alderbody είπε:
Σιγουρα υπηρχε inconsistency και Υπαρχει και στα σημερινα!!!
Το οποιο inconsistency του τότε παλι δεν εχει σχεση με του τώρα γιατι τοτε γινοταν της τρελλης, τωρα ακομα και οι μερακληδες μπουτικάδες τα φτιαχνουν ενα ενα, τα ακουνε ενα ενα και τα "ρυθμίζουν" ενα ενα για αυτό και εχουν μια σειρα αναμονης 3,6, 12 μηνες...γιατι δεν φευγουν 1000 τον μηνα αλλα 50 τον χρονο (όχι δεν μιλαω για τον Fulltone)...
Το deja θεωρειται πολυ καλο vibe, αλλα οταν επαιξα ενα απογοητευτηκα!...
Το βρηκα πολυ "αδειο"... σχεδον καθολου "swoosh"...
...διακινδυνευοντας να φανω ψιλο-καραγκιοζης

o), το δικο μου παιζει πολυ καλυτερα απο ΕΚΕΙΝΟ το deja (ηταν σε ενα απο τα μαγαζακια της denmark street στο Λονδινο)
Παρεμπιπτοντως, το "modern mode" μου φανηκε πιο κοντα στον vintage ηχο... ;D
Το Sweet sound mojo vibe, θεωρειται ως το κορυφαιο αντιγραφο παλιων univibes. Δεν εχω παιξει με τετοιο, απλα μεταφερω γνωμες ΠΟΛΛΩΝ users.
Αυτα είναι
γνωμες mate και απο ενα σημειο και μετα αρχίζουν να γινονται και γελοιες διαμαχες στυλ "το καλυτερο vibe" (ειδικα στο tgp ειναι ισως το πιο αστειο θεμα ever) και ο καθενας γραφει το μακρύ του και το κοντο του...το μονο πραγμα που εμπιστευομαι ειναι τα
αφτιά μου και μονο ετσι κανω συγκρίσεις ειτε απο κλιπς (δεν λενε ολη την αληθεια) ειτε απο κοντα...btw το "καλυτερο" και πιο κοντινό sweetsound vibe πετάλι στο original υποτιθεται οτι ειναι το UltraVibe και όχι το Mojovibe...ναι ναι ναι, το οποιο φυσικα δεν εχει διαφορα απο το Mojovibe αλλα ελα που κατι διαφορετικο εχει και αυτο...ας το, οπως ειπα, τα αφτακια μας να ειναι καλα και ας παιζουμε με οτι γουστάρουμε, αλλα το 1:1 κλωνος και τα τοιαυτα να με συγχωρεις αλλα δεν μου λενε και πολλα ουτες σε ενισχυτές (συμπεραλαμβανομενου και του πλεξι μου) ουτε σε τιποτα...
Τις προάλλες ηταν σπιτι ενας συμφορουμιτης και καθισαμε να ακουσει τον ενισχυτή, τα πεταλια, τα παντα, μου αρεσει καποιος να εχει προσωπική αποψη απο πρωτο χερι σε οτι εχω και τυχαινει να μην το βρισκεις ευκολα στην αγορα, παρα να κανω αμφιλεγομενα κλιπακια κλπ κλπ, για αυτο και το σπιτι μου ειναι ανοικτο σε ολους, ξερω πως ειναι να αγοραζεις πραγματα χωρις να τα εχεις ακουσει πρωτα...
Λοιποοοοοοον,
χαρηκα παρα μα παρα πολυ γιατι μεταξυ megavibe και dejavibe γουσταρε το δευτερο περισσοτερο...
χαρηκα παρα μα παρα πολυ γιατι μεταξυ του Area51 και του RMC γουσταρε περισσότερο το RMC...ξερεις γιατι χαρηκα φιλτατε? Γιατι τα ακουσε με τα δικα του αφτάκια, δεν αρχισα να του λεω ιστορίες για κλωνους και το τι πιστευω εγω και αποφασισε ο ιδιος ποια του κανουν...ε ετσι ειναι ολα mate...πολυ κακο για το τιποτα...
Επισης τις προάλλες ημουν σε αλλον συμφορουμιτη και επισης πηγα με τα πεταλια μου...ακουσα για πρωτη φορα το
Deja σε Mesa Boogie και μου επεσε το σαγόνι...ειναι ό ήχος που ψαχνω? Νο φακιν γουέϊ...απλα ηταν η πρωτη φορα που ακουσα το πεταλι και οχι τον ενισχυτή...για αυτο σου ξαναλεω...αστο, ενα πεταλι δεν το συνδεεις απο την μια με την κιθαρα και απο την αλλη με monitor ακουστικα για να ακουσεις το πεταλι...πολλες φορες ακους και αλλα πραγματα που μπαινουν στην μεση ή εξυψωνουν το ιδιο το εφε (και εδω εχει πολυ πλακα η ιστορία με τα φαζ)...
Καλα τα λες περι vintage components, αλλα σε ενα πραμα κανεις λαθος.
Τα original photocells των παλιων univibe, ΔΕΝ υπαρχουν πλεον και δυστυχως ειναι ο μονος τροπος να πετυχεις 100% συμπεριφορα και ηχο ομοιο με των παλιων. (αν σε ενδιαφερει ο ηχος καθαρα)
Με τα μοντερνα φτανεις κοντα, πολυ κοντα, αλλα οχι 100%.
Μπορεις να "ξεγελασεις" ...τη φυση πειραζοντας αλλα μερη/στοιχεια του κυκλωματος και να μειωσεις το handicap, αλλα... ο παλιος ειναι αλλιως...
Φιλτατε, αν θελεις το 100% τοτε πολυ απλά παρε 3 original του 69 δες ποιο ακουγεται καλυτερα και πουλα τα υπολοιπα...εμενα μου αρκει να ξεγελανε οι ηχοι τα αφτια μου και τα χερια μου (γιατι τα εφε και οι ενισχυτες "ακουγονται" και στο χέρι ειναι το feeling που σου δινουν οταν παιζεις δεν ειναι μονο οι κιθαρες) και ας εχει μεσα ledάκια απο το αυτοκινητο του Κιτ...δεν με ενδιαφερει, δεν με αφορά...
Τελειώνω το Off topic εδω...
EDIT: ελα ρε συ...Ντενμαρκ στρητ και Τσαρινγκ κροσ ροουντ ειχα παρει το '93 την στρατ μου... ;D