Μπα, πολλούς κάθε χρόνο, απλά όχι ολόκληρο για να γλυτώνουν άδειες μετ'αποδοχών, δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα κλπ. Βασικά έχετε και οι δύο δίκιο στο "χειρότερο" μέρος της παρατήρησής σας:animae είπε:Πήγαινε πεστο στους συμβασιούχους που τους κάνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά ποτέ 2 συνεχόμενα χρόνια, ώστε να μην έχουν το δικαίωμα στην μονιμοποίηση. Βάλτους και χαμογελάκια μετά.![]()
1. Ουσιαστικά οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες (παγιότατες θέσεις) άρα όντως προσμετρώνται στους ΔΥ.
2. Με την ΕΛΕΕΙΝΗ πρακτική αυτή τους εκμεταλλεύονται μέχρι αηδίας.
Φυσικά και οι περισσότερες φωτιές εξυπηρετούν συμφέροντα ιδιωτών οι οποίοι είναι από βαθύπλουτοι μέχρι άφραγκοι (κι ο βοσκός στο χωριό μου έβαζε φωτιά για να κάνει βοσκοτόπια, και αν έπαιρνε διαστάσεις μια χαρά θα τα έκαιγε 3-4 χωριά, από την άλλη κι ο δήμαρχος συγκεκριμένης κοντινής περιοχής φροντίζει ώστε να καεί μέρος δάσους το οποίο του ανήκει αλλά είναι φυσικά ΔΑΣΟΣ). Το ζήτημα είναι πως το να λέμε πως φταίνε οι εμπρηστές είναι προφανές, πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, κατά τη γνώμη μου, θα ξαναπώ, ΠΟΛΥ χειρότερους από δολοφόνους. Ο,ΤΙ και αν είναι κανείς, ο εμπρησμός είναι ίσως το χειρότερο έγκλημα κατά τη γνώμη μου. Τι να πούμε λοιπόν για ανθρώπους που καίνε δέντρα, ζώα, σπίτια, ανθρώπους για να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ (είτε ένα επίτι, είτε μια βίλα, είτε βοσκοτόπια, είτε εργοστάσια, είτε ξενοδοχεία); Δεν τίθεται θέμα καν, πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ που άνετα θα δεχόμουν να πάνε στην ηλεκτρική καρέκλα.
Το ζήτημα όμως είναι πως αυτοί υπάρχουν. Τι κάνουμε οι υπόλοιποι λοιπόν; Ποιός από τους γελοίους που μας κυβερνάνε τόσες δεκαετίες έκανε ένα πλήρες κτηματολόγιο; Ποιός γκρέμισε τα αυθαίρετα που ξεπετάγονται παντού; Ποιός φρόντισε στα καμμένα να ξαναγίνει δάσος; ΚΑΝΕΙΣ. Τεράστια ευθύνη λοιπόν στους πολιτικούς.
Ποιοί τους ψήφισαν και τους ξαναψήφισαν και πάλι ξανα τα ίδια, είτε για προσωπικό όφελος, είτε για όποιον άλλον λόγο; ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη λοιπόν ΚΑΙ σε αυτούς ψηφοφόρους.
Ποιοί φρόντισαν ώστε να είναι καθαρά τα κτήματά τους, τα χωριά τους, τα ρέματα και οι χείμαροι εκεί γύρω; ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη και εδώ (και συμπεριλαμβάνονται και συγγενείς μου από το χωριό εδώ!). Ορισμένα πράγματα είναι ευθύνη ΔΙΚΗ ΜΑΣ.
Υπάρχουν πολλές τέτοιες κατηγορίες. Δε χρειάζεται να επεκταθούμε. Και δεν υπάρχει και λόγος να συγκρίνουμε.
Φταίνε οι εμπρηστές. Φταίνε όσοι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους ελλειπώς (για κέρδος ή από αδιαφορία ή για όποιον άλλον λόγο). Φταίνε όσοι ξεχνάνε μονίμως όσα έγιναν και ξαναψηφίζουν τους ίδιους.
Με λίγα λόγια, φταίνε όσοι δεν κάνουν το μερίδιο δουλειάς που τους αναλογεί. Υπουργοί, πρωθυπουργοί, ΔΥ, απλοί πολίτες (που πετάνε σκουπίδια μέσα στα δάση, που δεν καθαρίζουν χωράφια και αυλές, που πετάνε τσιγάρα αναμένα κάτω, που χτίζουν αυθαίρετα κλπ κλπ κλπ). Δεν έχει νόημα να τη βγάλουμε έξω να τη μετρήσουμε. Είναι εκτεταμένο το θέμα.
Καταλογίζω τεράστια ευθύνη σε αυτά τα ΖΩΑ που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια. Αλλά θέλω να σας θέσω ένα ερώτημα, να ακούσω τη γνώμη σας... Εντελώς υποθετικά και θεωρητικά:
αν βγει (έστω) ο Γιωργάκης και πει "θα κατεδαφίσω ΟΛΑ τα αυθαίρετα σε ΟΛΗ τη χώρα και θα τα κάνω πάλι δάσος όπως ήτανε, θα φροντίσω οι δουλειές στο δημόσιο να πηγαίνουν αξιοκρατικά (έστω λέμε ότι μπορούσε να γίνει, με τίμιες και δίκαιες προσλήψεις, απολύσεις, μισθούς κλπ) και να μη γίνεται ούτε ΕΝΑ ρουσφέτι"... πόσοι τελικά θα τολμήσουν να τον ψηφίσουν; Έστω ότι ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ να γίνουν τα πράγματα ιδανικά. Τίμια, καθαρά, δίκαια: ΟΛΑ. Θα το ήθελε η πλειοψηφία;
Αυτό που πραγματικά με φοβίζει είναι πως τελικά αυτοί που βολεύονται με όλα αυτά (σβήσε μου την κλήση, δώσε ρεύμα στο αυθαίρετο, κάνε τα στραβά μάτια, βάλε με στο δημόσιο, κάτσε να έρχομαι στη δουλειά 3 ωρες την ημέρα, δώσε άδεια για το εργοστάσιο, κάνε τα στραβά μάτια για άθλιες συνθήκες εργαζομένων κλπ κλπ κλπ) είναι η πλειοψηφία (που αυτή τη στιγμή, μαζί μας, φωνάζει)....