Μια νέα αγορά .

Και μιας και άνοιξε η συζήτηση, αν και το έχουμε ξανά συζητήσει, τι πιστεύετε ότι θα γίνει με τις κιθάρες στο μέλλον.
Σε ένα βάθος τριαντακονταετιας. Θα ακριβύνουν , θα φθηνηνουν; θα πάψουν να βγαίνουν;
Σύντομα η όλη φάση θα περάσει στους Κινέζους και οι παραδοσιακές μάρκες θα απαξιωθούν. Αυτή είναι η άποψή μου.

Μες την επόμενη 5ετία το πολύ, κανείς δε θα μπορεί να ξεχωρίσει αν κρατάς μια Fender Custom Shop ή μια Cathy Zhong. Μάλλον ήδη δεν μπορείς σε κάποιες περιπτώσεις:

Οι Κινέζοι έχουν και πρόσβαση σε όλη την ξυλεία του πλανήτη χωρίς περιορισμούς, οικολογικές ανησυχίες κλπ. Και σαν μαστόρια μπορούν να ξεπεράσουν τους κακοπληρωμένους εργάτες της κάθε Gibson και Fender και τον κάθε Μεξικανό ή Ινδονησιανό.

Τα λεφτά μου είναι σε κάποιους πιο μικρούς luthiers για τη συλλεκτικότητα στο μέλλον: Don Grosh, Collings, Huber, τέτοια φάση.

Τα λεφτά μου είναι σε κάποιους πιο μικρούς luthiers για τη συλλεκτικότητα στο μέλλον: Don Grosh, Collings, Huber, τέτοια φάση.
Εγώ πάλι θα συνεχίσω να ποντάρω στις "κλασικές αξίες" (Gibson - Fender) για έναν πολύ απλό λόγο: Με αυτά τα δυο brand names γράφτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών που συγκίνησαν, συγκινούν και μάλλον θα συγκινούν (τουλάχιστον κάποιους, όχι όλους) στο μέλλον.
Οπότε ως συλλεκτικότητα μένω σε αυτές - φυσικά μιλάω για vintage όργανα και όχι Fender λεύκες Ινδονησίας.

Εγώ πάλι θα συνεχίσω να ποντάρω στις "κλασικές αξίες" (Gibson - Fender) για έναν πολύ απλό λόγο: Με αυτά τα δυο brand names γράφτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών που συγκίνησαν, συγκινούν και μάλλον θα συγκινούν (τουλάχιστον κάποιους, όχι όλους) στο μέλλον.
Οπότε ως συλλεκτικότητα μένω σε αυτές - φυσικά μιλάω για vintage όργανα και όχι Fender λεύκες Ινδονησίας.
Τί θα συμβεί όμως όταν σε λίγο κανείς δε θα μπορεί να ξεχωρίσει την Fender των τεσσάρων χιλιάδων από την απομίμηση των 400 ευρώ; Πόση εμπορική αξία θα έχει τότε το κάθε καλοβαμμένο ράφι που δεν κρύβει σίγουρα καμία κατασκευαστική δυσκολία.

Trending...

Νέα θέματα

Back