για ακουστικη κιθαρα και φωνη μονο λεμε...οποτε?γιατι πριν ο theonikis ελεγε οτι το δναμικο ειναι ιδανικο για λαιβ....Superfunk είπε:Η ακουστικη σου δεν θα βγει καλα live με ενα 57αρι χρειαζεσαι πυκνωτικο μικροφωνο μικρου διαφραγματος το οποιο ομως θα μπορεις να χρησιμοποιησεις ΜΟΝΟ αν παιζεις ΜΟΝΟΣ σου (ή παιζεις σε πολυ μεγαλη σκηνη με μπαντα που δεν βαραει και χωρις πολλα ηλεκτρικα οργανα &...τουμπανα) γιατι αλλοιως θα "πιανει" και ολους τους αλλους πανω στη σκηνη.
Κάτσε μιλώντας δηλαδή μόνο για ηλεκτρακουστική και φωνή αυτό σημαίνει ότι θα είσαι μόνος πάνω στην σκηνή ?rainbowe είπε:για ακουστικη κιθαρα και φωνη μονο λεμε...οποτε?γιατι πριν ο theonikis ελεγε οτι το δναμικο ειναι ιδανικο για λαιβ....Η ακουστικη σου δεν θα βγει καλα live με ενα 57αρι χρειαζεσαι πυκνωτικο μικροφωνο μικρου διαφραγματος το οποιο ομως θα μπορεις να χρησιμοποιησεις ΜΟΝΟ αν παιζεις ΜΟΝΟΣ σου (ή παιζεις σε πολυ μεγαλη σκηνη με μπαντα που δεν βαραει και χωρις πολλα ηλεκτρικα οργανα &...τουμπανα) γιατι αλλοιως θα "πιανει" και ολους τους αλλους πανω στη σκηνη.
δλδ εν τελει με την υποθεση οτι μιλαμε μονο για ηλεκτρακουστικη και φωνη...και με την υποθεση οτι δν θελω να παω σε rare earth blend(για να μου μεινει και ενα all around μικροφωνο μετα...) , τι μικροφωνο να συνδυασω με τον ηχο απο τη κονσολα....???
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα για ποια μιξη μιλας? αν διαβαζες παραπανω θα βλεπες οτι το κομματι οπως και η κιθαρα ειναι αμειξαριστα. Ισως οντως επρεπε να το φτιαξω πριν το κανω upload για να παρει μια ιδεα ο φιλος οντως. Τωρα η ποιοτητα που αναφερεσαι την ενοεις για ηχητικη ή μουσικη?PARIS_K είπε:βασικά το σόλο ακούγετε τελείως ασαφές και στον αέρα,δεν πατάει καλά στα πόδια του.η ποιότητά του δέν αφήνει περιθώρια να σκεφτείς αν γράφτηκε με sm ή με philips των 15€,και για το μεγαλύτερο μέρος φταίει η μίξη η οποία είναι πραγματικά κακή,όσο και να θέλουμε δύσκολα μπορούμε να απομονώσουμε την κιθάρα.
if_it_is είπε:Καλησπέρα κι από μένα! Ήθελα να ανοίξω θέμα αλλά τελικά είδα αυτό και είπα να σας συμβουλευτώ εδώ.. ;D
Έχω τελευταία αρχίσει κι εγώ να πειραματίζομαι με ηχογραφήσεις κιθάρας στο σπίτι.. έχω μια M Audio 410 και αυτό http://www.thomann.de/gr/sennheiser_e845s.htm που το έχω για φωνή και δεν είχα άλλο για την κιθάρα.. απ ότι καταλαβαίνεται δεν με ικανοποιεί καθόλου (πολύ ξερός ο ήχος του για κιθάρα) και ψάχνω για κάτι πιο ταιριαστό..
Απ αυτά που λέτε μάλλον έχω συμπαθήσει περισσότερο τα Shure SM 57 και T bone RM 700.. Το θέμα είναι όμως πως δεν έχω ιδέα πως ακούγονται.. SF όταν λες ότι τα Ribbon "μαζεύουν" τα υπερβολικά πρίμα εννοείς ότι τα κόβουν ή ότι τα "ακούνε" πολύ στην ηχογράφηση?? Γιατί αν τα τονίζουν να μου λείπει! 8)
απ την άλλη το Shure πώς τα πάει από όγκο?? απ ότι κατάλαβα τονίζει αρκετά τα πρίμα (κάτι που με χαλάει..) έχω ακούσει και για ένα mod που κάνουν στο 57άρι για να ακούγεται πιο μπάσο.. ξέρετε τίποτα? είναι εύκολο?? επίσης υπάρχει κάτι αντίστοιχο του 57 σε άλλη μάρκα (π.χ. Audix..)?? ???
Σε ποιες συχνότητες κειμένονται τα 2 αυτά μικρόφωνα??
Ακόμα αν μπορείτε να μου πείτε τις βασικές διαφορές που θα ακούσω με αυτά τα δύο μικρόφωνα σε σχέση με αυτό που έχω (που είναι φωνής..).. ??? ???
και επίσης αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το T bone ή το shure για φωνή ή κάτι άλλο.. είναι για τέτοιες δουλειές?? ???
Τέλος να σας πω πως με το μικρόφωνο που έχω όταν ηχογραφώ έχω μια έλλειψη μεσαίων.. φταίει σίγουρα το μικρόφωνο γιατί έχω δοκιμάσει κι ένα πυκνωτικό ενός φίλου που δεν μου το έκανε(αλλά είναι πανάκριβο για να το αγοράσω...).. :-\
Με τα 2 που σκέφτομαι θα έχω το ίδιο πρόβλημα?? μήπως φταίει η θέση του μικροφώνου??(από όσο πειραματίστηκα δεν βρήκα λύση..) ποιες θέσεις μπροστά στο μεγάφωνο τονίζουν τα μεσαία??Κοντά-μακριά, on axis-off axis?? κρίμα είναι να χάνω τα μεσαία που τόσο μου γεμίζουν τ αυτιά!! ;D ;D ;D
Σόρρυ για το μπόλικο πρήξιμο και ευχαριστώ προκαταβολικά!![]()
Κάποιος άλλος να απαντήσει σ αυτές τις απορίες??Κι εγώ εσχάτως προσανατολίζομαι στην αγορά ενός ribbon, για την ακρίβεια, ενός t.bone RM-700, sounds like a bargain. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το figure 8 πολικό διάγραμμα... H χρήση σε ένα τυπικό home studio, χωρίς ιδιαίτερη μόνωση, δεν είναι προβληματικη?
οχι (και εγω σπιτι μου γραφω)matawan είπε:Κι εγώ εσχάτως προσανατολίζομαι στην αγορά ενός ribbon, για την ακρίβεια, ενός t.bone RM-700, sounds like a bargain. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το figure 8 πολικό διάγραμμα... H χρήση σε ένα τυπικό home studio, χωρίς ιδιαίτερη μόνωση, δεν είναι προβληματικη?
http://www.noiz.gr/index.php?topic=157783.msg213952#msg213952matawan είπε:Κι εγώ εσχάτως προσανατολίζομαι στην αγορά ενός ribbon, για την ακρίβεια, ενός t.bone RM-700, sounds like a bargain. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το figure 8 πολικό διάγραμμα... H χρήση σε ένα τυπικό home studio, χωρίς ιδιαίτερη μόνωση, δεν είναι προβληματικη?