Μια Harley Benton (kit) και 2 Gibson!

...Το καταπληκτικό με τον Leo (και δεν κάνω πλάκα) είναι ότι πήρε 2 παλιόξυλα με 4 βίδες και κατάφερε να τα πληρώνουμε 1000 ευρώ και....α ρε Superfunk πόσο δίκαιο έχεις.....

Superfunk είπε:
Αν δεν υπηρχε ο LEO (ο οποιος οτι και να λενε ΕΦΗΥΡΕ το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ μπασο δεν φανταζομαι κανεις να πιστευει οτι η αποτυχημενη σχεδιαση του Turmac το 37 μπορει να λειφθει σοβαρα υποψιν....) απλα ΔΕΝ θα υπηρχε ροκ...(και δεν ειναι δικα μου λογια αυτα...)
Διαφωνώ κάθετα (α) με το παραπάνω, (β) με κάθε θεοποίηση αδιακρίτως. Ακόμη κι αν τελικά πράγματι υποθέσουμε ότι ήταν αυτός που σχεδίασε πρώτος και επιτυχώς μια solid body και "εγένετο ροκ", αν δεν ήταν αυτός για τις solid body θα ήταν ο Les Paul ή ο... ή ο...

Το ροκ είναι τόσο κοσμοϊστορικό, τόσο ασταμάτητο σαν δύναμη της φύσης ( ;D :P ) που θα είχε μπει πάση θυσία στην μουσική ιστορία και στις ζωές μας Leo - ξεLeo. Άκου που σου leo...

για να μην αρχισουμε να μιλαμε για...ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ.... ;D
Aυτά έλεγα τότε, αυτά λέω και τώρα... http://www.noiz.gr/index.php?topic=10265.msg137235#msg137235 (βάλτε και τον Έντισον στην εξίσωση)

bloody_sunday είπε:
Εμμμ... τι ακριβώς;  ??? Στα 30 δεν είμαι και μπέμπης...  ;D
μπεμπης,μπεμπης...ακου 30...ακομα ουτε στο νηπιαγωγειο δεν εισαι.. :) :) :) :)

...έχετε ξεσκίσει το post μου, δεν ανοίγετε κάποιο άλλο?Huh?Huh?
καλα αυτο μετα απο 15 σελιδες ποστς το καταλαβες?? ;D :) :) :)

...αυτό που δεν σας είπα όμως είναι ότι τη HB τη διάλυσα (οι μαγνήτες της ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες κιθάρες μου-ακόμα και η Eastwood είναι 15 κλάσεις παραπάνω...) και το σώμα το χάρισα στον guitamakis (γιατί βαριόμουν να ξύνω) που τώρα το ξαναφτιάχνει...εκεί είμαι περίεργος να δώ τι ήχο θα βγάλει....

whiteNoise είπε:
και οι λαμπες αλογονου ειναι πολυ καλυτερες και τα νεον φωτακια ποιο εντυπωσιακα!!Τελικα αυτος o Edison ηταν εντελως αχρηστος..... :P
τα έχεις μπερδέψει λίγο..

φυσικά και αξίζει συνχαρητηρια ο leo  για ότι έχει καταφέρει αλλά αυτό που ισχυρίζομαι  είναι πως ο 'edison' της ηλεκτρικής κιθάρας(και ιδιαίτερα της στρατ) δεν είναι ο leo από μόνος του, αντιθέτως είναι αυτός που σε άμεση συνεργασία με τους μουσικούς τελειοποίησε την αρχική του ιδέα.

αυτό δεν σημαίνει πως ο άνθρωπος αυτός είναι άχρηστος αλλά σίγουρα το κομψοτέχνημα που ακούει στο όνομα στρατ με όλα του τα αισθητικά και τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι αποκλειστικά προσωπικά δική του επινόηση.

είναι μια εξέλιξη ενός προϊόντος που ξεκίνησε εμπνευσμένο απο την κιθαρα του bigsby,τις solid body steel, την πρώτη solid body ηλεκτρο-κλασσική κιθάρα, που έφτιαξε στα μεσα του ..30 ο...(μου διαφεύγει αυτή την στιγμή το όνομα του ;D ;D) και οι αναζητήσεις και απαιτήσεις των μουσικών της εποχής.

αυτή η εξέλιξη την τελειοποίησε και την έκανε τόσο αγαπητή από όλους μας μέχρι και σήμερα.

Ας τα βάλουμε λίγο κάτω…ποια είναι τα χαρακτηριστικά που αγαπάμε σε μια στρατ?

Πόσα από αυτά έχουν επινοηθεί απτών ίδιο και πόσα ζητήθηκαν στην πορεία απτούς μουσικούς!!

ΥΓ : επίσης όποιος θεωρεί την κουβέντα μας ηλίθια-ανούσια και βαρετή απλά ας μην συμμετέχει >:(
-Με ολο το σεβασμο...νομιζω οτι εσυ τα εχεις μπερδεψει...δεν υπαρχει παρθενογενεση πουθενα!!H gibson και η fender εγκαινιασαν τον "ηλεκτρικο" ηχο...εκαναν τις πρωτες solid body ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ κιθαρες!!εξαλλου στην ιστορια πολλες φορες δε μενουν οι πρωτοποροι αλλα αυτοι που καταφεραν το επιτευγμα τους να τυχει καθολικης αποδοχης!!

-Αυτα που οπως λες παραπανω ωθησαν χιλιαδες μουσικους να αγαπησουν τη strat και να ασχοληθουν δημιουργικα μαζι της!

-Οσο για το τελευταιο εδωσε λιγο ποιο πανω αφοπλιστηκη απαντηση o Superfunk,απλα ο leo δεν ηταν ξερολλας ακουγε τους μουσικους και προχωρουσε...

-Ελπιζω να μην αναφερεσαι σε εμενα..γιατι καμια συζητηση-εδω μεσα τουλαχιστον-δεν ειναι ουτε ηλιθια ουτε ανουσια...απλα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και αυτες εκφραζει ο καθενας μας... :)!

bluesbreaker είπε:
-Ελπιζω να μην αναφερεσαι σε εμενα..γιατι καμια συζητηση-εδω μεσα τουλαχιστον-δεν ειναι ουτε ηλιθια ουτε ανουσια...απλα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και αυτες εκφραζει ο καθενας μας... :)!
οχι βεβαια δεν το ειπα για σενα και ακριβως αυτο ειπα...

οτι για καποιους καποιες συζητησεις δεν εχουν ενδιαφερον ενω για αλλους εχουν και οποιος τις θεωρει ανιαρες απλα να μην συμμετεχει :o :o :o

με απλα λογια να μην μας γ****ι την κουβεντα επειδη την θεωρει ηλιθια!! :o

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
bluesbreaker είπε:
-Με ολο το σεβασμο...νομιζω οτι εσυ τα εχεις μπερδεψει...δεν υπαρχει παρθενογενεση πουθενα!!H gibson και η fender εγκαινιασαν τον "ηλεκτρικο" ηχο...εκαναν τις πρωτες solid body ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ κιθαρες!!εξαλλου στην ιστορια πολλες φορες δε μενουν οι πρωτοποροι αλλα αυτοι που καταφεραν το επιτευγμα τους να τυχει καθολικης αποδοχης!!
μηπως θυμασε ειλικρινα το ονομα του εφευρετη των λαμπτηρων xenon η του σχεδιαστη του μαχητικου f-16?(μην ψαξεις στο google ομως)

τον edison και τους αδελφους ραιτ τους ξερουμε ολοι  ;)

και στην τελικη εφοσον δεν εχει σημασια ποιος ειναι ο πρωτοπορος γιατι να παρει την δοξα ο leo και να μην την παρει η ibanez που στην ουσια ειναι μια ακομη πιο προχωρημενη και πιο ευκολοπαιχτη strat?

-Αυτα που οπως λες παραπανω ωθησαν χιλιαδες μουσικους να αγαπησουν τη strat και να ασχοληθουν δημιουργικα μαζι της!
σωστο..αλλα ασχετο

-Οσο για το τελευταιο εδωσε λιγο ποιο πανω αφοπλιστηκη απαντηση o Superfunk,απλα ο leo δεν ηταν ξερολλας ακουγε τους μουσικους και προχωρουσε...
και πολυ καλα εκανε και μπραβο του που ηταν συνεργασιμος(αλλιως δεν μπορεις να δημιουργησεις κατι καλο),αλλα πολλες Καθοριστικές ιδεες δεν ηταν δικες του.

και μην ξεχναμε και τα λειτουργικα λαθη του ;)

whiteNoise είπε:
είναι πολύ πιο λογικό νομίζω αυτές οι δουλειές να γίνονται από πίσω(το πίσω έχει άλλη χάρη ;D)
Σταματήστε παλιόπαιδα.. θα δακρύσω... πρόστυχοι άνδρες...

και να μην την παρει η ibanez που στην ουσια ειναι μια ακομη πιο προχωρημενη και πιο ευκολοπαιχτη strat?
maybe because it sounds (and looks) like....s..t? ;D ;D

Superfunk είπε:
και να μην την παρει η ibanez που στην ουσια ειναι μια ακομη πιο προχωρημενη και πιο ευκολοπαιχτη strat?
με humbackers και edge pro τρεμολο οντως  :-\

αλλα η AT(andy timmons) δεν ακουγεται καθολου σαν κοπρανα ;D ;D

strat με τα ουυυυυυλα της ;)

Superfunk είπε:
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL ;D ;D ;D ;D

Κάτι τέτοια λες και με τρελαίνεις άτιμε!!!

εγω παλι δεν βλεπω κανενα σοβαρο λειτουργικο λαθος στις σχεδιασεις του Leo ,βλεπω μονο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και originality  (ακομα και τα "λαθη" που εκανε στις jazzmaster & jaguar οδηγησαν στον μοναδικο alternative ηχο της)

ετσι κι αλλοιως απο τη στιγμη που σχεδιασε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΕΛΕΙΑ ΚΙΘΑΡΑ του πλανητη  ;D "καθαρισε" για παντα in my book....

μονο και μονο το γεγονος οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των κιθαριστων παιζουν ακομα με τις σχεδιασεις του ,αλλα και τις σχεδιασεις αλλων πρωτοπορων της εποχης εκεινης..(του 50 παρακαλω) δειχνουν οτι απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ (περα απο καποιες αστειες λεπτομερειες και αλλαγες...) στις κιθαρες και οτι οι μαγκες τα εκαναν ολα αψογα απο την αρχη..

γιατι ΟΛΑ τα αλλα "αντικειμενα" (αυτοκινητα,κομπιουτερς,οικιακες συσκευες κτλ) αλλα και μουσικα οργανα (ντραμς,πληκτρα  κτλ) εχουν εξελιχθει και θεωρειται αδιανοητη η χρηση ενος ....κομπιουτερ του 1954 π.χ ενω κανεις δεν παραξενευεται με το γεγονος οτι 9 στις 10 κιθαρες που πουλιουνται στον πλανητη ειναι ουσιαστικα ΙΔΙΑ με αυτες του..1954?

ε? για σκεψου το λιγακι... ;)   

εκτος κι αν ειναι τρελλοι ολοι στη βιομηχανια "κιθαριστικων παιχνιδιων" που στη συντριπτικη τους πλειοψηφια "αναμασουν" συνεχεια το παρελθον σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ  βγαζουν στην αγορα (απο τον GA5 της Harley Benton ..μεχρι τα George L καλωδια & τις Relic κιθαρες...) 

Αφου διαβασα και τις 14 σελιδες.........ομολογω πως ειμαι λιγο σαστισμενος....edison,λαμπτηρες xenon,(χικ...!!) leo fender μουμπλε μουμπλε harley be(n)ton, μΠαοκ.............ως εκ τουτου εχω να κανω μια ερωτηση....πως φερνουμε harley Benton απο Αμερικη?????? ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Εγώ έχω μια απορία.Γιατί δεν έχει βγάλει η φέντερ σκαφαντρο?Ή έχει και δεν το είδα?Λόγω του bolt on δεν βγάζει?

Superfunk είπε:
μονο και μονο το γεγονος οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των κιθαριστων παιζουν ακομα με τις σχεδιασεις του ,αλλα και τις σχεδιασεις αλλων πρωτοπορων της εποχης εκεινης..(του 50 παρακαλω) δειχνουν οτι απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ (περα απο καποιες αστειες λεπτομερειες και αλλαγες...) στις κιθαρες και οτι οι μαγκες τα εκαναν ολα αψογα απο την αρχη..

γιατι ΟΛΑ τα αλλα "αντικειμενα" (αυτοκινητα,κομπιουτερς,οικιακες συσκευες κτλ) αλλα και μουσικα οργανα (ντραμς,πληκτρα  κτλ) εχουν εξελιχθει και θεωρειται αδιανοητη η χρηση ενος ....κομπιουτερ του 1954 π.χ ενω κανεις δεν παραξενευεται με το γεγονος οτι 9 στις 10 κιθαρες που πουλιουνται στον πλανητη ειναι ουσιαστικα ΙΔΙΑ με αυτες του..1954?

ε? για σκεψου το λιγακι... ;)     

εκτος κι αν ειναι τρελλοι ολοι στη βιομηχανια "κιθαριστικων παιχνιδιων" που στη συντριπτικη τους πλειοψηφια "αναμασουν" συνεχεια το παρελθον σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ  βγαζουν στην αγορα (απο τον GA5 της Harley Benton ..μεχρι τα George L καλωδια & τις Relic κιθαρες...) 
μα κιθάρα είναι,τι άλλο μπορείς να κάνεις εκτός από αισθητικές και κάποιες λειτουργικές αλλαγές?

Αν θέλεις να παίζεις παλιό ροκ(και όχι μόνο βεβαια) και να έχεις vintage ήχο θέλοντας και μη, θα επιλέξεις όργανο vintage σχεδιασμού και ήχου.

εξάλλου ούτε το ροκ στην ουσία έχει παρουσιάσει αξιόλογη πρόοδο έτσι ώστε να αλλάξουν οι απαιτήσεις στον ήχο και όσες έγιναν, επηρέασαν και την κατασκευή πιο συνχρονων κιθάρων

floyd rose και locking nut, περισσότερες επιλογές στα μπράτσα, στα contours, στα ηλεκτρικα,7 χορδες,12χορδες κλπ κλπ.

που αλλού μπορεί να το πας το προϊών που θέλεις να εξακολουθεί να λέγεται και να ακούγεται σαν κιθάρα?

fenderiarhs είπε:
Αφου διαβασα και τις 14 σελιδες.........ομολογω πως ειμαι λιγο σαστισμενος....edison,λαμπτηρες xenon,(χικ...!!) leo fender μουμπλε μουμπλε harley be(n)ton, μΠαοκ.............ως εκ τουτου εχω να κανω μια ερωτηση....πως φερνουμε harley Benton απο Αμερικη?????? ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)
ξεχασες τα μαχητικα F-16 ;D ;D

fenderiarhs είπε:
Την εισάγουμε σε kit μαζί με μία Harley Davidson. Ο τελωνειακός θα την περάσει για αξεσουάρ της μηχανής και δεν θα τη φορολογήσει. :P :P :P

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
68
Εμφανίσεις
19K

Trending...

Νέα θέματα

Back