Ειναι παντως πολυ αστειο το τι κανει η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ..... ;D
Λες και τοσα χρονια που δεν υπηρχαν οι μικροι ενισχυτες (υπηρχαν αλλα ΚΑΝΕΙΣ δεν τους αγοραζε.... ;D) ο κοσμος δεν εκανε προβες.... ;D
Λοιπον για να μη μπερδευεστε αλλο διαβαστε αυτο
http://www.gcaudio.com/resources/howtos/loudness.html
Θα καταλαβετε οτι ενας ενισχυτης 100 βαττ ανοιγμενος ΤΕΡΜΑ (γιατι καποιος να ανοιξει τερμα οποιονδηποτε ενισχυτη δεν μπορω να το καταλαβω αλλα λεμε τωρα...) ειναι μολις 3 ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ δυνατοτερος απο εναν 50 βαττ ανοιγμενο ΤΕΡΜΑ,αυτη η διαφορα των 3db ανηκει στην κατηγορια
Barely Perceptible Change (ουτε που την καταλαβαινεις).
Ετσι και ενας ενισχυτης 25 βαττ (η συνηθισμενοι "μικροι") ειναι μολις 3 db "σιγανοτερος" ;D απο εναν 50 βαττ και 6 db "σιγανοτερος" ;D απο εναν 50 βαττ (παντα για τερματισμενες εντασεις μιλαμε),για να εχεις την ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΝΤΑΣΗ πρεπει ο ενισχυτης να ειναι 1
0 ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ δυνατοτερος δηλ. ο 100αρης Marshall εχει τη διπλασια ενταση μονο απο εναν ενισχυτη 10 βαττ περιπου...
To κουμπάκι με την ένταση το έχει και ο super reverb μου αλλά κάτω απο το 3 δεν ακούγετε σωστά.Πάνω απο το 3 χαλάει κόσμο.
περιεργο και ο
6αρης VHT μου ακριβως ΕΤΣΙ συμπεριφερεται,ειμαι σιγουρος ομως οτι ανετα κανεις προβα με τον super reverb σου στο 3. (ο 6αρης VHT μου στο 3 ακουγεται ΕΛΑΧΙΣΤΑ πιο σιγα,το ιδιο "ενοχλητικα" δυνατα δηλ... ;D,απο τον 100αρη Mesa Boogie Mark 1,στο 3 και αυτος, που εχω ακριβως διπλα του...)