Les Paul 2013: Custom ή Standard ?

Η μόνη prs που είχα στενή επαφή ήταν μια custom 24.

Δηλώνω ειλικρινώς οτι δε μου άρεσε.

Gibson ΡΕΕΕΕΕΕ!  ;D

spimav_z είπε:
ποιά από τις 2 αξίζει?

ζητείται κλασσικός les paul ήχος, με άπειρο sustain και ΟΧΙ ΚΟΜΠΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ.

και να προσπαθήσω να αποφύγω οτιδήποτε χαλάει τον ήχο, π.χ. chambers

και ότι άλλο προτείνετε, σε μένα τον αρχάριο Les Paul-άκια.

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_custom_eb_gh_b_stock_2.htm

Αυτή ας πούμε, γιατί δεν έχει ΕΒΕΝΟ ταστιέρα??

Αυτή είναι μήπως πιο πολύ value for money?

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_standard_2013_db.htm

Προτάσεις μέχρι 3.000 αυστηρά, αν αξίζει κάτι το παίρνω. Μεταχειρισμένα αποκλείονται διότι η αγορά θα γίνει με κάρτα μόνο.
Για να βοηθησω και εγω οσο μπορω..

Την standard 2013 ξεχνα την δεν αξιζει.

Η custom ok αλλα οταν παιξεις πρωτη φορα θα παθεις σοκ το ποσο βαρια ειναι .Αντεχεις το πολυ μια ωρα ορθιος.Απο ηχο σκιζει και εχει "αντρικο" μανικι.

Η vos 57 gold top την επαιξα προσφατα,πολυ ωραια κιθαρα αλλα οχι για 2700 ευρω.

Γενικα εχω δοκιμασει πολλες της δεκαετιας 80-90.Αυτες που με ξετρελανανε ειναι 59αρα του 2007 νομιζω.Την εχει ενας φιλος..αντε γεια οργανο.μεταχειρισμενη 3200..ξεφυγαμε!!!και το απολυτο shred εργαλειο του κυριου randy rhoads.ΤΕΛΕΙΟ οργανο.Επαιξα με το τελευταιο μοντελο,τι να πω..τιμη 6000 ευρω.Για αλλα πορτοφολια.

Εγω θα προτεινα custom..

Γιατί δεν αξίζει η Standard 2013? Μπορείς να γίνεις όσο γίνεται πιο συγκεκριμένος? (Eννοώ πως σχεδόν όλες οι Standards 2010-11-12 με τις οποίες έχω παίξει προσωπικά τις είχα βρει πολύ καλές, πλην όμως δεν έχω δοκιμάσει καμία 13)

bloody_sunday είπε:
Γιατί δεν αξίζει η Standard 2013? Μπορείς να γίνεις όσο γίνεται πιο συγκεκριμένος? (Eννοώ πως σχεδόν όλες οι Standards 2010-11-12 με τις οποίες έχω παίξει προσωπικά τις είχα βρει πολύ καλές, πλην όμως δεν έχω δοκιμάσει καμία 13)
Μάλλον εγείρεται πάλι το κλασσικό "θέμα" με τις LP.

Σίγουρα οι Standard,εν προκειμένω,είναι καλές κιθάρες.Αυτό έλειπε.Είναι όμως τόσο καλές όσο η τιμή τους λέει ότι είναι;

Δύσκολη απάντηση,μιας και η κατοχή μιας Gibson LP ήταν πάντα συνεδεμένη με μπόλικο feeling...

spimav_z είπε:
ποιά από τις 2 αξίζει?

ζητείται κλασσικός les paul ήχος, με άπειρο sustain και ΟΧΙ ΚΟΜΠΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ.

και να προσπαθήσω να αποφύγω οτιδήποτε χαλάει τον ήχο, π.χ. chambers

και ότι άλλο προτείνετε, σε μένα τον αρχάριο Les Paul-άκια.

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_custom_eb_gh_b_stock_2.htm

Αυτή ας πούμε, γιατί δεν έχει ΕΒΕΝΟ ταστιέρα??

Αυτή είναι μήπως πιο πολύ value for money?

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_standard_2013_db.htm

Προτάσεις μέχρι 3.000 αυστηρά, αν αξίζει κάτι το παίρνω. Μεταχειρισμένα αποκλείονται διότι η αγορά θα γίνει με κάρτα μόνο.
Les Paul 2007 & 2008 ο πιο original ήχος

Καλωσόρισες. Γράφουμε πεζά Ελληνικά.

Earendil

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
bloody_sunday είπε:
Ολα ειναι θεμα γουστου για να μην παρεξηγηθω!

Εγω προτιμω την 2008.Η καινουργια δεν μου εκατσε στο αυτι και στο χερι.

Εχει 60ς neck αλλα ειναι καπως διαφορετικο απο παλαιοτερα μοντελα.

Ισως δεν μου αρεσε το modern weight relief.Δεν μου αρεσει που η gibson προσπαθει να κανει modern models..χανει τον χαρακτηρα της.Οπως το silent input jack..

Εγω θα πηγαινα καρφι για custom!!!αλλα ο εβενος δεν συγχωρει..εχω κιθαρα με εβενο.

Grey είπε:
Είναι όμως τόσο καλές όσο η τιμή τους λέει ότι είναι;
Για εμενα οχι... Δεν αξιζουν τα χρηματα τους τουλαχιστον τα συγκεκριμενα μοντελα... Παρα ειναι ακριβες οι std για την ποιοτητα τους...

aris 17561 είπε:
Για εμενα οχι... Δεν αξιζουν τα χρηματα τους τουλαχιστον τα συγκεκριμενα μοντελα... Παρα ειναι ακριβες οι std για την ποιοτητα τους...
Συμφωνω..

Ξέρει κάποιος για ποιό λόγο η Vos 1959 είναι τόσο ακριβή;Κάτω απο 4000 δεν τη βρίσκω.

Ενώ η 57-58 παίζουν στα 2800-2900...

Πιθανώς να πουλάνε μόνο το όνομα και τη φήμη της 59άρας αλλά ίσως είναι και τίποτε άλλο.

Προσωπικά σε αυτά τα χρήματα θα χτύπαγα καμιά Nik Huber Orca '59. Όπως πρέπει να είναι η Gibson Custom...αλλά τουμπανιασμένη! Αυτό το όργανο όντως πιστεύω ότι αξίζει τα χρήματα της! Μετά πάω σε PRS. Αλλά και η Gibson Classic Custom που έχω ακούσει, είναι καλή κιθάρα ασχέτως που έχει maple fretboard.

http://www.nikhuber-guitars.com/orca59.html

Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις γνώμες και τις απαντήσεις. ΣΥΓΝΩΜΗ για τις άσχετες ερωτήσεις, αλλά δεν είμαι τόσο ενημερωμένος γύρω από την Gibson σχολή.

το σίγουρο είναι ότι θέλω να ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ & ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ--->>>G I B S O N

Άρα με βλέπω για vos, απλά έχω πήξει στο διάβασμα για να προσπαθήσω να καταλάβω "μείον και συν" ανάμεσα στα vos μοντέλα.

( και για το προσωπικό μου γούστο -συγνώμη- αλλά θα ήταν το goldtop η τελευταία μου και αναγκαστική επιλογή σαν χρώμα. μα γιατί τους πειράζει να έβγαζαν μια black για κάθε vos model? )

spimav_z είπε:
( και για το προσωπικό μου γούστο -συγνώμη- αλλά θα ήταν το goldtop η τελευταία μου και αναγκαστική επιλογή σαν χρώμα. μα γιατί τους πειράζει να έβγαζαν μια black για κάθε vos model? )
Πιθανως να μην εβγαινε η μαυρη τοτε ή και αν εβγαινε δεν ειναι δημοφιλης. οποτε βγαζουν χρωματα που ειναι χαρακτηριστικα της περιόδου.

oselifer είπε:
Ξέρει κάποιος για ποιό λόγο η Vos 1959 είναι τόσο ακριβή;Κάτω απο 4000 δεν τη βρίσκω.

Ενώ η 57-58 παίζουν στα 2800-2900...

Πιθανώς να πουλάνε μόνο το όνομα και τη φήμη της 59άρας αλλά ίσως είναι και τίποτε άλλο.
Δεν ξερω ειληκρινα να σου απαντησω αλλα η 59 αρα ειναι αλλο πραμα!!!

Την εχει φιλος και ζηλευω..απιστευτο οργανο.

sotos9 είπε:
Δεν ξερω ειληκρινα να σου απαντησω αλλα η 59 αρα ειναι αλλο πραμα!!!

Την εχει φιλος και ζηλευω..απιστευτο οργανο.
Έτσι πιστεύω και εγώ.Είναι η κορυφαία les paul της Gibson και λογικά θα είναι ένα σκαλί πάνω απο τις υπόλοιπες vos.

Με μια 57άρα που είχα παίξει δε μου είχε κάνει εντύπωση.

Και είναι και πανέμορφες!

oselifer είπε:
Έτσι πιστεύω και εγώ.Είναι η κορυφαία les paul της Gibson και λογικά θα είναι ένα σκαλί πάνω απο τις υπόλοιπες vos.

Και είναι και πανέμορφες!
Και μενα το ιδιο..η 57 αρα δεν μου αρεσε αλλα απο look αντε γεια!!vos 57 gold top.

Καλο μοργανο αλλα οχι για 2700 κατι..

oselifer είπε:
.
Μια χαρά είναι οι 57άρες. Έχουν "χέρι" ρόπαλο όμως, κατάλληλο για Μπέιζ-μπωλ!  :D

Φίλος αν και δεν έχω την τύχη να έζουν πέσει στα χέρια μου πολλές Gibson, θέλω να σου πω να ΜΗΝ δώσεις 3000 για όργανο τώρα.

1) Κατά την γνώμη μου για να τα σκάσεις πρέπει πρώτα να έχεις κατασταλάξει ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ και οχι googlarοντας τουλάχιστον για το μανικι και τα ξύλα.

2) Μου έχει κάτσει σε προβα μαϊμου gibson και όταν βαρούσαμε όλοι μαζι δεν καταλάβαινες διαφορά (καλά δεν παίζουμε και Blues-jazz  ;D) άρα τον ήχο που ξάχνεις μπορεί να τον βρεις και σε πιο φτηνά μοντέλα

3) Οπως είπε και ο Αρης γενικά υπάρχει αυτή η φήμη ότι σε ίδια μοντέλα ίδιας χρονολιγίας άλλο όργανο είναι καλό και άλλο όχι. Γι αυτό ισως και ο Thomann διαφημίζει σειρά handpicked.

4) Εχεις μπομπάτο ενισχυτή για να την ακούσεις τη κιθάρα? (Τα μεταξωτά βρακιά....)

5) Καθαρά από προσωπική μου εμπειρία αυτό το "αγοράζβ μια κιθάρα για όλη μου τη ζωή ΔΕΝ υπάρχει. κάθε 2 χρόνια θα θές να πάρεις και άλλη κιθάρα

Καλή τυχη

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back