Φυσικα και δεν διαφωνω εγω μιλαω για το μουσικο μερος και μονο.Βεβαια και σε επιπεδο προελευσης και περιθωριου δεν καταλαβαινω γιατι να σχετισουμε το ρεμπετικο με το μπλουζ και μονο, αφου και η SOUL μουσική ειναι του περιθωριου, και η ραπ επισης αφου ξεκινησαν απο τα γκετο, αλλά και πολλά δημοτικά κλεφτικα επι Τουρκοκρατιας, και διαφορα αλλα Ελληνικα τραγουδια επι δικτατοριας και παει λεγοντας.Οσο για τις συμμετοχες σε λαιβ ξερεις τι συμβαινει.Και ο Νταλαρας εχει παιξει με τον Ιαν Αντερσον, και ο Μπονο μονο με .....μενα δεν εχει παιξει, και ο Ραβι Σανκαρ επαιξε στο Γουντστοκ, αυτο ομως δεν τον κανει ροκερepikouris είπε:Δεν νομίζω οτι μίλησα για μουσική συνδεση πουθενά. Είναι λογικό να μην υπάρχει μουσική σύνδεση αφού μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές κουλτούρες τουλάχιστον σε γεωπολιτικό επίπεδο. Μιλάω όμως για το "περιθώριο" από το οποίο και οι δύο ξεπήδησαν. Νομίζω πως σε αυτό θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε.
Τον Πάνο τον Σαββόπουλο αν θέλεις ψάξτον λίγο. Τον είχα γνωρίσει στο RODEO πριν αρκετό καιρό όταν έπαιζε εκεί ο Ηλίας. Θα έλεγα πως έχει ψάξει το θέμα καλά.
Δες και το παρακάτω αν θες. Φεστιβάλ μπλουζ στη Νορβηγία με συμμετοχή Έλληνα μπουζουξή. Νομίζω λέγεται Κρανίδας και ο μπλουζίστα είναι ο γνωστός μας Louisiana Red.
http://www.ert.gr/tv/tvDetails.asp?id=1282&prid=17288&ch_id=9
Είναι επίσης γνωστές και οι απόψεις του Στέλιου Βαμβακάρη σχετικά με τη σχέση του μπλουζ και του Ρεμπέτικου.
http://www.musiccorner.gr/nees_kyklof/09/vamvakaris.html
http://v3.e-go.gr/music/articles.asp?catid=3763&subid=2&pubid=252492
Mel Brooks - How Music Was Inventedstudio54GR είπε:XA XA μου θύμησες ένα έργο με πρωτόγονους που έκαναν χωρωδία (τους χτυπούσαν τα πόδια με πέτρες κι αυτοί τραγουδούσαν ανάλογα με το χτύπημα).
To έχω ξαναγράψει... πριν από αρκετά χρόνια (10+) είχε κυκλοφορήσει μια μουσικολογική δουλειά (CD+βιβλίο) με τίτλο "Η Ήπειρος της Πεντατονίας". Δυστυχώς τότε δεν το αγόρασα και έχω αμυδρή μόνο εικόνα, ωστόσο θυμάμαι ότι μελετούσε ακριβώς αυτή την παράμετρο. Νομίζω μάλιστα ότι υποστήριζε πως ο ισοκράτης προέρχεται από την ηχητική συμπεριφορά του χώρου... των σπηλαίων, στα οποία οι πρώιμοι άνθρωποι έκαναν τις πρώτες προσπάθειες... μουσικής παραγωγής.skantzos είπε:Μου κάνει εντύπωση που σε τότο εκτεταμένη συζήτηση κανείς δεν ανέφερε την πασιφανέστατη μουσκή συγγένεια των μπλουζ με τα ηπειρώτικα. Οι πεντάφθογγες κλίμακες που υπάχουν εδώ και χιλιάδες, μάλλον, χρόνια, σε Αφρική, Ευρώπη, Ασία είναι πράγματι πολύ ενδιαφερον πράγμα.
και οι πετρες ξερουν (σε πειραζω Kokobloko ;D) οτι οι φαλαινες ειναι 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ζωο...αρα.....ηπειρωτικα...darshan είπε:άραγε οι φάλαινες τραγουδάνε blues ή ηπειρώτικα?
Λάθος.Superfunk είπε:και οι πετρες ξερουν (σε πειραζω Kokobloko ;D) οτι οι φαλαινες ειναι 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ζωο...αρα.....ηπειρωτικα...
manosx είπε:"Hegel is arguing that the reality is merely an a priori adjunct of non-naturalistic ethics, Kant via the categorical imperative is holding that ontologically it exists only in the imagination, and Marx is claiming it was offside." ;D ;D ;D