blackie είπε:
Για τον ιδιο λογο φιλε μου που καποιοι διαλεγουν ενισχυτες των 5 βαττ γιατι ειναι ευκολοι στο κουβαλημα...οπως και αν ακουγονται...και γιατι καποιοι αλλοι λενε οτι ακουγεται τιμια,οποτε ειναι καλο...ε δεν ειναι καλο ενα μηχανημα επειδη ειναι 5 κιλα και 5 βατ.Προτιμω το κεφαλι μου που ειναι 15 και 50 βαττ.Και ειναι καλυτερο αντικειμενικα πως να το κανουμε.Καποιοι ειναι "ψειρες" και προσεχουν το υψος των μαγνητων και των βιδων τους(πες μου ποσοι απο εδω το κανουν και δε το λεω για να κομπορημοσυνη αλλα γιατι ΕΧΕΙ πραγματικα ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ,εγω τουλαχιστον το εμαθα με το κακο τροπο αλλαζοντας 150 μαγνητες)
Το πρωτο που θα επρεπε να μας νοιαζει ειναι ο ΗΧΟΣ.Αν ο δρομος για να φτασεις σε αυτο που θελεις ειναι ευκολο καλως,αν ειναι πολυπλοκο(huge racks,W/D/W κοκ) κακως για τη μεση σου...
Τιποτα δε πρεπει ΚΑΝΟΝΙΚΑ να σε αποσπα απο την αναζητηση του ηχου σου.Το πως θα βγει και με τι εξοπλισμο ειναι αλλο θεμα...
Η ευκολια ειναι ο ευκολοτερος τροπος να χασει κανεις το δρομο προς τον ηχο...
Εμενα αυτη ειναι η αποψη μου...
Κραξτε ελυθερα...
Γεράσιμε, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου (καλύτερα και από άλλους γιατί ξέρω τα γούστα σου) αλλά διαφώνω σε πολλά (δεν έγινε και κάτι

):
1) Ο ήχος είναι στα δάχτυλα, όσο και κλισέ να είναι αυτή η φράση! Ποτέ δεν πρόκειται να ακουστεί χειρότερα ένας παιχταράς που παίζει με έναν όχι καλό ενισχυτή από κάποιον κακό κιθαρίστα που παίζει με έναν πολύ καλό ενισχυτή (επίτηδες δε βάζω μέσα ακραία χαρακτηριστικά του στυλ τραγικός ενισχυτής/κιθαρίστας γιατί τότε αλλάζει το πράγμα)!
2) Κι ας είναι κάτι αντικειμενικά καλύτερο από κάτι άλλο, το καλύτερο μηχάνημα για κάποιον είναι αυτό που εξυπηρετεί τα "θέλω" του, είτε αυτά είναι ανάγκες, είτε απαιτήσεις, είτε γούστα...ακόμα και για 'σένα που έχεις αλλάξει τόσο εξοπλισμό, όπως έχω κάνει κι εγώ λίγο πολύ, αυτό που είχες κάθε στιγμή ήταν το καλύτερο για 'σένα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το είχες (αν και γι'αυτό παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, θα τα αναφέρω σε σχετικό thread που θέλω να ανοίξω κάποια στιγμή)! Oπότε το να την λες σε κάποιους που θεωρούν έναν ενισχυτή καλό επειδή είναι 5w και 5 κιλά είναι ακριβώς ίδιο με τη δική σου στάση, το να θάβεις δηλαδή τον ίδιο ενισχυτή για τον ίδιο λόγο!
3) Στην αναζήτηση του ήχου κάποιες φορές χάνεις (όχι εσύ συγκεκριμένα, γενικά μιλάω) το παιχνίδι...και μεταφορικά και κυριολεκτικά...ξέχνας αυτό που σου προσφέρει η μουσική, να διασκεδάζεις δηλαδή, ανεξαρτήτως πως βλέπει την έννοια διασκέδαση ο καθένας μέσω της μουσικής!
4) Στο λέει ο Άρης στο λέω κι εγώ (που έχω παίξει και σε κάμποσα live και είχα και κεφαλή+καμπίνα), αν δεν παίξεις αρκετά live, αν δεν κάνεις πάμπολλες πρόβες δε μπορείς να καταλάβεις τα περι ευκολίας στο κουβάλημα κλπ! Μέχρι τότε θα λες πως το να κουβαλάς κεφαλή και 4x12 καμπίνα κάθε φορά που πας για πρόβα ή live δεν είναι τίποτε! Επίσης να σε δω να παίζεις σε μικρά μαγαζιά (φυσικά σου εύχομαι πάντα σε μεγάλα) με το half stack και να βάζεις τον ενισχυτή στο 1 επειδή δε γίνεται διαφορετικά...ή να σου λένε πως δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την καμπίνα σου επειδή έχει το μαγαζί δικιά της και δε μπορεί να χωρέσει κάπου στη σκηνή η δικιά σου...θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα τότε κι εδω θα είμαστε να τα ξαναπούμε! Κάνεις δεν θα προτιμούσε την ευκολία από την ηχάρα αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, πίστεψε με, απλά οι περισσότεροι ψάχνουν τη χρυσή τομή (και με μηχανήματα τύπου AxeFX αυτό γίνεται ολοένα και πιο εφικτό)!
Αυτά