Φίλε quesh με όλο το σεβασμό στις απόψεις σου, Ο Ηλίας ως πρωτομάστορας του είδους, δεν είναι αυτός που μετά την εκπομπή συνετέλεσε στη δημιουργία της σύνδεσης μεταξύ ρεμπέτικου και μπλουζ. Στον Ελληνικό χώρο αυτό το έχει ξεκινήσει από το 1975 Σάκης Παπαδημητρίου από τη Θεσσαλονίκη (τζαζίστας και λογοτέχνης). Θα σου έλεγα μάλιστα, πως αυτή η σύνδεση δεν είναι Ελληναράδικο θέμα ούτε και νομίζω πως προσφέρεται για τέτοιου είδους σχόλια (που προσωπικά μου αρέσουν πολύ από αισθητικής απόψεως μιας και γνωρίζω αλλά και εκτιμώ ακόμα πιο πολύ τους γράφοντες και το χιούμορ τους). Θα σου έλεγα μάλιστα, πως οι ξένοι κυρίως μελετητές της μουσικής και εραστές του μπλουζ, καταλήγουν στο να συνδέσουν τα δύο αυτά είδη.
Δύο βίντεο για να πειστείς:
The Kingdom of Rempetiko 1
The Kingdom of Rempetiko 2
Με την άποψή σου μάλλον δεν συμφωνεί και ο πολύ γνωστός μουσικολόγος-ρεμπετολόγος
Πάνος Σαββόπουλος. Έχει κάνει πάρα πολλές εκδηλώσεις σχετικές με το θέμα της σχέσης του μπλουζ με το ρεμπέτικο. Μία βρίσκεται παρακάτω στην οποία συμμετείχε και ο Ηλίας:
http://www.epikoinonia-arg.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16050&catid=17:2010-06-28-15-25-05&Itemid=30
Σχετικά τώρα με το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να παίξει κανείς μπλουζ, μιας και δεν είμαι μουσικός, θα "κλέψω" μια φράση του μεγάλου μπλουζ κιθαρίστα και καλλιτέχνη,
Jimmy Thackery :
The Blues is the easiest kind of music to play poorly, and the hardest to play well.