μήπως η μουσική είναι αντρική υπόθεση?

  • Thread starter Thread starter interpaul
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 59
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 14K
Joni Mitchell, Laurie Anderson, Pretenders, Nico, Dead Can Dance,

Siouxsie and the Banshees, Bjork,Τori Αmos, Νorah Jones,

Diana Krall, Alanis Morissette , Janis Joplin , Evanescence, Dido,

The White Stripes , Patti Smith , Blondie, Fleetwood Mac, Missy Elliot,

Sinead O' Connor, Marianne Faithfull ,Eurythmics, PJ Harvey,Indingo Girls,

Abba, Rickie Lee Jones , Mamas & The Papas , Joan Baez ,Yazoo,

Joan Jett , Madonna, Suzanne Vega, k.d. lang, Kate Bush ,Garbage,

Joan Armatrading , Tracy Chapman, Cocteux Tweens, Lauryn Hill,

Art of noise, Everything but the Girl, Jefferson Airplane, Liz Phair,

Courtney Love, Sonic Youth, Carla Bley( να και μια jazz περίπτωση ! )

Αναφέρομαι εδώ ως επι το πλείστον σε γυναίκες δημιουργούς,

ή συγκροτήματα που ειχαν ισχυρές γυναικείες προσωπικότητες

και όχι απλώς σε τραγουδίστριες γιατί τότε δεν θα χαμε τελειωμό.

Επιτρέψτε μου εδώ να κλείσω με την ελληνίδα Λένα Πλάτωνος ,

πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής σκηνής στην Ελλάδα στις αρχές του 80.

Aν μου επιτρέπατε θα πρόσθετα και την Ελένη Καρα'ί'νδρου αλλά

είπαμε εδώ δεν επιτρέπονται τα γαλλικά και το πιάνο....

 
Τα τελευταία χρόνια δεν πολυψωνίζω απο την Ελλάδα.Αν δεν με ξέρουν φροντίζω να καταλάβουν οτι ειμαι επαγγελματίας και δεν εχω κανένα πρόβλημα. Mε αντιμετωπίζουν σε πρώτη φάση με μια διακριτική επιφύλαξη,

η οποία γρήγορα ξεπερνιέται .Δεν αξιζει τον κοπο να το κάνουμε και ζήτημα.

Ανέφερα ολα αυτα τα ονόματα γιατί κάποιοι μίλησαν για '' 2 γυναίκες στον ωκεανό του ρόκ''. Υπάρχουν γυναικείες παρουσίες σε σχήματα της ελληνικής σκηνής και ελληνίδες δημιουργοί και μουσικοι,(σε όλα τα είδη της μουσικής,γιατί κολλαμε στο ροκ,που στο κάτω-κάτω δεν εχει παράδοση στην Ελλάδα?). Αναφέρθηκα στις δυο σημαντικότερες,κατα τη γνώμη μου πάντα.

Ναι,ειναι μειοψηφία ,τα ' παμε,οι λόγοι είναι κοινωνικοί.

Νομιζα οτι το θέμα του thread είναι οτι η μουσική είναι αντρικό σπόρ.

Αν το πρόβλημα είναι ποσες γυναίκες ζητάνε σε ενα μαγαζί χορδές ηλεκτρικης κιθάρας , τότε ΟΚ,για μένα κλείνει το θέμα.

 
Η έλλειψη σταθερότητας και αυτοπειθαρχείας δεν οφείλονται σε κοινωνικούς λόγους.

 
Iσως να θελει να πει οτι οφειλεται σε φυλετικου λογους αλλα αυτο και ειναι λαθος.Ελπιζω να μην εννοει αυτο :?:

 
στην ελλαδα η Ασπα ειναι rock star

Ευτυχώς που υπάρχουν "Μουσικοί" με ιστορία, παιδεία και ήθος σαν τον Ανδρέα Μικρούτσικο και στηρίζουν αυτές τις καταστάσεις φίλε anonymos

 
Δεν υπάρχουν άντρες και γυναίκες' date=' υπάρχουν μουσικοί, δείτε το κι έτσι. :)[/quote']
Μεγάλη κουβέντα είπες. Θα σε κεράσω μία μπύρα να τα πούμε :)
096.gif
 
Tί δηλαδή δεν είναι? 8O

Αφού φοράει και σκισμένα τζιν... :P

 
Έχετε δει σε κάποιο live την κιθαρίστρια του Θηβαίου που αυτή τη στιγμή ξεχνάω το όνομά της? :o :o :o :o

Σπέρνει...

Εντάξει πολλοί μπορεί να μην θεωρείτε τον Θηβαιό "ροκ" αλλα η τύπισα παίζει απίστευτα (πολύ καλύτερα απο "ροκάδες" συναδέλφους της)

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βάσω Δημητρίου ...

Απο Django Reinhardt μέχρι Pat Mettheny.

¶σε που έχει κάνει και πολλές και καλές ενορχηστρώσεις στο δίσκο.

Μουσικός με αρχ^#ια!!

Φιλικά

Terumi

 
Και ο Μικρουτσικος ειναι ηρωας της καθημερινοτητας' date='ειναι δικο μας παιδι[/quote']
Ναι: Τι να πώ, τείνει να γίνει Ξανθόπουλος .... παιδί του λαού!!! :lol:
 
στην ελλαδα η Ασπα ειναι rock star
Ε όχι και rok star η κλάσπα. Το πρώτο συνθετικό οφείλεται στις αροματικές εκκενώσεις του πρωκτού :D

 
Έχ...αν οι ροκ σταρ και βγήκε η ασπα τσίνα.

Γυάλινα μας τα εχουνε κάνει με τις διαφημίσεις σε κάποιους από εμάς που αμφισβητήσαμε το ταλέντο της!!!!.

αν αυτή είναι ροκ στάρ εγώ είμαι ο Κόλιν Πάουελ και παλεύω για τα δικαιώμΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ :lol: :lol: . Feather ! Εγώ ειμαι εδώ!!..

 
Ωσάν κινέζος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνω χαρακίρι για της ¶σπας το χατήρι που την μνημονεύετε όλοι εν χορώ και θα σας στείλω στις φυλακές υψίστης ξεφτίλας του Fame Story. Παρακαλώ, να επανέρθετε στην τάξη.

Υ.Γ. Γιατί ρε παιδία με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ;;; Καημό το έχω...

Γεράσιμος

 
Κάπου διάβασα για courtney love και white stripes(για καλό αναφέρθηκαν τώρα αυτές??)Ας μάθει η κοπελίτσα στους δεύτερους να κρατάει σ-τ-α-θ-ε-ρ-α τους ηλίθιους ρυθμούς της και την εξυμνούμε αργότερα.Για walkabouts πάλι δεν διάβασα...Καταρχήν να πώ οτι δεν έχω απολύτως καμία φαλλοκρατική διάθεση απλά τυχαίνει η πλειονότητα των γυναικείων παρουσιών στη μουσική να μην με εκφράζει(όπως και των οδηγών 8O ) Απλά αν ακούσω το καινούριο paranoid android(για μην πώ το ok computer) απο γυναίκες θα αλλάξω γνώμη.

 
Δεν μίλησα για τους radiohead έφερα ενα τυχαίο παράδειγμα τραγουδίου ή και δίσκου που θα ήταν εκπληξη για μένα να το ακούσω απο γύναικες,συνθετικά μιλώντας πάντα.Πως θα το βλεπουν οι radioehead γιατι να με ενδιαφέρει σε αυτο το θέμα; :D

 
Και καλά έκανε,η pj και η οποια pj μπορει να γραψει όπως ο κύριος greenwood και οι λοιποί?Ε,μπα.. :lol:

 
Την καλημέρα μου σε όλα τα παιδιά του noiz(παιδιά είπα όχι κορίτσια!! - πλάκα κάνω,ε??).Βασικά το "πρόβλημα" πιστεύω ξεκινάει από αλλού και όχι επειδή οι γυναίκες δεν είναι ικανές για μουσική ή ότι έχουν άλλες ασχολίες.Σας θυμίζω ότι τη σήμερον ημέρα,αν δεν υπήρχαν παλιότεροι μουσικοί και μουσική προιστορία (μιλάω για τον τελευταίο αιώνα κυρίως),δεν θα υπήρχαν σύγχρονοι μουσικοί,γιατί δεν θα είχαν επιρροές και πατήματα,πόσο μάλλον εξοπλισμό,που είναι αποτέλεσμα τεχνολογικής εξέλιξης από μουσικούς.Μάλλον σας ζάλησα.Που θέλω να καταλήξω:ότι,αν υποθέσουμε το πρώτο είδος παγκόσμιας μουσικής του αιώνα μας είναι η πρώιμη τζαζ των ΗΠΑ στις αρχές του 1900,σκεφτείτε ποιοι την έπαιζαν (την μουσική εννοώ,έτσι πονηρούληδες?).Απάντηση?οι άντρες.Γιατί μόνο σ'αυτούς επιτρεπόταν.Αυτό συνεχίστηκε για πολλά χρόνια μετά,μέχρι που άρχισε να αλλάζει η θέση και ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία,και κατ'επέκταση στη μουσική.Όταν για 50-60 χρόνια η μουσική προέρχόταν σχεδόν αποκλειστικά από άντρες,άρα και οι στίχοι γράφονταν από άντρες,σε ποιον θα είχαν επιρροή οι μουσικοί?Στις γυναίκες,που άκουγαν έναν άντρα να μιλάει για τον έρωτα (όπως τον βλέπει ο άντρας),ή στους άντρες?μάλλον το 2ο.Φυσικά δεν συμφωνώ στο ότι οι άντρες μουσικοί έγραφαν μόνο για τους άντρες,αλλά το αντίκτυπο αυτό ήταν.Όπως και να το κάνουμε μια γυναίκα δεν μπορεί να έχει ως μουσικό πρότυπο τον Sid Vicious,ή τον Ian Curtis,όσο και αν της αρέσει μουσικά.Δεν θα τον θεωρήσει ποτέ είδωλο και πρότυπο ώστε να του μοιάξει,να επηρεαστεί μουσικά από αυτόν και άρα να γράψει μουσική σύμφωνα με αυτό που ακούει.Μάλλον τα έγραψα λίγο μπερδεμένα (οκ 13 πήρα έκθεση!),αλλά ελπίζω να με καταλαβαίνετε.Πιστεύω δηλαδή ότι τα πάντα είναι θέμα επιρροών.Σύμφωνα με την δική μου "θεωρία",αυτό θα αλλάξει πάρα πολύ στο μέλλον,καθώς πλέον δεν υπάρχουν στερεότυπα ή ταμπού για τις γυναίκες μουσικούς και κάλιστα οι σημερινές μπορούν να αποτελέσουν άξια πρότυπα για τις μεταγενέστερες.Ήδη έχει γίνει και γίνεται αυτό βέβαια τα τελευταία χρόνια,αλλά όχι στον βαθμό που γίνεται στους άντρες.

Υ.Γ. Πολύ συχνή ερώτηση σε μουσικούς από συνεντεύξεις σε περιοδικά είναι ποιο είναι το μέλλον της μουσικής.Δηλαδή τί εξέλιξη,τί νέα είδη μουσικής θα προκύψουν.Πιστεύω ότι η απάντηση κρύβεται πίσω από το ποιοι θα παίζουν την μουσική του μέλλοντος.Γυναικείες πινελιές σε έναν ατελείωτο άσπρο καμβά.

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον?... "the truth is out there, Scally!" :mrgreen:

 
Φυσικά και εννοώ μόνο τον δυτικό κόσμο.Προς θεού!Αν αρχίσουμε να μιλάμε για τις κατά τόπους μουσικές και πολιτισμούς δεν θα σταματήσουμε πουθενά.Επίσης δεν μιλούσα για την παραδοσιακή μουσική της κάθε χώρας,αλλά για την σημερινή μορφή της παγκοσμιοποιημένης - αν μου επιτραπεί ο όρος - μουσικής.Δηλαδή για την μουσική που βγαίνει π.χ. Αγγλία και ακούγεται και στο Κονγκό.Μιλάω για την μουσική που ασκεί επιρροή σε πολύ μεγαλύτερο εύρος ακροατών και όχι σε μια "κλειστή" ομάδα ανθρώπων.Νομίζω ότι εννοείται,πως γι'αυτές τις μουσικές δεν βρίσκει εφαρμογή η "θεωρία" μου.Μάλλον feather "ανέγνων αλλά ουκ έγνων..." αυτό που έγραψα γιατί κάθε άλλο παρά σεξιστικό ήταν(νομίζω φαίνεται πολύ καθαρά στην κατακλείδα μου).Αλλά ότι και να πώ εγώ δεν αλλάζει το γεγονός ότι διαφορετικά αντιμετωπίζονταν οι γυναίκες τότε και αλλιώς τώρα.Είτε πρόκειται για καθημερινή ζωή,είτε για πολιτική,είτε για πολιτισμό και μουσική

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top