• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Μαύρη Παρασκευή ή ...μήπως όχι?

• Thread starter Thread starter dimsonic
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 22
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 3K

dimsonic

άσχετος
3 Μαΐου 2014
20,922
6,661
113
67
Βορράς
Ιδιώματα
  1. Acoustic
  2. Alt. Rock
  3. Ambient
  4. Blues
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
  3. Τύμπανα
  4. Πλήκτρα
  5. Τραγούδι
Αγόρασα την RME Babyface pro FS 749 ευρώ τον Μάη του 2020 από τον Νάκα που είναι κι ο επίσημος αντιπρόσωπος.

τον τελευταίο καιρό ήδη σχεδόν 2 χρόνια αφού κυκλοφόρησε κόστιζε γύρω στα 650 στα ηλεκτρονικά μαγαζιά.

821 δεν κόστιζε ποτέ. Ούτε καν τον Γενάρη του 2020 που κυκλορόφησε.

Σήμερα ακόμα εδώ πωλείται 649

https://www.athensproaudio.gr/el/rme-babyface-pro-fs.html

εδώ είναι προσφορά της μαύρης Παρασκευής

https://www.nakas.gr/el/proionta/epang-kos-ichos-eikona/studio/kartes-ichou/rme-rme-babyface-pro-fs-karta-ichou-usb_565778/

ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι λόγω ελλειψης ημιαγωγών κλπ, covid κλπ σήμερα η τιμή της είναι 821 τι μαύρη παρασκευή είναι αυτή στο Νάκα όταν σε άσπρη παρασκευή αλλού κάνει το ίδιο.....?

Ισχύει αυτό που λες, όχι μόνο για τον Νάκα, αλλά και σε άλλα καταστήματα.

ΟΜΩΣ υπάρχουν αρκετές προσφορές σε κιθάρες από τον Νάκα, με 200-300 ευρώ πραγματική έκπτωση.

Μαύρη Παρασκευή είναι για τις μολύνσεις covid, τα ενεργά κρούσματα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Για τις προσφορές είναι άλλη μια Παρασκευή και μάλιστα τσιμπημένη λόγω της οικονομικής/ενεργειακής κρίσης που επηρεάζει την εφοδιαστική αλυσίδα και τις τιμές προς τα πάνω. Και υποφέρει το καλάθι της νοικοκυράς.

Άντε πια βαρεθήκαμε ??

Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο αυτό που γράφει ο ΟΡ, όχι μόνο για τον Νάκα, αλλά και για όλα τα καταστήματα.

Δεν έχουν λόγω να κάνουν κάποια πραγματική έκπτωση την Black Friday, απλα εκμεταλεύονται τον ενθουσιασμό "σήμερα είναι black Friday, είναι όλα φθηνά, πάμε να ψωνίσουμε", εμφανίζουν εκπτώσεις και τσιμπάνε όλοι...

• Like
Reactions: jimmy76 and cos_dr
Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο αυτό που γράφει ο ΟΡ, όχι μόνο για τον Νάκα, αλλά και για όλα τα καταστήματα.

Δεν έχουν λόγω να κάνουν κάποια πραγματική έκπτωση την Black Friday, απλα εκμεταλεύονται τον ενθουσιασμό "σήμερα είναι black Friday, είναι όλα φθηνά, πάμε να ψωνίσουμε", εμφανίζουν εκπτώσεις και τσιμπάνε όλοι...
δεν είναι αυτό το νόημα της μαύρης παρασκευής

δεν είναι αυτό το νόημα της μαύρης παρασκευής

Το νόημα ήταν κάποτε, να εξωραϊσουν τους ισολογισμούς τους για το κλείσιμο του έτους, και να ξεφορτωθούν το παλιό στοκ.

Στο Νάκα είχα τύχει σε μια καλή περίπτωση έκπτωσης την περίοδο black friday, αλλά δε γνωρίζω κατα πόσο η αφορμή για την έκπτωση ήταν το black friday... Γενικά στην Ελλάδα απο όσο έχω δει, είτε black friday ειτε άλλη εκπτωτική περίοδος , η προωθητική ενέργεια η ίδια θα είναι. Γενικά το black friday το έχω κατα νου ως άλλη μία προωθητική ενέργεια ανάμεσα στις τόσες ,cyber mondays και άλλες καθημερινές που πρόκειται να ακολουθήσουν εαν χρειαστεί. 

Ειδικά για τον Νάκα μπορεί το συγκεκριμένο παράδειγμα να είναι όπως το γράφει ο OP αλλά βρήκα αρκετό μουσικό εξοπλισμό όχι μόνο στις χαμηλότερες τιμές της χρονιάς αλλά και στις χαμηλότερες τιμές του κόσμου. Παράδειγμα κάποια πετάλια μπάσου της Darkglass κοντά στα 100€ φθηνότερα απ την χαμηλότερη τιμή που βρήκα στην Ευρώπη ή το Mooer Ge300 στα 499€ όταν ο Thomann το είχε στα 611€ και στις αγγελίες του νόιζ πουλιέται 500€. 

Και για να συνεχίσω την υπεράσπιση γιατί θεωρώ άδικο να μείνει η ρετσινιά στο συγκεκριμένο μαγαζί, ειδικά το e-shop του Νάκα έχει συχνά πυκνά τις χαμηλότερες τιμές αν όχι του κόσμου, τουλάχιστον της Ευρώπης για όσους το παρακολουθούν. Πριν κανα χρόνο χτύπησε φίλος μια ES-335 Custom Shop στα 2.700 όταν σε όλη την Ευρώπη η συγκεκριμένη ξεκινούσε απ τα 3.600 ή 3.700€.

Και στα φυσικά καταστήματα του Νάκα όσες φορές έχω πάει γίνεται price matching με όποιο κατάστημα της Ευρώπης τους δείξεις χαμηλότερη τιμή. Με αυτόν τον τρόπο αγόρασα ένα σετ DiMarzio, πριν λίγο καιρό.

Τώρα όσον αφορά το black Friday κι αν είναι εκμετάλλευση κλπ, είναι άλλη συζήτηση: Αν έχεις διαπιστώσει ότι χρειάζεσαι κάτι, είσαι διατεθειμένος να κάνεις την απαραίτητη υπομονή και έρευνα, είναι ευκαιρία. Αν μπεις σε ένα αμάξι και ξεκινήσεις να περιφέρεσαι από μαγαζί σε μαγαζί κρίνοντας τις ευκαιρίες απ τα διεγραμμένα καρτελάκια, τότε είναι θέμα τύχης το αν θα πετύχεις καλύτερες τιμές.

Το σίγουρο είναι ότι αν πάρεις σβάρνα όλη την αγορά θα καταλήξεις να υπερκαταναλώσεις αγοράζοντας και πράγματα που δεν χρειάζεσαι. Το οποίο βέβαια είναι καλό για την οικονομία κι όταν το κάνουν όλοι μαζικά επιστρέφει στο τέλος σαν κέρδος, περισσότερο ή λιγότερο, σε όλους.

Last edited by a moderator:
Και για να συνεχίσω την υπεράσπιση γιατί θεωρώ άδικο να μείνει η ρετσινιά στο συγκεκριμένο μαγαζί, ειδικά το e-shop του Νάκα έχει συχνά πυκνά τις χαμηλότερες τιμές αν όχι του κόσμου, τουλάχιστον της Ευρώπης για όσους το παρακολουθούν. Πριν κανα χρόνο χτύπησε φίλος μια ES-335 Custom Shop στα 2.700 όταν σε όλη την Ευρώπη η συγκεκριμένη ξεκινούσε απ τα 3.600 ή 3.700€.

παιδιά δεν έχω θέμα με τον Νάκα. Σας είπα από εκεί ψωνίζω. Και την tele απο εκεί την πήρα 2.5Κ όταν ήδη στον Θωμά είχε πάει 2.7 με άπειρες δόσεις συν ότι μου την έφεραν να την δοκιμάσω.

απλά με τσατίζει να μπαίνει το σήμα black friday στην τιμή της πιάτσας και να μου στέλνουν και sms γι αυτό

θεωρώ άδικο να μείνει η ρετσινιά στο συγκεκριμένο μαγαζί
Δεν είπε κανεις κάτι κακό για το Νάκα, καθε άλλο που είναι μαγαζί με κύρος. Προσωπικά δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα σε αγορές που έκανα και όντως, έχει (πλεον) καλές τιμές. 

Δεν είπε κανεις κάτι κακό για το Νάκα, καθε άλλο που είναι μαγαζί με κύρος. Προσωπικά δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα σε αγορές που έκανα και όντως, έχει (πλεον) καλές τιμές. 
Ok, εγώ κατάλαβα από το αρχικό post και τον τίτλο ότι ήταν ψιλό fake οι εκπτώσεις που έκανε ο Νακας στο Black Friday. Επειδή όμως μπήκα κι εγώ στο eshop χθες, είχε όντως πραγματικές προσφορές και μάλιστα σημαντικές σε κάποια κομμάτια. Τώρα μπορεί μαζί με τους κράχτες να έβαλε και μερικά ακόμη σε τιμές που να μην είναι πραγματικά ευκαιρία. Πάντως εγώ που ασχολούμαι και ψάχνω ταυτόχρονα και synths και κιθάρες δεν παρατήρησα εξοπλισμό που ήξερα πόσο κοστίζει να έχει υπερκοστολογηθεί για να φαίνεται η ψεύτικη έκπτωση μετά σαν ευκαιρία. 

Last edited by a moderator:
τιμές αν όχι του κόσμου, τουλάχιστον της Ευρώπης για όσους το παρακολουθούν.

Στην δική μου περίπτωση σίγουρα του κόσμου (ΑΟ Thinline Tele 1599 euros ,378 euros κάτω σε σχέση με τον Θωμά)

• Like
Reactions: kpeyos
Απλά βήματα για Black Friday:

1. Εντοπίζεις το προϊόν που θέλεις μερικές μέρες πριν.

2. Κάνεις μια έρευνα αγοράς βρίσκοντας την χαμηλότερη τιμή.

3. Βλέπεις την τιμή του την black friday/cyber monday και αξιολογείς αν συμφέρει να το πάρεις.

4. Χαίρεσαι με το νέο σου απόκτημα ή βρίζεις τους απατεώνες που κλέβουν τον κόσμο.

Εγώ από Νάκα στο Black Friday τσίμπησα αυτό(x2): KRK Rokit RP8 G4 White Noise στα 199. Στο Θωμά έχει 285.

Νομίζω... χαίρομαι με το νέο μου απόκτημα

• Like
Reactions: Στάθης Π.
Εγώ έναν sandisk 3D ssd 1ΤΒ πήρα "προσφορά από 134 ευρώ στα 87" από ένα γνωστό μαγαζί ενώ στο skroutz το έβρισκες χαμηλότερη τιμή 94 ευρώ.

Η black friday με γλύτωσε 7 ευρώ.

Και αυτό από σπόντα το πήρα γιατί πήγα να πάρω του μικρού μου το 2κ22 για ps4 που του είχα υποσχεθεί πως θα του το πάρω στην black friday και "μου τα είχε κάνει τσουρέκια" χαχαχαχαχαχαχαχα

γιατί πήγα να πάρω του μικρού μου το 2κ22 για ps4 που του είχα υποσχεθεί πως θα του το πάρω στην black friday και "μου τα είχε κάνει τσουρέκια" χαχαχαχαχαχαχαχα
Κι εγώ κορίτσια ήθελα.... αλλά..?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα