- Πόντοι
- 203
Λεω να σφυριξω λογω που δεν κατεβηκε στο β ημίχρονο ο αντίπαλοςΓια τη λήξη ή για το επόμενο; ?
Πάμπολλες παραγωγές βασισμένες πάνω στα Fairlight & Synclavier workstations, τα οποία ήταν ικανά και για hard disc recording. Από Jarre και Ζappa μέχρι Gabriel και....Άρχισε από το "Zoolook" του '84 και προχώρα. Όπως είπε κι ο Χναράκης, κάποια μουσικά είδη, κυρίως ηλεκτρονικά, μπορούν να βγουν εξολοκλήρου σε workstation. Επίσης, απειρα μουσικά είδη δεν χρησιμοποιούν το pc παρά μόνο για να ηχογραφήσουν σε κάποιο DAW, η συντριπτική πλειονότητα των μουσικών αυτού του πλανήτη δεν παίζει με VSTs αλλά με πραγματικά μουσικά όργανα, ακουστικά/ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά. Μόνο τραγικά άσχετοι πιστεύουν ότι όλη η μουσική παραγωγή βασίζεται στα VST. Γελάει ο πλανήτης μ'αυτές τις χοντρομαλακίες που γράφονται από δω κι από κει, έλεος.Εγώ πάντως, θα ήθελα, μερικές, όχι όλες.
Είμαι πολύ περίεργος.
Εγώ πάντως δεν είμαι τραγικά άσχετος και το πιστεύω και το λέω κιόλας και το πιστεύουν και όλοι οι άλλοι.Μόνο τραγικά άσχετοι πιστεύουν ότι όλη η μουσική παραγωγή βασίζεται στα VST. Γελάει ο πλανήτης μ'αυτές τις χοντρομαλακίες που γράφονται από δω κι από κει, έλεος.
Αλίμονο...όλοι ξέρουν το πόσο ανώτερος είμαι μουσικά από εσένα και το ακούνε κιόλας. Και αυτά που λέω εγώ, όλος ο πλανήτης τα λέει και τα κάνει, είναι αποτυπωμένα.
Έτσι ακριβώς.Αλίμονο...
Oρίστε, το είπε και αυτός.
Εντάξει, να δείξουμε ένα σεβασμό στην ιστορική πρωτοπορία αυτού του κατασκευαστή σε όργανα και μουσικό εξοπλισμό που άλλαξε και προχώρησε τον κόσμο και τη μουσική. Αναρωτιέμαι τι μουσικοί θα ήταν η γενιά μου χωρίς τα PSR. ΄Όταν τα ακομπανιαμέντα τους και οι πλήρεις δυνατότητες προγραμματισμού μας έμαθαν ενορχήστρωση και παραγωγή εμάς τους βιρτουόζους τουλάχιστο. ?Mόνο Yamaha ?
Ε ναι, που να παίξει το Montage EDM?* Αυτά τα πολύπλοκα είδη θέλουν Ableton και VSTs (ξέρεις, αυτά των "εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ"?)Επαγγελματική παραγωγή EDM μουσικής με ΜΟNTAGE και όχι με ABLETON και plug ins??
????
Και το MODX7 τι είναι? Fantom ή Kronos?waterfall Yamaha μας λες αλλά Montage ακόμα δεν μας έχεις δείξε
Είχε το MODX. Θα του έδινα και software που μου περισσεύει και θα ήταν θεός, αλλά δεν ήθελε.waterfall Yamaha μας λες αλλά Montage ακόμα δεν μας έχεις δείξει ....με τα καυσόξυλα νομίζω έμεινες ξέρεις εσύ (Hammond) ?
Ε ναι, εύκολη μουσική, φαντάζομαι φτιάχνεις τέτοια για πλάκα εσύ.Ε ναι, που να παίξει το Montage EDM?* Αυτά τα πολύπλοκα είδη θέλουν Ableton και VSTs (ξέρεις, αυτά των "εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ"?)
*
2 νότες πάνω σε ένα beat επί 6 λεπτά
Aς κάνει ένα μικρό να βγάλει τα 4000 αλλά δεν έχει ανάγκη αυτός. Απλά τα τρώει στη διασκέδαση. Αμα κόψει λίγους μήνες θα το πάρει για πλάκα. Κάτσε μη πιάσουμε τίποτα να του τσοντάρουμε.και όσα Montage θέλει.
Μόνο εγώ? Ως και οι γάτες μου, οι οποίες έχουν τις ίδιες -αν όχι καλύτερες- τεχνικές γνώσεις με τους "συνθέτες" EDM.Ε ναι, εύκολη μουσική, φαντάζομαι φτιάχνεις τέτοια για πλάκα εσύ.
Για 6 ώρες και για 6 μέρες, ίδια τονικότητα, ίδιο τέμπο, ίδια μαλακία όλη την ώρα για χαπακωμένα παιδάκια που χορεύουν κάτω από τον ήλιο με 50C υπό σκιάν.Να παίξεις και να μας γράψεις 2 νότες να μας κρατήσεις το ενδιαφέρον για 6 λεπτά
Όσο δεν φαντάζεσαι. Όταα εγώ προγραμμάτιζα FM synthS εσύ ακόμα δεν είχες πιάσει ούτε μελόντικα. Δεν αρχίσαμε ρε μεγάλε όλoι στα 40 μας απ'το...FM8 (που ανάθεμα κι αν ξέρεις τι κάνει αυτό το μαραφέτι).?είσαι και δεινός προγραμματιστής ήχων
Δεν πειράζει, προσπάθησε περισσότερο. Αυτοί που φτιάχνουν EDM είναι DJs ως ως επί το πλείστον. Κάποτε πούλησα σε έναν τέτοιον ένα synth (το ULtranova αν θυμάμαι καλά). Σπάνια περίπτωση άσχετου, δεν ήξερε που παν τα τέσσερα, αν τον ρώταγες αν σου δείξει το Ντο στο πληκτρολόγιο θα σου έδειχνε το pitch wheel. Ο τυπάκος λοιπόν ήταν -ακόμα είναι- στη λίστα μου στο Facebook, μου το είχε ζητήσει για να με ρωτάει διάφορα τεχνικά. Αυτός λοιπόν ο καρα-άσχετος έχει "παίξει" μουσική σε όλη την Ευρώπη σε διάφορα EDM φεστιβάλ, ακόμα και μέχρι την Ινδία έφτασε να "παίζει". Κατά τα άλλα, εσύ, ο...Hans Zimmer της Ελλάδας,? δυσκολεύεσαι να φτιάξεις EDM. Ε τι να σου πω ρε Cos, να πας στο Juilliard μπας και βοηθηθείς στη...σύνθεση EDM.Εγώ πάντως με τις φτωχές μου γνώσεις και το φτωχό μου παίξιμο, ότι έχω φτιάξει σε τέτοιο στυλ μουσικής μου πήρε περισσότερο χρόνο και με δυσκόλεψε περισσότερο στην ενορχήστρωση για να παράγω κάτι ξεχωριστό.
Δεν κάνει τίποτα Cos, ότι θες απλά με ρωτάς.Σε ευχαριστώ. Σε ευχαριστώ πολύ.