Διάβασα ότι έχει 4 περίπου τρόπους να το κάνεις και διάλεξα τον πιο γρήγορο και παράτολμο...super glue... ευτυχώς είχα αλφαδιάσει καλά γιατί κόλλησε σε δευτερόλεπτα!!E.G. είπε:το binding με τι το κολλησες τοσο ομορφα και καθαρα?
Το μέτρησα για τη συγκεκριμένη!! Aκριβώς ΄πόσο ήθελα να κατέβει ,ποια γωνία κλπ με τα τυπωμένα και μη templates και πολύ αλφάδιασμα,όπως επίσης και 'σταθεροποίηση με βίδες σφιγκτήρια κλπ.. Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο κουφό στο παρελθόν (one piece με κλίση) ,η προηγούμενη one-piece κατασκευή είχε άλλο 'κόλπο' ,έκανα ένα recess στη γέφυρα οπότε ήρθε πάλι το action!messalion είπε:σα δεν ντρεπεσαι να κανεις προβα την στιγμη που το οργανο "διψαει" ;D ;D
πολυ ωραια δουλεια αργυρη - το jig ειναι μετρημενο standar ? ή το μετρησες για την συγκεκριμενη απο την αρχη ?
Η κιθάρα φίλε μου είναι one-piece project δεν έχω φτιάξει neck pocket ,το ξύλο είναι ενιαίο... εκτός αν θες να πεις κάτι άλλο και μου ξεφεύγει. ??? ???rista είπε:Γιατι πλαναρισες ολο το μπρατσο? θα μπορουσες απλα να δωσεις την κλιση απο το neck pocket.
Καταλαβα,τωρα εξηγειται.argytar είπε:Η κιθάρα φίλε μου είναι one-piece project δεν έχω φτιάξει neck pocket ,το ξύλο είναι ενιαίο... εκτός αν θες να πεις κάτι άλλο και μου ξεφεύγει. ??? ???
Βέβαια, ακολουθώ τα vintage templates ,μέχρι στιγμής φαίνεται να πηγαίνει καλά από αυτή την άποψη ,γενικά έχω δει ότι ο,τιδήποτε και να κάνεις κάτι θα ψιλοστραβώσει οπότε θέλει συγκρατημένο ενθουσιασμό ,πρώτα μέτρημα και μετά δράση! (τα λέω για να τα ακούω εγώ κυρίως!!) ;D ;Drista είπε:Ελπιζω να μετρας εχοντας κατα νου και την ταστιερα μαζι με το υψος των ταστων για να ερθει ακριβως στο action που πρεπει η γεφυρα στο τελος.
καλα......αμα την κανεις την πατατα θα τα ακουσεις και απο μας αλλα... ;D ;Dargytar είπε:Βέβαια, ακολουθώ τα vintage templates ,μέχρι στιγμής φαίνεται να πηγαίνει καλά από αυτή την άποψη ,γενικά έχω δει ότι ο,τιδήποτε και να κάνεις κάτι θα ψιλοστραβώσει οπότε θέλει συγκρατημένο ενθουσιασμό ,πρώτα μέτρημα και μετά δράση! (τα λέω για να τα ακούω εγώ κυρίως!!) ;D ;D
Να 'σαι καλά!
Είχα άδεια φίλε και μπορούσα, τώρα πάλι ό,τι προλάβω στα Σ/Κ οπότε πάμε πίσω σε ρυθμό!!messalion είπε:καλα......αμα την κανεις την πατατα θα τα ακουσεις και απο μας αλλα... ;D ;D
το κολπο με το κολλημα στο headstock δεν το πολυκαταλαβα βεβαια αλλα....νεος ειμαι θα μαθω![]()
δεν το περιμενα να το προχωρησεις τοσο γρηγορα και τοσο ωραια το προτζεκτ....τα πας περιφημα
θα εχεις τελειωσει πριν τις γιορτες πιστευω![]()
![]()
σιγουρα - αλλωστε δεν σου εχουν μηνει και πολλαargytar είπε:Λες να προλάβω τις γιορτές? Μακάρι!!
Άειντε πώρωση!!!!!!!!!!messalion είπε:σιγουρα - αλλωστε δεν σου εχουν μηνει και πολλα
headstock
ταστιερα - κολλημα,τριψιμο
(*μικροεπιδιορθωσεις)
βαψιμο
ηλεκτρικα
και μετα ο lollar θα κελαιδαει![]()
![]()
![]()
Με βλέπω για carbon rods που λέει και ο φίλος Φάνης... Το έκανα πιο πολύ γιατί δεν έχω πλάνη ακόμα και είπα να κολλήσω τις ήδη πλανισμένες επιφάνειες... για καλύτερη κόλληση δηλαδή. Την πάτησα λες? Σίγουρα δεν είναι σωστα τα νερά έτσι??E.G. είπε:περιεργο κολλημα εκανες στο headstock. αν το γυριζες αναποδα θα ειχε ετοιμη την κλιση μπροστα, και περισσοτερη αντοχη στα νερα του ξυλου. αλλα το ξυλο εχει φιλοτιμο, θα αντεξει ;D