Ναι...αλλά ΕΣΥ δεν τον χρειάζεσαι....Εγώ που τον χρειάζεσαι τον έχω παραγγείλλει και τον περιμένω από βδομάδαgregg είπε:Ο τελευταιος μακ προ ξεκιναει απο 3000$.
Ναι...αλλά ΕΣΥ δεν τον χρειάζεσαι....Εγώ που τον χρειάζεσαι τον έχω παραγγείλλει και τον περιμένω από βδομάδαgregg είπε:Ο τελευταιος μακ προ ξεκιναει απο 3000$.
Δεν μπορεις να αγορασεις σκετο το λειτουργικo? Δηλαδη αν θες να αναβαθμισεις τον Mac σου με ενα νεο λειτουργικo τι κανεις? Αγοραζεις νεο Mac με το νεο λειτουργικo?theoctapus είπε:Φαντάζομαι ότι το κομμάτι του συνολικού κόστους για το λειτουργικό θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι το κόστος των windows. Και λέω φαντάζομαι γιατί δεν μπορείς να αγοράσεις σκέτο το OSX.
Ειμαι περιεργος παντως να δω ως ποτε θα μπορουν να πουλανε σε τετοιες τιμες...Οι υπολογιστες της apple ειναι δυσθεωρητως ακριβοι.
Θες να μου πείς ότι με τα ίδια λεφτά δεν θα μπορούσες να έχεις ένα pc με το οποίο να κάνεις την ίδια δουλειά; Πρόσεξε, δεν σε ρωτάω αν σε βολεύει καλύτερα ο mac αλλά αν αυτά που θα κάνεις σ' αυτόν ΔΕΝ θα μπορείς να τα κάνεις σε pc. Ή να στο θέσω διαφορετικά, σε pc δεν θα μπορείς να παράξεις το ίδιο αποτέλεσμα;marathon είπε:Ναι...αλλά ΕΣΥ δεν τον χρειάζεσαι....Εγώ που τον χρειάζεσαι τον έχω παραγγείλλει και τον περιμένω από βδομάδα
Μπορείς; Δεν ξέρω. Δεν το έχω ψάξει. Αλήθεια, με τις αναβαθμίσεις τι γίνεται;Δεν μπορεις να αγορασεις σκετο το λειτουργικo? Δηλαδη αν θες να αναβαθμισεις τον Mac σου με ενα νεο λειτουργικo τι κανεις? Αγοραζεις νεο Mac με το νεο λειτουργικo?![]()
Η συγκεκριμενη εταιρια, "φημιζεται" για τις τιμες της. Παρολαυτα μπορει ενας (μεσου οικονομικου βεληνεκους χρηστης - ok θελει κουβεντα εδω για το ποιος ειναι αυτος) να εχει προσβαση σε ενα ακριβο προιον, αν θελει να επενδυσει στη δουλεια του.marathon είπε:Ναι...αλλά ΕΣΥ δεν τον χρειάζεσαι....Εγώ που τον χρειάζεσαι τον έχω παραγγείλλει και τον περιμένω από βδομάδα
Από Απρίλιο παραδίδουν Ελλάδα. Αλλά ήδη τον έχω παραγγείλει εδώ και 3 μήνεςgregg είπε:Απο Αμερικη ή απο Ευρωπη; (υπηρχε θεμα πιστοποιησεων υγειας απο την ΕΕ απ'οσο ξερω)
Μπορεις. Το τελευταιο τους το Mavericks το δινουν μαλιστα και δωρεαν σαν upgrade στο mountain lion.theoctapus είπε:Μπορείς; Δεν ξέρω. Δεν το έχω ψάξει. Αλήθεια, με τις αναβαθμίσεις τι γίνεται;
Πες ότι δεν έχω mac και καμία σχέση με το apple store. Μπορώ να πάρω ένα osx όπως μπορώ π.χ. να πάω στο πλαίσιο και να πάρω τα windows; Ή πρέπει να έχω κάποια "σχέση" με την apple π.χ. εγγραφή στο apple store;gregg είπε:Μπορεις. Το τελευταιο τους το Mavericks το δινουν μαλιστα και δωρεαν σαν upgrade στο mountain lion.
Το οποίο μεταφράζεται σε "θέλω να ξέρω ποιός είσαι και τι θέλεις".gregg είπε:Οχι, τα διαθετουν απο το apple store. Παλαιοτερα μπορουσες.
Δεν ειμαι βεβαιος για τα κινητρα. Μου φαινεται λογικοτερο να εχουν οικονομικο και οργανωτικο περιεχομενο παρα ελεγκτικο (οχι πως το αποκλειω).theoctapus είπε:Το οποίο μεταφράζεται σε "θέλω να ξέρω ποιός είσαι και τι θέλεις".
Αυτές οι τακτικές με τσαντίζουν. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Αλλά είπαμε, αυτοί που θα αγοράσουν apple ενδιαφέρονται μόνο για το προιόν, τα λοιπά είναι ανευ ουσίας.
Δεν με ενδιαφέρουν τα κίνητρα. Αυτό που με νοιάζει είναι να μπορώ να έχω επιλογή πως θα αγοράσω κάτι και να μην με υποχρεώνουν σε κάποια συγκεκριμένη διαδικασία.gregg είπε:Δεν ειμαι βεβαιος για τα κινητρα. Μου φαινεται λογικοτερο να εχουν οικονομικο και οργανωτικο περιεχομενο παρα ελεγκτικο (οχι πως το αποκλειω).
Μέχρι την προηγούμενη έκδοση (10.8 ) έπρεπε να πληρώσεις ένα ποσό γύρω στα 30 Ευρώ.Waterfall-K είπε:Δεν μπορεις να αγορασεις σκετο το λειτουργικo? Δηλαδη αν θες να αναβαθμισεις τον Mac σου με ενα νεο λειτουργικo τι κανεις? Αγοραζεις νεο Mac με το νεο λειτουργικo?
...
Ήμουν σίγουρος ότι θα περίμενες λίγο να προχωρήσει η κουβέντα και μετά θα έγραφες κάτι τέτοιο. Το υπολόγισα για την 5 με 7 σελίδα. Το ίδιο σίγουρος ήσουν κι εσύ απ' το πρώτο κιόλας post. Σωστά;trolley είπε:Αν όσοι δεν έχουν εργαστεί και με τις δύο πλατφόρμες για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα έκαναν τον κόπο να μην εκφέρουν άποψη, τότε αυτές οι περιττές συζητήσεις δεν θα υπήρχαν.
Μέχρι τότε, θα υπάρχουν.
;D ;D
Θες να μου πείς ότι με τα ίδια λεφτά δεν θα μπορούσες να έχεις ένα pc με το οποίο να κάνεις την ίδια δουλειά; Πρόσεξε, δεν σε ρωτάω αν σε βολεύει καλύτερα ο mac αλλά αν αυτά που θα κάνεις σ' αυτόν ΔΕΝ θα μπορείς να τα κάνεις σε pc. Ή να στο θέσω διαφορετικά, σε pc δεν θα μπορείς να παράξεις το ίδιο αποτέλεσμα;
Δεν είναι αγωνία, περιέργεια είναι, γι 'μένα τουλάχιστον. Γιατί πρέπει να μεταφραστει σαν αγωνία;Συμφωνώ επίσης ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με φτηνότερα μηχανήματα από τα apple αλλά δεν καταλαβαίνω την αγωνία κάποιων να εξηγήσουν ότι είναι πανάκριβα (δεν είναι και τόσο).
Ένας λόγος παραπάνω να αγνοείς το brand tag και να ψάχνεσαι με τα θέματα ουσίας. Αν για κάποιον η αναζήτηση αυτή τον οδήγεισαι σε mac τότε πάσο.ας δούμε και ως αυτονόητο ότι κάποιοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάποιες εκατοντάδες ευρώ παραπάνω για ένα μηχάνημα στο οποίο θα κάθονται μπροστά ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ για τα επόμενα 5 (+) χρόνια.
Προσωπικά εξήγησα τους λόγους γιατί έχω πρόβλημα με την apple και δεν έχουν σχέση ούτε με fan boys ούτε με anti-fan boys.2. Όσο ενοχλητικά είναι τα apple fan boys αλλά τόσο ενοχλητικά είναι και τα "anti apple boys". Ήμαρτον, υπολογιστής είναι δεν είναι ομάδα ποδοσφαίρου.
Συγνωμη που επανερχομαι σε αυτο. Νομιζω πως αν μιλησουμε για προιοντα μαζικης παραγωγης (παντως ειδους μηχανες τυπου υπολογιστη πχ) δεν θα βρεις καμμια εταιρια που να ειναι αγγελικα πλασμενη και με "καθαρα" κινητρα. Αυτη η λογικη σε οδηγει να μην γραφεις καθολου απο καποιον υπολογιστη ας πουμε. Χωρις να σημαινει οτι δεν εχεις δικαιο στην περιγραφη σχετικα με τον υπερκαταναλωτισμο στη Δυση (για κατι τετοιο μιλας αν καταλαβαινω καλα).theoctapus είπε:On a personal note. Για 'μένα η Apple συμβολίζει ένα κομμάτι του δυτικού πολιτισμού που δεν μου αρέσει, αυτό που δεν ενδιαφέρεται για το κόστος ή/και την πραγματική αξία ενός προιόντος, ούτε για άλλους περιφερειακούς παράγοντες (π.χ. οικολογικές πρώτες ύλες) παρά μόνο για το γεγονός ότι θέλει πάση θυσία να το αποκτήσει. Και γι' αυτό το κομμάτι του δυτικού κόσμου έχω πολλά ράμματα για την γούνα του. Ο λόγος αυτός μου αρκεί να μην θέλω apple προιόντα. But that's just me.
΄Εγραψα τρεις φορές, μακροσκελείς απαντήσεις, αλλά μέχρι να τελειώσω τυχόν διορθώσεις σε αυτές, είχαν γραφτεί πράγματα που τις καθιστούσαν εκτός κλίματος.theoctapus είπε:Ήμουν σίγουρος ότι θα περίμενες λίγο να προχωρήσει η κουβέντα και μετά θα έγραφες κάτι τέτοιο. Το υπολόγισα για την 5 με 7 σελίδα. Το ίδιο σίγουρος ήσουν κι εσύ απ' το πρώτο κιόλας post. Σωστά;
Γι' αυτό μιλάω. Για τον σύγχρονο άνθρωπο που έχει καταντήσει πρεζάκι με την αγορά προιόντων. Αγοράζουμε γιατί έχουμε ανάγκες, δεν αγοράζουμε γιατί το έχουμε ανάγκη.gregg είπε:Χωρις να σημαινει οτι δεν εχεις δικαιο στην περιγραφη σχετικα με τον υπερκαταναλωτισμο στη Δυση (για κατι τετοιο μιλας αν καταλαβαινω καλα).
Τότε πρέπει να κόψεις το Νoiz... ;Dtheoctapus είπε:Γι' αυτό μιλάω. Για τον σύγχρονο άνθρωπο που έχει καταντήσει πρεζάκι με την αγορά προιόντων. Αγοράζουμε γιατί έχουμε ανάγκες, δεν αγοράζουμε γιατί το έχουμε ανάγκη.
+1 Πολυ σωστα.theoctapus είπε:Γι' αυτό μιλάω. Για τον σύγχρονο άνθρωπο που έχει καταντήσει πρεζάκι με την αγορά προιόντων. Αγοράζουμε γιατί έχουμε ανάγκες, δεν αγοράζουμε γιατί το έχουμε ανάγκη.