- Πόντοι
- 523
http://www.ggjaguar.com/cor2.htmtrigga είπε:Εγώ έχω μια απορία.Γιατί δεν έχει βγάλει η φέντερ σκαφαντρο?Ή έχει και δεν το είδα?Λόγω του bolt on δεν βγάζει?
http://www.vintageguitars.org.uk/fendercoronado.php
http://www.ggjaguar.com/cor2.htmtrigga είπε:Εγώ έχω μια απορία.Γιατί δεν έχει βγάλει η φέντερ σκαφαντρο?Ή έχει και δεν το είδα?Λόγω του bolt on δεν βγάζει?
!whiteNoise είπε:οχι βεβαια δεν το ειπα για σενα και ακριβως αυτο ειπα...-Ελπιζω να μην αναφερεσαι σε εμενα..γιατι καμια συζητηση-εδω μεσα τουλαχιστον-δεν ειναι ουτε ηλιθια ουτε ανουσια...απλα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και αυτες εκφραζει ο καθενας μας... !
οτι για καποιους καποιες συζητησεις δεν εχουν ενδιαφερον ενω για αλλους εχουν και οποιος τις θεωρει ανιαρες απλα να μην συμμετεχει
με απλα λογια να μην μας γ****ι την κουβεντα επειδη την θεωρει ηλιθια!!
Tι εννοεις προοδο στο rock?για μενα συγκροτηματα σαν τους Pink Floyd και τους King Crimson εχουν παει πολυ μπροστα οχι μονο τη ροκ σκηνη αλλα ολοκληρη τη μουσικη σκηνη!!Δε διαφωνω στην ευκολια και τα ορισμενα πλεονεκτηματα των συγχρονων κιθαρων.αλλα ειναι λιγο αχρωμες..πως να το κανουμε??δεν ειναι τυχαιο οτι Strat,Tele και LP χρησιμοποιουνται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε ολα τα ειδη μουσικης!!!απο blues και jazz μεχρι στα κλαρινα και το black metal!!εξάλλου ούτε το ροκ στην ουσία έχει παρουσιάσει αξιόλογη πρόοδο έτσι ώστε να αλλάξουν οι απαιτήσεις στον ήχο και όσες έγιναν, επηρέασαν και την κατασκευή πιο συνχρονων κιθάρωνfloyd rose και locking nut, περισσότερες επιλογές στα μπράτσα, στα contours, στα ηλεκτρικα,7 χορδες,12χορδες κλπ κλπ.
που αλλού μπορεί να το πας το προϊών που θέλεις να εξακολουθεί να λέγεται και να ακούγεται σαν κιθάρα?
Προσέξετε πως τα πετάτε! Τελε και Στρατο δεν έχουν παίξει σε μπλακ (βασικά από θρας και πάνω) αλλά στα κλαρίνα κατέχον την πρωτιάbluesbreaker είπε:... μεχρι στα κλαρινα και το black metal!!
Οι LES PAUL εχουν χρησιμοποιηθει κατα κορον στο black metal(δες mayhem-παλιες καλες εποχες :'() και ακομα προτιμονται στις metal ηχογραφισεις!Οι strat εχουν χρησιμοποιηθει και σε heavy metal(βλεπε Iron Maiden) οι TELE σε ολα τα υπολοιπα ειδη και σε PUNK rock και alternative rock !Strat,Tele και LP
μήπως είναι τυχαίο που οι πωλήσεις τις gibson ανέβηκαν το 90 λόγο guns'n'roses?bluesbreaker είπε:Tι εννοεις προοδο στο rock?για μενα συγκροτηματα σαν τους Pink Floyd και τους King Crimson εχουν παει πολυ μπροστα οχι μονο τη ροκ σκηνη αλλα ολοκληρη τη μουσικη σκηνη!!Δε διαφωνω στην ευκολια και τα ορισμενα πλεονεκτηματα των συγχρονων κιθαρων.αλλα ειναι λιγο αχρωμες..πως να το κανουμε??
Εκτός της blues και της jazz που είναι είδη μουσικής παλιότερης εποχής είναι πλέον πολύ λιγότερες από οσες ηταν παλιότερα οι κλασσικές strat-tele-les paul στο black metal στα κλαρίνα στα πανηγύρια και στα σκυλάδικα.δεν ειναι τυχαιο οτι Strat,Tele και LP χρησιμοποιουνται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε ολα τα ειδη μουσικης!!!απο blues και jazz μεχρι στα κλαρινα και το black metal!!
τα blues και η jazz παλαιότερες απ' τα κλαρίνα!!?? ;DwhiteNoise είπε:Εκτός της blues και της jazz που είναι είδη μουσικής παλιότερης εποχής είναι πλέον πολύ λιγότερες από οσες ηταν παλιότερα οι κλασσικές strat-tele-les paul στο black metal στα κλαρίνα στα πανηγύρια και στα σκυλάδικα.
όχι βέβαια αλλά το blues και η jazz βασίζονται άμεσα στο ηχόχρωμα της ηλεκτρικής κιθάρας όποτε αν θέλεις να ακουστείς σωστά πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις παλιές γνωστές συνταγές.longshadow είπε:τα blues και η jazz παλαιότερες απ' τα κλαρίνα!!?? ;D
πραγματι ετσι ειναι σε πολλες περιπτωσεις και ο λογος πιστευω ειναι ο παρακατωlongshadow είπε:Εγω πάντως πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία της σημερινής μουσικής παραγωγής, με αυτές τις 3-4 κιθάρες γράφεται ακόμα...
αφού και τα σημερινά μας κιθαριστικα είδωλα(όχι όλοι) εξομοιώνουν τα δικά τους και δικά μας παλιότερα είδωλα.
Σου απαντώ με αυτόbluesbreaker είπε:Οι strat εχουν χρησιμοποιηθει και σε heavy metal(βλεπε Iron Maiden) οι TELE σε ολα τα υπολοιπα ειδη και σε PUNK rock και alternative rock !Strat,Tele και LP
όπου 1ον) δεν κάνω λόγω για LPΤελε και Στρατο δεν έχουν παίξει σε μπλακ (βασικά από θρας και πάνω) αλλά στα κλαρίνα κατέχον την πρωτιά
σωστότατοςboukas είπε:τες πα τραγικά εκτός τόπου και χρόνου!
Άλλωστε στο χώρο του μέταλ πήγαν άπατες και οι 2 μάρκες (εκτός από το hard+heavy, που και εκεί για διάφορους λόγους σε σχέση με την jackson, ήταν μειοψηφία, που έμενε εκτός βουλής), γιατί πολύ απλά δεν ταίριαζαν και σαν ήχος και σαν ιματζ και σαν πολλά άλλα (η lp τη γλύτωσε έως που έσκασε η eclipse και την έστειλε και αυτήν)
Δε διαφωνω καθολου μαζι σου ως προς την κατασκευη ειδωλων απο τις δισκογραφικες εταιριες!!εχεις απολυτο δικαιο!!απλα οι κιθαρες που αναφερεις προερχονται απο τις παλαιοτερα χρονολογικα προαναφερθεισες κιθαρες και ως εκ τουτου επηρεαστηκαν απο αυτες σε μεγαλο βαθμο!!Οι συλλογισμοι σου για το αν αυτες οι κιθαρες υπηρχαν στα χερια του hentrix ειναι ειναι μονο για ονειροπολους και φιλοσοφικους στοχαστες!!(χωρις παρεξηγηση παντα )whiteNoise είπε:μήπως είναι τυχαίο που οι πωλήσεις τις gibson ανέβηκαν το 90 λόγο guns'n'roses?Tι εννοεις προοδο στο rock?για μενα συγκροτηματα σαν τους Pink Floyd και τους King Crimson εχουν παει πολυ μπροστα οχι μονο τη ροκ σκηνη αλλα ολοκληρη τη μουσικη σκηνη!!Δε διαφωνω στην ευκολια και τα ορισμενα πλεονεκτηματα των συγχρονων κιθαρων.αλλα ειναι λιγο αχρωμες..πως να το κανουμε??
η μήπως πιστεύεις πως δεν ανέβηκαν οι πωλήσεις της jaguar λόγο curt cobain(το 'ανεβήκαν’ είναι σχετικό,δεν ξέρω αν είχε πουλήσει πριν έστω 1 που λέει ο λόγος ;D ;D)
τι θέλω να πω με αυτά τα παραδείγματα?
ότι είναι λογικό να παίζεις με strat πχ εφόσον έχεις μεγαλώσει με τον srv και τον clapton
κατά κάποιο τρόπο τους εξομοιώνεις οπότε η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού και τα σημερινά μας κιθαριστικα είδωλα(όχι όλοι) εξομοιώνουν τα δικά τους και δικά μας παλιότερα είδωλα.
στην εποχή του srv και του hendrix οι επιλογές στις κιθάρες ήταν 3-4 και δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι άλλο.
οπότε η ιστορία και οι αγαπημένοι ήχοι αναφοράς ίσως ήταν τελείως διαφορετικοι σήμερα αν υπήρχε τότε και η vigier,prs,parker κλπ
Εκτός της blues και της jazz που είναι είδη μουσικής παλιότερης εποχής είναι πλέον πολύ λιγότερες από οσες ηταν παλιότερα οι κλασσικές strat-tele-les paul στο black metal στα κλαρίνα στα πανηγύρια και στα σκυλάδικα.δεν ειναι τυχαιο οτι Strat,Tele και LP χρησιμοποιουνται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε ολα τα ειδη μουσικης!!!απο blues και jazz μεχρι στα κλαρινα και το black metal!!
whiteNoise είπε:αλλά επειδή η πορεία της κουβέντας μας μπορεί να παρερμηνεύσει φαινομενικά τις απόψεις μου,
είμαι λάτρης και εγώ των παλιών κλασσικών κιθάρων (με κάποιες συνχρονες παρεμβάσεις)εφόσον ακούω παλιότερη μουσική αλλά δεν θεωρώ τον leo και τόσο μεγαλοφυΐα
λίγο οι συγκυρίες λίγο η τύχη λίγο η αντιγραφή λίγο το ότι ήταν μαμούνι για να βγάλει λεφτά, τα κατάφερε ο μάγκας και μπράβο του.
ποιος ειναι ο edison ρε παιδια? ;D ;D ;Dharilatron είπε:Καλά, ο marathon έχει παραιτηθεί και απλά παρατηρεί το ξέσκισμα του thread του.
Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει το θέμα της συζήτησης
Ποιό είναι τελικά το θέμα μας? Αν υπήρχε περιθώριο βελτίωσης επί του αρχικού σχεδίου του Leo, ή αν μια "φτηνή" κιθάρα μπορεί να "κρυφτεί" και επομένως να "περάσει" αξιοπρεπώς σε μία ηχογράφηση?
Τιποτα απο τα δυο!!το θεμα εχει περασει σε αλλα επιπεδα !harilatron είπε:Καλά, ο marathon έχει παραιτηθεί και απλά παρατηρεί το ξέσκισμα του thread του.
Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει το θέμα της συζήτησης
Ποιό είναι τελικά το θέμα μας? Αν υπήρχε περιθώριο βελτίωσης επί του αρχικού σχεδίου του Leo, ή αν μια "φτηνή" κιθάρα μπορεί να "κρυφτεί" και επομένως να "περάσει" αξιοπρεπώς σε μία ηχογράφηση?
Τέτοιες γενικότητες δεν μου αρέσουν, καθώς κάποιος θα πει ότι πρώτα η μουσική βγήκε από τα ταμταμ, οπότε θα πάρουν αέρα οι κουβαδάκηδες και θα μας λένε ότι είναι και μουσικοί ;D ;Dbluesbreaker είπε:Επετρεψε με να σου πω οτι η βαση της συγχρονης μουσικης-ολης μα ολης-ειναι η blues και η jazz!
Συγνωμη για τη γενικευση!!!εχεις καποιο δικαιο!!απλα ηθελα να καταδειξω την επηρροη της αφροαμερικανικης μουσικης στη συγχρονη μουσικη σκηνη και παραφερθηκα απο τον οιστρο !boukas είπε:Τέτοιες γενικότητες δεν μου αρέσουν, καθώς κάποιος θα πει ότι πρώτα η μουσική βγήκε από τα ταμταμ, οπότε θα πάρουν αέρα οι κουβαδάκηδες και θα μας λένε ότι είναι και μουσικοί ;D ;DΕπετρεψε με να σου πω οτι η βαση της συγχρονης μουσικης-ολης μα ολης-ειναι η blues και η jazz!
Βέβαια τι σχέση έχει η ηλεκτρονική με το μπλουζ δεν ξέρω! ;D
Ως προς το αρχικό ερώτημα, ναι μια φθηνή κιθάρα μπορεί να ξεγλυστρίσει μέσα σε μια μίξη και αυτό έχει αποδειχτεί καμπόσες φορές (προς harilatron), οπότε τσάμπα σελίδες!
Μην είσαι σίγουρος πάντως ότι αυτό θεωρείται τόσο προφανές (γενικώς)boukas είπε:..
Ως προς το αρχικό ερώτημα, ναι μια φθηνή κιθάρα μπορεί να ξεγλυστρίσει μέσα σε μια μίξη και αυτό έχει αποδειχτεί καμπόσες φορές (προς harilatron), οπότε τσάμπα σελίδες!