Αυτό θα ίσχυε απολύτως αν η κυβέρνηση συνασπισμού απαρτιζόταν από ανθρώπους που θα είχαν διαφορετικές απόψεις για τη δημόσια διοίκηση. Αλλά - όπως σου λέω εδώ και πολλά ποστ - δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον ενδοκοινοβουλευτικό χώρο (δηλ. εκεί όπου κανονικά θα αναζητούσαμε στελέχη για μία κυβέρνηση συνασπισμού).gdevelek είπε:αν γίνει ποτέ κυβέρνηση συνασπισμού, οι λαμογιες σε επίπεδο υπουργών δεν θα γίνουν αδύνατες, αλλά σίγουρα θα γίνουν δυσκολώτερες
Με συγχωρείς που επιμένω, αλλά η "συγκεκριμένη παγιωμένη δομή" δεν είναι αποτέλεσμα τυχαιότητας. Είναι ακριβώς εκείνη που χρειάζεται να είναι προκειμένου ο μηχανισμός να μπορεί να λειτουργεί με τον απαραδεκτο τρόπο που λειτουργεί.gdevelek είπε:κι εγώ σου απάντησα πριν πολλά ποστ πως το ότι η δημόσια διοίκηση έχει μια συγκεκριμένη παγιωμένη δομή δεν σημαίνει και πως θα λειτουργεί το ίδιο ηθικά ή ανήθικα
με την σωστή καθοδήγηση από το αρμόδιο υπουργείο, και η σημερινή ΔΔ μπορεί να λειτουργήσει σωστά και προς το κοινό όφελος
Βεβαίως, αλλά η παροιμία δε λέει ότι την ουρά καλά θα κάνουμε να την καταναλώνουμε άφοβα και να ταϊσουμε τα μωρά μας με δαύτην.αλλα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι
Είπαμε να μην κοματικοποιηθεί η συζήτηση.υπουργό στρατοκάστερ ποιον να βάζαμε; εδώ η επιλογή είναι λιγώτερο προφανής
μακαρι,δυστυχως ενα δυαρι στο Friedrichshein ειναι......gdevelek είπε:εσύ καλά το 'χεις καβατζώσει το penthouse στο fifth avenue... :-X
Ως γνωστόν φταίει η δημόσια διοίκηση λοιπόν, για τα ΜΜΕ, που ΟΛΑ ελεγχονται από επιχειρηματίες (ναι, ναι, ξέρω, εκτός από την κρατική τηλεόραση..η οποία ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση).Φυσικά αυτά τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ΟΛΗ την αλήθεια και δεν θάβουν ποτέ κανένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα. Ο περισσότερος κόσμος λοιπόν, που κατά βάση ενημερώνεται από τα βασικά ΜΜΕ (τα γνωστά κανάλια). μαθαίνει ακριβώς ΟΛΗ την αλήθεια, χωρίς καμία διαστρέβλωση της και χωρίς καμία απόκρυψη της.Wow! είπε:Ο τρόπος με τον οποίο οι "άρχοντες των ΜΜΕ" κάνουν "παιγχνίδι" είναι μέσω της διεφθαρμένης δημόσιας διοίκησης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει (και ούτε χρειάζεται να υπάρχει διότι η δημόσια διοίκηση είναι αρκούντως διεφθαρμένη, όπως άλλωστε πιστοποιείται και από τη διεθνή στατιστική).
Όντως τελικα, η δημόσια διοίκηση φταίει για ΟΛΑ τα παρατράγουδα σε αυτή την χώρα :«Κάηκε η Αθήνα και τη μεγάλη ευθύνη τη φέρει το αρχηγείο πιο πολύ, ο Αρχηγός με τη στάση του», τονίζει ο γ.γ. της Ομοσπονδίας, κ. Αλέξανδρος Φαραντάκης. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν αξιοποίησε όπως θα έπρεπε τους συμβασιούχους πυροσβέστες σε αυτές τις πυρκαγιές, παρά την μεγάλη εμπειρία που διαθέτουν. Αντίθετα, με εντολή του παρέμειναν στα μετόπισθεν. «Μα έχεις το έμπειρο προσωπικό, με τόσα χρόνια προϋπηρεσία και δε το ρίχνεις μπροστά; Ποιους θα ρίξεις μπροστά;» διερωτάται.
Όντως τελικα, η δημόσια διοίκηση φταίει για ΟΛΑ τα παρατράγουδα σε αυτή την χώρα
Που το λέω εγώ αυτό; Και βέβαια δε μαθαίνει την αλήθεια.animae είπε:Ως γνωστόν φταίει η δημόσια διοίκηση λοιπόν, για τα ΜΜΕ, που ΟΛΑ ελεγχονται από επιχειρηματίες (ναι, ναι, ξέρω, εκτός από την κρατική τηλεόραση..η οποία ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση).Φυσικά αυτά τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ΟΛΗ την αλήθεια και δεν θάβουν ποτέ κανένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα. Ο περισσότερος κόσμος λοιπόν, που κατά βάση ενημερώνεται από τα βασικά ΜΜΕ (τα γνωστά κανάλια). μαθαίνει ακριβώς ΟΛΗ την αλήθεια, χωρίς καμία διαστρέβλωση της και χωρίς καμία απόκρυψη της.
Η δημόσια διοίκηση παίρνει εντολές από την εκάστοτε κυβέρνηση και τις εκτελεί ΑΜΑ γουστάρει, διότι είτε τις εκτελέσει είτε όχι, η "παγιωμένη" δομή της δεν κινδυνεύει καθόλου. Υπάρχουν βεβαίως και "αθώοι" στην αλυσίδα της δημόσιας διοίκησης, π.χ. οι πυροσβέστες που είναι λίγοι και εν' πολλοίς ανεκπαίδευτοι. Οκ, αυτούς να τους κρατήσουμε και να τους προσαυξήσουμε. Με τα παιδιά της ΕΡΤ θα γίνει κάτι;Κατά βάση λοιπόν, φταίει η δημόσια διοίκηση(μην ξεχνάμε και τους δημόσιους υπαλλήλους φυσικά) που η κυβέρνηση (δεν το πάω καθόλου κομμάτικα, αλλά τι να κάνουμε έχουμε μια κυβέρνηση), εν μέσω "οικονομικής κρίσης", θέλησε ταΐσει λίγο κόσμος περισσότερο (http://www.tvxs.gr/v18881). Βέβαια φταίει η δημόσια διοίκηση, όταν παίρνει εντολές από την εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει "χατίρια" στους επιχειρηματίες, οι οποίοι στην ουσία κυβερνούν αυτή την χώρα (κανείς βάζελος εδώ μέσα?). Βέβαια φταίνε οι δημόσιοι υπαλληλοι πυροσβέστες για τις εντολές που παίρνουν http://www.tvxs.gr/v18932.
Ποιος φταίει δηλαδή; Ο Ροναλντίνιο;Mην ξεχνάμε φυσικά, ότι φταίει η δημόσια διοίκηση για το ότι έδωσε 300 χιλιάρικα στον Ροναλντινιο, για να παρεβρεθεί απλά στην κλήρωση της σουπερ λιγκ, πριν 3-4 χρόνια.
1. Δεν ισχυρίστηκα ότι το πες. Να τονίσω κάποια πράγματα ήθελα.Wow! είπε:Που το λέω εγώ αυτό; Και βέβαια δε μαθαίνει την αλήθεια.
Αλλά (απ' την άλλη) στην εποχή μας υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι πληροφόρησης για όποιον τους θέλει.
Οι επιχειρηματίες κοιτάνε το συμφέρον τους σε όλο το κόσμο animae, αλλά δεν καίγονται σε όλο το κόσμο τα περιαστικά δάση.
Η δημόσια διοίκηση παίρνει εντολές από την εκάστοτε κυβέρνηση και τις εκτελεί ΑΜΑ γουστάρει, διότι είτε τις εκτελέσει είτε όχι, η "παγιωμένη" δομή της δεν κινδυνεύει καθόλου. Υπάρχουν βεβαίως και "αθώοι" στην αλυσίδα της δημόσιας διοίκησης, π.χ. οι πυροσβέστες που είναι λίγοι και εν' πολλοίς ανεκπαίδευτοι. Οκ, αυτούς να τους κρατήσουμε και να τους προσαυξήσουμε. Με τα παιδιά της ΕΡΤ θα γίνει κάτι;
Ποιος φταίει δηλαδή; Ο Ροναλντίνιο;
Μα και βέβαια δεν ισχύουν και τα δύοWow! είπε:Οπότε, συνδέεις το "ουσιαστική" με το πολυπληθής;
Θα μπορούσα να σου πω πολλά, αλλά άκου αυτό και πες μου τη γνώμη σου: αν οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα δεν είναι ουσιαστικές / αποτελεσματικές λόγω του ότι δεν είναι πολυπληθείς, πως γίνεται στο τέλος κάθε μεγάλης διαδήλωσης να κοκορεύονται όλα τα κόμματα που συμμετείχαν σε αυτήν ότι ήταν "μεγαλειώδης" και "μία σκληρή απάντηση" κλπ.
Γιατί δεν λένε "άλλη μία φορά αποτύχαμε να πείσουμε τους πολίτες να κατέβουν στο δρόμο υπό τη σκέπη μας" ή "δεν καταφέραμε τίποτε γιατί ο κόσμος δεν προσήρθε" κλπ;
Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο, menelaos.![]()
Το να διορίζονται από την κυβέρνηση άτομα σε θέσεις ουσιαστικά πολιτικές (δεν είναι όλες) είναι όχι μόνο σωστό αλλά και προφανές. Το ζήτημα όμως είναι πως όταν διορίζεις 10 ανθρώπους και τελικώς οι 5 πιάνονται με το χέρι στο μέλι η ευθύνη είναι δικιά σου. Εδώ το ωραίο είναι πως ναι μεν εγώ διορίζω 10 έμπιστους μου για νευραλγικές θέσεις στις οποίες απαιτώ ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης μου, αλλά αν κάνουνε καμιά καλή εγώ δεν ξέρω τίποτα, δε φταίω για τίποτα. Αν η ευθύνη καταλογιζόταν όπως και εκεί που έπρεπε τότε μια χαρά θα δούλευε το πράγμα.Οι περισσότερες διευθυντικές θέσεις (βλέπε αρχηγούς διαφόρων σωμάτων, διευθυντές κλπ) είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό λέει πολλά. Και φυσικά δεν λέει ότι φταίει η δημόσια διοίκηση για τις εντολές τις οποίες παίρνει, τις οποίες αν δεν εκτελέσει ο τάδε υπάλληλος, μπορεί να μην απολυθεί, αλλά την μεταθεσούλα του θα την πάρει.
προσωπικά θα ήθελαnickhigher είπε:Χωρις να θελω να παρω το μερος τους,για ποιο λογο τοτε αυτοι που εχουν
τα αυθαιρετα τοσα χρονια πληρωνουν στο κρατικο ταμειο τα προστιμα,
και γιατι δεν τους τα γκρεμιζουν?
Μενελαε βαζεις στοιχημα οτι (δυστυχως) με τον ενα η τον αλλο τροπο τελικα ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ? ακομα και με "πλαγιους" τροπους οπως αλλωστε "πλαγια" τα εκαναν ως τωρα αυτα που εκανανmenelaos είπε:ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ!!!! Αυτά τα καθίκια που είχαν αυθαίρετα εκεί πάνω ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ!!! Και βγαίνουν οι ΑΛΗΤΕΣ και τολμάνε να παραπονιούνται ότι είναι άδικο!!! ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ!!!!!!
Superfunk είπε:μακαρι,δυστυχως ενα δυαρι στο Friedrichshein ειναι......