαφορετικά πετάλια για να παίξουν σωστά, σε σχέση με τους μονούς, κλπ κλπ κλπ

δεν ακουγονται καθολου σαν TELECASTER.
Στα γκάζια, μια early les paul σαν αυτές του Jimmy Page κάτι κάνει. Αλλά στα καθαρά συμφωνώ. Αν και πχ ακούγοντας την '58 Les Paul του Knopfler σε πολλά τραγούδια δε με χαλάνε καθόλου τα καθαρά τωνε...

Όχι φίλος, λέγε ? 
Κοίτα ο Seth Lover σχεδίασε και άλλους humbuckers δραματικά καλύτερους από τους PAF και μάλιστα για ΚΑΝΟΝΙΚΗ κιθάρα,αφτί μάλιστα, ρίξε μια αΦτια

δεν προτιμαω τιποτα σε ΚΑΝΕΝΑΝ Humbucker ,τους αντιπαθω παντεΛοσ ? και τους αποφευγω ως ο διΑολος το λιβανι, αλλωστε μια κιθαρα με ενα καλο σετ Ρ90 ακουγεται σαν μια Telecaster on steroids οποτε ειναι καλοι .
Βρήκα Les Paul με ΩΡΑΙΑ καθαρά!

Βρήκα Les Paul με ΩΡΑΙΑ καθαρά!
Και παχιά παχιά,όχι σαν τα χάρτινα των tele και stravocaster,μακριά από εμάς.
Jazz μαγνήτες ακομπρεσάριστοι,split με λίγο πείραγμα στα ηλεκτρικά,phase reverse αν είσαι μερακλής,κούμπωσε και σε έναν reverb deluxe και χαιρέτα τους από απόσταση.

Όταν παίζει κανείς και εχει συνηθίσει μονούς, είναι πολύ εύκολο να αντιπαθήσει τους διπλούς. Δεν έχουν την ατάκα και το brightness των μονών, δεν έχουν κοφτερό eq όπως οι μονοί, δεν έχουν κρυστάλλινα καθαρά όπως οι μονοί, χρειάζονται διαφορετικά πετάλια για να παίξουν σωστά, σε σχέση με τους μονούς, κλπ κλπ κλπ
Συμφωνώ ότι κάποιοι διπλοί είναι έτσι, αλλά σίγουρα όχι όλοι.

Υπάρχουν πολλοί μπουτικοPAFs που είναι πολύ πιο percussive από τους P90s της Gibson. Ο μέσος P90s είναι πιο μεσαίος και πιο "relaxed" στην αττάκα από τους περισσότερους PAF style μαγνήτες. Απλά τους έχουμε στα αυτιά μας πιο bright και "zingy" γιατί τους ακούμε σε Junior μοντέλα χωρίς ABR bridge, που κάνει ΟΛΗ την διαφορά.

Έχω μια PRS με δύο γέφυρες, την original PRS ελαφριά αλουμινένια wraparound τύπου Junior και μία Schroeder λίγο πιο βαριά με brass saddles που κάνει την κιθάρα να ακούγεται σαν να έχει tuneomatic. Είναι σαν να έχω δύο διαφορετικές κιθάρες ανάλογα τη γέφυρα.

Έχω και μια SG Special με P90s και ABR-1 που είναι εύκολα η πιο μεσαία κιθάρα του στόλου. Όλες οι κιθάρες μου με PAFs έχουν περισσότερα πρίμα.

Συμφωνώ ότι κάποιοι διπλοί είναι έτσι, αλλά σίγουρα όχι όλοι.

Υπάρχουν πολλοί μπουτικοPAFs που είναι πολύ πιο percussive από τους P90s της Gibson. Ο μέσος P90s είναι πιο μεσαίος και πιο "relaxed" στην αττάκα από τους περισσότερους PAF style μαγνήτες. Απλά τους έχουμε στα αυτιά μας πιο bright και "zingy" γιατί τους ακούμε σε Junior μοντέλα χωρίς ABR bridge, που κάνει ΟΛΗ την διαφορά.

Έχω μια PRS με δύο γέφυρες, την original PRS ελαφριά αλουμινένια wraparound τύπου Junior και μία Schroeder λίγο πιο βαριά με brass saddles που κάνει την κιθάρα να ακούγεται σαν να έχει tuneomatic. Είναι σαν να έχω δύο διαφορετικές κιθάρες ανάλογα τη γέφυρα.

Έχω και μια SG Special με P90s και ABR-1 που είναι εύκολα η πιο μεσαία κιθάρα του στόλου. Όλες οι κιθάρες μου με PAFs έχουν περισσότερα πρίμα.

Όντως πολλά μεσαία οι p90.
Οι γέφυρες κάνουν τεράστια διαφορά στην αίσθηση και στον ήχο, όπως αναφέρεις. Το παρατηρώ και εγώ εντόνως με την γέφυρα της tv.
Αλλά έχει και διπλούς που είναι αρκετά κρουστοί, όπως t-type (νυν t-top), κάποιοι filtertron type, λοιποί διπλοί.

Οι P90s είναι η πιο απλή και αρχαϊκή κατασκευή μαγνήτη. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πάμφθηνες κιθάρες χρησιμοποιούν ψευτοFender μαγνήτες που στην πραγματικότητα είναι P-90s σε μέγεθος strat ή tele. (Οι οποίοι κεραμικοί ψευτοFender βέβαια είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ για slide, κι ας τα κορόιδα να ψάχνουν vintage gold foils😅 ).

Το πρόβλημα τους το μεγάλο όμως είναι ότι σαν κατασκευή έχουν πολύ χειρότερο θόρυβο από τους πραγματικούς Fender μονούς με τα μαγνητικά pole pieces. Είναι κανονικές κεραίες.

αντάλλαξα μια από τις στρατ μου με αυτή την αλήτισσα κύρια.

Νομίζω πω δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.

Μεγεια και καλοπαιχτη!

(Για κάποιον λόγο, νόμιζα ότι ήδη είχες την συγκεκριμένη, προφανώς την μπερδεύω με άλλη)

Νομίζω πω δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.

Μεγεια και καλοπαιχτη!

(Για κάποιον λόγο, νόμιζα ότι ήδη είχες την συγκεκριμένη, προφανώς την μπερδεύω με άλλη)

Παλιό το αρχικό ποστ.... :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back