Metallica - Death magnetic

εγω παιδια μετα απο καποιες ακροασεις πιστευω οτι ειναι ενας αρκετα καλος δισκος.δεν ξερω εμενα μ αρεσει.νταξει οκ δεν ειναι και η δισκαρα του αιωνα (γιατι ακουω και τετοια) αλλα πολυ καλος.

οσο για των testament ε αυτο ειναι δισκαρα!!

Κι εγώ μετά από πολλές ακροάσεις πιστεύω ότι έχει τουλάχιστον 5 κομματάρες κι άλλα 5 πολύ καλά και σίγουρα είναι ότι καλύτερο βγάλανε στην μετα-load εποχή.

Δεν ξερω γιατι κρίνεται ο δίσκος με σύγκριση το 1980 ,πάντως το black album οντως ειναι αξεπέραστο, το load όντως είναι δυναμίτης και το καινουριο όντως στέκει ανάμεσα στο justice for all και στο... Load!

Το μόνο μείον του δίσκου κατεμέ είναι:

1) η υπερβολικά ξερή φωνή, το χαμηλό σχετικά μπάσο (για ΤΕΤΟΙΟ μπασισταρά) και το "σπάω τα ηχεία από την παραμόρφωση και την ένταση" ταμπουρο. Πράγμα απίστευτο αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ηχογράφηση του Rick Rubin αλλα σέβομαι την οπτική του (εγώ ίσα που ξερω τι ειναι tremble..  ;D)

2) το τράβηγμα των κομματιών σε 8λεπτη διάρκεια ενώ ειναι φανερό ότι τα ίδια κομμάτια δωσμένα σε 5-6 λεπτά μέγιστο θα εκτοξέυαν την διάρκεια ζωής του δίσκου στα ύψη και θα δίναν και εναν πόντο παραπάνω.

tugito είπε:
Κι εγώ μετά από πολλές ακροάσεις πιστεύω ότι έχει τουλάχιστον 5 κομματάρες κι άλλα 5 πολύ καλά και σίγουρα είναι ότι καλύτερο βγάλανε στην μετα-load εποχή.

Δεν ξερω γιατι κρίνεται ο δίσκος με σύγκριση το 1980 ,πάντως το black album οντως ειναι αξεπέραστο, το load όντως είναι δυναμίτης και το καινουριο όντως στέκει ανάμεσα στο justice for all και στο... Load!

1) η υπερβολικά ξερή φωνή, το χαμηλό σχετικά μπάσο (για ΤΕΤΟΙΟ μπασισταρά) και το "σπάω τα ηχεία από την παραμόρφωση και την ένταση" ταμπουρο. Πράγμα απίστευτο αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ηχογράφηση του Rick Rubin αλλα σέβομαι την οπτική του (εγώ ίσα που ξερω τι ειναι tremble..  ;D)

2) το τράβηγμα των κομματιών σε 8λεπτη διάρκεια ενώ ειναι φανερό ότι τα ίδια κομμάτια δωσμένα σε 5-6 λεπτά μέγιστο θα εκτοξέυαν την διάρκεια ζωής του δίσκου στα ύψη και θα δίναν και εναν πόντο παραπάνω.
Είσαι ο μόνος (μαζί με μένα ) που  έχει εκφράσει την άποψη ότι ο δίσκος στέκει μεταξύ  and justice και load!!! συγκινή8ηκα λεμε τώρα  ;D

tugito είπε:

+1!!!!! ;D

ippex είπε:
Η παραγωγή είναι όντως λίγο ''ωμή'' αλλά άν σκεφτείς οτι μιλάμε για thrash δικαιολογείται σε κάποιο βαθμό.
...δεν νομίζω οι Metallica να παίξανε thrash σε άλλον δίσκο εκτός από τον ...and Justcice. Οι πρώτοι τρεις κινούνται στο speed με πινελιές thrash ενώ από το black και μετά μπορούμε να μιλάμε για μεταλλικό Rock. O St.Anger διαφέρει λιγάκι εισάγοντας νομίζω κάποια χαρακτηριστικά αμερικάνικου Hardcore ... και ο megnetic συμφωνώ με κάποιους ότι κινείται μεταξύ ...and justice και load... με το βάρος να πέφτει προς το load ...  σε γενικές γραμμές οι metallica στους δυο τελευταίους δίσκους δείχνουν ότι δεν έχουν στερέψει τελείως, βέβαια δίσκο όπως τον ...and Justice δεν πρόκειται μάλλον να ξαναβγάλουν. Επιμένουν όμως κι ας γεράσανε...

zeros είπε:
...δεν νομίζω οι Metallica να παίξανε thrash σε άλλον δίσκο εκτός από τον ...and Justcice. .........................................
Μαλλον δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς είναι το thrash...

Δοκίμασε τα παρακάτω...

Μetallica - Kill'em All, Ride the lightning, Master Of Puppets

Slayer - Hell Awaits, Reighn in Blood, South of Heaven, Seasons in The Abyss κλπ

Exodus - Bonded By Blood, Fabulous Disaster κλπ

σταματάω εδώ γιατί δεν έχει τελειωμό το πράμα, και είμαστε και off topic. Αλλά μη λέμε και ότι να'ναι...

Φιλικά πάντα, ε... ;)

Αυτά που ανέφερες είναι τελείως ετερογενή... το Hell Awaits δεν έχει την παραμικρή σχέση με το Season in the abyss όπως και με το bonded by blood.

Επειδή είναι συγκροτήματα που έχουν παίξει και thrash δεν σημαίνει ότι όλοι οι δίσκοι είναι thrash...

έχεις δίκιο ότι είμαστε οφ-τόπικ... αλλά επιμένω... (καλός γνώμονας για το thrash είναι ο Sacred Reich- American Way)....

Το ακουσα σημερα 1 φορα.Ακομα και με μια μονο ακροαση μου αρεσε και ωρες ωρες (ενω ταυτοχρονα σερφαρα στο forum) επιασα τον εαυτο μου να κανει headbanging και να παιζει air-drums!!!!!

Ειμαι 32 χρονων, το τελευταιο album τους που μου αρεσε ηταν το Black και το Death magnetic μου θυμισε τους παλιους αγαπημενους μου Metallica!

Υ.Γ. Καποιος πρεπει να απαγορευσει στον Hammett τη χρηση του Wah.

Υ.Γ.2 (κακιουλα ;) ) Αυτο το solo του Hammett παντως ειναι καταπληκτικο (εννοω το ενα και μοναδικο που επαναλαμβανει σχεδον σε καθε κομματι τα τελευταια 20 χρονια :)

prodmaster είπε:
Υ.Γ.2 (κακιουλα ;) ) Αυτο το solo του Hammett παντως ειναι καταπληκτικο (εννοω το ενα και μοναδικο που επαναλαμβανει σχεδον σε καθε κομματι τα τελευταια 20 χρονια :)
lol....

Vrass είπε:
Μαλλον δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς είναι το thrash...

Δοκίμασε τα παρακάτω...

Μetallica - Kill'em All, Ride the lightning, Master Of Puppets

Slayer - Hell Awaits, Reighn in Blood, South of Heaven, Seasons in The Abyss κλπ

Exodus - Bonded By Blood, Fabulous Disaster κλπ

σταματάω εδώ γιατί δεν έχει τελειωμό το πράμα, και είμαστε και off topic. Αλλά μη λέμε και ότι να'ναι...

Φιλικά πάντα, ε... ;)
Να συμπληρώσω:

Kreator - Extreme Aggression, Coma Of Souls...

Destruction - Infernal Overkill, Eternal Devastation

Sodom - Persecution Mania, Agent Orange

Έτσι για να μην ξεχνάμε ότι το thrash δεν είναι μόνο αμερικανική υπόθεση.

Επίσης, μην κολλάτε με τις ταμπέλες (το justice είναι περισσότερο Thrash από το Master κτλ.) Το γεγονός είναι ότι τα τρια πρώτα album των Μεταλιρα είναι απολύτως επιδραστικά στην εξέλιξη του thrash και στην καθιέρωσή του ως είδους στο μέταλ. Επίσης θυμάμαι όταν κάποιος έγραφε πριν από καμιά 15αριά χρόνια στο Metal Hammer ότι εξίσου επιδραστικός για το thrash δίσκος θεωρείται η δισκάρα Walls Of Jericho όπου οι Helloween τα έσπασαν κανονικά (καμία σχέση με το στυλ που τους καθιέρωσε λίγο αργότερα). 

Μετά την πρώτη ακρόαση μου φάνηκε βαρετός. Θα καταπιέσω τον εαυτό μου να το ξανακούσω και βλέπουμε.

maidenas είπε:
Έπίσης θυμάμαι όταν κάποιος έγραφε πριν από καμιά 15αριά χρόνια στο Metal Hammer ότι εξίσου επιδραστικός για το thrash δίσκος θεωρείται η δισκάρα Walls Of Jericho όπου οι Helloween τα έσπασαν κανονικά (καμία σχέση με το στυλ που τους καθιέρωσε λίγο αργότερα). 
Σορυ για το οφτοπικ αλλά δεν άντεξα....

Μιλάμε, αυτό είναι από τις πλέον ακραίες μπούρδες που έχω διαβάσει και θυμήθηκα τον λόγο που έκοψα το χαμερ.....

Ο δίσκος ούτε έχει και πολύ σχέση με το θρας, αλλά και το έτος που βγήκε (1988) είναι πολύ μακριά για να θεωρείται σαν επιδραστικός, μιας και το θρας τότε έφτασε στην ακμή του και έπειτα άρχισε η πτώση (αν και βασικά αντικαταστάθηκε από το death νωρίτερα, αλλά τέλος πάντων)

Συνεχίστε  ;D

Ο δίσκος βγήκε το 1984 ενώ τα περισσότερα από τα κομμάτια του προυπήρχαν σε single από το 1982. Βασικά δεν είναι thrash δίσκος σε καμία περίπτωση, όμως η ταχύτητα και ένταση των κομματιών ήταν σχετικά ακραία για τα ευρωπαϊκά δεδομένα της εποχής και βοήθησε να βγούν στην επιφάνεια και άλλα πιο ακραία συγκροτήματα όπως αυτά που προανάφερα...

Άστο τώρα που βοήθησε το Walls Of Jericho, άστο καλύτερα.....

Έχεις δίκιο στο ότι βγήκε το 85, αλλά στα υπόλοιπα...

Απλώς η ευρώπη ήταν πιο ακραία στα ακούσματα από τους αμερικανούς, μιας και ήδη είχαν ακραία συγκροτήματα που ενέπνευσαν τους αμερικανούς  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
και συμπληρώνω...το 1988 ή λίγο αργότερα (δεν θυμάμαι καλά χρονολογία, πάντως το πολύ 2-3 χρόνια μετά) βγήκε ένα reissue του Walls Of Jericho (μάλλον ο φίλος boukas αναφερεται σε αυτόν) όπου πακέταραν το δίσκο μαζί με όσα single είχαν κυκλοφορήσει από το 1982 και το έβγαλαν για πουλήσουν εκμεταλλευόμενοι το χαμό και την πέραση που είχαν τότε λόγω Keeper...αυτά....τέλος του offtopic...sorry για την παρέμβαση...συνεχίζουμε με Μεταλιρα...Metal Up Your Ass! (αλήθεια είδε κανείς σε φωτό τον Νικολαϊδη με την Metal up your ass φανέλα με την αστραπή και την τουαλέτα??? Τρομάρα του...)

Άσχετο αλλά γιατί κολλάει το νοιζ;

Να ξεκινήσουμε ένα καινούριο θέμα με thrash; Εμένα θα με ενδιέφερε να ακούσω απόψεις πάνω σε αυτό το είδος... εξάλλου από το '89 μέχρι τώρα, thrash ακούω σχετικά συχνά...

Προς όλους αυτούς που είπαν οτι περίμεναν κάτι καλύτερο θυμίζω τα εξής:

1) Οι Metallica ήδη έχουν έπαναπροσδιορίσει το μέταλ που οι ίδιοι έφτιαξαν πάνω από 2 φορές (Master of Puppets και Black Album)..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ με κάθε τους κυκλοφορία να λέμε οτι περιμένουμε να ταράξουν τα νερά του μέταλ

2) Πείτε μου ότι περιμένατε να βγάλουν ξανά οι Metallica συνθέσεις μέταλ Α' κατηγορίας όπως και έγινε. Κατά την γνώμη μου τa All Nightmare Long, Judas Kiss, The End of the Line, Broken Beat & Scarred είναι συνθέσεις που θα μπορούσαν όχι μόνο να σταθούν αλλά και να ξεχωρίσουν σε οποιοδήποτε από τα classic albums των 'Tallica

3) Στο κάτω-κάτω εμείς δεν φωνάζαμε να γυρίσουν στο παλιό καλό μέταλ; Το Death Magnetic ΕΙΝΑΙ Μέταλ

Τέσπα, γούστα είναι αυτά....

Υ.Γ. Το St.Anger δεν είναι και τόσο κακό. Αν είχε κάνει την παραγωγή ο Rick πιστεύω θα ήταν κάπως καλύτερο 

bass_magnetic είπε:
Στο κάτω-κάτω εμείς δεν φωνάζαμε να γυρίσουν στο παλιό καλό μέταλ;    
Εγώ ήλπιζα ότι θα σταματούσαν να ακολουθούν τα διάφορα ρεύματα των καιρών και θα ξαναέβρισκαν την ταυτότητά τους (όπως π.χ. ο Mustaine). Δεν νομίζω ότι ζητούμενο είναι το παλιό, καλό μέταλ αλλά πρωτότυπη μουσική με @@, παιγμένη με ψυχή.

Οι Metallica πάντα έπαιζαν με ψυχή και αυτό τους κράτησε ψηλά αλλά σαν "σημαιοφόροι" που είναι τα έκαναν λίγο σαλάτα δοκιμάζοντας μουσικές φόρμες άλλων. Οκ έβαλαν τη σφραγίδα τους αλλά μέχρι εκεί.

Παρεπιπτόντως δεν έχω ακούσει το καινούριο, ακόμα εμπεδώνω το Νοστράδαμο των Priest  ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back