Led Zeppelin. Πόσο αυθεντικοί ήταν;

Παππούλη Περικλή γέρασες κι ακόμα να καταλάβεις ροκ.

ΑΓΑΠΗΤΕ Κωστα πολλα χρονια θα ζησεις ,εχτες σε μελετουσαμε με την κλικα μας.

Τι να κανουμε νεε μου εμεις ζησαμε το ροκ στην εποχη του αυθεντικο ,ξεροσφυρι χωρις ειδημονες ..ετσι γιατι γουσταραμε .

Τωρα και πισω (30 χρονια )αν ελεγα οτι ειμαι ροκ θα ελεγα ψεμματα  ΚΑΙ ΟΤΙ ΞΑΝΑΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ειναι μια αναμνηση  και μονο οπτικοποιημενη η οταν ακουω κατι επισης απο τα παλια το ιδιο συναισθημα μου βγαινει.Εξ αλλου το ροκ ειναι μουσικη για τζοβενα οπως εσυ  :o :o.

Οσον αφορα τους ζεπ ειπαμε οτι τωρα πλεον τους βλεπω αλλοιως δεν επεβαλα την γνωμη μου σε κανενα ουτε και εχω τετοια προθεσηΑπλα  σαν παλιος μουσικος επισημανα τις ατελειες (μονο του Page  ) σε στυλ ''γκρινιας '' να το πω αλλα ορισμενοι απο εδω μεσα ειναι να μην θιξεις τον ''θεο'' τους ....σε πηρε ο διαολος  ::)Παρ'όλα τα χρονακια μου ομως εχω μια ταση για εκμοντερνισμο (ειμαι σαν τις γριες που θελουν να κανουν lifting αλλα δεν εχουν το χρημα )

Επισης να θυμισω στην συμπαθεστατη αφεντια σου οτι αν μη τι αλλο εχω καταθεσει σε ανυποπτη στιγμη καποια κομματια με την μπαντα που παιζω που και που ,και την επισης συμμετοχη μου στο drums &percussion επι δυο χρονια οσο μπορω πιο δημιουργικα με διαφορα ποστ και βοηθεια προς τους νεους και μη ντραμερς με ανεβασμα patterns  σε παρτιτουρες κλπ.

Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι αυτοι που μας την επεσαν με τα γνωστα ποστ ΕΙΝΑΙ ακριβως αυτοι που στα δυο sections δεν εχω δει δουλεια τους η προσφορα τους με καποια θεματα που να εχουν αποδοχη και συμμετοχη.Ειναι σαν εγω που ειμαι ασχετος με τα computers να αναρτησω θεμα ...και στο τελος να γινω ρομπα ...ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ τα ποστ γενικα καποιων που κατι παιζουν τελος παντων ειναι τελειως διαφορετικες απο αυτες των αλλων που κατα δηλωση τους δεν παιζουν καποιο οργανο κλπ.

ΑΥΤΟ κατι πρεπει να σου λεει .Εν πασει περιπτωσει δεν εχω αναγκη να αποδειξω τιποτα σε κανενα  αλλα απο εσενα που βαρας και δυο νοτες θα περιμενα και μια πιο ''μουσικη ''προσεγγιση ''Have a nice day ....KOSTA .

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ρε σεις, και μόνο τον John Paul Jones που είχαν (άντε και τον Bohnam), κατατάσσονται αυτόματα στα supergroups. 
αν και θα αντεστρεφα τα ονοματα συμφωνω απολυτα.

ή μαλλον για να το κανω ακομα πιο απλο:

μονο και μονο που ειχαν τετοιο drummer κατατάσσονται αυτόματα στα supergroups. ;D

τα υπολοιπα ποστ δεν τα εχω διαβάσει μια και υποψιαζομαι θα περιεχουν μονομαχιες του στυλ "ο Α ειναι καλυτερος κιθαριστας απο τον Β","ο Γ παιζει μια λαθος νοτα στο αλμπουμ ταδε" κτλ.

Όταν βλέπω κιθαρίστες κατεξοχήν τεχνοκράτες όπως ο Vai να λένε ότι ο Page είναι ο θεός τους, νομίζω ότι καλύπτομαι. Γιατί και μένα μ' αρέσουν πολλοί κουλοί που λέει και ο Όντιο, οπότε είμαι υποκειμενικός.

Ο Page είχε feeling, impact και καντάρια από αυτό που λέμε προσωπικότητα. Επηρέασε στρατιές κιθαριστών -κάποιοι από αυτούς τέρατα τεχνικής- που του βγάζουν το καπέλο. Χου γκιβς ε φακ αν έπεφτε έξω και κανα σήκωμα. Μήπως πρέπει να ξαναρχίσουμε να ακούμε μουσική με τα αυτιά μας και όχι με το κουρδιστήρι μας, και να αναγνωρίζουμε την αξία του καθενός για αυτό που είναι;

Δεν είμαι ένθερμος οπαδός ούτε των Ζέπελιν ούτε του Page αλλά τα σύκα σύκα και το σκάφος σκάφος.

Superfunk είπε:
τα υπολοιπα ποστ δεν τα εχω διαβάσει
καλά έκανες...γιατί ο Περικλής πάσχει από γεροντική άνοια...και έχει ξεχάσει τα νειάτα του ;D ;D

pericles είπε:
ΑΓΑΠΗΤΕ Κωστα πολλα χρονια θα ζησεις ,εχτες σε μελετουσαμε με την κλικα μας.
Το φαντάστηκα. Τρελλάθηκα στο φτάρνισμα μες στ αμάξι.

Εν πασει περιπτωσει δεν εχω αναγκη να αποδειξω τιποτα σε κανενα  αλλα απο εσενα που βαρας και δυο νοτες θα περιμενα και μια πιο ''μουσικη ''προσεγγιση ''Have a nice day ....KOSTA .
Που να προσπαθούσες κιόλας..... ;D

Βρε συ Περικλή, τι "μουσικά" να αναλύσω;

Με το που τους άκουσα πορώθηκα και κόλλησα ανεπιστρεπτί.

Μετά άρχισα να ακούω τι έκαναν από πίσω.

Τώρα που μεγάλωσα προσπαθώ να ξανακούω με τα αυτιά που με πόρωναν και όχι αν βαράει στις άρσεις ο Bohnam και βοηθάει στις κόντρα μπασσογραμμές ο Jones, αν ανεβοκατεβαίνει 5 και δύο έκτα κλίμακες ο Plant και αν bendάρει σωστά ο Page.

Τι να κάτσω να δω; Τι "έκλεψαν" και τι είναι δικό τους; Τι τεχνικό έχουν άρτιο και που χωλαίνουν;

Με δουλεύεις;

Αφού το ξέρεις.

Punk και blues ακούω...... ;)  8) :P

(για αυτό και ξέρω μόνο τις δύο νότες που αναφέρεις)

Και δεν είναι τι η ιστορία απέδειξε ότι είναι πλέον κλασσικό και τι όχι.

Είναι τι γουστάρω (και βέβαια δεν απολογούμαι αλλά και βαριέμαι να εξηγώ το πως και το γιατί) να ακούω.

Πράγμα που όσες πραγματείες-σεντόνια, αναλύσεις κι εξηγήσεις να μου δώσεις και όσες παραθέσεις από το Youtube να βάλεις, ΔΕΝ το νοιώθω ούτε με ενέσεις για τους Aphrodite's Child.

Τα περί κολοκυθόπιτας, τα γνωρίζεις....

Punk και blues ακούω......    (για αυτό και ξέρω μόνο τις δύο νότες που αναφέρεις)
Εσυ εισαι Pastorius μπροστα μου δηλαδη... ;D..(εγω ξερω να βαρω μονο τη ΛΑ)

ΔΕΝ το νοιώθω ούτε με ενέσεις για τους Aphrodite's Child.
Εγω που ειμαι... βυζολαγνος.... ;D ποτε ποτε μπερδευομαι και  εκστασιαζομαι με τα ...βυζια του Βαγγελη και του Ντεμη στα βιντεο τους... ;D ;D (παικταραδες και φοβερος τραγουδιστης ο Ντεμης αλλα απο image & styling αστα να πανε ... ;D και ως γνωστον χωρις αυτα δεν υπαρχει rock n' roll)

Superfunk είπε:
τα υπολοιπα ποστ δεν τα εχω διαβάσει
To μονο που εχασες ηταν οι Zepparella στην σελιδα 19 ;D ;D ;D

αφου εισαι και βυζολάγνος ;D

Ω, Κλειταιμνήστρα

Συ, που τα στήθη σου ως ώριμα όπωρα

λικνίζονται πάνω από τα κρουστά μου

Δες...

'κείνους που τολμούν

να μιλήσουν ενώ ξέρουν μόνο δύο νότες

Και 'συ

Θείε Μπάφε

που μαζί με το εύμορφο ούζο μας θάμπωσες

Δείξε...

Το ΦΩΣ

(OK, Periclettos ??)

Υ.Γ. : Το ποίημα είναι δικό μου, όχι του περικλή. Το έγραψα για να του κάνω εντύπωσις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
1) Νέστορα δεν είδα (πάλι) τη θέση σου. Πέταξες τρία βίντεο με υπόνοιες και χαζεύεις το μπάχαλο.

2) Μόνο στον γκομενοχαβαλέ επανήλθες.  ;)
1) Τα βίντεο τα έβαλα μόνο για ενημέρωση και εμπλουτισμό των γνώσεων (αυτών που ενδιαφέρονται) των μουσικών του φόρουμ. Το ότι είμαι και παραμένω εραστής της μουσικής (κυρίως σαν ακροατής και λιγότερο σαν παίκτης) νομίζω τόσα χρόνια που τριγυρίζω εδώ, είναι αντιληπτό. Το που έχω τοποθετήσει τους LZ μέσα μου; Πολύ ψηλά στη κορυφή της πυραμίδας.

2) Τι να κάνω που είμαι και μ#^$όδουλος. :D

Nestoras είπε:
είμαι και παραμένω εραστής
Αυτό είναι...  ;D ;D ;D

Πάντως ευκαιρίας δοθείσης, θα ήθελα να θίξω το γεγονός ότι εσχάτως, το παραμικρό thread άποψης γίνεται αφορμή για  «σκυλοκαυγά»

Και πραγματικά λυπάμαι που βλέπω παλιά μέλη του Noiz να εμπλέκονται σε ατέρμονες και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις.

Δεν ξέρω αν φταίει η άνοιξη, αλλά θα δανειστώ την ατάκα του Yameth και θα αναφωνήσω: Ήμαρτον 

ΟΚ, άπαντες έχουμε τις απόψεις μας, τις προτιμήσεις μας κλπ, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να εκτοξεύουμε «κοτρόνια».

Και εδώ θα πω ότι προτιμώ τις χιουμοριστικές (και ενίοτε εύστροφες), αλλά καλοπροαίρετες τοποθετήσεις, από αυτό το «πολύ κακό» που τον τελευταίο καιρό κάνει την εμφάνιση του με το παραμικρό.

Α, και πάντα με αγάπη, αγαπητοί μου brothers in (music) arms  :)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Και πραγματικά λυπάμαι που βλέπω παλιά μέλη του Noiz να εμπλέκονται σε ατέρμονες και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις.
Γιατί...τα παλιά μέλη δεν έχουν ορμές? Με το ποίημα του Τρόλευ θα τη βγάλουμε?

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Αυτό είναι...  ;D ;D ;D
Και εγώ ενοχλούμαι να βλέπω παλιά μέλη να κάνουν ορθογραφικά λάθη (γράφεται ως εξής : αφτό ίνε).

:) :) :)

Όσο για τα thread "άποψης", σιγά μην περάσουμε και σαν "άποψη" την προσπάθεια κάποιων μελών να απαξιώσουν τους LZ. Ισχύει αυτό που έγραψε ο AudioK (<----χαχαχαχαχα), ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιες σταθερές για να γίνει συζήτηση, αλλιώς μιλάμε για επίπεδο γυμνασίου και το έχω τελειώσει εδώ και χρόνια.

trolley είπε:
Και εγώ ενοχλούμαι να βλέπω παλιά μέλη να κάνουν ορθογραφικά λάθη (γράφεται ως εξής : αφτό ίνε).

:) :) :)

Όσο για τα thread "άποψης", σιγά μην περάσουμε και σαν "άποψη" την προσπάθεια κάποιων μελών να απαξιώσουν τους LZ. Ισχύει αυτό που έγραψε ο AudioK (<----χαχαχαχαχα), ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιες σταθερές για να γίνει συζήτηση, αλλιώς μιλάμε για επίπεδο γυμνασίου και το έχω τελειώσει εδώ και χρόνια.
;D ;D ;D ;D ;D

έχεις δίκιο... ξεχάστηκα  ;D

Φυσικά έχεις δίκιο και εσύ και ο Κώστας, αναφορικά με τις σταθερές. Αλλά ακόμα και αν υπάρχει διάσταση απόψεων, καλό θα ήταν να μην γίνεται δογματικά, καθώς κανείς μας δεν κατέχει την «απόλυτη αλήθεια».

Κατά το κοινώς λεγόμενο... χαλαρά  ;D   

trolley είπε:
αλλιώς μιλάμε για επίπεδο γυμνασίου και το έχω τελειώσει εδώ και χρόνια.
;D ;D ;D ;D

Εσυ εισαι Pastorius μπροστα μου δηλαδη... ;D..(εγω ξερω να βαρω μονο τη ΛΑ)
Α, εσύ είσαι βιρτουόζος μπροστά μου. Εγώ παίζω μόνο ΜΙ γιατί δεν μπορώ να σκύβω...

Βέβαια και η διαφωνία επί των σταθερών θεμιτή και χρήσιμη είναι (που και που) αφού σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι και τόσο αυστηρά ορισμένες. Τώρα, στις συνεχείς συγκρίσεις μήλων με πορτοκάλια, φυσικό είναι να δημιουργούνται αψιμαχίες αφού είναι απλά αδύνατο να φτάσει κανείς σε συμπέρασμα. Η άρνηση του να γίνει αντιληπτό το μάταιο και ανούσιο της συζήτησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νεύρα.

sfaku είπε:
;D ;D ;D ;D

Α, εσύ είσαι βιρτουόζος μπροστά μου. Εγώ παίζω μόνο ΜΙ γιατί δεν μπορώ να σκύβω...
Η μεγαλύτερη παικτούρα είμαι ΕΓΩ διότι παίζω μόνο ΜΗ*.

* Αυτό μου φωνάζουν όλοι όποιο όργανο και να με δουν να κρατάω.

Όσο για την αυθεντικότητα τον zep  τούτο μονό έχω να πω:

''Τρίξιμο  ακούγεται στα δοντιά στου σκυλού καθώς τρίβεται στα γόνατα  του γέρου που προσπαθεί να σηκωθεί απο τις λάσπες δεμένος με μια στοίβα ξύλα. 

Γύρω του, τέσσερα παιδιά  μικρά  γαζωμένα στο μπαστούνι του και στα σκοινιά του  τον τραβούν ,σηκώνεται σκουπίζει το στόμα του και τους ευχαριστεί  δίνοντας  τους ένα μικρό  γεμάτο γυάλινο μπουκαλάκι.

Αφού με ζόρι  το ξεριζώνουν απο την αγάλια  του  μικρότερου παιδιού ,τα άλλα , το σηκώνουν  ψηλά

φωσφορίζει φωσφορίζει...  φώναξε  κάποιο

να το πιούμε ... είπε το επόμενο, 

...και το ήπιε το άλλο.''

υπάρχει κάτι μαγικό εδώ !

lgbesios είπε:
Όσο για την αυθεντικότητα τον zep  τούτο μονό έχω να πω:

''Τρίξιμο  ακούγεται στα δοντιά στου σκυλού καθώς τρίβεται στα γόνατα  του γέρου που προσπαθεί να σηκωθεί απο τις λάσπες δεμένος με μια στοίβα ξύλα.   

Γύρω του, τέσσερα παιδιά  μικρά  γαζωμένα στο μπαστούνι του και στα σκοινιά του  τον τραβούν ,σηκώνεται σκουπίζει το στόμα του και τους ευχαριστεί  δίνοντας  τους ένα μικρό  γεμάτο γυάλινο μπουκαλάκι.

Αφού με ζόρι  το ξεριζώνουν απο την αγάλια  του  μικρότερου παιδιού ,τα άλλα , το σηκώνουν  ψηλά

φωσφορίζει φωσφορίζει...  φώναξε  κάποιο

να το πιούμε ... είπε το επόμενο, 

...και το ήπιε το άλλο.''

υπάρχει κάτι μαγικό εδώ !
τι πινεις και δεν μας δινεις δηλαδη  ;D

marathon είπε:
καλά έκανες...γιατί ο Περικλής πάσχει από γεροντική άνοια...και έχει ξεχάσει τα νειάτα του ;D ;D
Μπαρδον  ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back