- Πόντοι
- 48
Aπο ότι θυμάμαι η καμπίνα του super bass φοράει celestion 45watt.Ποια μεγάφωνα είναι αυτά ?Δε μπορώ να τα βρώ.Αν βάλω ίδια ohm αλλά λίγο μεγαλύτερα σε watt δε θα έχω πρόβλημα ετσι?
οπως ο alderbody... ;D 8)Superfunk είπε:ε,και ? ακομα καλυτερα (και το EVM12L που αντιγραφει για μπασοεφαρμογές και ΡΑ ηταν σχεδιασμενο,αυτο δεν εμποδισε τον SRV,τον Eric Johnson,τον Chris Duarte,τον Santana (ενταξει αυτος χρησιμοποιουσε αλλο ΡΑ κτηνος το Altec 417-8H) ,τον Pete Anderson και εκατονταδες αλλους να ακουγονται...θεϊκα μεσα απο αυτο... ;D)
μαλλον δεν προσεξες οτι το παιδι το θελει για ΠΡΟΒΕΣ,μονο με ΚΟΥΦΟΥΣ θα μπορουσες να κανεις προβα στις εντασεις που αναφερεις (αν και αυτοι μαλλον θα πεθαιναν απο την...ηχητικη πιεση ενος sl στο 6-7... ;D ;D)Αν τον θές για να τον τερματίζεις και να χώνεις και κανα booster η fuzz από πάνω για παχιές lead καταστάσεις, ή αν θές να τον έχεις στο 6-7 για crunch και να εκμεταλλεύεσαι το vol της κιθάρας σου για να καθαρίζεις τον ήχο,
ο καλυτερος καθαρος ηχος που εχω ακουσει στη ζωη μου ηταν απο εναν καλοσυντηρημενο SL του 68 στην original καμπινα του στο "2"-"3",περισσοτερο σαμπανια Krug μου θυμιζαν παρα κουτακι Coca-Cola,η αποψη οτι πρεπει να τσιτωνεις τους παλιους Marshall για να εχουν καλο ηχο & οτι μονο ο βρωμικος τσιτωμενος ηχος τους αξιζει ειναι απλα λαθος (εδω ο απολυτος καθαρος modern funk ηχος του Mother's Milk (RHCP) απο vintage Marshall βγηκε),προσωπικα αν ειχα 10 σκλαβους να μου τους κουβαλανε θα επαιζα μονο με Marshall Major η SL και μονο καθαρα....ή αν θές να παίζεις στο 2 και να έχεις καθαρά (που θυμίζουν κουτάκι cola)
υπεροχο αλλα πως το ΚΟΥΒΑΛΑΣ αυτο το θεριο?οπως ο alderbody..
+100Superfunk είπε:η αποψη οτι πρεπει να τσιτωνεις τους παλιους Marshall για να εχουν καλο ηχο & οτι μονο ο βρωμικος τσιτωμενος ηχος τους αξιζει ειναι απλα λαθος
...απλα, δεν το κουβαλαω! ;DSuperfunk είπε:υπεροχο αλλα πως το ΚΟΥΒΑΛΑΣ αυτο το θεριο?![]()
to each his own I guesskpeyos είπε:Συνταγή για τα απόλυτα καθαρά σε έναν vintage marshall...
α. Τοποθετούμε ένα καλό treble booster ή ένα fuzz face μεταξύ του του ενισχυτή και της κιθάρας. Προσέχουμε τα πετάλια να είναι με normal gain transistors.
β. Ανοίγουμε τον ενισχυτή σε vol 5-7.
γ. Χαμηλώνουμε το vol της κιθάρας κατά βούληση και ανάλογα με τους μαγνήτες.
Τips:
α. Αν θέλουμε να παίζουμε με τα καθαρά του Marshall plexi στο 2, αγοράζουμε έναν Roland Cube και γλυτώνουμε έναν σκασμό λεφτά.
β. Αν είναι να αγοράσουμε Major, αγοράζουμε έναν Fender Twin ultralinear και γλιτώνουμε ακόμα έναν σκασμό λεφτά (ακόμα και μετά τις moddες και τα μεγάφωνα που μπορεί να γουστάρουμε).
Τέλος, δεν έχει νόημα να αγοράζεις single channel vintage Marshall χωρίς (καλό φυσικά) attenuator...
Κι αν έχει master?kpeyos είπε:Τέλος, δεν έχει νόημα να αγοράζεις single channel vintage Marshall χωρίς (καλό φυσικά) attenuator...
+35426Superfunk είπε:Ο Major ειναι ultralinear αλλα αν τον ακουσεις πλαΪ-πλαϊ με εναν αντιστοιχο twin δεν εχουν καμμια σχεση στον ηχο (Αλλο πραμα οι ΚΤ88 & αλλο οι 6L6).
Ενταξει εδω μιλαμε για match made in heaven (ειναι πανακριβα και δυσευρετα τα ατιμα τα AXIOM ρε μαμωτο για αυτο και προτεινα τους φτωχους...κεραμικους ;D συγγενεις τους δηλ.τα ΤΟΝΚΕR τα οποια ειναι ουσιαστικα αντιγραφα των κεραμικων Fane)Επι του θεματος, καλα πιστευω θα ηταν και 2 Fane Axiom.
Τυχαινει να παιζω Marshall σε καμπινα με 2 Fane
Οντως, απο παλια μου μιλαγε ενας φιλος για αυτα και εβρισκα μονο κεραμικα 70s και σε σχετικα low wattage...Superfunk είπε:Ενταξει εδω μιλαμε για match made in heaven
Οχι ιδιαιτερα.(ειναι πανακριβα και δυσευρετα τα ατιμα τα AXIOM ρε μαμωτο