Mesa boogie rectifiers vs Marks vs Peavey 6505 plus

fotisutmost είπε:
Παίζει και ο Laney VH100R που είναι σούπερ για τα λεφτά του και πραγματικά αξιόλογος ενισχυτής.
+1

τουμπανο και ηχαρα......θελει και δαχτυλα ε?

Οι μαγνητεσ είναι οι dim/ibz που έχει η ιμπανεζ από την μάνα της. Αντώνη σημειωτέων ότι εσυ φταις που με έβαλες στο λούκι να πάρω λαμπατο. Εγώ μέχρι πριν σε γνωρίσω μια χαρά ήμουνα με τον μπαντήτ :-) . Πάντως εχω σκοπό οποίο και αν είναι τελικά το τέρας που θα πάρω να πάρω και ένα ατενουειτορ για να μπορώ να παίζω και στο σπίτι και παντού. Εξάλλου εμείς που παίζουμε μέταλ είμαστε καταδικασμένοι να πληρώσουμε για καλό ενυσχητη. Η ρπ είναι πολύ καλό μηχάνημα αλλά εγώ θέλω ενυσχητη. Ριάλ πράμα και να παίζω πλαγκ εν πλέι. Τι να κάνω ; δεν ξέρω θα κοιτάξω να δοκιμάσω και τους μπουγκερα . Τουλάχιστον στα βίντεο είναι φοβεροί.

Μη βάζεις τους Bugera στην ίδια κατηγορία όμως με τους προαναφερθέντες ε...

Ακόμα και από θέμα ποιότητας μόνο αν το δεις μιλάς για πραγματικά αξιόλογους ενισχυτές που θα παίζουν μια ζωή. Οι Bugera παίζουν σε άλλη κατηγορία. Άσε που για να ακούσεις πραγματικά αυτούς του ενισχυτές πρέπει να τους ανοίξεις. Ακόμα και με attenuator στο σπίτι ίσα που θα γαργαλάς το ηχείο, οπότε σε καμία περίπτωση δε θα ακούσεις τον "πραγματικό" τους ήχο.

fotisutmost είπε:
Άσε που για να ακούσεις πραγματικά αυτούς του ενισχυτές πρέπει να τους ανοίξεις. Ακόμα και με attenuator στο σπίτι ίσα που θα γαργαλάς το ηχείο, οπότε σε καμία περίπτωση δε θα ακούσεις τον "πραγματικό" τους ήχο.
+1.... ::)

Όχι δεν βάζω αυτούς τους ενυσχητες στην ίδια κατηγορία με τους παραπάνω ποιοτικά. Στον ήχο τους όμως από ότι ακούγεται στα βίντεο  δεν πρέπει να υστερούν. Ιδωμεν. Προτίνεται  καλό χάι γκειν για σπίτι πρόβα και κανένα ελαφρύ λάιβ. Γιατί έχουν ξανά γίνει αυτές οι συζητήσεις και συνήθως καταλήγουν στο ότι αν δεν πάρεις μπουγκι μην περιμένεις. Όχι όμως ενυσχητες με 5 βατ .

ENGL Savage

ENGL Invader

Framus Cobra

και αμα θελεις να κανεις τον ηχο σου να μαμει ακομα περισσοτερο,βαλε ενα maxon od808 μπροστα και καθαρισες

Kse lover είπε:
και αμα θελεις να κανεις τον ηχο σου να μαμει ακομα περισσοτερο,βαλε ενα maxon od808 μπροστα και καθαρισες
θες να σε μισησω ?  ;D ;D

Πανω στο ψαξιμο τωρα στο youtube ειδα και τον dual rectifier tremoverb και ο ηχος δειχνει πιο ζουμερος... γενικα εχει κανεις υποψην τις διαφορες των tremoverb ?

To crunch προερχεται απο τα ΜΕΣΑΙΑ - γι αυτο δεν το ακουγες ευκολα απο τον rec. Ο 6505 απο την αλλη εχει μπολικα μεσαια και γι αυτο σου ακουγοταν ετσι.

Μια παρατηρηση - δεν ειδα με ποιο μοντελο επαιξες, παντως οι καινουριοι κομπο 6505 ειναι made in china και απο οσο διαβαζω εχουν ηχητικη διαφορα σε σχεση με τους αμερικανικους. By the way, θα καταντησω γραφικος αλλα τα καθαρα του 6505 δουλευονται. Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα booster (ναι!) απο μπροστα. Δινει οσο sparkle χρειαζεται για να φυγει αυτη η μουνταδα που τα χαρακτηριζει αλλιως. Εγω χρησιμοποιω συνηθως το TAD Rangeking μπροστα απο το καθαρο του 6505. Επισης, η σειρα 5150/6505 ειναι φοβερα αδικημενη απο το εργοστασιο. Το bias ειναι εντελως λαθος (στους κομπο ξερω οτι ειναι καλυτερα). Υστερα απο προσθηκη choke και ρυθμιση του bias εκει που επρεπε, ο ενισχυτης εχει αλλαξει στα αφτια μου κατα πολυ προς το καλυτερο.

Οι Framus Cobra και Engl Savage ειναι πολυ καφρικοι γι αυτο που θες. Εκτος και αν σκοπευεις να παιζεις μονο μεταλ (και εναλλαγες με καθαρο-δηλαδη υστερουν στο mid gain). Ο Laney VH100r ειναι ωραιος ενισχυτης με καταπληκτικα καθαρα, τρομερη σχεδιαση λουπας και ποιοτικη κατασκευη σε σχεση με τα χρηματα που δινεις. Παροτι ειναι σχετικα φθηνος, και choke εχει, και reverb tank και γενικα βλεπεις οτι δεν εχουν κοψει εκει που πρεπει. Το γκαζι του ειναι πολυ ωραιο αλλα για να σφιξει σε επιπεδα thrash θα χρειαστεις και παλι booster. Το 2ο mode του 1ου καναλιου προσωπικα το βρισκω απο μετριο ως κακο. Το 1ο mode του 2ου καναλιου εχει gain μεχρι επιπεδα hard rock και το 2ο mode του 2ου καναλιου φτανει για να παιξεις μεταλ. Αλλα και παλι σου λεω για να σφιξουν τα μπασα χρειαζεται booster. Κατι που δεν συμβαινει πχ με τον Engl Powerball (για να μη νομιζεις οτι βαζω παντου booster).

Προσωπικη προταση αν σε ενδιαφερουν και μεταχειρισμενα θα ηταν ο Μαρσαλ 6100LM. 3 ανεξαρτητα καναλια. Το πρωτο (καθαρο) ειναι πολυ καλο (οι περισσοτεροι το ονομαζουν το καλυτερο καθαρο που εβγαλε η μαρσαλ), το 2ο καναλι εχει 3 modes (jtm45, slp, jcm900) και θα σου δωσει απλοχερα οσο crunch χρειαζεσαι και το 3ο καναλι ειναι καπως ιδιαιτερο (εμενα μου αρεσει). Εχει πολυ gain και μπορεις να βγαλεις ανετα thrash σε αυτο (εχει διαφορα κουμπακια για scoop, boost κτλ). Παροτι εχει ολα αυτα τα χαρακτηριστικα, το signal path ειναι αποκλειστικα λαμπατο (7 προενισχυσης και 4 τελικες). Επισης, χωρις να εχω δοκιμασει, ακουγεται πολυ και ο JVM (που μπορεις να τον δεις ως τον αντικαταστατη του 6100). Δεν ξερω αν συμβαινει λογω της κλασικης νοοτροπιας των κιθαριστων 'το παλιο ειναι καλυτερο' αλλα πολλοι προτιμουν τον 6100 απο τον JVM.

aris 17561 είπε:
θες να σε μισησω ?  ;D ;D
γιατι??? xD

btw,sorry φιλε μου,δεν διαβασα καλα το πρωτο σου ποστ και δεν ειδα για τι ειδος τον χρειαζεσαι.αυτοι που παραθεσα ισως οντως να σου φανουν υπερβολικη(ειδικα για τον cobra εχω ακουσει οτι το gain ειναι υπερβολικα πολυ)εκτος βεβαια και αν σου αρεσει ο ηχος τους! κλιπακια θα βρεις πιο κατω

μπορεις επισης να κοιταξεις και orange ενισχυτες οπως:

http://www.thomann.de/gr/orange_rockerverb_100h_mkii.htm

http://www.thomann.de/gr/orange_thunderverb_50h.htm

επισης εχω διαβασει καλα reviews και γι'αυτον

http://www.thomann.de/gr/bogner_alchemist_hd.htm

καθως και αυτον

http://www.thomann.de/gr/jet_city_amplification_100h.htm

VIDS!!  ;D

Kse lover είπε:
γιατι??? xD
για την προτροπη σου να με κανεις να αμαρτησω χρησιμοποιωντας booster...

ΣΕ ευχαριστω πολυ για τις προτασεις θα τους τσεκαρω παντως...

και το παλικαρι παραπανω ευχαριστω...

achievet γενικα κρινεις oti o single recto εχει crunch το οποιο δεν εντοπισα λογω κακων ρυθμησεων ?

ο single  απο τον dual εχουν ηχιτικες διαφορες ? 

Ναι έχουν φίλε μου, ο dual έχει λίγο περισσότερο όγκο, τους είχα και τους 2 στο παρελθόν και κατέληξα στον απόλυτο boogie που ακούει στον Mark V, άμα σε παίρνει οικονομικά μην το σκεφτείς κάν...

ο bogner alchemist που σου προτάθηκε είναι πολύ καλό μηχάνημα στα λεφτά του. Δεν είναι ακραίος σε θέμα βρωμιάς αλλά και καθαρά και βρώμικα έχει πολύ καλοζυγισμένα. Και πάλι η σύγκριση με μαρκ κτλ δεν τίθεται αλλά στον προτείνω αν θέλεις να κοιτάξεις κάτι σε χαμηλότερο επίπεδο. Από κει και πέρα κοίτα και τους engl που είναι σίγουρα αξιοπρεπείς.

Α ρε τυχεροί όσοι έχετε τα φράγκα και ψάχνεστε! Εμείς να δούμε που έχουμε βρει ενισχυτή αλλά μας λείπουν τα κολαριστά! :P

solidstate είπε:
Ναι έχουν φίλε μου, ο dual έχει λίγο περισσότερο όγκο, τους είχα και τους 2 στο παρελθόν και κατέληξα στον απόλυτο boogie που ακούει στον Mark V, άμα σε παίρνει οικονομικά μην το σκεφτείς κάν...
εχω ακουσει οτι ο μαρκ 5 ειναι κορυφαιος ομως δεν εχει τα γκαζια των ρεκτο... ισχυει ?

επισης ο τριπλ ρεκτο ειναι παλι καλυτερος απο τον ντουαλ ?

aris 17561 είπε:
εχω ακουσει οτι ο μαρκ 5 ειναι κορυφαιος ομως δεν εχει τα γκαζια των ρεκτο... ισχυει ?

χμ...νομίζω ότι από τη στιγμή που σκοπεύεις να προχωρήσεις στην αγορά τέτοιου ενισχυτή (μιλάμε για σημαντικά ποσά)…πρέπει – κατά τη γνώμη μου – να τους έχεις ακούσει και να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις… :)

επίσης , αναφέρεσαι σε triple rectifier .. ε…..που θα παίξει αυτός ο ενισχυτής …  ;D

έχω τον single rectifier και με καλή καμπίνα δεν έχει παίξει πάνω από το 3 άντε 4….

pan12 είπε:
χμ...νομίζω ότι από τη στιγμή που σκοπεύεις να προχωρήσεις στην αγορά τέτοιου ενισχυτή (μιλάμε για σημαντικά ποσά)…πρέπει – κατά τη γνώμη μου – να τους έχεις ακούσει και να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις… :)

επίσης , αναφέρεσαι σε triple rectifier .. ε…..που θα παίξει αυτός ο ενισχυτής …  ;D

έχω τον single rectifier και με καλή καμπίνα δεν έχει παίξει πάνω από το 3 άντε 4….
ναι σε αυτο εχεις δικιο... θα βαλω ατενουειοτερ... οσο για τα λεφτα που θα δωσω θα τον παρω απο ι-μπει που θα ειναι τουλαχιστον τα μισα... οποτε αντεχεται

aris 17561 είπε:
ναι σε αυτο εχεις δικιο... θα βαλω ατενουειοτερ... οσο για τα λεφτα που θα δωσω θα τον παρω απο ι-μπει που θα ειναι τουλαχιστον τα μισα... οποτε αντεχεται
δεν έχω δοκιμάσει "ατενουειοτερ" σε mesa....αλλά από ότι γνωρίζω δε συμπεριφέρεται και πολύ καλά (αυτό ας το σχολιάσει πάντως και κάποιος που γνωρίζει σχετικά  ;)).....

..για μένα (σε αντίθεση με όλους  ;D )πάντως ο recto παίζει ικανοποιητικά και σε πολύ - πολύ χαμηλές εντάσεις .. έτσι και αλλιώς ακόμα και χώρο να έχεις δε νομίζω ότι μπορείς να παίζεις δυνατά με τις ώρες... ;D

aris 17561 είπε:

Όσο ανεβαίνεις σε watt μεγαλώνει και το headroom, δεν τίθεται θέμα ποίος είναι καλύτερος και με τον single την κάνεις την δουλεία σου μιά χαρά με μια καλή καμπίνα.

Δέν ξέρω που τα άκουσες αυτά, Του Μαρκ 5 τα γκάζια είναι απίστευτα στο 3ο Κανάλι (MKIIC+, ΜΚIV, extreme mode), καμιά σχέση με Rectifier, δυστηχώς απο ότι ξέρω δεν υπάρχει εδώ στην Ελλάδα κάπου να τον ακούσεις και θα πρέπει να περιοριστείς σε βιντεάκια απο youtube.

δεν έχω δοκιμάσει "ατενουειοτερ" σε mesa....αλλά από ότι γνωρίζω δε συμπεριφέρεται και πολύ καλά (αυτό ας το σχολιάσει πάντως και κάποιος που γνωρίζει σχετικά  ;)).....

..για μένα (σε αντίθεση με όλους  ;D )πάντως ο recto παίζει ικανοποιητικά και σε πολύ - πολύ χαμηλές εντάσεις .. έτσι και αλλιώς ακόμα και χώρο να έχεις δε νομίζω ότι μπορείς να παίζεις δυνατά με τις ώρες... ;D
Συμφωνώ απόλυτα

solidstate είπε:
Όσο ανεβαίνεις σε watt μεγαλώνει και το headroom, δεν τίθεται θέμα ποίος είναι καλύτερος και με τον single την κάνεις την δουλεία σου μιά χαρά με μια καλή καμπίνα.

Δέν ξέρω που τα άκουσες αυτά, Του Μαρκ 5 τα γκάζια είναι απίστευτα στο 3ο Κανάλι (MKIIC+, ΜΚIV, extreme mode), καμιά σχέση με Rectifier, δυστηχώς απο ότι ξέρω δεν υπάρχει εδώ στην Ελλάδα κάπου να τον ακούσεις και θα πρέπει να περιοριστείς σε βιντεάκια απο youtube.
Υπήρχε σε γνωστό κιθαρομάγαζο στην Αθήνα. Καμία σχέση το YouTube Με το real thing ;)

όλοι οι rectifier έχουν διαφορές μεταξύ τους, καταρχήν ο single δεν έχει λάμπα στην ανόρθωση, αλλά τρανζίστορ..αλλά γ@μ@ει nevertheless...εγώ τους έχω δοκιμάσει σχεδόν όλους τους boogie, και θα σου πρότεινα ή τον dual recto ή τον mark iv/v (όποιον και να πάρεις αξίζει)..και όσο για το gain των mark είναι υπεραρκετό, τόσο ώστε να φτάνει στους Morton και Αdler των lamb of god..

στα δικά μου τα αυτιά οι mark έχουν ένα περισσότερο οργανικό ήχο, με περισσότερα μεσαία, ενώ οι rectifier είναι πιο scooped και μπασάτος ήχος, δλδ πιο nu-metal φάση..αλλά και οι δύο είναι κορυφή!

άκου προσεκτικά τα videos για να πάρεις μία ιδέα, αλλά πήγαινε από κοντά και δοκίμαζε!

Mesa Boogie Mark V

Mesa Boogie Single Rectifier

Single Rectifier vintage vs modern channel

Και δες κι αυτόν εδώ τον τύπο που έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα τα γνωστά τέρατα:

http://www.youtube.com/user/fearedse

Trending...

Νέα θέματα

Back