- Πόντοι
- 1
Η λυση ειναι μονο μια.Παρε δικο σου εξοπλισμο εσυ και η μπαντα σου και φτιαξε μονος σου καλο ηχο εαν θελεις να εχεις καλο ηχο στα live
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μιλώντας καθαρά για το μπάσσο, επειδή όντως τα μαγαζιά δεν έχουν και τον καλύτερο εξοπλισμό, είναι λίγο δύσκολο να κουβαλάς 80 κιλά εξοπλισμό μόνο για ένα live...telis_grevas είπε:Η λυση ειναι μονο μια.Παρε δικο σου εξοπλισμο εσυ και η μπαντα σου και φταξε μονο σου καλο ηχο εαν θελαις να εχεις καλο ηχο στα live
Και τοτε για ΠΟΙΟ λογο τον αγορασες τον εξοπλισμο σου?X-minor είπε:Μιλώντας καθαρά για το μπάσσο, επειδή όντως τα μαγαζιά δεν έχουν και τον καλύτερο εξοπλισμό, είναι λίγο δύσκολο να κουβαλάς 80 κιλά εξοπλισμό μόνο για ένα live...
Τι αγόρασα και δεν το ξέρω? Σαφέστατα και δεν έχω τέτοιο εξοπλισμό (ακόμα), και όταν θα τον πάρω τότε ναί, μια χαρά θα τον χαρώ εκεί που αξίζει, όχι στα live-άδικα της ελλάδας! Αν είχα σκοπό να παίζω εδώ πιθανότατα να 'παιρνα έναν combo ίσα να με βγάζει. Αυτό ακριβώς είπα, ότι δεν αξίζει να πάρεις και να κουβαλάς τόσο εξοπλισμό (μοσχαροκεφαλή ampeg και ψυγείο καμπίνα + τα μπάσσα) για ένα τέτοιο live. Για ΜΕΝΑ. Τώρα αν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος τα'χει και γουστάρει μαγκιά του.playloud είπε:Και τοτε για ΠΟΙΟ λογο τον αγορασες τον εξοπλισμο σου?
Για να γραψεις σε δισκο η για να παιξεις απο ΟΑΚΑ και πανω?
Και τα 2 χλωμα δεν σου φαινονται?
Κι ετσι ΔΕΝ ευχαριστιεσαι και τα μηχανηματα σου και το κυριοτερο, ΔΕΝ μαθαινεις και ποτε πως συμπεριφερονται σε διαφορετικες καταστασεις.
Για μενα οι ενισχυτες και ολα τα μηχανηματα δεν ειναι για να τα εχουμε με τα.... καρτελακια αγορας (οπως αρεσει στον ξενερωτο Petrucci)
Πολυ πολυ σωστο.Το λεω κ εγω συχνα δεν μπορεις να φτιαξεις ηχο για λαιβ,δοκιμαζοντας τον 5150 κ τον DSl σε εντασεις σπιτιου.Αλλη η συμπεριφορα τους στο 1,5 κ αλλη στο 5,η μερα με τη νυχτα.playloud είπε:ΔΕΝ μαθαινεις και ποτε πως συμπεριφερονται σε διαφορετικες καταστασεις.
Γι'αυτό είπα πως δεν θα πάω έτσι στα liveάδικα στην Ελλάδα.playloud είπε:Απ οτι ειδα εισαι στο Goteborg, min ven? Godt
Αν ναι, τοτε ασφαλως ξερεις οτι ΟΛΕΣ οι μπαντες πανε στα live με τα φορτηγακια ΤΟΥΣ και ολο τον εξοπλισμο τους.
Εκτος αν τα πραγματα σε Kopenhavn και Goteborg αλλαξανε μεσα σε 10 χρονια (τοτε ημουν εγω εκει και επαιζα)
Skaal ta mig faaaan
AMHN!!!!!!!TGL είπε:Ρε παιδιά, μάλλον έχουμε ξεφύγει από το θέμα... Αν δείτε το αρχικό post του Alchemist, κατά βάση αναφέρεται στο backend και στη γενικότερη υποδομή του μαγαζιού. Τι σχέση έχουν τα όργανα και οι ενισχυτές?
ακριβώς αυτό σημαίνει...Alchemist είπε:Σχετικά με τις απαντήσεις, τα λέει αρκετά σωστά ο jmone και κυρίως ότι αν ο ηχολήπτης ξέρει μπορεί να κάνει πολλά πράγματα με σχετικά ταπεινό εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει όμως ότι πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις στα υπόλοιπα και να βασιζόμαστε στις ικανότητες του ηχολήπτη;![]()
+666npap είπε:ακριβώς αυτό σημαίνει...
και αν σας ενδιαφέρει ο "ήχος" πριν μιλήσετε με τον καταστηματάρχη ρωτήστε τον ηχολήπτη του το εξής απλό..
"τι σημαίνει pfl αγαπητέ μου?"
γιατί νάστε σίγουροι ότι ένας "μικροφωνιάς" με midas και line array θα σας βγάλει χειρότερο ήχο από έναν απλά τυπικώς γνώστη
με behringer και the Box....
η γνώμη μου είναι ότι όσοι κόπτεστε για έστω ανεκτό ήχο, κάντε μέλος της μπάντας σας έναν ηχολήπτη που εμπιστεύεσθε..
θα σας μάθει και θα τον μάθετε...παιδιά με όρεξη και γνώσεις ειδικά στην γενιά σας σίγουρα υπάρχουν...ψάξτε τα...
γιατί αν περιμένετε από τον "ηχολήπτη" του εκάστοτε "μαγαζιού" όπου το "αφεντικό" του τον θεωρεί το ίδιο σημαντικό
με τον σερβιτόρο του (σε επάρκεια τεχνικών γνώσεων) και τον πληρώνει 30-50 ευρώ χωρίς ένσημα, ΣΩΘΗΚΑΤΕ...
Τοτε μην παραπονιεσαι για τον ηχο οτι δεν ειναι καλος στα liveαδικα αφου δεν γουσταρεις να κουραστεις κουβαλοντας εξοπλισμο τοτε να ξερεις οτι καθε φορα που θα κανεις live ο ηχος θα ειναι διαφορετικος ποτε θα ειναι σκατα και ποτε μετριος, παντος ποτε γαματος, αν αυτο δεν σε πειραζει και εισαι οκ καλος παντος εαν θελεις στανταρ καλο ηχο οπου και να παιξεις πρεπει να κανεις εναν κοπο να κουβαλισεις εξοπλισμοX-minor είπε:Τι αγόρασα και δεν το ξέρω? Σαφέστατα και δεν έχω τέτοιο εξοπλισμό (ακόμα), και όταν θα τον πάρω τότε ναί, μια χαρά θα τον χαρώ εκεί που αξίζει, όχι στα live-άδικα της ελλάδας! Αν είχα σκοπό να παίζω εδώ πιθανότατα να 'παιρνα έναν combo ίσα να με βγάζει. Αυτό ακριβώς είπα, ότι δεν αξίζει να πάρεις και να κουβαλάς τόσο εξοπλισμό (μοσχαροκεφαλή ampeg και ψυγείο καμπίνα + τα μπάσσα) για ένα τέτοιο live. Για ΜΕΝΑ. Τώρα αν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος τα'χει και γουστάρει μαγκιά του.
Τι εξοπλισμό δεν έχει δηλαδή η μπάντα? Και τι καλύτερο θα περίμενες να διαθέτει το Χ μικρό liveάδικο?MuddyPete είπε:Στη περιπτωση ομως μιας ερασιτεχνικης μπαντας και που δεν εχει το απαραιτητο εξοπλισμο να κουβαλησει, δεν θα πρεπει το οποιοδηποτε μαγαζι να εχει εναν αξιοπρεπη εξοπλισμο για εναν αξιοπρεπη και οχι εναν "ο,τι να ναι" ηχο?
Δεν εχει για παραδειγμα τους καλους ενισχυτες που εχει ενας επαγγελματιας. Δεν περιμενω αριστη ποιοτητα-εννοειται- απο το Χ live-αδικο, απλα σιγουρα οχι εναν χαλια ηχο οπως ειναι στα περισσοτερα.TGL είπε:Τι εξοπλισμό δεν έχει δηλαδή η μπάντα? Και τι καλύτερο θα περίμενες να διαθέτει το Χ μικρό liveάδικο?