Είναι μεν 2 βδομάδων το θέμα, αλλά αφού τώρα το είδα, είπα να αφήσω 2 λόγια, περισσότερο ποιοτικής εκτίμησης παρά ποσοτικής (€). Έχω καιρό που χάζευα Super Leads δεξιά & αριστερά οπότε δε μπορώ να δώσω επίκαιρες τιμές, αλλά τολμώ να πω τα εξής ολίγα:
-Θα σε συμβούλευα καταρχήν αν εσύ ή ο αδερφός μιλάτε πάσαμπλ αγγλικά να πάτε μια βόλτα προς marshallforum με μέσα-έξω ευκρινείς φωτό του ενισχυτή, και να σας πουν τι βλέπουν. Έχει διάφορους εκεί μέσα που έχουν κάψει πλεμόνια απ'το πολύ καλάι και θα σου πουν σχεδόν με βεβαιότητα περισσότερα απ'ότι οποιοδήποτε ελληνικό φόρουμ, ή και τη Marshall (η οποία αν έκανε την εκτίμηση μέσω...mail και δίνουν εύρος 2 ετών και μόνο από S/N, προφανώς δε το παιδέψανε πολύ). Θα βοηθήσουν πολύ να σιγουρέψετε το "pedigree" του ενισχυτή, και άρα να εκτιμήσετε με τη μέγιστη ακρίβεια κατάσταση & αξία. Το λέω γιατί από μεριάς μου προφανώς δε μπορώ να ξέρω πως ήρθε ο ενισχυτής στην κατοχή σας, πόσα χρόνια τον έχετε, που τον έχετε (Ελλάδα ή εξωτερικό), κλπ, και άρα δε ξέρω τι ξέρετε εσείς για αυτό που έχετε.
-Στο ίδιο site, αλλά και reverb ebay κλπ, δείτε sold (και όχι μόνο) listings να δείτε παρόμοια μοντέλα σε τι τιμές πάνε. Προσοχή να'ναι σχετικά πρόσφατες...
-Αλλαγμένος Μ/Σ είναι με το καλημέρα μείον στην αξία. Από κει και πέρα, αν είναι ισχύος, το - είναι υπαρκτό αλλά μικρό. Αν είναι εξόδου, αισθητά μεγαλύτερο, γιατί είναι πιο σημαντικός στον ήχο. Όχι ότι θα τον δώσεις τζάμπα, άλλωστε με τα χρόνια όλο και περισσότεροι που βγαίνουν για πώληση έχουν replacement PT/OTs, αλλά θα πέσεις.
-'70 ή '71, και ο μήνας θα έχουν επίσης διαφορά στην τιμή. Γενικά στους metal face όσο πιο κοντά είναι στους 12000 series του 1968, τόσο πιο περιζήτητοι είναι. Ειδικά του '70
θεωρούνται καλό VFM σαν κάπως "μεταβατική" χρονιά (τιμές metal face αλλά ήχο κοντά στους plexi), αλλά αυτό εξαρτάται πρακτικά και από το ίδιο το κύκλωμα (πχ ενισχυτής τελών '71 μπορεί να έχει κύκλωμα σαν των '72, και να είναι λίγο λιγότερο επιθυμητός, ή ανάποδα πρώιμος '70 να είναι σαν '69 δηλ. "καλύτερος" - γι'αυτό και καλό είναι να δουν γνώστες τα...ενδότερα).
Αν πάντως είναι όπως τα λες, αν θελήσετε να τον διώξετε λογικά θα τον στείλετε σε καλή τιμή. Τα τελευταία χρόνια οι παλιοί Marshall έχουν πάρει αγρίως τα πάνω τους, και, αν δε με γελά η μνήμη μου, 3+χιλ ακόμη και για μη-ατόφιο metal face (μόντες που μπήκαν και βγήκαν, master volumes, αλλαγμένα συστατικά κυκλώματος, αλλαγμένοι Μ/Σ, βαψίματα, σκισίματα κλπ) δεν είναι ανήκουστα. Αυτά βέβαια για διεθνή πώληση, προφανώς.
Για την καμπίνα δε ξέρω δυστυχώς, δε με έχουν απασχολήσει ποτέ, κι επιπλέον εξαρτάται κι αυτή από χρονολογία, τύπο ηχείων, γρίλια, κατάσταση, κλπ.