Μαγνήτες για Les Paul

Κωνσταντίνος Πέγιος

kpeyos

Moderator
Staff member
Πόντοι
963
Έχω μια Gibson Les Paul. Αυτή την στιγμή φοράει τους Burstbucker Pro V. Σκέφτομαι να τους αλλάξω με ένα σετ πιο vintage για μεγαλύτερη ευκρίνεια στα μεσαία. (Το ιδανικό θα ήταν ένας ήχος σαν του Paul Kossof των Free). Έχω υπ΄όψην τους Seth Lover και τους Antiquity της Seymour Duncan αλλά δεν τους έχω ακουσει. Καμιά ιδέα;

Οι Burstbuckers ειναι ισως οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη τη στιγμη για τον ηχο που θελεις,μαλιστα οι V που φοραει η κιθαρα σου εχουν μεγαλυτερη ευκρίνεια σε σχεση με τους original burstbuckers μια και ειναι ALNICO 5 (& οχι 2 οπως οι original bb)

Τους SD Antiquity ξεχνα τους εχουν πολλα μεσαια σε σχεση με τους δικους σου μαγνητες,οι Seth Lover επισης θα εχουν πανω κατω παρόμοιο ηχο και ισως και λιγο πιο αδυναμο.

Κρατα τους Burstbuckers & για μεγαλυτερη ευκρινεια στα μεσαια πάρε μια tele! :wink: :lol:

Σωωωωωωωωωστός! Αν και ο kpeyos δε μας είπε με ποιόν ενισχυτή "παντρεύει " την κούκλα.

Έχω μια Gibson Les Paul. Αυτή την στιγμή φοράει τους Burstbucker Pro V. Σκέφτομαι να τους αλλάξω με ένα σετ πιο vintage για μεγαλύτερη ευκρίνεια στα μεσαία. (Το ιδανικό θα ήταν ένας ήχος σαν του Paul Kossof των Free). Έχω υπ΄όψην τους Seth Lover και τους Antiquity της Seymour Duncan αλλά δεν τους έχω ακουσει. Καμιά ιδέα;
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και γω...οι Burstbuckers δεν είναι ιδανικοί για vintage ήχο...και πως να είναι άλλωστε απ'την στιγμή που η gibson σαν εταιρεία φτιάχνει μια κιθάρα les paul η οποία απευθύνεται σε vintage-ακηδες μεχρι και hardrock-αδες...

Δεν έχω πάνω από 3-4 μέρες που άλλαξα τον neck μαγνήτη με έναν Haussel Classic (PAF) και έμεινα άναυδος ! Παρείγγειλα και τον bridge τώρα μιας και η διαφορά neck-bridge τώρα είναι χαώδης...

Φοβεροί μαγνήτες επίσης για PAF ήχο είναι οι Τom Holmes οι οποίοι όμως ξεφεύγουν πολύ στην τιμή...κάπου 500¤ το ζευγάρι...(ενώ οι Ηaussel κάπου στα 300¤...)

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟΟΟΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΠΟΥ Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΣΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΦΕΡΑΡΙ Κ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ ΜΠΟΥΓΚΑΤΙ...ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤ ΕΜΕ Κ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ ΓΙΑ TELE.

Σίγουρα αλλά είναι και η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη..........

Θυμηθήτε όσοι έχετε δει την ταινία Good Bad & the Ungly, όταν ο άσχημος συναρμολογούσε το ρεβόλβερ του από 4-5 διαφορετικά περίστροφα!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

έτσι και ο άλλος του αρέσει η Les paul και βάζει μαγνήτες χάουζελ.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟΟΟΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΠΟΥ Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΣΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΦΕΡΑΡΙ Κ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ ΜΠΟΥΓΚΑΤΙ...ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤ ΕΜΕ Κ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ ΓΙΑ TELE.
Δηλαδή υποστηρίζεις ότι οι Les Paul του Peter Green με του Slash και του Page (3 τυχαία παραδείγματα πήρα) ακούγονται το ίδιο ?

Γιατί μετά να υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί μαγνήτες ??? Τον ίδιο μαγνήτη θα βάλει κάποιος που θέλει να παίξει hard rock με κάποιον που θέλει να παίξει vintage πράγματα ή ακόμα χειρότερα jazz ?

Kαι ρε παιδιά μην τρελαθούμε...ο άνθρωπος ρωτάει τι μαγνήτες humbuckers να πάρει και σεις του απαντάτε πάρε Tele ??? 8O

Δηλαδή σαν να ρωτάω εγώ "λάμπες να πάρω για τον Fender μου για να ακούγεται πιο γλυκός ?" και σεις να μου λέτε πάρε Marshall...

ΑΔΕΡΦΕ

ΜΕΣΑΙΙΛΑ Κ LES PAUL ΔΕ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΚΟΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΚΑΣ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΗΧΟΣ ΔΕ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ Κ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΞΥΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΝ Κ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ STUDIO LES PAUL ΝΑ ΠΩ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥ.

ΑΥΤΑ

Kαταλαβαίνω το σκεπτικό σου...αλλά ποιος σου είπε ότι συμφωνώ ότι μια Gibson αξίζει τα 3000¤ που κάνει καινούρια...

και δεν λέει κανείς ότι οι μαγνήτες της δεν είναι καλοί...απλά πάντα υπάρχει και το καλύτερο...(όπως σε όλα τα πράγματα...). Λογικό είναι λοιπόν αν κάποιος έχει δώσει 2500-3000¤, να μην λυπηθεί άλλα 300, απ'την στιγμή που το όργανό του θα γίνει αισθητά καλύτερο...

Η Gibson σιγουρα ΔΕΝ αξιζει τα 3000... :wink: (& τα ξυλα της ειναι ολόιδια με της Studio απλα εχει ...φιλετο..)

Οντως οι ΜΑΓΝΗΤΕΣ ειναι ΟΛΑ τα λεφτα και απο εκει ο ηχος μπορει να αλλάξει σημαντικα.

Οχι ομως και ΤΕΛΕΙΩΣ. :wink:

δηλ. οτι και να κανουμε η LP θα ειναι παντα μια κιθαρα με "μεσαιοπαχυ" ηχο και εντονα τονισμενα μεσαια τα οποια αν παμε να τα πειράξουμε θα αλλοιώσουμε το χαρακτηρα του οργανου .

εχοντας ακουσει τους Burstbuckers μπορω να πω οτι ειναι οι πλεον vintage διπλοι που εχω ακουσει & εχουν ηδη πολυ καθαρα μεσαια (για αυτο αλλωστε και μου αρεσουν..η μαλλον τους..ανεχομαι μια και γενικα απεχθανομαι τους διπλους μαγνητες :wink: :lol: )

Παντως κατι μου λεει πως ο Hausel το εκανε το θαυμα του παλι.... :wink:

πάω πάσσο

:wink: ¶σε που συμφωνώ απόλυτα για το ότι δεν αξίζουν κατάνάγκη τα λεφτά τους...Ένα 30% τουλαχιστον πληρώνεις όνομα.

Kαι ρε παιδιά μην τρελαθούμε...ο άνθρωπος ρωτάει τι μαγνήτες humbuckers να πάρει και σεις του απαντάτε πάρε Tele ??? 8O
Δηλαδή σαν να ρωτάω εγώ "λάμπες να πάρω για τον Fender μου για να ακούγεται πιο γλυκός ?" και σεις να μου λέτε πάρε Marshall...
:lol: :lol: :lol:

ακου εδω τους WCR μαγνητες (απο οσους εχω ακουσει ειναι οι μαγνητες του απολυτα vintage ηχου) που εχω στην LES PAUL μου

http://www.noiz.gr/posts3206-0.html&sid=4dd4ee03510482533f02ae6fd8ad3364

http://www.noiz.gr/posts3180-0.html&sid=4dd4ee03510482533f02ae6fd8ad3364

και chickittypok πιστεψε με οτι αξιζε η αλλαγη μαγνητων απο τους αθλιους κεραμικους που ειχε πριν η κιθαρα μου :wink:

Σωστά ! Ξέχασα να τους αναφέρω και πριν...WCR επίσης φοβεροί μαγνήτες... :wink:

πάω πάσσο:wink: ¶σε που συμφωνώ απόλυτα για το ότι δεν αξίζουν κατάνάγκη τα λεφτά τους...Ένα 30% τουλαχιστον πληρώνεις όνομα.
Μάλλον ανάποδα είναι τα ποσοστά... σε κάποιες LP που είδα τελευταία τουλάχιστον... :cry:

Παιδια οι μαγνητες ειναι τρομερα σημαντικοι,τι να λεμε τωρα (γιατι Τακη η tele σου δεν βελτιωθηκε απιστευτα με τους Twang Kings? :wink: )

Oμως θα επιμεινω οτι οι Burstbuckers V ειναι θαυμασιοι & ισως δεν χρειάζονται αλλαγη μια και ειναι ηδη πολυ ευκρινεις στα μεσαια....

Αυτο ηθελα να πω λεγοντας οτι αν θελει ΕΝΤΕΛΩΣ ευκρινη μεσαια ισως θα πρεπει να ...μεγαλωσει την γκαρνταρομπα του και να παρει μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ :lol: :lol: :lol: κιθάρα :lol: :lol:

Απαντήσεις λοιπον...κατ αρχάς Tele είχα, και είναι μια χαρά κιθάρα, με μέγαλύτερη ευκρίνεια, πιο γρήγορο attack,πριμομεσαία που ακούγονται σε κάθε μίξη κλπ. Δεν ξέρω κάτα πόσο χρειάζεται να το επισημάνω βέβαια ότι είναι άλλο πράγμα αυτό που ρωτάω. Δεν μετάνοιώνω που αγόρασα την les paul (η συγκεκριμένη παίζει, ακούω κιθάρες τα τελευταία 15 χρόνια και την διάλεξα ανάμεσα σε 30 ίδιες στο san francisco). Eίπα οτι θέλω να ακούγομαι σαν τον Paul Kossof, όχι σαν τον Albert Collins. Οι burstbucker <θολώνουν> στις μεγάλες εντάσεις (χαμηλά ακούγονται πολύ πειστικοί) και είναι πρόβλημα μαγνητών, όχι κιθάρας.

Ο βασικός μου ενισχυτής είναι ένας Marshall JCM 800 50w 2x12 (G-65) combo.

Jam σε ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν τους ξέρω τους Hausel αλλά θα το ψάξω.

chickittypok, ρε 'συ, τι σχέση έχουν οι κιθάρες με τα αμάξια; Aλλά και νά 'χουν, αν έπαιρνες μια McLaren (και όχι Ferrari βέβαια) και δεν πολυγούσταρες τις εξατμίσεις θα σε χάλαγε να τις αλλάξεις; Οι μαγνήτες δεν είναι η καρδιά του οργάνου, όπως η μηχανή στα αμάξια.Απόδειξη, βάλε οτι μαγνήτες θέλεις σε μια χάλια κιθάρα. Πάλι χάλια θα ακούγεται (άντε ίσως λίγο καλύτερα από πρίν).

Αυτο ηθελα να πω λεγοντας οτι αν θελει ΕΝΤΕΛΩΣ ευκρινη μεσαια ισως θα πρεπει να ...μεγαλωσει την γκαρνταρομπα του και να παρει μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ :lol: :lol: :lol: κιθάρα :lol: :lol:
Είσαι φοβερός !! Δεν παίζεσαι με τίποτα :D

Αν ήσουν δικτάτορας, το πρώτο πράγμα που θα έκανες θα ταν να απαγορεύσεις σε όλους να παίζουν με άλλη κιθάρα εκτός από tele... :wink:

Jam σε ευχαριστώ για την πληροφορία' date=' δεν τους ξέρω τους Hausel αλλά θα το ψάξω.
No problem ! :wink: Αν και όποτε θέλεις έλα να τους ακούσεις να βγάλεις καλύτερη άποψη...

Ίσως ήταν ατυχής παραλληλισμός κ ιδιαίτερα προερχόμενος από εμένα που δε πρέπει να υπάρχει πιο αδής κ αδιάφορος για το θέμα αμάξια..άσχετα από αυτό πάντως είχα κ έχω την εντύπωση ότι η καρδιά της κιθάρας είναι πιο πολύ ο συνδυασμός καπακιού με μαγνήτες.Επίσης συμπαθώ πολύ περισσότερο τη κιθάρα σου από μια tele.προσωπικα παίζω με 3 όργανα κυρίως.Μια Tele Thinline του '72, μια firebird κ τώρα τελευταία με μία Hofner President.Είμαι υπέρκαλυμμενος από όργανα!Για αυτό δίνω κ όλες τις άλλες που είχα μάλλον σαν συλλεκτικο φετίχ πιο πολύ (λες κ με παίρνει οιονομικα :wink: )

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back