Superfunk είπε:
τις χορδες μπορεις να τις συγκρινεις μονο στην ΙΔΙΑ κιθαρα,με τον ΙΔΙΟ παικτη & τον ΙΔΙΟ ενισχυτη .
εχοντας δοκιμασει ολες (ναι ΟΛΕΣ ;D) τις μαρκες "ηλεκτρικων" χορδων δεν νομιζω να εχω ακουσει και τιποτα φοβερες διαφορες μεταξυ τους απο τη στιγμη που μιλαμε για χορδες του ιδιου τυπου (παντα μιλαμε για τις τυλιχτες μια και οποιος ακουει "διαφορες" στα καντινια κατα την ταπεινη μου γνωμη απλα ακουει..."φωνες" ;D) οι πιο bright ειναι οι stainless steel και οι πιο mellow οι pure nickel με τις nickel plated steel καπου στη μεση (και για αυτο αλλωστε να προτιμουνται και απο την πλειοψηφια) τωρα απο ηχητικες διαφορες μεταξυ brands στιε δικες μου κιθαρες και ενισχυτες οι πιο bright ειναι οι GHS & οι D'Addario και μετα οι ΕΒ (αν μιλαμε για τους 3 "μεγαλους").
στο feel υπαρχουν διαφορες με τις Ernie Ball να ειναι σαφως οι πιο μαλακές και "λαστιχενιες" και τις GHS να ειναι οι πιο σκληρες (μιλαμε για hex core χορδες) ενω οι D'Addario ειναι καπου στη μεση,oι roundcore χορδες (π.χ.Dean Markley RI,Pyramid ) ειναι σαφως πιο μαλακες αλλα χανουν σε πριμα (κατι που αρεσει σε πολλους)
Superfunk,
συμφωνω σε ολα,αλλα..χεχε!..Ακουω φωνες! ;D
Αλλα θα τις ακουσεις και εσυ,αν δοκιμασεις τις χορδες σου "ξερα"!!
(χωρις ενισχυτη,σε ησυχο περιβαλλον υποτιθεται).
Οι περισσοτεροι μαγνητες και ενισχυτες "εχουν τον ηχο τους" και επιρρεαζουν το τελικο αποτελεσμα!
Θα μου πεις,..μα το αποτελεσμα μετραει!
Ναι,οσον αφορα το συγκεκριμενο ατομο,με το συγκεκριμενο οργανο και σεταπ,
αλλα οχι οταν προκειται περι "γενικης" κριτικης,γιατι το αποτελεσμα απο ενα παικτη σε αλλον,αλλαζει!
Επισης,αυτο ειναι το καθαροτερο τεστ "συνεργασιας" ξυλων-χορδων,
για τον κυνηγο της τελειοτητας!!Οταν ξερεις τι υπαρχει στην πηγη του ηχου,
μπορεις ευκολα να αλλαξεις οτι αλλο εμποδιζει το ζητουμενο αποτελεσμα.(π.χ.:Bone vs brass nut,μαγνητες,κτλ)
Νομιζω οτι η ακουστικη δοκιμη ενος ηλεκτρικου οργανου γενικοτερα,
πρεπει να προηγειται της ηλεκτρικης,οχι μονο για την γενικοτερη ηχητικη εξεταση,
αλλα και για τον εντοπισμο τυχον ελλατωματων,που με την πρωτη ισως να μην
ακουστουν με την ενισχυση (πχ. ταστα που τριζουν).
Προσωπικα δεν εχω δοκιμασει ολες τις χορδες,βρηκα νωρις τις επιλογες μου,
τις εχω δει ομως ολες "μαχιμες",σε καθε κατασταση εως και...απολιθωματος...!