Ωωωωπ αν και λίγο αργοπορημένος κι αφού βρήκα επιτέλους το δρόμο του γυρισμού εδώ είμαι
Με λίγα λόγια:
1) Ότι θέλει περισσότερο σήμα στην είσοδο για να επέλθει σε κορεσμό το 1ο gain stage' date=' ας πούμε περισσότερο headroom
2) Μεγαλύτερη απόκριση σε πρίμα.
3) Η ονομαστική τιμή ενός ενισχυτή υποτίθεται ότι είναι σε Watt RMS before clipping. Δηλαδή όταν η τιμή της αρμονικής παραμόρφωσης είναι μικρή και κυμαίνεται κοντά στο 1% σε lofi μηχανήματα και λιγότερο σε hifi (ποτέ δεν είναι μηδέν in the real world). Δυστυχώς πολλές φορές οι τιμές before clipping που δίνει ο κατασκευαστής απέχουν από τις πραγματικές. ,προς τα πάνω πάντα.
4) Μία μέτρηση σε συγκεκριμένη τιμή συνολικής αρμονικής παραμόρφωσης με υπεροδήγηση του τελικού. Πολλές φορές η μέγιστη έξοδος μπορεί να ξεπεράσει αυτή την τιμή. Σε κάποια τεστ που είχαν γίνει παλιότερα από ιδιώτες είχαν μετρηθεί 195+ βατ ως μέγιστη έξοδος του 1959. Παίζει ρόλο βέβαια και το testing equipment.
Μην βλέπεις αυτά τα specs σαν κινέζικα. Δεν λένε τίποτα παραπάνω από πράγματα που ήδη γνωρίζουμε για τη διαφορά εξόδου/headroom. Απλά το λένε με νούμερα. Αυτό που θα έπρεπε να δώσεις σημασία είναι το τι μεγάφωνα/καμπίνα θα αντιστοιχήσεις σε καθέναν από τους δύο ενισχυτές λαμβάνοντας υπόψη το typical output για να αποφύγεις τα ατυχήματα αν σου αρέσει να παίζεις “τόσο χαμηλά” όσο ο Τάκης :lol:[/quote']
Πρωτα απο όλα αδερφέ 1000 ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τις πληροφορίες!!!
Για να πω την αλήθεια πιο πολύ ηθελα να είμαι σιγουρος για τα 3 και 4 ακριβώς για αυτό:
"Αυτό που θα έπρεπε να δώσεις σημασία είναι το τι μεγάφωνα/καμπίνα θα αντιστοιχήσεις σε καθέναν από τους δύο ενισχυτές λαμβάνοντας υπόψη το typical output για να αποφύγεις τα ατυχήματα αν σου αρέσει να παίζεις “τόσο χαμηλά” όσο ο Τάκης :lol:"
Ετοιμαζω ένα "σκληροπυρηνικό" isolation box που θα μπορεί να "σηκώνει" τελικιασμένους non-master volume ενισχυτές και ψαχνω να βρώ ένα ασφαλές μεγάφωνο...τον 1959SLP τον είχα στην κατοχή μου και επαιζε (για λιγότερο απο 6 μηνες) στο treble καναλι 8-10 ενταση (οχι, ειλικρινα δεν θυμαμαι πως το εκανα αυτό) σε μια 1912 (1χ12") καμπίνα χωρίς να γίνει ποτέ το "μοιραίο"...το 12άρι μεγαφωνο της καμπινας ήταν καποιο Celestion rated στα 150W και δουλευε στα 8Ohms...τώρα που βλέπω αυτό το
"170 watts into 4 ohms" μου ερχεται κρύος ιδρώτας... 8O
Αναρωτιέμαι αν το typical output κατεβαίνει όσο ανεβαίνουν τα Ohms... :?:
(ουτως ή άλλως για 16Ohm μεγαφωνο παω να μπορώ να χρησιμοποιήσω και το 16άρι hotplate, just in case...) 8O
Ευχαριστώ και παλι αδερφέ!!!