- Πόντοι
- 36
Δλδ εννοείς ότι πρέπει να διαμορφώσει ένας ερασιτέχνης το δωμάτιό ενός σπιτιού του σε επαγγελματικό στούντιο,με οικοδομικού τύπου παρεμβάσεις? Δεν νομίζω ότι αυτό λες ;D ,αλλά έτσι ακούγεται ,το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα ηχεία και για τα μικρόφωνα και τα ακουστικά ,ακόμα και τα VST και τα plugins που μάλλον ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα πως λειτουργούν και τι κάνουν ,αφού δεν έχει δουλέψει πρόγραμμα Daw .manosx είπε:Το να διαθέτουν ή όχι τα ηχεία αυξημένη απόδοση στις χαμηλές, δεν αλλάζει τη βασική αρχή:
Αν ο χώρος είναι χάλια, χάλια θα ακουστούν και τα ηχεία (ανεξάρτητα από ίντσες).
Αν ο χώρος είναι καλός, καλά θα ακουστούν και τα ηχεία (ανεξάρτητα από ίντσες).
Έτσι και αλλιώς και στα 100 Hz π.χ., αν είναι ο χώρος μάπα θα γίνουν πανηγύρια ;D, που οποιοδήποτε ηχείο από... 3 ίντσες και πάνω ;D ;D 100 Hz θα βγάζει, οπότε...
Αν νομίζει κάποιος ότι σε ένα χώρο- κουτί, χωρίς διαμόρφωση κλπ θα τη γλιτώσει απλά επειδή θα διαλέξει 5 ίντσες αντί 8... σώθηκε ;D
Εγώ έχω ένα δωματιάκι 5,5 τμ με 5΄΄ ηχεία στους 50 πόντους στο ύψος των αυτιών μου . Το δωμάτιο έχει τζαμαρία γύρω,γύρω καλλυμένη με ξύλινα στόρια-δεν μπήκαν για λόγους ηχομόνωσης ;D-ούτε αντανακλάσεις έχω και ο ήχος δόξα το γιαραμπή μια χαρά ακούγεται,εγώ δεν μπορώ να τον εξαντλήσω με τις γνώσεις που έχω στο πρόγραμμα.
Το μικρόφωνό μου είναι ένα shure των 50 ευρώ ,δεν θυμάμαι το μοντέλο τώρα και έχω κι άλλο ένα των 18 καρακινεζίλα για τα πανηγύρια ,αλλά μη νομίζεις ότι έχω δει και τραγικές διαφορές ...............Τις ακουστικές κιθάρες ,τα φωνητικά ,ακόμα και στον ενισχυτή της ηλεκτρικής ,μια χαρά γράφουν......
Το πρόβλημα δεν είναι τα μέσα και η ποιότητά τους ,αλλά το κατά πόσο ο καθένας μας είναι ικανός να αφιερώσει χρόνο να μάθει τις δυνατότητες του προγράμματος και μετά με βάση τις ικανότητές του να εξαντλήσει το πρόγραμμα και τα παρελκώμμενα ,μικρόφωνα,ηχεία,vst,plugins κλπ κλπ
Αν κάτι μετράει πλην του daw αυτό είναι η κάρτα και κατά πόσο συνεργάζεται απροβλημάτιστα με αυτό και το κομπιούτερ ,καθώς και το λογισμικό του. Τα υπόλοιπα στη πορεία γίνονται αντιληπτά και ο ενδιαφερόμενος επανέρχεται με πιο συγκεκριμένες απορίες

Φιλικά