MIDI Art

Konstantinos Dritsas

cos_dr

Ο Άρχοντας των Συνθεσάιζερς
Λύσεις
1
Πόντοι
1,603

Ποια είναι η γνώμη σας, οι σκέψεις σας για αυτό που λέμε MIDI Art?

ακούω απόψης.

Μετα και απο αυτο, νομιζω οτι θα γραψω βιβλιο για την ιστορια της μουσικης. Το εργο θα ειναι τριτομο, με 2000 περιπου σελιδες, οπου θα επαναλαμβανεται συνεχως, αποκλειστικως και αδιαλειπτως η παρακατω δημωδης εκφραση που συνοψιζει περιγραφικα την εξελιξη του μουσικου γιγνεσθαι κατα περασμα των αιωνων και στην καταληξη του στη συγχρονη εποχη:

"Εκεί που κρεμούσαν οι καπετάνιοι τ’ άρματα, κρεμάν οι γύφτοι τα νταούλια"

Σχετικά πρωτότυπο, ΟΚ.. αλλά το τελικό άκουσμα είναι "κάπως"..

Λογικό αφού δεν τηρούνται καθόλου οι κανόνες σύνθεσης.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το εκτελούν και σε πραγματικό χρόνο σα να ήταν κανονικό κομμάτι.

Κάτι αντίστοιχο με απλό ηχητικό σήμα το έχει κάνει ο Ιάννης Ξενάκης με το UPIC από τη δεκαετία του 1970.

Π.χ., "Μυκήνες Άλφα":

Προφανώς πρώτα το "σχεδιάζουν" και μετά το μαθαίνουν να το παίξουν δια ακοής ή διαβάζοντας την παρτιτούρα.

Δεν ξέρω γιατί δεν το έψαξα αν γίνεται και με καμιά μέθοδο digitizing των σημάτων και μετά αποτύπωση στο midi roll.

Εμένα μου αρέσει πάντως, έχει πλάκα.

Να κάνουμε έτσι το λογότυπο του NOIZ και να το παίξουμε χαχαχαχαχχαχαχα?

Cluster- κατιουσα χρωματικη-cluster-παυση

Χρωματικες με δυο χερια απο unison σε αντιθετη κινηση και επιστροφη- παυση

Cluster-παυση

Κρατημενα Ντο1 και Ντο5 με ενδιαμεση φωνη ανιουσα χρωματικη

We love noiz

Μερικά στο δεύτερο βίντεο μου ακούγονται ΣΑΤΑΝΙΚΑ.

Δαιμονικά τουλάχιστο?

Μουσική δεν είναι, ζωγραφική δεν είναι, οκ, είναι εντυπωσιακό αλλά όχι για να θεωρηθεί form of art. 

Σαν να λέγαμε μπριάμσκετ: ρίχνω τρίποντα με μελιτζάνες και κολοκύθια σε μία χύτρα με ταμπλώ στα 6.25. Δεν είναι μαγειρική, δεν είναι μπασκετ. Όμως βγάζει ωραίο βιντεάκι για να το δουν οι τικτόκερζ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το "βγαζω ωραιο βιντεακι για να το δουν οι τικτοκερζ" ειναι πλεον ο προορισμος της μουσικης γενικοτερα.

Ένας φίλος μου μου είπε πάντως πως θεωρεί το Midi art έως και ανώτερο ως μουσική τέχνη και από κομμάτια του Μότσαρτ, του Στράους και του Σοπεν τρολολολ???Χαχαχαχα ?

Έλα χριστέ και κύριε...

Αυτά μάλλον βγαίνουν από κάτι συμβουλές του στιλ:

"Και καθόλου όρεξη να μην έχετε, καθίστε στο DAW. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη!!!"

Και άντε, το ASCII αρτ το είχε πάρει το μάτι μου. Τούτο μου θυμίζει που ζωγραφίζαμε στα βιβλία σάπια δόντια στις φωτογραφίες των προτομών μεγάλων ανδρών.

(πάντως το DOOM ETERNAL είχε ένα δεκαρικάκι πρόσφατα. Παίρνεις παίζεις διασκεδάζεις εκτονώνεσαι. Δε δίνεις 200-600 ευρώ για DAW.)

Ένας φίλος μου μου είπε πάντως πως θεωρεί το Midi art έως και ανώτερο ως μουσική τέχνη και από κομμάτια του Μότσαρτ, του Στράους και του Σοπεν τρολολολ???Χαχαχαχα ?

Κι εμένα μου είχε πει παλιά ένας φίλος ότι ο Μότσαρτ έγραφε τόσο καλά

γιατί ήταν, λέει, φτιαγμένος με ουσίες..

ΚΙ ΕΠΕΜΕΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ!!! :-)

Έλα χριστέ και κύριε...

Αυτά μάλλον βγαίνουν από κάτι συμβουλές του στιλ:

"Και καθόλου όρεξη να μην έχετε, καθίστε στο DAW. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη!!!"

Και άντε, το ASCII αρτ το είχε πάρει το μάτι μου. Τούτο μου θυμίζει που ζωγραφίζαμε στα βιβλία σάπια δόντια στις φωτογραφίες των προτομών μεγάλων ανδρών.

(πάντως το DOOM ETERNAL είχε ένα δεκαρικάκι πρόσφατα. Παίρνεις παίζεις διασκεδάζεις εκτονώνεσαι. Δε δίνεις 200-600 ευρώ για DAW.)

(update)

Μπα, η έμπνευση πρέπει να είναι εσωτερική διαδικασία.

Ότι μέσο και να χρησιμοποιείς δεν πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Να πεις του φίλου σου για τον Ρόμπερτ Σούμαν που έγραφε ολόκληρα κονσέρτα σε κώδικα, αντί για ερωτικά γράμματα στην Κλάρα.

https://ericsams.org/index.php/on-music/essays/on-schumann/98-the-schumann-cyphers

Ρόμπερτ Σούμαν που έγραφε ολόκληρα κονσέρτα σε κώδικα, αντί για ερωτικά γράμματα στην Κλάρα.
Δεν είχανε τότε βάιμπερ ή μέσεντζερ να γίνει ψηστήρι οι μαυρίλες.

Όμως, ο κώδικας απαξ και σχεδιαστεί λειτουργεί πάντα. Ενώ στο DAW, ανάλογα το ζουμ, μπορεί να σχεδιάσεις δράκοντα, και ο άλλος να το ανοίξει στο δικό του και να είναι κολισαύρα. Όπως στο πλέξιμο.?

"-Beach ahead babe, cafe?"

"Caged dead, aged egghead!"

Η αλλιως Σι υφεση-Μι-Λα-Ντο-Σι φυσικο κλπ κλπ

Αρκετά με τους ΝΕΚΡΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ?

Το RAVE ήρθε για να μείνει. ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back