Les Paul Special project !

E.G. είπε:
το binding με τι το κολλησες τοσο ομορφα και καθαρα?
Διάβασα ότι έχει 4 περίπου τρόπους να το κάνεις και διάλεξα τον πιο γρήγορο και παράτολμο...super glue... ευτυχώς είχα αλφαδιάσει καλά γιατί κόλλησε σε δευτερόλεπτα!!

Και πολύ δυνατά. Θα ήταν χαλαστικό αν είχε χρειαστεί να ξεκολλήσω το binding επειδή κόλλησε στραβα...

την επόμενη φορά θα βουτήξω το binding ψιλοκομμένο σε ασετόν σε δυο μέρες σε γυάλλινο βαζάκι κλπ κλπ... :)

Άρχισαν τα δύσκολα ,αλλά είμαι πιστεύω αρκετά τυχερός μέχρι στιγμή!!

Τελείωσα με την κλίση στο μανίκι ,ιδού:

στο  jig οι βίδες που κρατούσαν τις μπάρες  ήταν countersunk για να μην 'σκαλώνει' το ρούτερ..

DSC00147.jpg

DSC00148.jpg

DSC00149.jpg

DSC00150.jpg

Απόγευμα/βραδάκι μετά την πρόβα των Εκμεκ θα μοιάζει ακόμα περισσότερο με κιθάρα γιατί θα κόψω/κολλήσω το headstock με τον τρόπο που λέγαμε στις πρώτες σελίδες!!

σα δεν ντρεπεσαι να κανεις προβα την στιγμη που το οργανο "διψαει"  ;D ;D

πολυ ωραια δουλεια αργυρη - το jig ειναι μετρημενο standar ? ή το μετρησες για την συγκεκριμενη απο την αρχη ?

messalion είπε:
σα δεν ντρεπεσαι να κανεις προβα την στιγμη που το οργανο "διψαει"  ;D ;D

πολυ ωραια δουλεια αργυρη - το jig ειναι μετρημενο standar ? ή το μετρησες για την συγκεκριμενη απο την αρχη ?
Το μέτρησα για τη συγκεκριμένη!! Aκριβώς ΄πόσο ήθελα να κατέβει ,ποια γωνία κλπ με τα τυπωμένα και μη templates και πολύ αλφάδιασμα,όπως επίσης και 'σταθεροποίηση με βίδες σφιγκτήρια κλπ.. Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο κουφό στο παρελθόν (one piece με κλίση) ,η προηγούμενη one-piece κατασκευή είχε άλλο 'κόλπο' ,έκανα ένα recess στη γέφυρα οπότε ήρθε πάλι το action!

Γιατι πλαναρισες ολο το μπρατσο? θα μπορουσες απλα να δωσεις την κλιση απο το neck pocket.

rista είπε:
Γιατι πλαναρισες ολο το μπρατσο? θα μπορουσες απλα να δωσεις την κλιση απο το neck pocket.
Η κιθάρα φίλε μου είναι one-piece project δεν έχω φτιάξει neck pocket ,το ξύλο είναι ενιαίο... εκτός αν θες να πεις κάτι άλλο και μου ξεφεύγει.  ??? ???

Υπολογισμός και μαρκάρισμα γωνίας 17 μοιρών

DSC00151.jpg

Τρομακτικός ακρωτηριασμός?? Μπαααα... είναι για καλό..

DSC00152.jpg

DSC00153.jpg

DSC00154.jpg

Ετοιμάζοντας την κόλληση...

DSC00155.jpg

Αλλά πρώτα ένα κόλπο, γιατί δεν θα κρατάνε οι σφιγκτήρες καλά τα δύο μέρη ,αφού θα σπρώχνουν τις γωνίες που θα δημιουργηθούν...

Ανοίγουμε τρύπες..

DSC00156.jpg

Κόβουμε καρφάκια

DSC00157.jpg

Τα τοποθετούμε και σημαδεύουμε στην άλλη επιφάνεια τη θέση τους όπου τρυπάμε επίσης

DSC00158.jpg

Καλό σφιξιμο και ...περιμένουμε να ξημερώσει...

DSC00159.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
argytar είπε:
Η κιθάρα φίλε μου είναι one-piece project δεν έχω φτιάξει neck pocket ,το ξύλο είναι ενιαίο... εκτός αν θες να πεις κάτι άλλο και μου ξεφεύγει.  ??? ???
Καταλαβα,τωρα εξηγειται.  :-)

θα σε παιδεψει τωρα αναγκαστικα μιας και πρεπει να δουλευεις ολο το μανικι για να ερθει σωστα στο τελος.

Ελπιζω να μετρας εχοντας κατα νου και την ταστιερα μαζι με το υψος των ταστων για να ερθει ακριβως στο action που πρεπει η γεφυρα στο τελος.

καλη συνεχεια το πας ωραια! ;-)

rista είπε:
Ελπιζω να μετρας εχοντας κατα νου και την ταστιερα μαζι με το υψος των ταστων για να ερθει ακριβως στο action που πρεπει η γεφυρα στο τελος.
Βέβαια, ακολουθώ τα vintage templates ,μέχρι στιγμής φαίνεται να πηγαίνει καλά από αυτή την άποψη ,γενικά έχω δει ότι ο,τιδήποτε και να κάνεις κάτι θα ψιλοστραβώσει οπότε θέλει συγκρατημένο ενθουσιασμό ,πρώτα μέτρημα και μετά δράση! (τα λέω για να τα ακούω εγώ κυρίως!!) ;D ;D

Να 'σαι καλά!

καλή επιτυχία και από εμένα φίλε προχώρα κ μην φοβάσαι χάρο  ;)

argytar είπε:
Βέβαια, ακολουθώ τα vintage templates ,μέχρι στιγμής φαίνεται να πηγαίνει καλά από αυτή την άποψη ,γενικά έχω δει ότι ο,τιδήποτε και να κάνεις κάτι θα ψιλοστραβώσει οπότε θέλει συγκρατημένο ενθουσιασμό ,πρώτα μέτρημα και μετά δράση! (τα λέω για να τα ακούω εγώ κυρίως!!) ;D ;D

Να 'σαι καλά!
καλα......αμα την κανεις την πατατα θα τα ακουσεις και απο μας αλλα... ;D ;D

το κολπο με το κολλημα στο headstock δεν το πολυκαταλαβα βεβαια αλλα....νεος ειμαι θα μαθω :D :D

δεν το περιμενα να το προχωρησεις τοσο γρηγορα και τοσο ωραια το προτζεκτ....τα πας περιφημα

θα εχεις τελειωσει πριν τις γιορτες πιστευω ;) ;)

messalion είπε:
καλα......αμα την κανεις την πατατα θα τα ακουσεις και απο μας αλλα... ;D ;D

το κολπο με το κολλημα στο headstock δεν το πολυκαταλαβα βεβαια αλλα....νεος ειμαι θα μαθω :D :D

δεν το περιμενα να το προχωρησεις τοσο γρηγορα και τοσο ωραια το προτζεκτ....τα πας περιφημα

θα εχεις τελειωσει πριν τις γιορτες πιστευω ;) ;)
Είχα άδεια φίλε και μπορούσα, τώρα πάλι ό,τι προλάβω στα Σ/Κ οπότε πάμε πίσω σε ρυθμό!!

Χα χα χα πόσες φορές σκέφτηκα ότι θα κάνω την πατάτα και θα καταστραφεί το πρότζεκτ ! Και λέω τσάμπα θα πάει το θρεντ..θα το αλλάζαμε και τίτλο του στυλ...'τι να μην κανετε'

Λες να προλάβω τις γιορτές? Μακάρι!!

argytar είπε:
Λες να προλάβω τις γιορτές? Μακάρι!!
σιγουρα - αλλωστε δεν σου εχουν μηνει και πολλα

headstock

ταστιερα - κολλημα,τριψιμο

(*μικροεπιδιορθωσεις)

βαψιμο

ηλεκτρικα

και μετα ο lollar θα κελαιδαει  :D :D :D

messalion είπε:
σιγουρα - αλλωστε δεν σου εχουν μηνει και πολλα

headstock

ταστιερα - κολλημα,τριψιμο

(*μικροεπιδιορθωσεις)

βαψιμο

ηλεκτρικα

και μετα ο lollar θα κελαιδαει  :D :D :D
Άειντε πώρωση!!!!!!!!!!

DSC00160.jpg

DSC00161.jpg

Αυτά γίναν Κυριακή ,από Παρασκευή ξαναπιάνω το πριόνι!

περιεργο κολλημα εκανες στο headstock. αν το γυριζες αναποδα θα ειχε ετοιμη την κλιση μπροστα, και περισσοτερη αντοχη στα νερα του ξυλου. αλλα το ξυλο εχει φιλοτιμο, θα αντεξει  ;D

E.G. είπε:
περιεργο κολλημα εκανες στο headstock. αν το γυριζες αναποδα θα ειχε ετοιμη την κλιση μπροστα, και περισσοτερη αντοχη στα νερα του ξυλου. αλλα το ξυλο εχει φιλοτιμο, θα αντεξει  ;D
Με βλέπω για carbon rods που λέει και ο φίλος Φάνης... Το έκανα πιο πολύ γιατί δεν έχω πλάνη ακόμα και είπα να κολλήσω τις ήδη πλανισμένες επιφάνειες... για καλύτερη κόλληση δηλαδή. Την πάτησα λες? Σίγουρα δεν είναι σωστα τα νερά έτσι??

Aκολούθησα αυτό όπως συζητήσαμε στις πρώτες σελίδες...

anck3.jpg

αθρώποι είμαστε σφάλματα κάμωμεν!  ??? ??? ::) :o αν είναι εντελώς λάθος θα το ενισχύσω...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τώρα που το ξαναβλέπω μάλλον έχεις δίκιο... Τι να κάνω? Να τα ξεκολλήσω? Με μαχαίρι ζεστό κλπ?? Γνώμες?

sorry για το σχεδιο, ειναι στα γρηγορα. οπως βλεπεις με κοκκινο ζωγραφισα το ξυλο οπως ηταν αρχικα (ευθεια). μετα την πλαγια κοπη του, το γυριζεις και το κολλας απο κατω. ετσι το μπροστινο μερος του headstock ειναι ετοιμο με την κλιση που θελεις.

es11.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back