Με τι να αρχισει κανεις???

andreas93

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια, θελω να ασχοληθω με μουσικη παραγωγη - μπιτακια τυπου four tet, burial κλπ κλπ αλλα δεν ξερω τι πρεπει να παρω για να αρχισω!

παιζω κιθαρα οποτε εχω πολυ καλη εξοικιωση με ενισχυτες και πεταλακια

οι αρχικες μου σκεψεις ηταν προς καποιο sampler τυπου akai mpc η native instruments maschine και να αρχισω ενα θεμα mpc vs mascine αλλα μετα σκεφτηκα γιατι να μην αρχισω να ασχολουμε με καποιο software (ableton?, cubase?) με controllers?

Τελικα οσο περισσοτερο ψαχνω τοσο περισσοτερο μπερδευομαι και δεν ξερω με τι πρεπει να αρχισω!

δεν θελω να βιαστω και να παρω κατι που μπορει να μην μου κανει και προτιμω να μαζεψω αρκετα λεφτα γιατι να παρω κατι με το οποιο θα ειμαι ευχαριστημενος!

ρωτηστε με οτι χρειαζετε για να με βοηθησετε!!! :)

andreas93 είπε:
ρωτηστε με οτι χρειαζετε για να με βοηθησετε!!! :)
Έχεις pc ή Μac?

andreas93 είπε:
Ωραία...κατέβασε τότε το δωρεάν Reaper

http://www.cockos.com/reaper/

για να αρχίσεις σιγά-σιγά τις παραγωγές σου...και στο δρόμο θα τα βρείς όλα που θα χρειαστεί να πληρώσεις... ;)

andreas93 είπε:
Το Live παρέχει ένα αρκετά πλήρες και συγκροτημένο πακέτο εργαλείων για εκτενή πειραματισμό, με ηχοχρώματα που ταιριάζουν στο είδος της μουσικής που σε ενδιαφέρει.

Εναλλακτική λύση, με επίσης αρκετά καλό πακέτο εργαλείων είναι το FLStudio, το οποίο είναι φθηνότερο, αλλά μειονεκτεί στο ότι δεν υπάρχει έκδοσή του για Mac, οπότε θα χρειαστεί να το αποχωριστείς αν ποτέ περάσεις σε άλλη πλατφόρμα.

trolley είπε:
Το Live παρέχει ένα αρκετά πλήρες και συγκροτημένο πακέτο εργαλείων για εκτενή πειραματισμό, με ηχοχρώματα που ταιριάζουν στο είδος της μουσικής που σε ενδιαφέρει.
+1 για το ableton live.

Μπορείς να χτίσεις beat, να σαμπλάρεις, να λουπάρεις, να τριγκάρεις και να ιντριγκάρεις.

Το παίζεις και σα σικουενσερ αν θέλεις, με μουλτιτρακ ρηκόρντερ και είσαι πλήρης.

Υπάρχει και για mac.  8)

Όλοι θα σου πουν από ένα daw... (digital audio workstation) Νομίζω πως στην ηλεκτρονική μουσική και hip hop τα 2 πιο διαδεδομένα είναι το reason και το fruit loops... Μετά είναι το ableton live... Τσέκαρε στο utube κι ανάλογα τι σου γυαλίσει στο μάτι!!! Εγώ χρησιμοποιώ το mixcraft που με έχει βολέψει αλλά επαναλαμβάνω πως για στήσιμο beat ίσως το reason σου κάνει την καλύτερη δουλειά!

WrTsXxx είπε:
+1 για το ableton live.

Μπορείς να χτίσεις beat, να σαμπλάρεις, να λουπάρεις, να τριγκάρεις και να ιντριγκάρεις.

Το παίζεις και σα σικουενσερ αν θέλεις, με μουλτιτρακ ρηκόρντερ και είσαι πλήρης.

Υπάρχει και για mac.  8)
... κάτι μου λέει οτι το πας το ableton  ;D

αν παρω ενα mascine mikro θα ειναι compatible μονο με software της native instruments η μπορω να το χρησιμοποιησω και σαν controller για αλλα daw?

και κατι ακομα... σορυ για την ηλιθια ερωτηση αλλα χρειαζεται καρτα ηχου για να ηχογραφισω η να φτιαξω samples απο την κιθαρα μου η και αλλα ακουστικα οργανα τυπου κλασσικη κιθαρα καχον κτλ?

(ειχα κατεβασει πριν κανα 2μηνο την trial εκδοση του ableton live αλλα αποτι καταλαβα δεν εχει πολυ νοημα αν δεν εχεις καποιο midi keyboard η καποιο controller. ισχυει?)

andreas93 είπε:
αν παρω ενα mascine mikro θα ειναι compatible μονο με software της native instruments η μπορω να το χρησιμοποιησω και σαν controller για αλλα daw?
Ναι

και κατι ακομα... σορυ για την ηλιθια ερωτηση αλλα χρειαζεται καρτα ηχου για να ηχογραφισω η να φτιαξω samples απο την κιθαρα μου η και αλλα ακουστικα οργανα τυπου κλασσικη κιθαρα καχον κτλ?
Ναι

(ειχα κατεβασει πριν κανα 2μηνο την trial εκδοση του ableton live αλλα αποτι καταλαβα δεν εχει πολυ νοημα αν δεν εχεις καποιο midi keyboard η καποιο controller. ισχυει?)
Ναι

andreas93 είπε:
αλλα χρειαζεται καρτα ηχου για να ηχογραφισω η να φτιαξω samples απο την κιθαρα μου η και αλλα ακουστικα οργανα τυπου κλασσικη κιθαρα καχον κτλ?
Ναι...όπως και ηχεία monitors και -ίσως- μικρόφωνο για να ηχογραφήσεις κλασσική κιθάρα...Καλώς ήρθες στο ακριβό σπορ του home studio :D

Dinosp είπε:
... κάτι μου λέει οτι το πας το ableton  ;D
Eίμαι παιδί του fruity loops (από την έκδοση 1.3 μέχρι το fruity studio 5). Μετά από αποχή χρόνων πήγα να ξαναμπώ στη φάση και να την κρατήσω ψηλά. Είχα περάσει σε mac και δοκίμασα το ableton live. Χωρίς κοντρόλερ. Έκανα μια παραγωγή, κατέκτησα τα τσαρτς.  ;D

Γίνεται και χωρίς κοντρόλερ. Αν έχεις είσαι ακόμα πιο άνετος.

Πραγματικά με κάλυψε σε ό,τι ήθελα να κάνω. Γιατί να μην το πρωτείνω σε κάποιον που ξεκινάει και μάλιστα ηλεκτρονική μουσική;

WrTsXxx είπε:
Eίμαι παιδί του fruity loops (από την έκδοση 1.3 μέχρι το fruity studio 5). Μετά από αποχή χρόνων πήγα να ξαναμπώ στη φάση και να την κρατήσω ψηλά. Είχα περάσει σε mac και δοκίμασα το ableton live. Χωρίς κοντρόλερ. Έκανα μια παραγωγή, κατέκτησα τα τσαρτς.  ;D

Γίνεται και χωρίς κοντρόλερ. Αν έχεις είσαι ακόμα πιο άνετος.

Πραγματικά με κάλυψε σε ό,τι ήθελα να κάνω. Γιατί να μην το πρωτείνω σε κάποιον που ξεκινάει και μάλιστα ηλεκτρονική μουσική;
Δε σκαμπαζω γρί για το θέμα σας. Απλώς μου ηρεσε (αρέσει) το γράψιμο σου. Εχει πολυ beat. Κάτι απο την Beat Generation, (ξέρεις: Ginsberg, Keruack, κτλ).

Επίσης, αρνούμαι να διαβάσω την ουσία του θέματός σας. Αρκετά κόλληματα εχω. Δε θα καταπιαστω και με κοντρολερς  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ναι θα ειναι compatible η ναι θα παιζει μονο με software της εταιριας?

καμια αγαπη για samplers! προφανως daw + controller σου δινει περισσοτερες δυνατοτητες?

τελικα ableton live θες η οχι κοντρολερ ???

με βλεπω να κατεβαζω το reaper και μετα βλεπουμε!

andreas93 είπε:
ναι θα ειναι compatible η ναι θα παιζει μονο με software της εταιριας?

καμια αγαπη για samplers! προφανως daw + controller σου δινει περισσοτερες δυνατοτητες?

τελικα ableton live θες η οχι κοντρολερ ???

με βλεπω να κατεβαζω το reaper και μετα βλεπουμε!
Ναι, είναι compatible.

Υπάρχει άφθονη αγάπη για samplers, αλλά δεν αρκούν για να κάνεις αυτό που θες.

Ναι, για το Ableton (ή οποιοδήποτε τέτοιο πρόγραμμα) θέλεις κάποιον controller.

Τι να το κάνεις το Reaper; Εσύ χρειάζεσαι ήχους σε αυτή τη φάση. Το Reaper σου είναι άχρηστο (ίσως το έχεις ήδη διαπιστώσει).

κατεβασα το reaper πολυ ωραιο interface κτλ κτλ αλλα δεν εχει ηχους (οπως προαναφερατε!)

απο οτι καταλαβα μπορω να κατεβασω και plugins για οτι σχεδον οργανο θελω

εχετε καποια που προτεινετε?

και μια ακομα ερωτηση: εχω ενα ηλεκτρικο πιανο και ενα παλιο roland tr505 (και τα 2 εχουν midi)

μπορω με ενα usb to midi καλωδιο να τα χρησιμοποιω σαν controllres για τα vst?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back