1) Ωραία. Για να δούμε την ΔΙΚΗ ΣΟΥ πραγματικότητα.
Δεν υπάρχει λόγος για προσωπικές αιχμές. Ο καθένας εδώ μέσα τη δική του πραγματικότητα συζητά. Απλώς με μερικούς συμφωνούν πανεπιστήμια και με άλλους συμφωνεί μόνο η μαμά τους.
2)Από την μια απαξιώνεις "επιστήμονες" όπως ειρωνικά λες, για όσους υποστηρίζουν κάποια πράγματα για την ελλάδα και από την άλλη υποστηρίζεις "επιστήμονες" όπως ειρωνικά λέω, που υποστηρίζουν κάποια αντίθετα από τους πρώτους. Ξαναπάμε λοιπόν στο (1) και βλέπουμε την ΔΙΚΗ ΣΟΥ πραγματικότητα. Χωρις στοιχεία, χωρίς τίποτα.
Λες για το πόσο επιδραστικός ήταν ο πολιτισμός με βάση την διάρκεια και το πότε εμφανίστηκε. Πάσο προς το παρόν.Και παραθέτεις στοιχεία, τα οποία φυσικά δεν έχω κανέναν λόγο να τα αμφισβητήσω.
Δεν εξετάζεις όμως το πιο σημαντικό: Nαι μεν, οι αρχαίοι πολιτισμοί επιρρέαζαν ο ένας τον άλλον(κοινώς ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είχε άπειρα στοιχεία από άλλους), αλλά δεν βλέπεις το ΠΟΣΟ προχωρησαν πολλοί τομείς στην αρχαία ελλάδα. Δεν βλέπεις πόσο επιρρέασαν αυτοί ακριβώς οι τομείς την συγχρονη(ας το πάρουμε αυτό από τον 14ο αιώνα και μετά)θεώρηση των πραγμάτων σε φυσικές επιστήμες, ιατρική, αστρονομία, κοσμολογία, φιλοσοφία. Αν αυτοί οι 5 κλάδοι δεν σου λένε τίποτα, τότε πρέπει να αναθεωρήσεις. Είναι ακριβώς οι 5 τομείς στους οποίους στηρίχθηκε ολόκληρη αναγέννηση και προχώρήσαμε τελικά στην σημερινή τεχνολογική επανάσταση. Και δεν το λέω εγώ. Οι περισσότεροι από τους μεγάλους δήλωναν άκρως επιρρεασμένοι από τους αρχαίους έλληνες(φυσικά δεν μιλάω για τον Χαιζενμπεργκ ή το Αινσταιν, αλλά για αυτούς που έθεσαν τις βάσεις για αυτά που τελικά προχώρησαν και έγιναν αυτά που γνωρίζουμε σήμερα).
Κατ' αρχήν, εγώ δεν υποτιμώ τίποτε. Γνωρίζω πόσο επηρρέασε η ελληνική σκέψη τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά αν δεν έχεις υδρόγειο στο σπίτι πες μου να σου πάρω εγώ μία - τότε θα δεις ότι ο πλανήτης δεν είναι η ευρώπη (χιούμορ κάνω, αλλά το αξίζεις με αυτά που λες). Μήπως η ελληνική σκέψη επηρρέασε τους αιγύπτιους ή τους ίνκας ή τους ιάπωνες ή τους κινέζους ή τους ινδούς; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, είναι η απάντηση. Και πόσα ξέρεις άραγε εσύ (και δεν μας τα λες) για το πόσο μακρυά έφτασαν εκείνοι οι πολιτισμοί; Είσαι σε θέση να αναφέρεις έστω και ΕΝΑ ινδικό (για να μη πάμε πιο μακρυά) κείμενο; Έχεις αντίληψη ότι η σύγχρονη ιατρική χρησιμοποιεί πλέον μεθόδους που έχουν πρωτοδιατυπωθεί στη κοιλάδα του Γάγγη; Έχεις αντίληψη της συνάφειας που υπάρχει ανάμεσα στη κβαντική μηχανική και σε διατυπώσεις αρχαίων (μη-ελληνικών) κειμένων για τη φύση του υλικού σύμπαντος; Όχι βέβαια. Απλά μας λες (και εσύ) πόσο οι έλληνες επηρρέασαν την ευρώπη, αγνοώντας παράλληλα ότι σχεδόν εξίσου την επηρρέασαν οι άραβες. Άστο...
3)Ναι σύμφωνοι. Θα πρέπει να είναι κάποιος τρελός ή ηλίθιος για να μην το παραδεχτεί αυτό.
Ναι, μπορεί να είναι τρελός ή ηλίθιος αλλά υπάρχει και μία τρίτη πιθανότητα: να είναι νεοέλληνας, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή γαμημένη ιδέα όχι για αρχαίους πολιτισμούς αλλά ούτε για τον δικό του τον σύγχρονο. Να ρίχνουμε και καμία ματιά στο ευρωβαρόμετρο πριν μιλήσουμε...
4)Απουσία επιχειρημάτων. Μπορώ και γω να αοριστολογώ μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή. Αν έχεις να πεις κάτι, πεστο, μην το μασουλας, δεν είναι τσίχλα.
Δεν είμαι υποχρεωμένος να παρασυρθώ σε δημόσιες δηλώσεις επειδή σου κάνει εσένα κέφι. Άλλωστε ο επιστήμων/φυτό που ασχολείται αποκλειστικά με την παραδοξολογική αρχαιολατρεία ευδοκιμεί άφθονα στην ελλάδα- δεν θα ήξερα από που να αρχίσω. Όσο για την απουσία επειχειρημάτων, ας μην ξεχνάμε ότι εδώ δεν υποβάλλουμε διατριβή, αλλά συζητάμε μεταξύ τύρου και στρατοκάστερ. Το ότι εγώ θεωρώ ένα ελάχιστο επίπεδο κατάρτισης ως δεδομένο από κάποιους ίσως είναι λάθος μου, αλλά δεν είναι απάτη.