Mesa boogie rectifiers vs Marks vs Peavey 6505 plus

jesu είπε:
Κανεις λαθος man. Εννοειται οτι ο καθενας κανει οτι γουσταρει με τα δικα του  λεφτα ,αλοιμονο.

Απλα κατα τη γνωμη μου αν δεν παιζεις επαγγελματικα  ή χρειαζεσαι αμεσα ενα καλο εργαλειο για  να σε εξυπηρετησει, δεν χρειαζεται να πολυσκας. Για εναν hobby-ιστα ενας  triple rectrifier πχ. ειναι  παραπανω απο αρκετος  για μην πω περιττος. Για να παιζουν πολλοι μουσικοι οπως παραδειγμα ο Hetfield ,Mark Morton etc. με Mesa Boogie, κατι θα ξερουν.
Μan, αλλοι τα τρωνε στο καζινο, αλλοι στα αμαξια, αλλοι στα κινητα, αλλοι σε extreme sports και παει λεγοντας...δε χρειαζεται να εισαι επαγγελματιας, απλα τα σκας για να κανεις την κ@υλ@ σου, πως το λενε, αυτη ειναι η εξυπηρετηση που σου κανει. Θες να παρεις κατι πολυ καλο, ενα μηχανημα βαρβατο. Το οτι παιζουν πολλοι μουσικοι με mesa boogie δε σημαινει πως θα αρεσουν σε ολους μας ουτε πως εμπιστευομαστε τυφλα τα μηχανηματα με τα οποια βλεπουμε να παιζουν μεγαλοι μουσικοι γιατι δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα. Κανεις δεν ειπε οτι ειναι κακη μαρκα, αλλα ισως του Αρη να του αρεσει κατι αλλο περισσοτερο και εφοσον εχει παρα πολες επιλογες γιατι να περιοριστει και να μην ρωτησει και ψαξει, εξαλλου ειναι πολλα τα λεφτα, ανεξαρτητα αν το κανει για hobby ή για επαγγελμα.

οχι , δεν ειμαι εππαγγελματιας... σε μπαντα παιζω για πλακα... αλλα ο καθενας οσο μικρος μουσικος και να ειναι εχει δικαιωμα στο καλο ηχο... επισης δεν ειναι οτι α λεφτα τρεχουν... απλα σε αλλα θρεντς συνηθως με κοροιδευουν με την καλη εννοια που παιζω με εναν peavey bandit , ετσι σιγα σιγα μου εγινε κομπλεξ και αναρωτηθηκα γιατι γινοταν αυτο... σημηωτεων οτι μεχρι τοτε νομιζα οτι εχω καλο ηχο... ο μπαντιτ δεν βγαζει κακο ηχο αλλα οταν αρχιζα να παιξω με μερικους λαμπατους τοτε ειδα οτι γινεται και στα σολο να εχει παχυ ηχο και να εχεις διαυγεια κτλ οποτε με συνεπηρε...αυτα
Εχεις δικιο...ο καθενας εχει δικαιωμα στον καλο ηχο...οσο για τον bandit μια χαρα ενισχυταρα ειναι, ειναι απο τους πολυ καλους καφροτρανζιστορατους ενισχυτες. Εδω μεσα βεβαια εχουν μαζευτει ολοι οι υπερπαιχταραδες που εχουν εξαντλησει ολες τις δυνατοτητες των ενισχυτων τους και δεν ανεχονται να εχεις κατι λιγοτερο απο ενα mesa ::) Σε αυτο που δεν συμφωνω ειναι σε αυτο που λες πως νομιζες πως ειχες καλο ηχο...οκ, αντικειμενικα υπαρχουν κριτηρια για το ποιος ειναι καλος ηχος αλλα αμα εσενα σου αρεσει αυτο που ακους ολα τα αλλα περιττευουν.

o bandit για τα αυτια μου ειναι πολυ καλος ενυσχητης... ειδικα για το ειδος που παιζω εγω... εχει και καποια ντεφο... αυτα αρχιζουν να φαινονται οταν το ανοιξεις λιγο... γενικα σε χαμηλες εντασεις ειναι πολυ καλος... ηρθε η στιγμη ομως για εμενα να προχωρησω σε λαμπατο... για αυτο και ψαχνομαι... π μπαντιτ συνεχιζει να με ικανοποιει τουλαχιστον οταν παιζω στο σπιτι ομως θελεις το gas θελεις οτι παιζω χροναι με αυτον τον ενυσχητη και βαρεθηκα ? θελεις επειδη ολοι εδω εχουν λαμπατους και ζουγλευω ? θελεις επειδη τον βλεπω τον ντουαλ πλεον στο υπνο μου ? θελεις επειδη θελω παιξω και κανενα λαιβ ? εχω πολλους λογους να παρω εναν καλο πλεον ενυσχητη...

aris 17561 είπε:
o bandit για τα αυτια μου ειναι πολυ καλος ενυσχητης... ειδικα για το ειδος που παιζω εγω... εχει και καποια ντεφο... αυτα αρχιζουν να φαινονται οταν το ανοιξεις λιγο... γενικα σε χαμηλες εντασεις ειναι πολυ καλος... ηρθε η στιγμη ομως για εμενα να προχωρησω σε λαμπατο... για αυτο και ψαχνομαι... π μπαντιτ συνεχιζει να με ικανοποιει τουλαχιστον οταν παιζω στο σπιτι ομως θελεις το gas θελεις οτι παιζω χροναι με αυτον τον ενυσχητη και βαρεθηκα ? θελεις επειδη ολοι εδω εχουν λαμπατους και ζουγλευω ? θελεις επειδη τον βλεπω τον ντουαλ πλεον στο υπνο μου ? θελεις επειδη θελω παιξω και κανενα λαιβ ? εχω πολλους λογους να παρω εναν καλο πλεον ενυσχητη...
Και πολυ καλα κανεις που προχωρας σε αναβαθμιση στοχευοντας ψηλα (ποιοτικα και ηχητικα),δεν νομιζω οτι υπαρχει κανενας λογος να το αιτιολογεις λες και κανεις κατι κακο  ;)

πάντως Άρη το να λες ότι ο ρέκτο έχει λίγο γκέιν μου φαίνεται αρκετά υπερβολικό. Γενικά όπως και να χει αυτό που εχω καταλάβει τελικά μετά από πολύ προσπάθεια να πετύχω ήχους που εχω ακούσει ρε ηχογραφήσεις κτλ, είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν έχουν υπερβολικό γκέιν στις ρυθμίσεις τους. Σε μια συνέντευξη του petrucci έλεγε ότι το γκέιν το κρατάει αρκετά χαμηλά ακόμα και στα κομμάτια που ακούγονται βαριά για να μην ακούγεται μουντό και υπερφορτωμένο. Και αυτό ισχύει γενικά. Το σταθερό παίξιμο ακούγεται ογκώδες ακόμα και με χαμηλότερο γκέιν, και σίγουρα πιο φυσικό και λιγότερο φορτωμένο.

Αν έχεις παρατηρήσει όταν παίζεις ένα ακόρντο με μέτριο γκέιν ακούγεται σχεδόν το ίδιο με όταν το τερματίσεις. Αυτό ισχύει λόγω του τρόπου που κομπρεσάρει μια λυχνία. Από ένα σημείο και πέρα είναι απλά σαν να περιορίζεις της δυναμικές σου. Η boogie σαν εταιρία γενικά έχει αρκετά κομπρεσαρισμένα βρώμικα και το γρέζι που πολλοί λένε ότι τους λείπει δεν είναι έλλειψη γκέιν αλλά το voicing και η φιλοσοφία τους. Εμένα προσωπικα μου αρέσει που ενώ έχουν σχετικά καθαρά βρώμικα, αυτό δεν επηρεάζει το playability σε καμία περίπτωση. Το αντίθετο θα έλεγα!

if_it_is είπε:
πάντως Άρη το να λες ότι ο ρέκτο έχει λίγο γκέιν μου φαίνεται αρκετά υπερβολικό. Γενικά όπως και να χει αυτό που εχω καταλάβει τελικά μετά από πολύ προσπάθεια να πετύχω ήχους που εχω ακούσει ρε ηχογραφήσεις κτλ, είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν έχουν υπερβολικό γκέιν στις ρυθμίσεις τους. Σε μια συνέντευξη του petrucci έλεγε ότι το γκέιν το κρατάει αρκετά χαμηλά ακόμα και στα κομμάτια που ακούγονται βαριά για να μην ακούγεται μουντό και υπερφορτωμένο. Και αυτό ισχύει γενικά. Το σταθερό παίξιμο ακούγεται ογκώδες ακόμα και με χαμηλότερο γκέιν, και σίγουρα πιο φυσικό και λιγότερο φορτωμένο.

Αν έχεις παρατηρήσει όταν παίζεις ένα ακόρντο με μέτριο γκέιν ακούγεται σχεδόν το ίδιο με όταν το τερματίσεις. Αυτό ισχύει λόγω του τρόπου που κομπρεσάρει μια λυχνία. Από ένα σημείο και πέρα είναι απλά σαν να περιορίζεις της δυναμικές σου. Η boogie σαν εταιρία γενικά έχει αρκετά κομπρεσαρισμένα βρώμικα και το γρέζι που πολλοί λένε ότι τους λείπει δεν είναι έλλειψη γκέιν αλλά το voicing και η φιλοσοφία τους. Εμένα προσωπικα μου αρέσει που ενώ έχουν σχετικά καθαρά βρώμικα, αυτό δεν επηρεάζει το playability σε καμία περίπτωση. Το αντίθετο θα έλεγα!

δεν ξερω αν ειναι δοκιμος ο ορος οτι οι μπουγκι εχουν λιγο γκειν... εξαλλου τον δοκιμασα για πρωτη φορε τον ενυσχητη για 10 λεπτα προχθες... απλα παρατηρησα οτι αν και εχουν παρα πολυ ογκο δεν φτανουν σε crunch τον 6505... απο οτι καταλαβα απο το ποστ σου το λενε κι αλλοι αυτο ?

Να κάνω κ εγω μια ερώτηση στον Αρη. Όταν λες απο ebay εννοείς και usa φαντάζομαι. Γιατι κ εγώ ψαχνομαι τώρα και mark V 1-2 υπάρχουν καινουριοι και πάλι 1-2 used (και εξακολουθουν να είναι πανάκριβοι). Επίσης αν τον πάρεις απο usa, με τα volt τι ακριβώς θα κάνεις; (έτσι ώστε να μη σου "φάει" ούτε λιγο tone η αλλαγή στα 220)

SpyrosChris είπε:
Να κάνω κ εγω μια ερώτηση στον Αρη. Όταν λες απο ebay εννοείς και usa φαντάζομαι. Γιατι κ εγώ ψαχνομαι τώρα και mark V 1-2 υπάρχουν καινουριοι και πάλι 1-2 used (και εξακολουθουν να είναι πανάκριβοι). Επίσης αν τον πάρεις απο usa, με τα volt τι ακριβώς θα κάνεις; (έτσι ώστε να μη σου "φάει" ούτε λιγο tone η αλλαγή στα 220)
αν τελικα δεν βρω απο ευρωπη τοτε

http://www.noiz.gr/index.php?topic=180767.0

δεν ξερω αν ειναι δοκιμος ο ορος οτι οι μπουγκι εχουν λιγο γκειν... εξαλλου τον δοκιμασα για πρωτη φορε τον ενυσχητη για 10 λεπτα προχθες... απλα παρατηρησα οτι αν και εχουν παρα πολυ ογκο δεν φτανουν σε crunch τον 6505... απο οτι καταλαβα απο το ποστ σου το λενε κι αλλοι αυτο ?
Δεν είναι ότι έχουν λίγο γκέιν αλλά λόγο περισσότερου κομπρεσαρίσματος η παραμόρφωση των boogie ακούγεται πιο καθαρή και διαυγής ενώ μπορεί να έχει περισσότερο γκέιν τελικά. Δεν είναι γνωστοί οι boogie για το γρέζι τους έτσι κι αλλιώς. Γιαυτό και δεν ξύνουν ούτε τζιτζικίζουν. Εμένα αυτό μου κάνει. Άλλοι θέλουν γρέζι και αλητεία!

Αυτό ακριβώς. Με εποιασες. Εννοείται ότι με θεωρώ πολύ λίγο σαν μουσικό ώστε να απορρίψω έναν μπουγκι και γι αυτό θα ξανά παω να δοκιμάσω τον σινγκλ ρεκτο με άλλες κιθάρες. Εν τω μεταξύ ίσως τελικά να χρειαστώ ένα ποιοτικό μπουστερακι μπροστά ώστε να πάρω τον όγκο και την διαύγεια των μπουγκι αλλά και το γρεζι ενός  τσ - 9 ας πούμε. Πάνε οι αρχές μου και τα μισή. Κάτι που ήθελα να ρωτήσω όποιον έχει δοκιμάσει γιατί δεν μπορώ να βρω στην ελλάδα αια δοκιμή , σε γενικρ γραμμές ο ντουαλ έχει κάτι παραπάνω που εγώ χρειάζομαι ; γιατί σκέφτομαι ότι θα δώσω 300-400 παραπάνω για τον ντουαλ και η επί της ουσίας διαφορά του με τον σινγκλ μπορεί να είναι μόνο τα βατ τα οποία δεν χρειάζομαι αφού τα 50 του σινγκλ είναι υπέρ αρκετά.

aris 17561 είπε:
Κάτι που ήθελα να ρωτήσω όποιον έχει δοκιμάσει γιατί δεν μπορώ να βρω στην ελλάδα αια δοκιμή , σε γενικρ γραμμές ο ντουαλ έχει κάτι παραπάνω που εγώ χρειάζομαι ; γιατί σκέφτομαι ότι θα δώσω 300-400 παραπάνω για τον ντουαλ και η επί της ουσίας διαφορά του με τον σινγκλ μπορεί να είναι μόνο τα βατ τα οποία δεν χρειάζομαι αφού τα 50 του σινγκλ είναι υπέρ αρκετά.
ο dual έχει 3 κανάλια συνολικα ενώ ο single μονο 2. Πιστέυω ότι πέρα απο τα watt είναι πιο ευέλικτος ο dual. Πριν κάνα μήνα είχα δεί έναν dual στον καγμάκη, αν δεν πουλήθηκε θα τόν έχει σίγουρα να τον ακούσεις

Τελεία... Πήρα τον μαγκάκη και τον έχει. Αύριο έκλεισα ραντεβού να παω να τον ακούσω.

aris 17561 είπε:
ποιο bump ?

τι ειναι το ktre

ποιους τρεις ?

σορυ αλλα δεν καταλαβα  ??? ??? ???
οι τρεις ενισχυτες ειναι οι 2 που σου εχω βαλει τα link και ο τριτος ειναι o knucklehead που εχει σταματησει να βγαινει.O ktre ειναι ο ενισχυτης που παιζει ο john στο βιντεο,η αλλιως rivera knucklehead tremolo.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥ 6505 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

καλα τι μπορει να καναμε τοσο λαθος και να μην επαιζε καθαρα ο κομπο οταν πηγα στο μαγαζι ? απο την αλλημου μπηκε η ιδεα και ειδα και αυτο

Peavey 6505+ 112 clean channel

που ειναι αποδεκτος καθαρος ηχος για μενα...

εν τω μεταξυ με βαση το παραπανψω βιντεο που ποστερεο ο kse lover  εχω πραγματικα σταματησει πλεον να δαιμονοποιω τα boosters . οχι οτι μου αρεσει η ιδεα  οτι για να αλλαξω απο βρωμικο σε καθαρο θα πρεπει να παταω 2-3 πεταλια αλλα τελος πατων τους αξιζει μια ευκαιρια... για το δικο μου στυλ βεβαια...

Guys  ηταν κλειστη η αθηνα σημερα και δεν μπορεσα να παω να δοκιμασω... παραυτα τσεκαρα στο  youtube και τον mark IV ...  τον εχει κανεις τον εν λογω ενυσχητη ? τον εχει δοκιμασει κανεις και ας μην τον εχει ? πως σας φενεται ? μου κανει ? τον συγκεκριμενο πραγματικα δεν θα μπορεσω να τον ακουσω καπου οποτε στηριζομαι στις αποψεις σας...

Αρη, ο MarkIV σου κανει. Και σε καποιον που θελει να παιξει jazz κανει.

Το θεμα ειναι οτι κεφαλια η κομπο με μπολικα καναλια, πολυ γκαζι, τρελα καθαρα κλπ κλπ,

υπαρχουν δεκαδες.

Τι ηχοχρωμα θες να πετυχεις εχει σημασια.

budget εχεις?

Γιατι διαβασα μια γρηγορη το ολο θρεντ και το μονο που καταλαβα ειναι οτι θες να δωσεις αρκετα.Ποσα ομως, για να ξερουμε γιατι να μιλησουμε.

Μεχρι στιγμης εχουν μαζευτει 10 σελιδες και το θεμα του ''Αρης-ποιον ενισχυτη να παρω ρε παιδια'', θα μπορουσε καλιστα να μετονομαστει σε ''μαζευτε ολα τα super high gain youtube videos''

Αμα συνεχισουμε με το ιδιο σκεπτικο τοτε και εγω σου προτεινω να παρεις τον peavey JSX, γιατι και πολλα βατ ειναι, και 3 καναλια εχει, και απιστευτο eq, και super high gain, και τετοια καθαρα που κανενας boogie δεν εχει.Και ειναι και πιο φτηνος ;D

Απο τον 6505 λοιπον, στον Mark, υπαρχει αφενος μια μεγαλη διαφορα χρηματων, και αφετερου μια τεραστια διαφορα ηχοχρωματος.

Αυτο που ξαναλεω εγω ειναι να μας πεις πιο ειναι το ταβανι σου σε λεφτα και τι θες να παιξεις, για να βγαλουμε μια ακρη.Γιατι τα συγκροτηματα που ποσταρες στην αρχη χρησημοποιουν ολα διαφορετικα μηχανηματα.

Και ενισχυτης που να τα παιζει ολα ΔΕΝ υπαρχει.

Φιλικα ;)

Gear Acquisition Syndrome είπε:
Αρη, ο MarkIV σου κανει. Και σε καποιον που θελει να παιξει jazz κανει.

Το θεμα ειναι οτι κεφαλια η κομπο με μπολικα καναλια, πολυ γκαζι, τρελα καθαρα κλπ κλπ,

υπαρχουν δεκαδες.

Τι ηχοχρωμα θες να πετυχεις εχει σημασια.

budget εχεις?

Γιατι διαβασα μια γρηγορη το ολο θρεντ και το μονο που καταλαβα ειναι οτι θες να δωσεις αρκετα.Ποσα ομως, για να ξερουμε γιατι να μιλησουμε.

Μεχρι στιγμης εχουν μαζευτει 10 σελιδες και το θεμα του ''Αρης-ποιον ενισχυτη να παρω ρε παιδια'', θα μπορουσε καλιστα να μετονομαστει σε ''μαζευτε ολα τα super high gain youtube videos''

Αμα συνεχισουμε με το ιδιο σκεπτικο τοτε και εγω σου προτεινω να παρεις τον peavey JSX, γιατι και πολλα βατ ειναι, και 3 καναλια εχει, και απιστευτο eq, και super high gain, και τετοια καθαρα που κανενας boogie δεν εχει.Και ειναι και πιο φτηνος ;D

Απο τον 6505 λοιπον, στον Mark, υπαρχει αφενος μια μεγαλη διαφορα χρηματων, και αφετερου μια τεραστια διαφορα ηχοχρωματος.

Αυτο που ξαναλεω εγω ειναι να μας πεις πιο ειναι το ταβανι σου σε λεφτα και τι θες να παιξεις, για να βγαλουμε μια ακρη.Γιατι τα συγκροτηματα που ποσταρες στην αρχη χρησημοποιουν ολα διαφορετικα μηχανηματα.

Και ενισχυτης που να τα παιζει ολα ΔΕΝ υπαρχει.

Φιλικα ;)

ξεχνα το ταβανι... απο  ebay  θα ψωνισω οποτε εκει το θεμα παιζει... χοντρικα ενασς ντουαλ ρεκτο στο ebay παιζει με 700-800 οποτε καπου εκει... ομως οχι για ψωνια απο ελλαδα ουτε απο μαγαζια για καινουρια... 700-800 τιμες ebay... γι αυτο και ρωταω για ολους τους ενυσχητες γιατι και οι πολλοι ακριβοι ενυσχητες καπου καπου τους βρισκεις σε πολυ καλες τιμες... στην περιπτωση του 6505 και μονο που εχει καλη τιμη θα πηγαινα σε καινουριο...

ψαχνω εναν λαμπατο ενυσχητη που να μπορω να παιζω οσα ειδες στο πρωτο ποστ και οχι να βγαλω τον ηχο των συγκροτηματων αυτων... μην μου πεις οτι τοτε ολοι σου κανουν... γιατι μπορει ο ταδε να μην εχει το γκαζι για να παιξεις iced earh π.χ.επισης θελω και καποια αξιοπρεπεη καθαρα και οχι ντε και καλα φεντερ !!!

αυτα !!!

ευχαριστω πολυ για τις 10 σελιδες ολους σας...

Loki είπε:
+10 για καλό μεταχειρισμένο από Ebay.

+ και για τον MARK IV που είναι ultra flexible σε ήχους.

Τον βρίσκεις και σε σχετικά φθηνή τιμή στο ebay.

Ας πουμε ο παρακατω δεν θα σου βγει πάνω από 1200 ευρώ.

http://cgi.ebay.co.uk/MESA-BOOGIE-MARK-IV-HEAD-MK-4-LIKE-1-2-3-5-/150503890619?pt=UK_MusicalInstr_Amplifiers_RL&hash=item230abb1ebb
Καλός αλλά local-pick only ;)

παιδια παντως αν κανεις ξερει κανενα στουντιο η καποιο μαγαζι η καπου τελος παντων που να μπορουσα να δοκιμασω τον mark 4 ας μου πει αν γινεται... θενκ γιου

ginargiros είπε:
Καλός αλλά local-pick only ;)
Μπα μην το λες. Αν μιλήσεις μαζι του και του εξηγήσεις ότι θα έρθει το courier να τον παραλάβει από το σπίτι του και να τον στείλει πλήρως ασφαλισμένο ελλάδα το πιο πιθανό είναι να μην έχει πρόβλημα. Οι μισοί περίπου Άγγλοι τουλάχιστον από τις εμπειρίες μου δεν έχουν. Έχω πάρει ραδιοενισχυτή DENON 1508 , Hughes Kettner tube 20 Combo , κεφάλι Marshall TSL60 μέχρι και 4χ12 καμπίνα Μάρσαλ 1960Α όλα από Αγγλους που είχαν local pick up only. Με λίγο ψάξιμο την βρίσκεις την άκρη και έχει πραγματικά καλή τιμή ο συγκεκριμένος Mesa.

Trending...

Νέα θέματα

Back