- Πόντοι
- 18
Ένα πολύ ενδιαφέρον Link που επικεντρώνεται περισσότερο στα ΑΙΤΙΑ παρά στο γεγονός αυτό καθ'αυτό! Διαβάστε το άρθρο εδώ http://www.tvxs.gr/v18897
Το να συζητάς εκτενώς ένα ζήτημα το οποίο θεωρείς αξιωματικά τετελεσμένο και χωρίς ελπίδα είναι μάλλον πράξη οξύμωρη.gdevelek είπε:δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο πουθενά
Και πολύ σωστά θα έπρατα.gdevelek είπε:όχι γιατί θα υποχρεωθώ να μιλήσω εντελώς κομματικά, και θα σπεύσεις να σβήσεις το σεντόνι μου γι' αυτόν ακριβώς το λόγο 8)
Δεν το έσβησα εγώ.όπως έσβησες και το άλλο ποστ μου όπου απλούστατα ενημέρωνα το φόρουμ (όσους δεν το ήξεραν τουλάχιστον) για τη στάση που κράτησε η κυβέρνηση στο θέμα της αναδάσωσης όταν ετέθη στην ΕΕ τοο 2007, αμέσως μετά τις τρομερες φωτιές, κάνοντας copy-paste άρθρο της Φωνής της Αμερικής
Στο μόνο που προσβλέπουμε στον αριστερό χώρο είναι το ότι πρεσβεύουν την ηθική και αξιοπρέπεια. Η σχετική ιδεολογία όμως αναπτύσει το κράτος. Και αν δεν απατώμαι η παραπάνω κουβέντα αναφερόταν στην αποφυγή του.στην τελική αν πιστεύεις πως τα αριστερά κόμματα (με όλα τα στραβά τους, που είναι και πολλά) έχουν τα ίδια κολλητιλίκια με μεγαλοεργολάβους και λεφτάδες που θέλουν να κτίσουν ξενοδογεία ή βίλλες, και την ίδια ευαισθησία σε περιβαλλοντικά θέματα, δεν σκοπεύω να προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη
έστω αλλά έχεις, εν τέλει, την πολιτική ευθύνη για το σβήσιμο 8)yameth είπε:Δεν το έσβησα εγώ.
δεν γίνεται, είναι έξω από τη φύση του ανθρώπου, όπως π.χ. η μονογαμία ή η μονοκιθαρίαΥΓ - Τι ωραία θα ήταν μα μπορούσαμε έστω και μια στιγμή να φανταστούμε ότι δεν έχουμε να μοιρασουμε κατι με καποιον, δεν υπάρχουν εχθροί παρα μόνο άνθρωποι για να συνεργαστούμε και να φτιάξουμε μια ωραία χώρα για να ζούμε και κατ επέκταση πλανήτη.
Πολύ σημαντική παρατήρηση. Όλοι στις πόλεις. Ή ακόμα καλύτερα, όλοι στην Αθήνα.yameth είπε:Εδώ είναι Ελλάδα και σαν έλληνες θέλουμε το δημόσιο μας. Είναι τόσο παγιωμένη ανάγκη που κανείς νέος δεν πιστεύει ότι μπορεί να ζήσει στον τόπο του (επαρχία) αξιοπρεπώς από ίδια μέσα και ελπίζει σε θέση δημοσίου εκεί ή αναγκαστικά Αθήνα. Πολύ απλά γιατί δεν δημιουργούμε σαν κράτος αξιοπρεπείς συνθήκες ιδιωτικής ανάπτυξης στην περιφέρεια αλλά και στο κέντρο. Και έπεται συνέχεια.
Βασικά ο μόνος τρόπος που μπορεί να "ακουστεί" μια διαμαρτυρία, είναι στις εκλογές να ψηφίσει ένα τεράστιο ποσοστό άκυρο. Ούτε λευκό, ούτε αποχή(μιας και τελικά δεν λέει απολύτως τίποτα), αλλά ούτε μικρά κόμματα.αρα ΠΩΣ θα γινει?
αφου ολοι ξερουμε οτι οι μισοι Ελληνες "τρωνε" απο το ενα κομμα & οι αλλοι μισοι απο το αλλο....(και βεβαια στην τελικη και απο ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ χρονων...ολοι μας μονο για την παρτη μας νοιαζομαστε)
Είναι απλά έξω από τη λογική σου και τις παραταξιακές αντιλήψεις. Αλλού συμβαίνει. Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, Καναδά, Ελβετία και πολλές άλλες αναπτυγμένες κοινωνικά χώρες.gdevelek είπε:δεν γίνεται, είναι έξω από τη φύση του ανθρώπου, όπως π.χ. η μονογαμία ή η μονοκιθαρία
Δεν νομίζω.gdevelek είπε:δεν το θεωρώ "αξιωματικά" τετελεσμένο
είναι ξεκάθαρο πως ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος, μαζί με τους συσχετισμούς κουκιών, το εξασφαλίζει
και το να το συζητάμε δεν είναι οξύμωρο, τα πάντα μπορούμε να συζητήσουμε...
οξύμωρο θα ήταν να λέγαμε από τη μια "δεν θα αλλάξει ποτέ και με τίποτε η κατάσταση" , και από την άλλη "ελάτε να την αλλάξουμε"
Αφεντικό, κάνα δυο χώρες από τις προαναφερθείεσες τα χουν κάνει μαντάρα τα τελευταία χρόνια στον τομέα που αναφέρεσαι.Είναι απλά έξω από τη λογική σου και τις παραταξιακές αντιλήψεις. Αλλού συμβαίνει. Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, Καναδά, Ελβετία και πολλές άλλες αναπτυγμένες κοινωνικά χώρες.
Γενικεύσεις και δόγματα.gdevelek είπε:είναι έξω από τη φύση του έλληνα ανθρώπου
Αφεντικό, είσαι πάρα πολύ ευγενικός.yameth είπε:Γενικεύσεις και δόγματα.
Μπρρρρρρ.....audiokostas είπε:Αφεντικό, είσαι πάρα πολύ ευγενικός.
Μα πάρα πολύ >
Θα επέλεγα πολύ πιο σκληρές λέξεις.
σαν επίλογος έκθεσης γυμνασίουaudiokostas είπε:Δεν νομίζω.
Οταν εκπονείται διάλογος γίνεται για να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα και ει δυνατόν προτάσεις.
Αλλιώς φιλοσοφούμεν μετα ..... (Θουκυδίδης)
Τον μηδενισμό/πεσσιμισμό και ασύστολη γκρίνια του στυλ "όλα-είναι-στραβά -και-τίποτα-δεν-γίνεται-και-θα-φάω-είκοσι-σελίδες-να-σας-το-αποδείξω" τον αποκυρήσσω μετά βδελυγμίας. Ούτως ή άλλως η ιστορία δεν γράφτηκε από αυτούς ανθρώπους και δεν πρόκειται να γραφτεί. Ιστορία που έχει αποδείξει ότι ακόμα και πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις έχουν αλλάξει. Και όχι από αυτούς που δεν το πίστευαν.
Και τι κάνουμε;
Ναι, οκ, ψήφος. Δεν είναι υπέρβαση. Είναι υποχρέωση. Και δεν το συζητάω.
Από κει και πέρα. Τι κάνουμε;
Που είναι η κοινωνική μας εγρήγορση;
Πόσοι από μας ανήκουμε σε πολιτικές ομάδες με ανιδιοτελή (εν μέρει γιατί η επίτευξη του ευ ζην μιας κοινωνίας που ζω είναι ιδιοτέλεια) σκοπό;
Δεν ξέρω τι έχετε με τις διαμαρτυρίες αλλά είναι και αυτές τρόπος....
Πόσοι από μας συζητάμε ανοιχτά με εξελίσσιμες πολιτικές θέσεις και όχι με
λαικιστοκομματικά κλισέ;
Πόσοι από μας στο φινάλε είναι σε κοινωνικές ομάδες αρωγής των συνανθρώπων μας;
Οσο για τους δημόσιους, ναι είναι πληγή. Αλλά δεν είναι μια τελείως διαφορετική πληγή από άλλες χώρες όπως Γαλλία (μιλήστε με έναν Γάλλο να σας πει για τους δημόσιους υπαλλήλους), Ισπανία (lived there, saw them >), Πορτογαλία.
Με όλη την επαναστατική διάθεση που μου επιτρέπει η άνεση του γραφείου μου (και έχω και τη μέση μου σήμερα) και η ανωνυμία του υπολογιστή μου.....................![]()
εγω το εσβυσα γιατι αναφερονταν ΟΝΟΜΑΤΑ κομματων και ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ . (αρα δεν ηταν καν πολιτικο αλλα ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ)Δεν το έσβησα εγώ.