- Πόντοι
- 16
Νομίζω πως είπες την πιο σωστή κουβέντα φίλε μου...Βάλτε την οποιαδήποτε κιθάρα...ακόμα και μία των 300€(ναι ναι...δεν το λέω έτσι :wink: ) σε έναν πραγματικά γαμάτο ενισχυτή και ακούστε την.Εγώ έπαιξα μία Jackson ενός φίλου μου που την πήρε περίπου 350€ σε έναν Peavey 5150II(ναι...είμαι της σχολής όσο πιο πολύ γκάζι..τόσο το καλύτερο :lol: ) και έπαθα πλάκα!!! 8) Αλλά ο ενισχυτής αυτός έχει και ένα κάρο λάμπες και συνοδευόταν από μία καμπίνα Marshall MF 350W νομίζω... ¶λλο πράγμα παιδιά...Εντάξει, μετά έβαλα και την Les Paul και....πήγαμε όλοι παρέα στον ψυχίατρο!!! :lol:Ο μαγνήτης είναι το κερασάκι στην τούρτα.Αυτό λέει η πείρα μου. :roll:
Αλλά θέλω να τονίσω την σημασία που παίζει ο ενισχυτής και πιθανόν και η ρύθμιση της κιθάρας(ύψος μαγνητών...intonation κτλ...).Βέβαια, το καταλαβαίνω να μην μπορεί ο καθένας να έχει ένα αντίστοιχο stack των 2500€, σαν αυτό που περιέγραψα πιο πάνω, αλλά η λύση δεν είναι η αλλαγή των μαγνητών.Αλλαγή ενισχυτή και EQ! Πολύ σημαντικό...Αντι να δώσει κανείς 200 - 300€ για αγορά-εγκατάσταση μαγνητών, ας πάρει ένα καλό EQ... :wink:
Βέβαια, έχω αλλάξει και εγώ μαγνήτες σε μία Ibanez που έχω(EMG 81@bridge, EMG60@neck)...αλλά πιστεύω οι EMG είναι σε άλλη διάσταση!!Προσωπικά βέβαια, είμαι Fan του ήχου των Metallica, γι'αυτό παίζω με EMG και ψάχνομαι για rack με Mesa Boogie κτλ... 8)