@granule
καταρχήν θα ήθελα το post σου να είναι λίγο πιο συγκροτημένο μπας και καταλάβω τι εννοείς. με τσου και μπα και τεράστια κενά ανάμεσα δε βγάζω άκρη. παρ' όλα αυτά θα αποπειραθώ να απαντήσω (κ στον blue).
το post μου είχε ως σκοπό την προσέγγιση 2 κόσμων μέσω μιας φανερής συγγένειας, δλδ του κοινού παρονομαστή της δεξιοτεχνίας. το που χρησιμοποιείται για μπουρμπουλήθρες κ που για μουσική δε με απασχολεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. δεν έκανα κάποιο σχόλιο που να αφορά σύγκριση
ποιοτική μεταξύ των στυλ γιατί έτσι εισέρχομαι σε υποκειμενικά και ως εκ τούτου επικίνδυνα πεδία. κ φυσικά δε διαφώνησα πουθενά με τη θεμελιώδη σημασία του ρυθμού στη μουσική έκφραση.
εγώ ήθελα να ανοίξω μια νέα προοπτική για κάποιον που βρίσκεται σε συγκεκριμένο χώρο κ θέλει (πιθανόν) να κάνει κάποιο άνοιγμα. αν του πω ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό θα τον αποθαρρύνω. αν θέλετε εσείς να τα διαχωρίσετε τελείως, με γεια σας!
πιστεύω επίσης ότι ακόμα και οι κιθαρίστες της jypsy jazz παίζουν κατά καιρούς "μπουρμπουλήθρες" και το βρίσκω απολύτως δικαιολογημένο γιατί είναι κ λίγο θέαμα κ επίδειξη, όχι μόνο νόημα κ ουσία. και εφόσον περάσαμε σε αυτά τα υποκειμενικά μονοπάτια που φοβόμουν, θα πω ότι δεν είμαι οπαδός του αισθητικού μινιμαλισμού η λακωνισμού που επιβάλει μόνο στα ωραία και τα σημαντικά να εκφράζονται. μου αρέσει η υπερβολή (σε normal δόσεις

). και δε νομίζω ότι οι προαναφερθέντες django και χιώτης δε ξέφευγαν ποτέ με μερικές νότες παραπανίσιες...
το αν o lagrene είναι μουσικό παιδί του django το έχουν αποφανθεί άλλοι σπουδαιότεροι από εμένα. ο ίδιος έμαθε κιθάρα ακούγοντας κ παίζοντας τους δίσκους του django. αν παρ' όλα αυτά διαλέξεις να αμφισβητήσεις τη συγγένεια τους, με γεια σου και πάλι. πιθανόν κ να έχεις δίκιο.
Υ.Γ. 1 ωραίο το κομμάτι κ η εκτέλεση.
Υ.Γ. 2 δε τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στο shred. ο αυτοπεριορισμός των shredders που πρέπει ντε και καλά να παίζουν υπεργρήγορα αποτελεί εμπόδιο για τη μουσική έκφραση, ενώ για κάποιους η δεξιοτεχνία αποτελεί τη μόνη διέξοδο ελλείψει έμπνευσης. ωστόσο υπάρχουν δεξιοτέχνες που δεν ακολουθούν τη νόρμα και παίζουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Υ.Γ. 3 το topic αφορά την μελέτη της κιθάρας οπότε ζητώ συγγνώμη για την μεγάλη off-topic βόλτα (κ τις μεγαλόσχημες αρλούμπες που λέω που και που

)