Το ζήτημα στην Ελλάδα, από κομματικής πλευράς, είναι πως και οι δύο μεγάλες παρατάξεις υπερετούν και υπηρετούνται από πρακτικά τα ΙΔΙΑ ακριβώς συμφέροντα, σε αντίθεση με χώρες όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ όπου δημοκρατικοί και ρεπουμπλικανοί σχετίζονται φυσικά με το μεγάλο κεφάλαιο (αλλιώς δε θα υπήρχαν), αλλά με διαφορετικά μέρη του η κάθε πλευρά. Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά δεν έχουμε δικαίωμα να περιμένουμε τεράστιες αλλαγές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το ερώτημα που μπορούμε να έχουμε είναι: "ποιο από τα δύο κόμματα έχει ικάνοτερα στελέχη;" ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ. Εννοώ απλώς πως ο μόνος λόγος να προτιμήσουμε ένα από τα δύο αυτά κόμματα για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι αυτός. Προσωπικά έχω μια σαφή προτίμηση υπέρ του ενός από τα δύο, χωρίς να διανοούμαι καν να τους ψηφίσω. Πλην όμως θεωρώ λάθος να πω "όποιος κι αν ανέβει το ίδιο κάνει". Ρουσφέτια και μίζες και παραθυράκια είναι δυστυχώς δεδομένα, αλλά προτιμώ τουλάχιστον να γίνονται και 2 κουτσά βήματα προς τα μπρος μαζί μ'αυτά.
Γνώμη μου είναι πως αν όντως ήθελε ο κόσμος, ο τρόπος να προχωρήσει έστω και ΛΙΓΟ καλύτερα αυτή η κατάσταση θα ήταν να κατεβούμε για μια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαδήλωση που να απαιτήσουμε την αλλαγή του ΑΙΣΧΡΟΥ εκλογικού νόμου.
Το ανέφερα όμως και αρκετές σελίδες νωρίτερα, για μένα είναι το σημαντικότερο. Αν με ένα μαγικό ραβδάκι μπορούσε να βγει μια ηθική, σωστή, καθαρή, τίμια κυβέρνηση και να κυβερνήσει με απόλυτη αξιοκρατία και διαφάνεια.... πιστεύετε πως η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας μας θα το επέλεγε; Φοβάμαι πως όχι. Και εκεί έγκειται το πρόβλημα. Η κατάσταση παραμένει ως έχει γιατί πολύ απλά η πλειοψηφία ΘΕΛΕΙ η κατάσταση να μείνει έτσι...
Όταν αγρότες έπαιρναν επιδοτήσεις για να αλλάξουν καλλιέργειες και τις έκαναν mercedes και μετά απαιτούσαν αποζημιώσεις γιατί δεν έβγαζαν αρκετά από τα προϊόντα που επιδοτήθηκαν για να αντικαταστήσουν, όταν κόσμος πάει στη δουλειά του για 4-5 ωρίτσες μέσα στις οποίες κάνει και μια βόλτα για καφέ, όταν κόσμος σβήνει κλήσεις για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, χτίζει αυθαίρετα, αποφεύγει οποιαδήποτε υποχρέωση έχει απέναντι στους ανθρώπους που ζουν δίπλα του.... γιατί ακριβώς να ζητήσει αλλαγή;
ps. μη μου απαντήσετε για αγρότες που δεν έκαναν αυτό που περιέγραψα, για ΔΥ που δουλεύουν 8ωρο συνεπώς, για κόσμο που πληρώνει τις κλήσεις του κλπ. Προφανώς και υπάρχουν.