Μα πώς παίρνει ακριβές κιθάρες;

Συνταγή δεν το λες, αλλά αν πάρεις από αγγελίες, μπορείς να βρεις "ακριβές" κιθάρες σε καλή τιμή.
... η καινούργια ακριβή με άτοκες δόσεις...
Ισχύει.
Δεν θα το πω συνταγή, θα το πω τακτική.

πριν μερικά χρόνια, πήγα σε ένα φίλο και άκουσα το στερεοφωνικό του. Μιλάμε για κόστος γύρω στα 300-400 χιλιάρικα.
Το μυστικό του?
Δεν εχει αυτοκίνητο, δεν είναι παντρεμένος, δεν έχει παιδιά, δεν έχει δεύτερο σπίτι ή εξοχικό.
Εχει μόνο μια εργασία. Και αυτή free lance. Γραφίστας είναι. Σήμερα έχει, αυριο δεν έχει.

Αυτά φτάνουν για μένα.
Αλλά, ούτε καπνίζει, ούτε πίνει.

πριν μερικά χρόνια, πήγα σε ένα φίλο και άκουσα το στερεοφωνικό του. Μιλάμε για κόστος γύρω στα 300-400 χιλιάρικα.
Το μυστικό του?
Δεν εχει αυτοκίνητο, δεν είναι παντρεμένος, δεν έχει παιδιά, δεν έχει δεύτερο σπίτι ή εξοχικό.
Εχει μόνο μια εργασία. Και αυτή free lance. Γραφίστας είναι. Σήμερα έχει, αυριο δεν έχει.

Αυτά φτάνουν για μένα.
Αλλά, ούτε καπνίζει, ούτε πίνει.
300-400 χιλιάρικα ευρώ;

Εγώ πάλι κ. συνήγορε δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να "λογοδοτήσεις" για το χόμπι σου. Γούστο σου και καπέλο σου, να αγοράσεις ότι σου κάνει κέφι.
Ουκ ολίγοι εδώ μέσα - συμπεριλαμβανομένου και εμού- έχουμε πετάξει έναν σκασμό λεφτά για το χόμπι μας. Δικά μας ήταν τα λεφτά, γουστάραμε και τα κάναμε κούτσουρα, πετάλια, ενισχυτές κλπ...
Εξάλλου σε αυτή τη ζωή πληρώνουμε τα βίτσια (γούστα) μας. 😉

Δεν το βλέπω πως "λογοδοτώ" , απλά περιγράφω πως μπορεί να γίνει....αν ενδιαφέρει κάποιον.

Δεν το βλέπω πως "λογοδοτώ" , απλά περιγράφω πως μπορεί να γίνει....αν ενδιαφέρει κάποιον.
Έχω ακριβώς την ίδια "διαφωνία" με ξάδερφό μου που έχει βίτσιο τα αυτοκίνητα. Έχει τέσσερα. Και κάνει όλα αυτά τα οποία περιγράφεις και περισσότερα, πχ κάνει έρευνα αγοράς ακόμα και για προϊόντα supermarket. Σέβομαι απίστευτα όποιον μπορεί να εξοικονομεί σε αυτό το επίπεδο. Και δεν θα το λεγα ακριβώς τσιγκουνιά, γιατί μπορεί να είσαι τσιγκούνης με ορισμένα θέματα (μπορεί ο συγκεκριμένος να έχει να πάρει ρούχα και 10 χρόνια) αλλά εφόσον μπορείς και τα σκάς εκεί που πραγματικά γουστάρεις, δεν είσαι τσιγκούνης, είσαι οικονόμος για το χόμπι σου. Απλά δεν ξέρω ρε παίδες, να ζήσουμε και λίγο. Δεν λέω τρελά πράγματα, αλλά να ξεκουράσουμε λίγο την κυρά να φάμε μία μέρα έξω είναι ανθρώπινο. Να την πάμε μία βόλτα, να την πάρουμε ένα δώρο, ένα ρούχο πχ κάτι, είναι ωραίο.

Έχω ακριβώς την ίδια "διαφωνία" με ξάδερφό μου που έχει βίτσιο τα αυτοκίνητα. Έχει τέσσερα. Και κάνει όλα αυτά τα οποία περιγράφεις και περισσότερα, πχ κάνει έρευνα αγοράς ακόμα και για προϊόντα supermarket. Σέβομαι απίστευτα όποιον μπορεί να εξοικονομεί σε αυτό το επίπεδο. Και δεν θα το λεγα ακριβώς τσιγκουνιά, γιατί μπορεί να είσαι τσιγκούνης με ορισμένα θέματα (μπορεί ο συγκεκριμένος να έχει να πάρει ρούχα και 10 χρόνια) αλλά εφόσον μπορείς και τα σκάς εκεί που πραγματικά γουστάρεις, δεν είσαι τσιγκούνης, είσαι οικονόμος για το χόμπι σου. Απλά δεν ξέρω ρε παίδες, να ζήσουμε και λίγο. Δεν λέω τρελά πράγματα, αλλά να ξεκουράσουμε λίγο την κυρά να φάμε μία μέρα έξω είναι ανθρώπινο. Να την πάμε μία βόλτα, να την πάρουμε ένα δώρο, ένα ρούχο πχ κάτι, είναι ωραίο.
1ον και εγώ κοιτάω τις τιμές στο σούπερ μάρκετ, όχι γιατί είμαι τσιγκούνης (όχι ότι τραβάω κανά ζόρι αν με θεωρήσει κάποιος ως τέτοιο), αλλα γιατί δεν είμαι ηλίθιος. Όταν το ίδιο προϊόν ως ιδιωτική ετικέτα κάνει x και η μάρκα 3x , μόνο αν είσαι βλαξ θα πάρεις το δεύτερο.
2ον Ρούχα παίρνω, και γιατί μου αρέσουν και γιατί είναι και η δουλειά μου, αλλά δεν θα πάρω brands. Άλλωστε ξέρω ότι για να δείξει το ρούχο θέλει "σώμα " και όχι"καλο πανί ".
3ον Εγώ αισθάνομαι ότι ζω και μάλιστα πιο ζωντανός από ποτέ.
Ειδικά όταν ένιωσα ότι δεν χρειάζεται να χώσω λεφτά ούτε για να περάσω καλά ούτε για να διασκεδάσω.
Φυσικά όλα αυτά μπορεί να ακουστούν αντιφατικά , διότι προφανώς ούτε τις κιθάρες τις χρειάζομαι, ούτε η ακριβή κιθάρα είναι 10 φορές καλλίτερη από την φθηνή.
Απλά μου αρέσουν οι κιθάρες και ,τουλάχιστον οι ακριβές, δεν είναι λεφτά στον κουβά.

Αυτό, με ένα καλό δίσκο του Πουλόπουλου, πρέπει να κάνει μεγάλη διαφορά.

(σ.σ. πλάκα κάνω, έχω και εγώ πολλές ιστορίες με audioφίλες)

Φροντιστήρια, ρούχα, φαγητά x2-3 φορές πάνω. Τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης έχουν εκτοξευθεί.

Κακά τα ψέμματα, αυτό ισχύει απόλυτα (όπως όλα τα points που αναφέρουν συμφορουμίτες). Προσωπικά αν κάνω παιδιά αμφιβάλλω αν θα ξανακάνω αγορά gear, ή τουλάχιστον θα το σκεφτώ δυο και τρεις φορές πριν το κάνω. Δεν ξέρω αν θα με νοιάζει πλέον κιόλας. Αλλά δεν με πειράζει γιατί δεν στερήθηκα από gear όταν μπορούσα να το πάρω. Πάντως και κάποιος παντρεμένος με παιδιά, πιστεύω με αρκετά καλή διαχείρηση -όπως περιγράφει ο @LK στο αρχικό ποστ- είναι εφικτό να κάνει μια καλή αγορά μια στο τόσο, αρκεί να μην στερεί τίποτα από τις οικογενειακές υποχρεώσεις.... όχι ότι λέω κάποια σοφία τώρα καθώς φαντάζομαι είναι πολλοί στο φόρουμ με παιδιά και υποχρεώσεις που ψωνίζουν gear μια χαρά

Κιθάρα?...ΚΙΘΑΡΑ?
Μάζευα να πάρω τα Plugins της Tc Electronic φέτος τις γιορτές αλλά τελικά,σήμερα το πρωί που βγήκα να πάω στην δουλειά μου κατουρούσαν το λάστιχο στο αυτοκίνητο και μετά μου τριβόντουσαν στο πόδι.
Αν μαζέψω για κιθάρα,παίζει να ανοίξω την πόρτα και να δώ απ έξω κανα τραυματισμένο ελεφαντάκι η καμιά εγκυμονούσα τίγρη της βεγγάλης.
Δέν μου τρέχει,τί να κάνουμε τώρα,δέν μασάνε ούτε απο ορόφους,ούτε απο γεωγραφικές περιοχές,σε πυρηνικό καταφύγιο να μπώ,παίζει να χτυπήσει κουδουνι και να ακούσω απ έξω κάνα νιάου η γούφ.
Το έχω αποδεχθεί,κανένα πρόβλημα,υπάρχει προφητεία.
Με αυτήν που έχω και ότι κάνω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back